pbcg Napisano 20 Listopad 2015 Napisano 20 Listopad 2015 Witam Zakładam ten wątek, by wrzucać głównie skulpty, zazwyczaj nie pokończone;) dla uwag i komentarzy. Mam nadzieję że w miarę systematycznie;) Dobra na 1 ogień idzie postać kobiety. 1
gryzon Napisano 20 Listopad 2015 Napisano 20 Listopad 2015 To taki koncept, zrób retopo wszystkich paneli na kombiznezonie używając Tool/Geometry/EdgeLoop/PanelLoop. Lub fantastycznych narzędzi które się tam znajdują. Pomocna będzie wiedza o polygrupach w ZBrush. Znajdziesz bardzo obszerne tutoriale w ZClassRoom na ten temat. Shader zły dobrałeś jak do oceny kształtu modelu. Takim shaderem fajnie się sprawdza metalowe elementy, zbroje rycerskie, hełmy itd. Tutaj wystarczy ci shader którym łatwiej będzie oceniać bryły tego typu. Czyli po prostu jaki diffuse ze miekkim specem. Trenuj bazy i proporcje. Czekam na więcej.
pbcg Napisano 21 Listopad 2015 Autor Napisano 21 Listopad 2015 Cześć gryzon jak zwykle konkretne uwagi, dzięki. Ja w 3D mam już jakieś mniejsze doświadczenie. Choć od jakiegoś czasu postanowiłem zająć się tym bardziej na poważnie. Z zabawy, w czymś się wyspecjalizować, choć nie wiem czy akurat w modelowaniu. By dopracować model, to wypadało by jak piszesz zrobić retopologie. Jak będą poprawki lub coś nowego to na pewno wrzucę. Pozdrawiam
Sebazx6r Napisano 10 Styczeń 2016 Napisano 10 Styczeń 2016 Wyglada to duzo ciekawiej. Popracuj na proporcjami.
pbcg Napisano 11 Styczeń 2016 Autor Napisano 11 Styczeń 2016 Dzięki Sebazx6r, poprawie, ale mógłbyś napisać co twoim zdaniem najbardziej razi w proporcjach?
Sebazx6r Napisano 11 Styczeń 2016 Napisano 11 Styczeń 2016 Wylacz perspektywe i sprwadz. Mozes sobie zaciagnac szkielet z kobiety z miesniami jest w zbrushu i porownaj.
pbcg Napisano 28 Marzec 2018 Autor Napisano 28 Marzec 2018 Taki mały progres w teczce;) Wymyśliłem sobie scenke 3d z Króliczkiem Wielkanocnym:) choć już mało czasu do 1 kwietnia, ale całość będzie dość prosta. Wstępnie postacie już mam, jak poniżej.
pbcg Napisano 30 Marzec 2018 Autor Napisano 30 Marzec 2018 Tak wyszło, nie wrzucam do Finished... bo nie do końca skończona, ale chciałem bardzo zdążyć przed świętami;)
pbcg Napisano 10 Kwiecień 2019 Autor Napisano 10 Kwiecień 2019 Naszło mnie by zrobić coś w ZB, wrzucam koncept jakiegoś dziwo luda. Pozdrawiam
olaf Napisano 10 Kwiecień 2019 Napisano 10 Kwiecień 2019 na plus, chodź w tym grubasku tekstura skóry nie pasuje - zbyt ziarnista. Wielkanocne, nieco creepy, przez do wąż wygląda trochę jak jelita ;D
pbcg Napisano 10 Kwiecień 2019 Autor Napisano 10 Kwiecień 2019 Dzięki olaf Grafika Wielkanocna zamieszczona była w zeszłym roku, ale obecnie na czasie;) Grubasek ziarnistość na skórze to pewno przez dodanie Surface Noise w ZB.
olaf Napisano 28 Kwiecień 2019 Napisano 28 Kwiecień 2019 wygląca ciekawie bardzo ale brakuje trochę SSS.
pbcg Napisano 29 Kwiecień 2019 Autor Napisano 29 Kwiecień 2019 olaf dzięki raz jeszcze, pokombinuje jeszcze z tym SSS. Boris inspirowałem się uśmiechem swojej dziewczyny, a całuje nieźle;), co do fałdek to mankament ZB tak łatwo się je tam robi, powinni to jakoś utrudnić;), przy następnej postaci postaram się mniej.
michalo Napisano 29 Kwiecień 2019 Napisano 29 Kwiecień 2019 A ja, żeby go domknąć, dodał bym mu trochę owłosienia (paskudne rzeczy wyglądają paskudniej z włosami ;)) i może coś do ręki - broń albo przedmiot. Fajna sprawa, że u jednej stopy ma 3 a drugiej 4 palce
pbcg Napisano 30 Kwiecień 2019 Autor Napisano 30 Kwiecień 2019 michalo z tym owłosieniem, też o tym myślałem. Palców ma tyle samo tylko z tego ujęcia tak wygląda, bo ostatni palec nieco niżej i cofnięty. Hmm? ciekawe jaka broń lub przedmiot by mu pasował?
michalo Napisano 30 Kwiecień 2019 Napisano 30 Kwiecień 2019 Maczuga, dzida. Wszystko co prymitywne. Przez tą przepaskę na biodrach wygląda jak dzikus a nie zwykły pomiot piekielny ;)
pbcg Napisano 25 Czerwiec 2020 Autor Napisano 25 Czerwiec 2020 Witam Taka kreatura. Narazie samo ciało, może je w coś odzieje? Jak ktoś ma uwagi, proszę pisać :) 3
Rekomendowane odpowiedzi