seblen11 Posted September 24, 2015 Share Posted September 24, 2015 Cześć :) Jako że znalazłem kilka godzin wolnego czasu postanowiłem wykonać postać. Na chwilę obecną mam tyle. model kobiety: gotowy basemesh wykończony i przerobiony pod własne potrzeby. ubranie: MD>Zbrush (retopo)>3d max (UVW)>Zbrush ("podrysowanie") Link to comment Share on other sites More sharing options...
seblen11 Posted October 14, 2015 Author Share Posted October 14, 2015 ...wolno idzie ale udało mi się doprowadzić do tego stanu... Myślę by zrobić z tego postać na turbosqid'a. Oczywiście jeśli uda mi się ja skończyć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tr3buh Posted October 14, 2015 Share Posted October 14, 2015 pięknie Ci wyszło MD jest mocarny(jeszcze go za bardzo nie ogarniam), ile Ci się zeszło z samym ubraniem? o i napisz coś propo włosów jak możesz Link to comment Share on other sites More sharing options...
seblen11 Posted October 15, 2015 Author Share Posted October 15, 2015 Dzięki :), Oj jest mocarny i się rozwija. Polecam nie tylko do ubrań :) Ciężko określić ile zeszło na ubrania (wykonywane z doskoku co jakis czas). Myślę że sukienke zrobilem w 30min a koszule z 1h w MD. Następnie modele przeslane do Zbrusha w celu retopologi uwydatnieniu szwów itd. (struktura sukienki też tłoczona w Zbrush). Włosy są wykonane na planach. Wykonałem 6 wielkości (kazda wielkość inny rozmiar uvw) kopiując przyklejałem do głowy (w 3dmax) najniżej najmniejsze itd. Oczywiście tekstura jest niedopracowana zrobiona na szybko do prezentacji (diffuse i opacity) Domyślnie model chce wstawić na turbosqid, dlatego nie robiłem na fibermesh. Teraz czeka mnie retopo i teksturowanie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sebazx6r Posted October 15, 2015 Share Posted October 15, 2015 Fajnie idzie :). Link to comment Share on other sites More sharing options...
seblen11 Posted October 16, 2015 Author Share Posted October 16, 2015 dzięki, ciesze się że się podoba :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
seblen11 Posted January 20, 2016 Author Share Posted January 20, 2016 umiescilem model w "3d" miłego obracania. https://skfb.ly/KpBz https://skfb.ly/KpBY Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sebazx6r Posted January 20, 2016 Share Posted January 20, 2016 (edited) Jak na moj gust to te oczy troche za duze. Fajne majciory ;) Edited January 20, 2016 by Sebazx6r Fajne majciory Link to comment Share on other sites More sharing options...
seblen11 Posted January 20, 2016 Author Share Posted January 20, 2016 ...a gdzie ty tam zaglądasz mojej modelce ;P ...tak wiem moje spaczenie to oczy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sebazx6r Posted January 20, 2016 Share Posted January 20, 2016 ma sie ten hetero wzrok xD Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawlito Posted January 21, 2016 Share Posted January 21, 2016 @seblen11: Skróć spódnicę o 10cm, dorób taką koronkową manszetę pończoch jak miała dziewczyna w płaszczu w kratę i rekomendację masz ode mnie murowaną wszędzie gdzie zapostujesz :) chociaż i tak będziesz miał. Próbowałem coś takiego zrobić ale robota mnie przerosła, zresztą zobacz sam "Replicant Girl". Kończę bo robi się szowinistycznie. Kibicuję i podziwiam :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
seblen11 Posted January 21, 2016 Author Share Posted January 21, 2016 Pawlito dziękuję. Bardzo podobają mi się Twoje nogi (w sensie modelu :P) świetnie wykrojone. (i nie sądze że przerosła) Niechciałbyś widzieć moich pierwszych podejść, twoja praca wtedy bylaby referencją :) Sam w dalszym ciagu dalej ćwiczę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawlito Posted January 21, 2016 Share Posted January 21, 2016 Bardzo podobają mi się Twoje nogi (w sensie modelu :P) świetnie wykrojone. (i nie sądze że przerosła) Nogi to połowa człowieka i im ładniejsze tym efekt ogólny lepszy. Ostatecznie zrezygnowałem z postaci na rzecz cięcia/gięcia blach samochodowych, ale nie wiesz jak się cieszę że tak mówisz - takie niezdrowe zainteresowanie to się chyba nazywa fetysz, małe ale cieszy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pbcg Posted January 23, 2016 Share Posted January 23, 2016 Kobitka wygląda całkiem fajnie, a ciuszki skrojone genialnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts