keajra Napisano 4 Listopad 2016 Share Napisano 4 Listopad 2016 Chcialbys wydrukowac swoj projekt domku jednorodzinnego w skali 1/1? Prosze bardzo :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalo Napisano 4 Listopad 2016 Share Napisano 4 Listopad 2016 Dobre ;) Ciekaw jak z kosztami i z wytrzymałością. Już widzę jak wpada ekipa z drukarką i "murują" ci mieszkanko :) Potem drukujesz sobie mebelki z plastiku i jesteś Panem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 4 Listopad 2016 Share Napisano 4 Listopad 2016 tak, mieszkanie w bryle odlanej z betonu na pewno spełni wszystkie przepisy. Chyba tanie fabryki customowych prefabrykatow bylyby wiekszym gamechangerem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nezumi Napisano 4 Listopad 2016 Share Napisano 4 Listopad 2016 Fajnie, ze to nie ma zadnego zbrojenia, zadnych instalacji - ot taki sobie klocek betonowy nasmarkany. To jest mniej wiecej poziom chatek lepionych z krowiej kupy przez Masajow. Tylko tamte sa lzejsze, bezpieczniejsze i maja rowniejsze sciany :D. Jako ciekawostka - spoko. Ale to tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalo Napisano 4 Listopad 2016 Share Napisano 4 Listopad 2016 Właśnie. Nawet głupi betonowy płot ma zbrojenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monio Napisano 4 Listopad 2016 Share Napisano 4 Listopad 2016 (edytowane) tak, mieszkanie w bryle odlanej z betonu na pewno spełni wszystkie przepisy. Chyba tanie fabryki customowych prefabrykatow bylyby wiekszym gamechangeremRobią już takie rzeczy od jakiegoś czasu. Precast concrete. Designujesz dom jak w simsach. Kupujesz gotowe moduły ścian, stropy. Potem układasz na wysięgnikach jak puzzle. Tanie jak barszcz w porównaniu do klasycznej budowy. Problemem jest transport, cała impreza nie opłaca się jak fabryka klocków nie jest wystarczająco blisko miejsca budowy. Natomiast ten domek. Brak zbrojenia i hardcoreowo wrażliwa struktura. No ciekawe czy przetrwałby jedną zimę. ;) Edytowane 4 Listopad 2016 przez Monio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 4 Listopad 2016 Share Napisano 4 Listopad 2016 Problemem jest transport, cała impreza nie opłaca się jak fabryka klocków nie jest wystarczająco blisko miejsca budowy. tak, wiem ze są wlasnie rewolucja byloby gdyby zaczely powstawac jak Ikea przy kazdym wiekszym miescie. Porownanie do domkow z krowich plackow bardzo sluszne ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keajra Napisano 4 Listopad 2016 Autor Share Napisano 4 Listopad 2016 Od czegosc trzeba zaczac - taka drukarka przywoluje na pamiec czasy pierwszych komputerow wielkosci pokoju - pol dekady potem komputery 100.000.000 razy szybsze da sie zmiescic w kieszeni. Poczekamy zobaczymy. Jak dozyjemy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 4 Listopad 2016 Share Napisano 4 Listopad 2016 wolałbym, by wygrała nauka, czyli np. bryły Fullera: http://www.24kurier.pl/aktualnosci/wiadomosci/spod-szczecina-w-kosmos-pod-krakowem/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reynevan Napisano 4 Listopad 2016 Share Napisano 4 Listopad 2016 poland can into space Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madmax Napisano 13 Marzec 2017 Share Napisano 13 Marzec 2017 Dobre rozwiązanie, w takim razie ja też chcę zamek. Moje kroki poczęte w tym kierunku to plan wykonania makiety budowy domu, nie wiem jeszcze komu to zlecę, ale chcę mieć coś takiego. Z taką makietą szybciej i sprawniej przejdzie sama budowa, pracowałem już na kilku w taki sposób i bardzo to pomaga, zwłaszcza fachowcom wizualizować pewne rzeczy. Znacie jakąś taką firmę, która mogła by się tego podjąć ? Ja myślałem nad http://rapidcrafting.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi