JackTheRippy Napisano 31 Sierpień 2016 Napisano 31 Sierpień 2016 Siemka, przypominałem sobie ostatnio anatomie na bazie Michaela Phelpsa. Pozdrawiam
michalo Napisano 31 Sierpień 2016 Napisano 31 Sierpień 2016 Ogólnie bardzo fajnie! Uchwyciłeś podobieństwo i anatomicznie też jest b. spoko. Z rzeczy co widzę, że mogą być źle to obojczyk - trochę za ostra krawędź przyśrodkowa. Powinna być chyba trochę "zmiękczona" bo tam jest zaczepiona część mięśnia piersiowego. Także rejon miednicy z przodu. Trochę są za szeroko rozstawione linie biodrowe, przez co dół brzucha też wygląda niewłaściwie. Teraz linie biodrowe (iliac lines) są po linii prostej z m. krawieckim. A tak chyba też nie powinno to wyglądać.
Sebazx6r Napisano 1 Wrzesień 2016 Napisano 1 Wrzesień 2016 Na Zbrush central top row a tu cisza praktycznie.
michalo Napisano 1 Wrzesień 2016 Napisano 1 Wrzesień 2016 Tam też na razie cisza ;) Pierwszy września, daj ludziom wrócić ze szkół ;) Na zbc pogratulowałem, tutaj też może fronta dostaniesz :)
JackTheRippy Napisano 1 Wrzesień 2016 Autor Napisano 1 Wrzesień 2016 @Michalo Masz racje, pewnie za bardzo sie zagłebiłem w robienie podobieństwa, że nie zwróciłem uwagi na te rzeczy @Seba :) Dzięki Ogolnie jestem w lekkim szoku, że za takie coś wpadł top row na ZBC ;d
keajra Napisano 1 Wrzesień 2016 Napisano 1 Wrzesień 2016 Na Zbrush central top row a tu cisza praktycznie. To z tego powodu ze fora powoli wymieraja - podobnie sie dzieje niemal na kazdym z forow, ktore czytam jak CGTalk itd. Wydaje sie ze ludzie przez tzw media spolecznosciowe, przestali miec jakikolwiek pociag do jakiegokolwiek wysilku, a napisac cos konstruktywnego na forum tego wymaga. Takie czasy. Armia zombii rosnie w sile - mozna ich poznac po niemoznosci oderwania wzroku od komorki z ekranem pokrytym nic nie znaczacymi wpisami na FB. @JackTheRippy A praca jak dla mnie super i dziwi mnie ze masz tak skormne o niej zdanie. Na ZBC wiedza co dobre.
JackTheRippy Napisano 1 Wrzesień 2016 Autor Napisano 1 Wrzesień 2016 @keajra Jestem jakos bardzo krytczny w stostunku do swoich prac, ciagle uważam, że za mało :) Nie zmienia to faktu, że cieszyłem się jak dziecko. Człowiek chociaż wie, że idzie w dobrym kierunku ;)
Sebazx6r Napisano 1 Wrzesień 2016 Napisano 1 Wrzesień 2016 To dla odmiany powiem ze thoracolumbar facia zjebales xD ;p.Starsznei wąskie i zbyt wypukle ;). Wracam Do Eatona jutro xD tzn dziś.
michalo Napisano 2 Wrzesień 2016 Napisano 2 Wrzesień 2016 @keajra Jestem jakos bardzo krytczny w stostunku do swoich prac, ciagle uważam, że za mało :) Nie zmienia to faktu, że cieszyłem się jak dziecko. Człowiek chociaż wie, że idzie w dobrym kierunku ;) Już przy podobiźnie Madsa Mikkelsena widać było ten dobry kierunek. Przejrzałęm sobie twoją teczkę. Ładny progress - aż miło popatrzeć :) @Seba, jak cię Eaton nauczy, nikt nie podskuczy ;) D
keajra Napisano 4 Wrzesień 2016 Napisano 4 Wrzesień 2016 No i front na CGTalk, moze kiedys to znaczylo duzo wiecej, ale i dzis zawsze cos: http://forums.cgsociety.org/showthread.php?f=358&t=1406584
michalo Napisano 4 Wrzesień 2016 Napisano 4 Wrzesień 2016 Gratki :) Musisz trochę rozwinąć wątek o jakieś ciekaw screeny itp. No, wypadało by heh.
JackTheRippy Napisano 5 Wrzesień 2016 Autor Napisano 5 Wrzesień 2016 @keajra Dzięki, nawet bym nie zauważył, jakoś forum tam nie odwiedzam :) @michalo Pewnie tak :)
Graft Napisano 7 Wrzesień 2016 Napisano 7 Wrzesień 2016 Gratulacje ! Zaczyna się robić ciekawie ;) W czym renderowałeś ?
JackTheRippy Napisano 7 Wrzesień 2016 Autor Napisano 7 Wrzesień 2016 O milo, nie widzialem topki tutaj, wielke dzieki! Mialem marzenie, ze do konca roku uda mi sie zaliczyc Artstation/max3d/ZBC, udalo sie szybciej niz myslalem. Pozostał jedynie nagłówek na Artstation, ale to już inny poziom :) @Graft Vray Maya
gryzon Napisano 10 Wrzesień 2016 Napisano 10 Wrzesień 2016 Z przyjemnością popatrzeć na tą pracę. Piękna anatomia, bardzo ładna prezentacja modelu. Brawo.
JackTheRippy Napisano 11 Wrzesień 2016 Autor Napisano 11 Wrzesień 2016 Dzięki Gryzon :) Trafił na 3D total, zaprszam do glosowania :D http://www.3dtotal.com/galleries/image/Character/7737-michael-phelps-by-jakub-chechelski-zbrush-anatomy-character
JackTheRippy Napisano 3 Styczeń 2017 Autor Napisano 3 Styczeń 2017 Dorzuce do tematu, pierwsza publikacja w 3D World Mag :)
michalo Napisano 4 Styczeń 2017 Napisano 4 Styczeń 2017 Fajnie poczytać o twoim workflow. No i model z bliska wygląda jeszcze lepiej :)
Rekomendowane odpowiedzi