Graft Napisano 25 Sierpień 2018 Autor Share Napisano 25 Sierpień 2018 Poka sowe ;) Skechfab >> https://sketchfab.com/models/05b9f13714a34418ba9abfb98d4584a0 "Wideło" z malowania w blenderze >> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 25 Sierpień 2018 Share Napisano 25 Sierpień 2018 obie rzeczy piękne. Sowa ma mega stylistykę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Graft Napisano 25 Sierpień 2018 Autor Share Napisano 25 Sierpień 2018 obie rzeczy piękne. Sowa ma mega stylistykę. Model robiony na podstawie konceptu znalezionego w sieci. Niestety nie udało mi się namierzyć jego autora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Graft Napisano 8 Wrzesień 2018 Autor Share Napisano 8 Wrzesień 2018 Wracam do mojej ślicznotki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Graft Napisano 11 Wrzesień 2018 Autor Share Napisano 11 Wrzesień 2018 Rozglądam się za nową pracą. Więc jak ktoś coś, to dajcie cynk ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Graft Napisano 15 Wrzesień 2018 Autor Share Napisano 15 Wrzesień 2018 Powrót do HP Sobotni szkic z kulki (W końcu mam Zetkę :D ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Graft Napisano 16 Wrzesień 2018 Autor Share Napisano 16 Wrzesień 2018 No to siup. Kolejna szybka główka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 16 Wrzesień 2018 Share Napisano 16 Wrzesień 2018 Powodzenia z szukaniem pracy. Taki mały tip - jak mnie proszą o znalezienie artysty o określonych skillach, to zawsze przeszukuje portale - te najpopularniejsze dla określonej grupy więc nie zapomnij pojawiać się tam z thumbnailami ładnymi, bo tak najczęściej łowi się grafików. Oczywiście to pasywna metoda ale warto o nią zadbać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Graft Napisano 16 Wrzesień 2018 Autor Share Napisano 16 Wrzesień 2018 Powodzenia z szukaniem pracy. Taki mały tip - jak mnie proszą o znalezienie artysty o określonych skillach, to zawsze przeszukuje portale - te najpopularniejsze dla określonej grupy więc nie zapomnij pojawiać się tam z thumbnailami ładnymi, bo tak najczęściej łowi się grafików. Oczywiście to pasywna metoda ale warto o nią zadbać. Dzięki za info ;) Jestem w trakcie rozmów, więc może coś z tego będzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Graft Napisano 23 Wrzesień 2018 Autor Share Napisano 23 Wrzesień 2018 kolejna szybka główka. Kombinuję z renderowaniem w zetce. Następnym razem może zrobię coś dopracowanego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Graft Napisano 26 Wrzesień 2018 Autor Share Napisano 26 Wrzesień 2018 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalo Napisano 27 Wrzesień 2018 Share Napisano 27 Wrzesień 2018 Spoko wyszły te rozchylone wargo. Przez to twarz dużo ciekawsza nią te "betonowe". No i przełamanie symetrii robi swoje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Graft Napisano 27 Wrzesień 2018 Autor Share Napisano 27 Wrzesień 2018 Spoko wyszły te rozchylone wargo. Przez to twarz dużo ciekawsza nią te "betonowe". No i przełamanie symetrii robi swoje. Dzięki. Jeszcze nie czuję dobrze formy. Oczy wychodzą mi tragicznie i wile rzeczy nad którymi muszę przysiąść. Mam nadzieję, że zmierza to dobrym kierunku. Jak zwykle liczę na konstruktywną krytykę i w wytykanie błędów ;) I te cholerne rendery z Zbrusha są paskudne :c Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalo Napisano 28 Wrzesień 2018 Share Napisano 28 Wrzesień 2018 I te cholerne rendery z Zbrusha są paskudne :c Ano są. Zwykły ctrl+R nic fajnego nie wypluje. Musiał byś się pobawić trochę z opcjami ( w sumie tak jak wszędzie) + PS i było by ok. Niektórzy robią naprawdę kozackie rendery BPR + PS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Graft Napisano 30 Wrzesień 2018 Autor Share Napisano 30 Wrzesień 2018 Kolejna bańka z kulki (jeszcze nad nią popracuję) Wszelkie uwagi mile widziane ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Graft Napisano 6 Październik 2018 Autor Share Napisano 6 Październik 2018 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Graft Napisano 6 Październik 2018 Autor Share Napisano 6 Październik 2018 Matcapy z blendera 2.8 są dużo lepsze niż te z zbrusha :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Graft Napisano 8 Październik 2018 Autor Share Napisano 8 Październik 2018 Wracam troszkę do szkicowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebastianSz Napisano 9 Październik 2018 Share Napisano 9 Październik 2018 Wydaje mi się, że jakoś tak bryły i luzu brakuje w tych szkicach. Może, te bronie szczególnie, machnąć tak bardziej przestrzennie, designersko? Coś w ten deseń: A poza tym to gdzie modele low-poly? Zawsze lubię jak coś takiego wrzucasz :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Graft Napisano 9 Październik 2018 Autor Share Napisano 9 Październik 2018 Wydaje mi się, że jakoś tak bryły i luzu brakuje w tych szkicach. A poza tym to gdzie modele low-poly? Zawsze lubię jak coś takiego wrzucasz :D brakuje luzu i bryły bo się opierdalam i za mało rysuje :D a co do low poly to w przyszłości się jeszcze pojawi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 9 Październik 2018 Share Napisano 9 Październik 2018 te nowsze już lepsze. Faktycznie luz przychodzi z praktyką niestety ;) Powodzenia, skille rosną! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Graft Napisano 10 Październik 2018 Autor Share Napisano 10 Październik 2018 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Graft Napisano 10 Październik 2018 Autor Share Napisano 10 Październik 2018 Viewport nowego blender to jest normalnie coś pięknego :D Zakochałem się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalo Napisano 11 Październik 2018 Share Napisano 11 Październik 2018 Ja używam blendera sporadycznie (głownie uv) i nie mogę się odnaleźć całkowicie. Lata temu, jak też w miarę przerobili interface i komendy, miałem mniejszy problem. A teraz się czuję jak w nowym sofcie. Ogólnie wygląda bardzao nowocześnie i przyjemnie. Ale ciężko mi będzie ;) Ja czekam na addonik a'la marvelous designer. Jak zdążą przed black friday to może będzie dla mnie pożytek z blenderka ;) Fajne te szkice ale trochę tam czegoś brakuje jeszcze. Co do giwerki to ekstra. Za dużo blooma może. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Graft Napisano 11 Październik 2018 Autor Share Napisano 11 Październik 2018 Fajne te szkice ale trochę tam czegoś brakuje jeszcze. Jestem tego świadom, dlatego postanowiłem więcej rysować Co do giwerki to ekstra. Za dużo blooma może. wiem, że za dużo bloom, ale nie mogłem się oprzeć :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Graft Napisano 16 Październik 2018 Autor Share Napisano 16 Październik 2018 Test GP w blendku. Deweloperzy się postarali. Rysowanie jest gładkie jak pupcia niemowlaka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalo Napisano 17 Październik 2018 Share Napisano 17 Październik 2018 Fajnie, geometryczne podejście do rysowania - jak Bridgman. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
genitalius Napisano 17 Październik 2018 Share Napisano 17 Październik 2018 o kurcze to Ty jeszcze zyjesz w tym watku(albo to ja jestem martwy) hmm geometria ciala wysrubowana na poziomie master class. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Graft Napisano 17 Październik 2018 Autor Share Napisano 17 Październik 2018 o kurcze to Ty jeszcze zyjesz w tym watku(albo to ja jestem martwy) hmm geometria ciala wysrubowana na poziomie master class. Żyję, żyję, ale co to za życie Więcej blenderowych bazgrołów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
genitalius Napisano 17 Październik 2018 Share Napisano 17 Październik 2018 (edytowane) a daj pan spokoj, to jest robione tak naturalnie i z wieksza lekkoscia niz mnie sie zdarza kichnac albo pierdnac. A tak z innej beczki...w sumie z pdoobnej beczki, czy sa Ci znane filmy z anatomii pewnego pana anatomisty/lekarza jak mniemam,ktory omawia doglebnie kazda czesc ciala na spreparowanych zwlokach ludzkich?calosc trwa ok 10 godz? Kazdy staw, wiezadlo, zyla, miesien,kosc na martwej ekspozycji ludzkiej, az sie dziwilem momentami jak to jest zrobione. Znalazlem ostatnio u siebie wszystkei dvd do tych filmow, pochodza gdzies z przleomu lat 80/90 no co wspanialego. Wszystko jest dotykane w rekawiczkach, meisien przesuwany/pociagany hmm nie widzialem lepszego materialu i tak sytego jak dotad, nie pamietam jak to sie stalo, ze to mam. Edytowane 17 Październik 2018 przez genitalius Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
genitalius Napisano 18 Październik 2018 Share Napisano 18 Październik 2018 jakbyscie chcieli moglbym sprobowac udostepnic caly material na youtubie chociaz nie wiem czym to mzoe grozic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebastianSz Napisano 18 Październik 2018 Share Napisano 18 Październik 2018 Brzmi ciekawie, to o anatomii. A jaki to ma tytuł? Może można gdzieś to wygrzebać w necie, to byś nie musiał uploadować :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Graft Napisano 18 Październik 2018 Autor Share Napisano 18 Październik 2018 @genitalius a nie chodzi Ci czasem o te filmy do nauki anatomii: https://www.youtube.com/watch?v=YSibJKX5oZg Jeśli nie to te wykłady również są świetne. @Boris Nie. Ciągle pracuję w starej firmie. To co wrzucam robię wieczorami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
genitalius Napisano 19 Październik 2018 Share Napisano 19 Październik 2018 oto to Graft, wlasnie to mam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Graft Napisano 23 Październik 2018 Autor Share Napisano 23 Październik 2018 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalo Napisano 23 Październik 2018 Share Napisano 23 Październik 2018 Ty tak na żywo rysujesz jak na tym nagraniu z blendka? Nie ma tam szkicu gdzieś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Graft Napisano 23 Październik 2018 Autor Share Napisano 23 Październik 2018 Ty tak na żywo rysujesz jak na tym nagraniu z blendka? Nie ma tam szkicu gdzieś? Staram się nie robić żadnych szkiców. Jedyne czego używam to ctr+z jak mi totalnie linia nie pasuje, a tak to jadę na żywioł xD Często się nie zgadza perspektywa, proporcje czy forma, ale takie rysunki dają dużo pewności siebie więc opłaca się tak ćwiczyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalo Napisano 23 Październik 2018 Share Napisano 23 Październik 2018 Myślałem, że gdzieś tam pod tym jest szkic, którego po prostu nie nagrało. Świetnie, robi wrażenie. Zawsze podziałem artystów co tak na żywca panują nad kreską i ogląda się to z wielką satysfakcją. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Graft Napisano 23 Październik 2018 Autor Share Napisano 23 Październik 2018 Jeszcze więcej GP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalo Napisano 24 Październik 2018 Share Napisano 24 Październik 2018 Chyba wydali wersje pod ciebie, co? Jeszcze brakuje żebyś trochę go poanimował :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Graft Napisano 24 Październik 2018 Autor Share Napisano 24 Październik 2018 No widac ze sie jarasz tym blenderem ;) Jaram się, jaram. Nie da się ukryć ;P To dzisiaj smocze jajca bo nostalgia mnie dopadła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Graft Napisano 31 Październik 2018 Autor Share Napisano 31 Październik 2018 takie tam z blendera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Graft Napisano 1 Listopad 2018 Autor Share Napisano 1 Listopad 2018 Westernowe klimaty [video=youtube;lPj8EpQ-kyk] Mam w planie wymodelować tego krowiego chłopca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalo Napisano 2 Listopad 2018 Share Napisano 2 Listopad 2018 Spoko. Ile trwa takie sklejanie fotek? Mam wrażenie, że rewolwer jest pod innym kątem niż trzymająca go ręka. Jakoś tak to dziwnie wygląda w relacji przedramię-dłoń z giwerą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Graft Napisano 2 Listopad 2018 Autor Share Napisano 2 Listopad 2018 Spoko. Ile trwa takie sklejanie fotek? Mam wrażenie, że rewolwer jest pod innym kątem niż trzymająca go ręka. Jakoś tak to dziwnie wygląda w relacji przedramię-dłoń z giwerą. sklejanie fotek jest bardzo szybkie( nie licząc ich szukania :/ ) ta praca zajęła mi ok 1,5h Co do rewolweru to wiedziałem, że ktoś napisze :D ale już mi się nie chciało szukać lepszego zdjęcia. Może wkleję jakiś model 3d ustawiony pod odpowiednim kątem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalo Napisano 2 Listopad 2018 Share Napisano 2 Listopad 2018 Super, że eksperymentujesz :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 2 Listopad 2018 Share Napisano 2 Listopad 2018 Ja jebie ale to mocne :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Graft Napisano 6 Listopad 2018 Autor Share Napisano 6 Listopad 2018 Kolejne postacie w klimatach dzikiego zachodu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalo Napisano 7 Listopad 2018 Share Napisano 7 Listopad 2018 Bardzo fajnie to wygląda. Tylko szukanie fotek musi być wkurzające. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Graft Napisano 7 Listopad 2018 Autor Share Napisano 7 Listopad 2018 Bardzo fajnie to wygląda. Tylko szukanie fotek musi być wkurzające. szukanie fotek to idealna metoda prokrastynacji :D zawsze można sobie powiedzieć: "a jeszcze pięć minut, może znajdę lepsze foto" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi