Napisano 14 Sierpień 20159 l Cześć Postanowiłem ostatnio sprawdzić Corone i zrobiłem takie coś. Wnętrza są zrobione przez Karolach równiez z forum, i teraz nad nimi pracujemy. Komentarze mile widziane. Ogólnie silnik całkiem spoko, jedyne co to myślałem, że będzie trochę szybszy. Pzdr Edytowane 17 Sierpień 20159 l przez rdawlud
Napisano 14 Sierpień 20159 l Super. A niektore renderki genialne. Dobrze widziec Corone w akcji w exterior. Niech sie skalpel pyta co i jak ;)
Napisano 14 Sierpień 20159 l wypas, miod malina :). jestem coronia-rzem (bylym vray-arzem) i ostatnio na dniu probnym w nowej pracy omal zawalu nie dostalem uzywajac vraya. Corona jest szybka w pracy - usatawianie materialow, swiatel juz chyba nie moze byc prostsze. Moze dobra jakosc w exteriorze jest dluzsza do uzyskania, ale za to ile czasu zyskujesz podczas pracy - pracy bez stresu ze moze cos nie wyjsc. dodatkowo puszczasz na noc z batch rendera kilka ujec z wczesnieszym policzeniem o ktorej maja byc gotowe...przychodzisz rano do pracy...i sa :)
Napisano 15 Sierpień 20159 l ... Ogólnie silnik całkiem spoko, jedyne co to myślałem, że będzie trochę szybszy. Bardzo ładne exteriory... mozesz podać sprzęt i czasy renderingu?
Napisano 15 Sierpień 20159 l Widać że Corona w odpowiednich rękach to świetny render. Naprawdę niezłe prace.
Napisano 16 Sierpień 20159 l Autor Dzięki za komentarze. Bardzo polubiłem corone, brakuje mi kilku rzeczy z vraya ale po prostu pewnie ich jeszcze nie odkryłem. ( v ray light lister chociażby?) Teraz pracuje nad wnętrzami do tego projektu i pierwsze wrażenia bardzo dobre. Bardzo ładne exteriory... mozesz podać sprzęt i czasy renderingu? Zostawiałem rendery na noc zazwyczaj, czasy renderu to ok. 8-10h na każdy obrazek. Dawało mi to 40-70passów finalnie. Renderowałem na setach defaultowych, nic nie zmieniałem bo to moje początki z coroną i bardziej się chciałem pobawić. Renderowany na xeon e3-1230v2.
Napisano 10 Wrzesień 20159 l Niesamowita robota. Skąd takie masowe przejścia z V-Raya do Corony? Skoro jest wolniejsza, faktycznie na jakości to widać? Mnie to ciężko ocenić.
Napisano 12 Wrzesień 20159 l Bardzo realistyczne te rendery. Niektóre wyglądają jak zdjęcia. Super :)
Napisano 14 Wrzesień 20159 l Autor Dzięki. Niekoniecznie wolniejsza, przy tych exteriorach wydała mi się zbliżona szybkością. Nie zauważyłem żeby renderowało się jakoś duzo szybciej a też byłem ciekawy. Ogólnie pracuje się dość przyjemnie, moim zdaniem silnik na poziomie vraya spokojnie.
Napisano 18 Wrzesień 20159 l Rafał bardzo ładnie się to prezentuje zasłużony front, trochę te drzewa bez liści wyglądają sztucznie ale tak czy siak bardzo ładne oświetlenie z hdri :) Gratuluje wyróznienia :) Boltic tylko nie wiem o co mam się pytać ;) Maciek Jutrzenka chyba nie mówisz poważnie 1.2 w dziwny sposób się spowolniła w renderowaniu szczególnie patrząc na to co właśnie oferuje vray 3.2 a dwa dla mnie na razie jest tylko softem do interiorów, przynajmniej dopóki nie będzie kompatybilna z carbon scatterem :)
Napisano 18 Wrzesień 20159 l Maciek Jutrzenka chyba nie mówisz poważnie 1.2 w dziwny sposób się spowolniła w renderowaniu szczególnie patrząc na to co właśnie oferuje vray 3.2 a dwa dla mnie na razie jest tylko softem do interiorów, przynajmniej dopóki nie będzie kompatybilna z carbon scatterem :) niestety nie miałem okazji testować 1.2 skończyłem zabawę z coroną jak tylko zakończyła beta testy. Wtedy była pioronująco szybka i na backetach przynajmniej na moim sprzęcie była też znacznie szybsza po odpowiedniej konfiguracji :P Co do Vraya nie używałem 3.2 ostatni vray z jakim pracowałem to było coś przed 2.0 Osobiście nie używam piratów a nie będę kupował softu który nie wspiera mojego programu natywnie :) przykro to słyszeć że tak jest bo bardzo lubiłem corone. i to jak radzi sobie z GI i ciężkim oświetleniem