Akierek Napisano 31 Październik 2016 Share Napisano 31 Październik 2016 Witam, Zakladam ten watek, poniewaz staje przed wyborem pierwszego w zyciu Tabletu graficznego. Szukam porady , Tablet ktory chcialbym zakupic mialby sie charakteryzowac tym, ze nadawalby sie do malowania/rysowania oraz innych drobnych rzeczy.Kwota ktora moge przeznaczyc to ok 850-900 zl. Tutaj podaje cos przykladowego, co ja znalazlem: https://sklep.pixonet.pl/tablet-graficzny-wacom-intuos-art-m-a5-cth-690ak-czarny-oprogr-kurs-obslugi-pl-p726 Nie wiem, czy jest to dobry wybor, czy moze zaoszczedzic i wybrac tanszy model jakis. Prosze o rady. Narazie staje sie poczatkujacym rysownikiem. Ale moze warto dolozyc i kupic cos ''mocniejszego''? Co do tematu, szukalem podobnych ale takowych nie znalazlem, wiec zdecydowalem sie taki zalozyc. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rice Napisano 31 Październik 2016 Share Napisano 31 Październik 2016 za te pieniądze to tylko intuos pro. Czy S/M to zależy od osobistych preferencji. Ja wole S. Na twoim miejscu na intuosa pro bym sie nie pchał. Mój leży w kącie i sie kurzy a do łaski wrócił stary graphire2 głównie ze względu na kształt pena ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akierek Napisano 31 Październik 2016 Autor Share Napisano 31 Październik 2016 S intuos Pro zmiescil bym sie w cenie ale juz M to bym musial 400 zl dolozyc. Ale tak jak piszesz lepiej sie w to nie pchac, nie wiadomo czy dobrze bedzie ze mna wspolpracowac. Czyli jaki jeszcze polecacie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reynevan Napisano 31 Październik 2016 Share Napisano 31 Październik 2016 Wacom za 100zł z biedry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akierek Napisano 1 Listopad 2016 Autor Share Napisano 1 Listopad 2016 Serio Tablet z Biedronki to dobre rozwiazanie? Czy jakosc jest lepsza niz cena? A co sadzicie o tym Intuosie Art M ktory podalem w pierwszym poscie? Sorry ze tak draze, ale 800 zl piechota nie chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
natas Napisano 1 Listopad 2016 Share Napisano 1 Listopad 2016 Ja też mam z Biedry wersja M i nie narzekam. Nie korzystam specjalnie z nacisku (ale nie jestem jakimś tam wymiataczem) i zużycie rysika może przyspieszyć. Porównaj parametry obu z tego co się orientuję to oba pracują z 2540dpi. Acha ten z biedry bynajmniej mój nie ma z tyłu funkcji gumki ale poruszanie się skrótami w ps mi jakoś nie przeszkadza :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akierek Napisano 1 Listopad 2016 Autor Share Napisano 1 Listopad 2016 Czyli jesli z Biedry to cos takiego: https://www.morele.net/tablet-graficzny-wacom-one-ctl-671-eu-753575/ Cena troche wyzsza niz 100 zl ale optymalna, bo w biedronce nie zawsze sa promocje. Ma rozdzielczosc 2540dpi no i rozmiar M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rice Napisano 1 Listopad 2016 Share Napisano 1 Listopad 2016 wczoraj w biedrze widzialem ten sam za 199. On juz kiedys byl bo go kupilem bratu. Rysik nie za bardzo mi lezal ale sporo generacji bamboo kozysta z tej samej technologii wiec rysik to nie taki problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 1 Listopad 2016 Share Napisano 1 Listopad 2016 ja mam ten i na nic bym nie zamienił. Tej link jest z uzywka: http://allegro.pl/tablet-graficzny-wacom-intuos-draw-s-jak-nowy-i6584538584.html czyli wersja S chyba tego co planowales kupic, uzywka za 200pln. edit: lol nawet nie wiedzialem, ze moge go otworzyc i zrobic wireless :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akierek Napisano 1 Listopad 2016 Autor Share Napisano 1 Listopad 2016 Dzieki Panowie za opinie. Narazie najblizej jest mi do tego Wacome One M ktorego podalem wczesniej, a to z tego wzgledu ze cena jest przystepna i rozmiar M, na czym mi bardzo zalezy oraz najwazniejsze parametry takie jak rozdzielczosc i czulosc nacisku nie roznia sie zbytnio od tych z wyzszej polki. Jestem poczatkujacy wiec chyba nie warto placic prawie tysiaka na Pro M/S. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akierek Napisano 2 Listopad 2016 Autor Share Napisano 2 Listopad 2016 Mam takie pytanie: Czy majac tablet z rozmiarem M ( A5) i monitor 24 cale wszystko bedzie wspolgralo ze soba bardzo dobrze, czy natomiast obszar roboczy ulegnie zmianie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 2 Listopad 2016 Share Napisano 2 Listopad 2016 dopasuje sie, tak naprawde liczy sie rozdziałka - jak masz HD 15cali albo 24 to tyle samo milimetrow (ruchu piórka) przypadnie na piksel. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akierek Napisano 2 Listopad 2016 Autor Share Napisano 2 Listopad 2016 ok dzieki, Moj wybor padl na Wacome One medium. Mam nadzieje ze bedzie mi sluzyl do czasu az sie podszkole w aspekcie rysowania a potem moze kupie cos mocniejszego. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RAFX Napisano 14 Listopad 2016 Share Napisano 14 Listopad 2016 Orientuje się ktoś czy piórka Wacoma są uniwersalne - w sensie jeśli mam piórko od Intous'a Draw i kupię Intousa 4 czy 5 (sam tablet) to zabangla? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 14 Listopad 2016 Share Napisano 14 Listopad 2016 POmiedzy 4 5 i Pro powinno banglac. od 3 już nie działa. Od bamboo już na pewno nie. Kazde piorka ma swój numer seryjny i można srpawdic z czym działa. Piorka do draw to pewnie nowe około 100zł od intuos pro około 500zł. Mi z bamboo do pro i w druga strone nie dzialalo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi