Radson Napisano 4 Styczeń 2016 Share Napisano 4 Styczeń 2016 (edytowane) Cześć wszystkim, Ostatnio w wolnym czasie zrobiłem set wizualizacji domu, znajdującego się w okolicach Sztokholmskiego Archipelagu, zaprojektowanego przez Tham & Videgård Hansson. W tym projekcie użyłem zrobionych przeze mnie textur ziemi, pni drzew, kamieni, liści, igieł itp. Cała scena jest zrobiona w 3D. Wszystkie drzewa modelowałem w growfx. Całość renderowana w vrayu pod 3ds maxa. https://www.behance.net/gallery/32537929/Archipelago-House Edytowane 5 Styczeń 2016 przez Radson Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasjogabonito Napisano 4 Styczeń 2016 Share Napisano 4 Styczeń 2016 Bardzo fajnie wyszło. Trzecie i czwarte ujęcie wygląda jak zdjęcie! Gratuluje drzew. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nathanielxd Napisano 4 Styczeń 2016 Share Napisano 4 Styczeń 2016 Bardzo fajne podłoże i roślinność. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Traitor Napisano 5 Styczeń 2016 Share Napisano 5 Styczeń 2016 Przepieknie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artzgodka Napisano 5 Styczeń 2016 Share Napisano 5 Styczeń 2016 Cudo !!! Jak długo nad tym pracowałeś ? Gdybyś wrzucił jeszcze większą rozdzielczość to jeszcze bardziej cieszyło by oczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hris Napisano 5 Styczeń 2016 Share Napisano 5 Styczeń 2016 Świetnie zrobiona ziemia i całe podłoże (patyki, liście, kamyczki, małe rośliny). Wygląda ultra realnie! Świetny pomysł by drzewa miały korzenie co to wyłażą niepokornie z ziemi tu i ówdzie :) Same modele drzew też bardzo dobre, lepsze niż sam umiem zrobić (a trochę ich już porobiłem, więc wiem co pisze ). Tekstury pni jeśli sam robiłeś to szacun - bardzo dobre i kontrolowałeś żeby nie były od dołu do góry jednorodne, tylko miały te smaczki typu ślady po uciętych gałęziach i ubytki w korze. Jako fan zieleni 3D - siedzę i oglądam n-ty raz z zachwytem:) Dobrze poruszasz się między ostrym dziennym światłem a tym mdłym, pochmurnym, które często gubi bryły poprzez brak cieni. U ciebie tego nie ma - wszystko siedzi i jest wyraźne, kontrastowe. Najbardziej zachodzę w głowę przy 1 renderze - to jezioro w tle, ta woda, też 3D? Czy wklejka ze zdjęcia? Tak czy owak front jak nic:) Gratuluję! Front jak nic! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radson Napisano 5 Styczeń 2016 Autor Share Napisano 5 Styczeń 2016 Dzięki wielkie za miłe słowa. Hris, wszystko jest w 3D nawet ostatni plan. Co do drzew to troche mi zeszło zanim uzyskałem akceptowalny przeze mnie efekt (poprzednie wersje trafiły do kosza ). Cały projekt zajął mi trochę czasu, jakiś 1-2 miesiące dłubania w domu po godzinach. Trudno teraz powiedzieć ile z tym zeszło. Sporo czasu poświęciłem robieniu textur i modeli. Musiałem kilka razy prześć się do lasu ;) by zrobić fotki, referencje itp. Pozdrawiam! Załączam wireframe'a: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmass Napisano 6 Styczeń 2016 Share Napisano 6 Styczeń 2016 Świetne, Radku! Ziemia mega! Fajne smaczki, typu motion blur na gałązkach. Chwali Ci się. :D Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remanent Napisano 7 Marzec 2016 Share Napisano 7 Marzec 2016 Bardzo extra. Podziwiałem na behance. Możesz powiedzieć coś o skanowaniu ziemi? Jaki soft był do tego użyty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Panek Napisano 11 Marzec 2016 Share Napisano 11 Marzec 2016 Super wyszło! Podziwiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy Napisano 14 Marzec 2016 Share Napisano 14 Marzec 2016 bardzo ładne obrazki, gratuluję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mulholland Napisano 20 Marzec 2016 Share Napisano 20 Marzec 2016 Piękna sprawa. Dużo było postprodukcji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrus Napisano 24 Marzec 2016 Share Napisano 24 Marzec 2016 Brawo Radek, ale k... lej te kole Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi