Martin Day Napisano 18 Październik 2004 Share Napisano 18 Październik 2004 Witam oglądających, To co widzicie to wizualizacje projektu aranżacji jednego z apartamentów w warszawskim osiedlu Eko Park. Projekt wykonał arch. Kazimierz Zbrzeski. Symulacja oświetlenia wykonana w Lightscape'ie. Rendering wykonany w 3D Studio MAX. Nieznaczna obróbka w Photoshopie I hope you like it. Martin Day Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buczer Napisano 18 Październik 2004 Share Napisano 18 Październik 2004 witaj ale co idzie do oceny? wizualizacje czy projekt? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martin Day Napisano 18 Październik 2004 Autor Share Napisano 18 Październik 2004 Projekt jest nie mój. Ja prezentuję wizualizację i ona jest przedmiotem oceny. Pozdrawiam Martin Day Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr Ug Napisano 19 Październik 2004 Share Napisano 19 Październik 2004 Dobra, pokazales referki, a kiedy rendery? ;) Szkoda, ze takie malutkie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MareG Napisano 19 Październik 2004 Share Napisano 19 Październik 2004 Mniejszych już nie mogłeś dać obrazeczków? Ale kalasyczne radiosity jednak potrafi pokazać jakość! Tylko załącz większe rozdzielczości bo inaczej to nie ma sensu - czyt. obecna sytuacja działa na niekorzyść! Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buczer Napisano 19 Październik 2004 Share Napisano 19 Październik 2004 czy tylko ja mam problem ze strona http://www.martin-day.com? chciałem zobaczyc te wizki za 100 000 zl ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 19 Październik 2004 Share Napisano 19 Październik 2004 Ładuje, laduje, laduje...:) Nom wizki bardzo bardzo. za ile? ale rozumiem ze razem z projektem, czy tylko same wizki? bo jak same wizualki to chyba zmieniam zawod:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martin Day Napisano 19 Październik 2004 Autor Share Napisano 19 Październik 2004 Jak znajde na dniach chwilę, żeby przekopać archiwum to wrzuce większe rendery. Co do tych 100 000... Jak napisałem, jest to wartość wizualizacji a nie cena. To pewna różnica. :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buczer Napisano 19 Październik 2004 Share Napisano 19 Październik 2004 a jaka jest cena? jesli mozesz powiedziec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martin Day Napisano 19 Październik 2004 Autor Share Napisano 19 Październik 2004 Z całym szacunkiem... Z oczywistych względów nie mogę podać. Poza tym na cene wpływa bardzo dużo czynników i każdy ma inne oczekiwania. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buczer Napisano 19 Październik 2004 Share Napisano 19 Październik 2004 ale zawsze warto sprobowac ;) a na serio to strona tak sie ma ladowac? długo trzeba czekac? bo chyba warto ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martin Day Napisano 19 Październik 2004 Autor Share Napisano 19 Październik 2004 Domyślam się, że używasz Mozilli. Doszły mnie słuchy, że pod tą przeglondarką są problemy. Postaram się to naprawić w najbliższym czasie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buczer Napisano 19 Październik 2004 Share Napisano 19 Październik 2004 ie i to na 3 komputerach sprawdzalem. wszedzie to samo :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martin Day Napisano 19 Październik 2004 Autor Share Napisano 19 Październik 2004 Problem ze stroną został usunięty. Przepraszam wszystkich odwiedzających za to, że musieli "pocałować klamkę" ;) Zapraszam ponownie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SansSerif Napisano 19 Październik 2004 Share Napisano 19 Październik 2004 swietne. bardzo trudno znalezc kogos kto lapie o co chodzi w wizualizacji wnetrz. super. mam nadzieje ze ceny nie sa szasciocyfrowe ;) yh a mama mowila zeby uczyc sie lightcape`a :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martin Day Napisano 19 Październik 2004 Autor Share Napisano 19 Październik 2004 Sześciocyfrowe... :) szkoda, że nie moge przytaknąć. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Batou Napisano 19 Październik 2004 Share Napisano 19 Październik 2004 Są siedmiocyfrowe ;) Poziom techniczny bardzo wysoki. Niema się do czego przyczepić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martin Day Napisano 19 Październik 2004 Autor Share Napisano 19 Październik 2004 Dzięki za opinię. Szczerze się przyznam, że jak wczoraj pierwszy raz tu wszedłem i zobaczyłem Złotą Galerie to mi w prau miejscach totalnie kopara opadła !!! I że to nasi tak wymiatają !!! Poczułem, że jestem lamusem, który zszedł ze ścieżki prawdziwej grafiki na ścieżkę wizualizacji. Bo wizualizacja jest dla cieniasów, których na nic więcej nie stać. Ale cóż, jak kiedyś będę "bogaty" to wezmę się na naukę szerzej pojętej grafiki. Na razie trzeba z czegoś żyć. A na warsztacie mam naukę akwareli. Choć może powinienem kupić tablet. Boże, co ci ludzie w Photoshopie potrafia namalować. Ja też chcę :-( Pozdrawiam Martin Day Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buczer Napisano 19 Październik 2004 Share Napisano 19 Październik 2004 czemu na strone łaczysz to co wyzej z np. z "bajkowym" to chyba dwa swiaty i psuja efekt. pewnie to jakies stare dzieje ale imo troche sie gryzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asblaze Napisano 20 Październik 2004 Share Napisano 20 Październik 2004 Oczywiście oceniłem :) nie jestem w stanie nic powiedzieć, ale to nie dla tego że nie mam zdania, tylko pojęcia :) Jak dla mnie... lamera modelowo-renderowego ;) REWELACJA!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boba Napisano 20 Październik 2004 Share Napisano 20 Październik 2004 witam, przyznać trzeba, że bardzo ladny nastrój zbudowałeś tym oświetleniem... mam pytanie, tak z ciekawości... 1. do ilu % "solution" w lightscape doszedleś zanim przerwałeś... 70?, 80?, czy dłuuużej czekałeś? 2. w 3 cim obraku są takie zmyślne chromowane krzesełka... z pewnością powinna pojawić się w około nich na podłodze kaustyka... byłoby już zupełnie realistyczne, ale z tego co pamiętam to lightscape chyba nie obsluguje takiich efektow? a szkoda... pozdrwaiam i gratuluje lightscapowej cierpliwości ;), miki(boba) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian Napisano 20 Październik 2004 Share Napisano 20 Październik 2004 moim skromnym zdaniem we wszystkich mikroskopijnych obrazkach jest za ciemno.. :/ i secondary bounces ( if ya know what I mean) są za slabe, tzn cienie są za ciemne.. ale tak pozatym do 9 / 10 czyli jak w twojej skali to "bardzo wypas", ale malo brakuje do "full wypas" :) ja sie nie znam wiec spokojnie mnie olej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martin Day Napisano 20 Październik 2004 Autor Share Napisano 20 Październik 2004 Solucja w obu przypadkach doszła do ok. 80% Co do kaustyków to juz by była drobna przesada jak na wizualizację:p Faktycznie Lightscape tego nie obsługuje. Można by się bawiś w Photoshopie ale klient i tak by za takie efekty nie zapłacił :p Co do cieni... Wiadomo, że zawsze znajdzię się coś do czego można się przyczepić ;) (Choć im praca lepsza tym trudniej) Pozdrawiam Martin Day Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MatPat Napisano 20 Październik 2004 Share Napisano 20 Październik 2004 No jak dla mnie to full wypas. Oceniam również to co na towjje stronce znalazłem. Bardzo ładne wizualizacje, do tego mają klimat. Czym je wykańczasz, photoshop? Chętnie bym pozadawał 100 pytań do... ;) jak to robisz dokładnie. Zawsze się zastanawiałem, jak, czym wstawiacie te postacie ludzi, czy też roślinki wszelkie w scene 3d? Sam w tym momencie próbuje zbudować swój dom, żeby architekt zaprojektował mi to co dokładnie chce więc wiem, jakie to troudne zwłaszcza że jestem począkujący w 3d. Tam jest tylko 1 światło ogólne z radiosity? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martin Day Napisano 20 Październik 2004 Autor Share Napisano 20 Październik 2004 Zieleń i ludzi można wstawiać od razu w scenie albo w photoshopie. Czasami wygodniej tak a czasami tak. Co do światła... Jest to tylko solucja radiosity, aczkolwiek źrodeł jest kilka (jak widać). Pozdrawiam Martin Day Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bern20 Napisano 20 Październik 2004 Share Napisano 20 Październik 2004 fajnie ci wyszło - aby tak dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
graf_zero Napisano 20 Październik 2004 Share Napisano 20 Październik 2004 bardzo ladne wizualizacje. tylko jedno zastrzezenie (nawet nie do samych wizualizacji)- 'wybierz' pisze sie przez 'rz' :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martin Day Napisano 20 Październik 2004 Autor Share Napisano 20 Październik 2004 bardzo ladne wizualizacje. tylko jedno zastrzezenie (nawet nie do samych wizualizacji)- 'wybierz' pisze sie przez 'rz' :PDzięki wielkie za czujność, w niektórych miejscach jest "ż" a w niektórych "rz" Nie wiem jak to się stało, to napewno te cholerne chochliki ;) , w każdym razie już poprawione. Jak ktoś ma jakieś uwagi co do strony lub zauważy jakiegoś gniota będę wdzięczny za informacje. Pozdrawiam Martin Day Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 20 Październik 2004 Share Napisano 20 Październik 2004 Co do strrony tylko jedna uwaga... świetna zawartość;)) Strona też przyjemna, ale wizualizacje naprawdę super... pełny profesjonalizm;) Pozdrawiam! Paweł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun Napisano 8 Listopad 2004 Share Napisano 8 Listopad 2004 słuchaj, Marcin.. pomyliłeś strony... to jest strona o grafice, nie konkurs fotograficzny... Bardzo dobre pracę, świetne wizualizacje :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martin Day Napisano 8 Listopad 2004 Autor Share Napisano 8 Listopad 2004 Buahahahahah !!! Dobre :) Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
curka Napisano 12 Listopad 2004 Share Napisano 12 Listopad 2004 nie jestem z tych, co sie najlepiej znaja, ale wizualizacje baaardzo fajne (te tu i te na stronie) a ode mnie najwiekszego plusa masz za umiejetnosc autokreacji - twoja strona pokazuje cie z jak najlepszej strony i to w bardzo przekonujacy sposob. gratuluje i pozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi