Napisano 20 Styczeń 20169 l Za dużo chciałeś zrobić na początek. Najbardziej przeszkadza rozciągnięte tło, ten jednolicie oświetlony samochód który poza barierką nie łapie wcale refleksów. Można się czepić jeszcze kolorystyki (za dużo dominujących kolorów i wszystkie walczą o uwagę) i tego jak to auto umieściłeś na kadrze, tzn. nie jest definitywnie słaby, trzeba bardziej zdecydowanej pozycji kamery, to jak ujmuje kadr i sam samochód. Podziel swój obrazek na dzewięć części (3x3) i umieść auto gdzieś w okolicach linii przecięcia, jeszcze lepiej poczytaj o "złotym podziale". Ambitnie poleciałeś z tematem ale trzeba by nad tym jeszcze zapanować. Obejrzyj to bo zaoszczędzi czas i ból głowy w zrozumieniu tak błahej sprawy jak kolor:
Napisano 21 Styczeń 20169 l Autor Dzieki Pawlito :) Za wyczerpujaco wypowiedz jak i za odeslanie do filmiku.Postanowilem jednak ze wycofam sie z pomyslu o scenie outdoor tylko wroce do studia. Przeroslo mnie jednak to. Studio wydaje sie narazie latwiejsze. Zrobilem taka oto wersje. I jeszcze mam pytanie do tego czerwonego Bentleya na podlozu asfaltu, czy to wyglada w miare poprawnie. Jakie macie uwagi?
Napisano 21 Styczeń 20169 l Asfalt wygląda jak proceduralny cellular - sterylnie, jednolicie i sztucznie jak wykładzina. Cechy asfaltu: kolor, chropowatość, łaty, pęknięcia, koleiny, pasy, znaki... żyjemy w Polsce, wyczerpujący materiał referencyjny prawdopodobnie możesz obejrzeć z okna swojego domu. Odtwórz część tych cech, będzie ciekawiej. Sory, ale czuję że piszę Tobie oczywiste oczywistości, musisz wykazać więcej inwencji własnej.
Napisano 22 Styczeń 20169 l TE kola i lampy to bym czarne zostaiwl. elementy nosne tez. Wyrendewruj sobei maske na karoseria i popatrz kolory w postprotudkcji jakie byc ci pasowaly. Zdesatyrowalbym troche.
Napisano 23 Styczeń 20169 l Autor Dzieki Panowie za rady jak i wskazowki ! Jednak postanowilem bo i tak duzo sie juz nauczylem przy tym projekcie z Bentleyem, ze poprzestane na tym. Silnik tez nie da sie wymodelowac chyba bo opony na Turbosmoothie(subsurf x2) daly w kosc memu kompowi. Wiec wrzuce do finiszed te kilka renderow oprocz ''asfaltowego tla'' bo to narazie mi nie wyszlo i dam narazie sobie spokoj z renderowaniem i wroce do modelowania oraz trenowania samochodow. :)