seblen11 Napisano 24 Wrzesień 2015 Napisano 24 Wrzesień 2015 Cześć :) Jako że znalazłem kilka godzin wolnego czasu postanowiłem wykonać postać. Na chwilę obecną mam tyle. model kobiety: gotowy basemesh wykończony i przerobiony pod własne potrzeby. ubranie: MD>Zbrush (retopo)>3d max (UVW)>Zbrush ("podrysowanie")
seblen11 Napisano 14 Październik 2015 Autor Napisano 14 Październik 2015 ...wolno idzie ale udało mi się doprowadzić do tego stanu... Myślę by zrobić z tego postać na turbosqid'a. Oczywiście jeśli uda mi się ja skończyć.
tr3buh Napisano 14 Październik 2015 Napisano 14 Październik 2015 pięknie Ci wyszło MD jest mocarny(jeszcze go za bardzo nie ogarniam), ile Ci się zeszło z samym ubraniem? o i napisz coś propo włosów jak możesz
seblen11 Napisano 15 Październik 2015 Autor Napisano 15 Październik 2015 Dzięki :), Oj jest mocarny i się rozwija. Polecam nie tylko do ubrań :) Ciężko określić ile zeszło na ubrania (wykonywane z doskoku co jakis czas). Myślę że sukienke zrobilem w 30min a koszule z 1h w MD. Następnie modele przeslane do Zbrusha w celu retopologi uwydatnieniu szwów itd. (struktura sukienki też tłoczona w Zbrush). Włosy są wykonane na planach. Wykonałem 6 wielkości (kazda wielkość inny rozmiar uvw) kopiując przyklejałem do głowy (w 3dmax) najniżej najmniejsze itd. Oczywiście tekstura jest niedopracowana zrobiona na szybko do prezentacji (diffuse i opacity) Domyślnie model chce wstawić na turbosqid, dlatego nie robiłem na fibermesh. Teraz czeka mnie retopo i teksturowanie
seblen11 Napisano 16 Październik 2015 Autor Napisano 16 Październik 2015 dzięki, ciesze się że się podoba :)
seblen11 Napisano 20 Styczeń 2016 Autor Napisano 20 Styczeń 2016 umiescilem model w "3d" miłego obracania. https://skfb.ly/KpBz https://skfb.ly/KpBY
Sebazx6r Napisano 20 Styczeń 2016 Napisano 20 Styczeń 2016 (edytowane) Jak na moj gust to te oczy troche za duze. Fajne majciory ;) Edytowane 20 Styczeń 2016 przez Sebazx6r Fajne majciory
seblen11 Napisano 20 Styczeń 2016 Autor Napisano 20 Styczeń 2016 ...a gdzie ty tam zaglądasz mojej modelce ;P ...tak wiem moje spaczenie to oczy
Pawlito Napisano 21 Styczeń 2016 Napisano 21 Styczeń 2016 @seblen11: Skróć spódnicę o 10cm, dorób taką koronkową manszetę pończoch jak miała dziewczyna w płaszczu w kratę i rekomendację masz ode mnie murowaną wszędzie gdzie zapostujesz :) chociaż i tak będziesz miał. Próbowałem coś takiego zrobić ale robota mnie przerosła, zresztą zobacz sam "Replicant Girl". Kończę bo robi się szowinistycznie. Kibicuję i podziwiam :D
seblen11 Napisano 21 Styczeń 2016 Autor Napisano 21 Styczeń 2016 Pawlito dziękuję. Bardzo podobają mi się Twoje nogi (w sensie modelu :P) świetnie wykrojone. (i nie sądze że przerosła) Niechciałbyś widzieć moich pierwszych podejść, twoja praca wtedy bylaby referencją :) Sam w dalszym ciagu dalej ćwiczę.
Pawlito Napisano 21 Styczeń 2016 Napisano 21 Styczeń 2016 Bardzo podobają mi się Twoje nogi (w sensie modelu :P) świetnie wykrojone. (i nie sądze że przerosła) Nogi to połowa człowieka i im ładniejsze tym efekt ogólny lepszy. Ostatecznie zrezygnowałem z postaci na rzecz cięcia/gięcia blach samochodowych, ale nie wiesz jak się cieszę że tak mówisz - takie niezdrowe zainteresowanie to się chyba nazywa fetysz, małe ale cieszy.
pbcg Napisano 23 Styczeń 2016 Napisano 23 Styczeń 2016 Kobitka wygląda całkiem fajnie, a ciuszki skrojone genialnie.
Rekomendowane odpowiedzi