Napisano 31 Październik 20168 l Witam, Zakladam ten watek, poniewaz staje przed wyborem pierwszego w zyciu Tabletu graficznego. Szukam porady , Tablet ktory chcialbym zakupic mialby sie charakteryzowac tym, ze nadawalby sie do malowania/rysowania oraz innych drobnych rzeczy.Kwota ktora moge przeznaczyc to ok 850-900 zl. Tutaj podaje cos przykladowego, co ja znalazlem: https://sklep.pixonet.pl/tablet-graficzny-wacom-intuos-art-m-a5-cth-690ak-czarny-oprogr-kurs-obslugi-pl-p726 Nie wiem, czy jest to dobry wybor, czy moze zaoszczedzic i wybrac tanszy model jakis. Prosze o rady. Narazie staje sie poczatkujacym rysownikiem. Ale moze warto dolozyc i kupic cos ''mocniejszego''? Co do tematu, szukalem podobnych ale takowych nie znalazlem, wiec zdecydowalem sie taki zalozyc. Pozdrawiam.
Napisano 31 Październik 20168 l za te pieniądze to tylko intuos pro. Czy S/M to zależy od osobistych preferencji. Ja wole S. Na twoim miejscu na intuosa pro bym sie nie pchał. Mój leży w kącie i sie kurzy a do łaski wrócił stary graphire2 głównie ze względu na kształt pena ;)
Napisano 31 Październik 20168 l Autor S intuos Pro zmiescil bym sie w cenie ale juz M to bym musial 400 zl dolozyc. Ale tak jak piszesz lepiej sie w to nie pchac, nie wiadomo czy dobrze bedzie ze mna wspolpracowac. Czyli jaki jeszcze polecacie?
Napisano 1 Listopad 20168 l Autor Serio Tablet z Biedronki to dobre rozwiazanie? Czy jakosc jest lepsza niz cena? A co sadzicie o tym Intuosie Art M ktory podalem w pierwszym poscie? Sorry ze tak draze, ale 800 zl piechota nie chodzi.
Napisano 1 Listopad 20168 l Ja też mam z Biedry wersja M i nie narzekam. Nie korzystam specjalnie z nacisku (ale nie jestem jakimś tam wymiataczem) i zużycie rysika może przyspieszyć. Porównaj parametry obu z tego co się orientuję to oba pracują z 2540dpi. Acha ten z biedry bynajmniej mój nie ma z tyłu funkcji gumki ale poruszanie się skrótami w ps mi jakoś nie przeszkadza :)
Napisano 1 Listopad 20168 l Autor Czyli jesli z Biedry to cos takiego: https://www.morele.net/tablet-graficzny-wacom-one-ctl-671-eu-753575/ Cena troche wyzsza niz 100 zl ale optymalna, bo w biedronce nie zawsze sa promocje. Ma rozdzielczosc 2540dpi no i rozmiar M.
Napisano 1 Listopad 20168 l wczoraj w biedrze widzialem ten sam za 199. On juz kiedys byl bo go kupilem bratu. Rysik nie za bardzo mi lezal ale sporo generacji bamboo kozysta z tej samej technologii wiec rysik to nie taki problem.
Napisano 1 Listopad 20168 l ja mam ten i na nic bym nie zamienił. Tej link jest z uzywka: http://allegro.pl/tablet-graficzny-wacom-intuos-draw-s-jak-nowy-i6584538584.html czyli wersja S chyba tego co planowales kupic, uzywka za 200pln. edit: lol nawet nie wiedzialem, ze moge go otworzyc i zrobic wireless :P
Napisano 1 Listopad 20168 l Autor Dzieki Panowie za opinie. Narazie najblizej jest mi do tego Wacome One M ktorego podalem wczesniej, a to z tego wzgledu ze cena jest przystepna i rozmiar M, na czym mi bardzo zalezy oraz najwazniejsze parametry takie jak rozdzielczosc i czulosc nacisku nie roznia sie zbytnio od tych z wyzszej polki. Jestem poczatkujacy wiec chyba nie warto placic prawie tysiaka na Pro M/S.
Napisano 2 Listopad 20168 l Autor Mam takie pytanie: Czy majac tablet z rozmiarem M ( A5) i monitor 24 cale wszystko bedzie wspolgralo ze soba bardzo dobrze, czy natomiast obszar roboczy ulegnie zmianie ?
Napisano 2 Listopad 20168 l dopasuje sie, tak naprawde liczy sie rozdziałka - jak masz HD 15cali albo 24 to tyle samo milimetrow (ruchu piórka) przypadnie na piksel.
Napisano 2 Listopad 20168 l Autor ok dzieki, Moj wybor padl na Wacome One medium. Mam nadzieje ze bedzie mi sluzyl do czasu az sie podszkole w aspekcie rysowania a potem moze kupie cos mocniejszego. ;)
Napisano 14 Listopad 20168 l Orientuje się ktoś czy piórka Wacoma są uniwersalne - w sensie jeśli mam piórko od Intous'a Draw i kupię Intousa 4 czy 5 (sam tablet) to zabangla?
Napisano 14 Listopad 20168 l POmiedzy 4 5 i Pro powinno banglac. od 3 już nie działa. Od bamboo już na pewno nie. Kazde piorka ma swój numer seryjny i można srpawdic z czym działa. Piorka do draw to pewnie nowe około 100zł od intuos pro około 500zł. Mi z bamboo do pro i w druga strone nie dzialalo.