rdawlud Napisano 14 Sierpień 2015 Napisano 14 Sierpień 2015 (edytowane) Cześć Postanowiłem ostatnio sprawdzić Corone i zrobiłem takie coś. Wnętrza są zrobione przez Karolach równiez z forum, i teraz nad nimi pracujemy. Komentarze mile widziane. Ogólnie silnik całkiem spoko, jedyne co to myślałem, że będzie trochę szybszy. Pzdr Edytowane 17 Sierpień 2015 przez rdawlud
bolitic Napisano 14 Sierpień 2015 Napisano 14 Sierpień 2015 Super. A niektore renderki genialne. Dobrze widziec Corone w akcji w exterior. Niech sie skalpel pyta co i jak ;)
cucsoniuss Napisano 14 Sierpień 2015 Napisano 14 Sierpień 2015 wypas, miod malina :). jestem coronia-rzem (bylym vray-arzem) i ostatnio na dniu probnym w nowej pracy omal zawalu nie dostalem uzywajac vraya. Corona jest szybka w pracy - usatawianie materialow, swiatel juz chyba nie moze byc prostsze. Moze dobra jakosc w exteriorze jest dluzsza do uzyskania, ale za to ile czasu zyskujesz podczas pracy - pracy bez stresu ze moze cos nie wyjsc. dodatkowo puszczasz na noc z batch rendera kilka ujec z wczesnieszym policzeniem o ktorej maja byc gotowe...przychodzisz rano do pracy...i sa :)
matszklar Napisano 15 Sierpień 2015 Napisano 15 Sierpień 2015 ... Ogólnie silnik całkiem spoko, jedyne co to myślałem, że będzie trochę szybszy. Bardzo ładne exteriory... mozesz podać sprzęt i czasy renderingu?
pbcg Napisano 15 Sierpień 2015 Napisano 15 Sierpień 2015 Widać że Corona w odpowiednich rękach to świetny render. Naprawdę niezłe prace.
rdawlud Napisano 16 Sierpień 2015 Autor Napisano 16 Sierpień 2015 Dzięki za komentarze. Bardzo polubiłem corone, brakuje mi kilku rzeczy z vraya ale po prostu pewnie ich jeszcze nie odkryłem. ( v ray light lister chociażby?) Teraz pracuje nad wnętrzami do tego projektu i pierwsze wrażenia bardzo dobre. Bardzo ładne exteriory... mozesz podać sprzęt i czasy renderingu? Zostawiałem rendery na noc zazwyczaj, czasy renderu to ok. 8-10h na każdy obrazek. Dawało mi to 40-70passów finalnie. Renderowałem na setach defaultowych, nic nie zmieniałem bo to moje początki z coroną i bardziej się chciałem pobawić. Renderowany na xeon e3-1230v2.
marcin88 Napisano 21 Sierpień 2015 Napisano 21 Sierpień 2015 gratulacje za wyróżnienie na Bekermanie!
adek Napisano 10 Wrzesień 2015 Napisano 10 Wrzesień 2015 Niesamowita robota. Skąd takie masowe przejścia z V-Raya do Corony? Skoro jest wolniejsza, faktycznie na jakości to widać? Mnie to ciężko ocenić.
macieksz Napisano 12 Wrzesień 2015 Napisano 12 Wrzesień 2015 Bardzo realistyczne te rendery. Niektóre wyglądają jak zdjęcia. Super :)
rdawlud Napisano 14 Wrzesień 2015 Autor Napisano 14 Wrzesień 2015 Dzięki. Niekoniecznie wolniejsza, przy tych exteriorach wydała mi się zbliżona szybkością. Nie zauważyłem żeby renderowało się jakoś duzo szybciej a też byłem ciekawy. Ogólnie pracuje się dość przyjemnie, moim zdaniem silnik na poziomie vraya spokojnie.
Maciek Jutrzenka Napisano 14 Wrzesień 2015 Napisano 14 Wrzesień 2015 corona jest znacznie szybsza na bucketach.
skalpel3d Napisano 18 Wrzesień 2015 Napisano 18 Wrzesień 2015 Rafał bardzo ładnie się to prezentuje zasłużony front, trochę te drzewa bez liści wyglądają sztucznie ale tak czy siak bardzo ładne oświetlenie z hdri :) Gratuluje wyróznienia :) Boltic tylko nie wiem o co mam się pytać ;) Maciek Jutrzenka chyba nie mówisz poważnie 1.2 w dziwny sposób się spowolniła w renderowaniu szczególnie patrząc na to co właśnie oferuje vray 3.2 a dwa dla mnie na razie jest tylko softem do interiorów, przynajmniej dopóki nie będzie kompatybilna z carbon scatterem :)
Maciek Jutrzenka Napisano 18 Wrzesień 2015 Napisano 18 Wrzesień 2015 Maciek Jutrzenka chyba nie mówisz poważnie 1.2 w dziwny sposób się spowolniła w renderowaniu szczególnie patrząc na to co właśnie oferuje vray 3.2 a dwa dla mnie na razie jest tylko softem do interiorów, przynajmniej dopóki nie będzie kompatybilna z carbon scatterem :) niestety nie miałem okazji testować 1.2 skończyłem zabawę z coroną jak tylko zakończyła beta testy. Wtedy była pioronująco szybka i na backetach przynajmniej na moim sprzęcie była też znacznie szybsza po odpowiedniej konfiguracji :P Co do Vraya nie używałem 3.2 ostatni vray z jakim pracowałem to było coś przed 2.0 Osobiście nie używam piratów a nie będę kupował softu który nie wspiera mojego programu natywnie :) przykro to słyszeć że tak jest bo bardzo lubiłem corone. i to jak radzi sobie z GI i ciężkim oświetleniem
Rekomendowane odpowiedzi