Napisano 24 Wrzesień 20159 l Cześć :) Jako że znalazłem kilka godzin wolnego czasu postanowiłem wykonać postać. Na chwilę obecną mam tyle. model kobiety: gotowy basemesh wykończony i przerobiony pod własne potrzeby. ubranie: MD>Zbrush (retopo)>3d max (UVW)>Zbrush ("podrysowanie")
Napisano 14 Październik 20159 l Autor ...wolno idzie ale udało mi się doprowadzić do tego stanu... Myślę by zrobić z tego postać na turbosqid'a. Oczywiście jeśli uda mi się ja skończyć.
Napisano 14 Październik 20159 l pięknie Ci wyszło MD jest mocarny(jeszcze go za bardzo nie ogarniam), ile Ci się zeszło z samym ubraniem? o i napisz coś propo włosów jak możesz
Napisano 15 Październik 20159 l Autor Dzięki :), Oj jest mocarny i się rozwija. Polecam nie tylko do ubrań :) Ciężko określić ile zeszło na ubrania (wykonywane z doskoku co jakis czas). Myślę że sukienke zrobilem w 30min a koszule z 1h w MD. Następnie modele przeslane do Zbrusha w celu retopologi uwydatnieniu szwów itd. (struktura sukienki też tłoczona w Zbrush). Włosy są wykonane na planach. Wykonałem 6 wielkości (kazda wielkość inny rozmiar uvw) kopiując przyklejałem do głowy (w 3dmax) najniżej najmniejsze itd. Oczywiście tekstura jest niedopracowana zrobiona na szybko do prezentacji (diffuse i opacity) Domyślnie model chce wstawić na turbosqid, dlatego nie robiłem na fibermesh. Teraz czeka mnie retopo i teksturowanie
Napisano 20 Styczeń 20169 l Autor umiescilem model w "3d" miłego obracania. https://skfb.ly/KpBz https://skfb.ly/KpBY
Napisano 20 Styczeń 20169 l Jak na moj gust to te oczy troche za duze. Fajne majciory ;) Edytowane 20 Styczeń 20169 l przez Sebazx6r Fajne majciory
Napisano 20 Styczeń 20169 l Autor ...a gdzie ty tam zaglądasz mojej modelce ;P ...tak wiem moje spaczenie to oczy
Napisano 21 Styczeń 20169 l @seblen11: Skróć spódnicę o 10cm, dorób taką koronkową manszetę pończoch jak miała dziewczyna w płaszczu w kratę i rekomendację masz ode mnie murowaną wszędzie gdzie zapostujesz :) chociaż i tak będziesz miał. Próbowałem coś takiego zrobić ale robota mnie przerosła, zresztą zobacz sam "Replicant Girl". Kończę bo robi się szowinistycznie. Kibicuję i podziwiam :D
Napisano 21 Styczeń 20169 l Autor Pawlito dziękuję. Bardzo podobają mi się Twoje nogi (w sensie modelu :P) świetnie wykrojone. (i nie sądze że przerosła) Niechciałbyś widzieć moich pierwszych podejść, twoja praca wtedy bylaby referencją :) Sam w dalszym ciagu dalej ćwiczę.
Napisano 21 Styczeń 20169 l Bardzo podobają mi się Twoje nogi (w sensie modelu :P) świetnie wykrojone. (i nie sądze że przerosła) Nogi to połowa człowieka i im ładniejsze tym efekt ogólny lepszy. Ostatecznie zrezygnowałem z postaci na rzecz cięcia/gięcia blach samochodowych, ale nie wiesz jak się cieszę że tak mówisz - takie niezdrowe zainteresowanie to się chyba nazywa fetysz, małe ale cieszy.