Skocz do zawarto艣ci

Featured Replies

Napisano

psotnik:

cz艂owiek lubi膮cy psoty, figlarz;

przedstawiciel rz臋du drobnych owad贸w posiadaj膮cych narz膮dy g臋bowe gryz膮ce; gryzek

Pocz膮tki przyg贸d Psotnika si臋gaj膮 2014 roku, kiedy to powsta艂 jako dwutygodniowy wolny projekt. Po dw贸ch latach przerwy wr贸ci艂 jako 2-3 dniowe okoliczno艣ciowe realizacje. Jednak konwencja przyg贸d "oko艂odupowych" i 偶art贸w na jak najni偶szym poziomie 偶enady, pozosta艂a ta sama. Niespodziewanie przed 艣wi臋tami uda艂o mi si臋 uko艅czy膰 trzeci膮 przygod臋 Psotnika i wbrew g艂osowi rozs膮dku, postanowi艂em t膮 oto trylogi膮 si臋 podzieli膰. Jestem te偶 艣wiadomy r贸偶nych b艂臋d贸w i niedoci膮gni臋膰 technicznych, ale w tak kr贸tkim czasie nie spos贸b jest wszystko dopi膮膰 idealnie.

Zapraszam zatem do ogl膮dania i mam nadziej臋, 偶e niesmak nie pozostanie na d艂ugo:

01. Nie pso膰, Psotniku!

02. Nic si臋 nie sta艂o Psotniku!

03. Weso艂ych 艢wi膮t, Psotniku!

[video=youtube;wnxeC5g-HaY]

Je艣li kto艣 chce jeszcze co艣 gorszego zobaczy膰, to tu taki archiwalny w膮tek sprzed paru lat:

http://max3d.pl/forum/threads/92531-Dziura-absurdalny-serial-animowany-(dla-starszych)-NOWY-ODCINEK-14-02!?highlight=

pozdrawiam!

Edytowane przez w8jek

• Odpowiedzi 17
  • Wy艣wietle艅 4,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• dobry wiecz贸r! w ko艅cu uda艂o mi si臋 zrealizowa膰 kolejny odcinek Psotnika, tym razem w stylistyce lat '30 wszelkie opinie mile widziane Zaczarowane miasteczko skrywa noc膮 wiele atrakcji, ale nie

• hej, niespodziewanie znowu od艣wie偶am w膮tek bo chyba ma聽 ko艅cu pomys艂 na now膮 cz臋艣膰 Psotnika! nikt nie pyta艂, a ka偶dy potrzebowa艂 xD ostatnia by艂a w konwencji kresk贸wek z lat '30 tym razem chcia

• Psotnik 1930 bardzo fajny, ale te wcze艣niejsze niestety zalatuj膮 takim najgorszym gimbusiarskich聽 humorem. Domy艣lam si臋, 偶e jest na to popyt, wi臋c nie b臋d臋 prawi艂 mora艂贸w, po prostu mi nie podesz艂o. T

Posted Images

Napisano

Hehehe jak dla mnie 艣wietne :D Na animacji nie znam si臋 na tyle, 偶eby doszukiwa膰 si臋 b艂臋d贸w. Kreska bardzo mnie si臋 podoba, poczucie humoru r贸wnie偶. Tak偶e ten tego... czekam na wi臋cej :)

Napisano

Poczucie humoru raczej nie w moim gu艣cie, ale przyznam, 偶e stylistycznie bardzo fajnie zrealizowane.

Napisano

Stylistycznie pi臋knie! Humor faktycznie do艣膰 specyficzny i "oko艂odupny", ale nie razi w tak kr贸tkiej formie.

Mo偶e napiszesz co艣 wi臋cej na temat powstawania film贸w?

Napisano

Obrzydliwe i niesmaczne, totalnie nie moja bajka. Po obejrzeniu Twojej strony widz臋 jednak, 偶e celujesz w takie w艂a艣nie klimaty, wi臋c to nie jest 偶adna eksperymentalna, skandaliczna forma. Nie mam poj臋cia, czemu s艂u偶y tworzenie czego艣 tak bezdennie g艂upiego, ani to 艣mieszne, ani 艂adne... talent jest, ale merytorycznie - katastrofa. Szkoda.

Napisano
  • Autor

nie spodziewa艂em si臋 odzewu, a tymbardziej pozytywnych opinii, dzi臋kuj臋 bardzo, mi艂o mi, 偶e rynsztokowy poziom Psotnika znalaz艂 kilku odbiorc贸w!

@wujek_kane

Pomys艂 na Psotnika powsta艂 spontanicznie gdy czeka艂em na zmian臋 艣wiate艂 w drodze do pracy. Mog艂em go zrealizowa膰 w ramach autorskiego dwutygodniowego projektu. To by艂a w zasadzie moja pierwsza animacja rysunkowa (nie licz膮c prostych pr贸b na studiach). D藕wi臋ki Psotnika, r贸wnie偶 powsta艂y spontanicznie, gdy Maciek 呕uk "wydawa艂" 贸w d藕wi臋ki patrz膮c mi przez rami臋 na Psotnika wyci膮gaj膮cego petard臋. Nagrali艣my to i 呕uk zaj膮艂 si臋 ud藕wi臋kowieniem Psotnika. Mimo "specyficznego" humoru, animacja przyj臋艂a si臋 w pewnych kr臋gach. Nawet wtedy pojawi艂 si臋 pomys艂, 偶eby zrobi膰 z tego seri臋. Codziennie stoj膮c na 艣wiat艂ach zastanawia艂em si臋 jak powinna wygl膮da膰 kolejna przygoda Psotnika. Wbrew pozorom, trudno jest kolejny raz u偶y膰 dupy pana menela w podobny spos贸b, a jednak inaczej (jakkolwiek to brzmi).

Bodaj偶e po dw贸ch latach pojawi艂 si臋 pomys艂 na kolejn膮 przygod臋! By艂 niespodziewany tak jak wyj艣cie naszych pi艂karzy z grupy, st膮d te偶 tematyka pi艂ki no偶nej. Tym razem realizacja Psotnika zaj臋艂a 2-3 dni. Jak poprzednio zaj膮艂em si臋 animacj膮, 呕uk d藕wi臋kiem a za t艂o i s艂ynne lubi艅skie murale odpowiedzialna by艂a Cat Kaczmarek.

Ostatni, 艣wi膮teczny Psotnik, a raczej pomys艂, 偶eby zrobi膰 艣wi膮teczn膮 przygod臋, pojawi艂 si臋 jaki艣 tydzie艅 przed 艣wi臋tami. Pocz膮tkowo w planach by艂 bardziej rozbudowany od poprzednich cz臋艣ci. Tzn. dalej mia艂 si臋 opiera膰 na swoich "oko艂odupnych" za艂o偶eniach, z tym, 偶e mia艂o by膰 wi臋cej renifer贸w, bardziej rozbudowane intro i scena po napisach. Niestety zosta艂o 2 i p贸艂 dnia na zrealizowanie go, st膮d kilka niedoci膮gni臋膰. Powsta艂 w tym samym sk艂adzie co poprzedni: Cat Kaczmarek- t艂o, Maciek 呕uk- d藕wi臋k, ja zrobi艂em reszt臋. No i by艂 to pierwszy Psotnik realizowany w domowym zaciszu, a nie w pracy.

Zainteresowanym mog臋 zdradzi膰, 偶e jest pomys艂 na Psotnika sylwestrowego, ale to ju偶 nie w tym roku, bo Psotnik nie mo偶e si臋 pojawia膰 z tak膮 cz臋stotliwo艣ci膮, jest on raczej form膮 spontaniczn膮 i pozwalaj膮c膮 si臋 odreagowa膰.

@mookie

Seria Psotnik贸w jak najbardziej, jest obrzydliwa i niesmaczna, a jej humor jest na poziomie wodorost贸w, jednak my艣l臋, 偶e od czasu do czasu trzeba zrobi膰 co艣 g艂upiego i niesmacznego i taki Psotnik jest ka偶demu potrzebny. A je艣li dobrze poszukasz, to znajdziesz na mojej stronie animacje, w kt贸rych nie ma kar艂owatych klaun贸w ani go艂ych dup.

Napisano

w8jek - szacunek za to, jak odbierasz krytyk臋. Do fan贸w psotnika nie b臋d臋 nale偶a艂, ale wierz臋, 偶e jest dla niego nisza w sieci :)

Napisano

Ja my艣l臋 偶e kto艣 kiedy艣 napisze o tym prac臋 doktorsk膮. Pewnie niedobrze si臋 do tego publicznie przyznawa膰, ale kilka razy si臋 szczerze za艣mia艂em...................................................................................................:D

Napisano
  • Autor

@mookie

wrzucaj膮c co艣 do sieci trzeba si臋 liczy膰 z krytyk膮, a co do serii Psotnika, to zdaj臋 sobie spraw臋, 偶e nie jest to dla ka偶dego. Mo偶e w przysz艂o艣ci podziel臋 si臋 na tym forum jak膮艣 swoj膮 ambitniejsz膮 realizacj膮:)

@walmord

skoro si臋 za艣mia艂e艣, to jest to chyba dobry wst臋p do pracy doktorskiej!

Napisano
  • Autor

min臋艂o ju偶 prawie 2 lata od ostatniego odcinka Psotnika, wi臋c jak zazwyczaj po tym czasie nasz艂a mnie ochota na kolejny odcinek, tym razem jednak postanowi艂em go przestylizowa膰 pod lata 30'

p贸ki co mam tylko posta膰 i kilka niedoprecyzowanych pomys艂贸w na odcinek:

psotnikgifowy.gif

Edytowane przez w8jek
brak spacji

Napisano
  • Autor

dobry wiecz贸r!
w ko艅cu uda艂o mi si臋 zrealizowa膰 kolejny odcinek Psotnika, tym razem w stylistyce lat '30
wszelkie opinie mile widziane

Zaczarowane miasteczko skrywa noc膮 wiele atrakcji, ale nie wszystkie s膮 tu po to by rozbawi膰 go艣ci.
Wi臋c miej si臋 na baczno艣ci, bo kiedy zanurzysz si臋 w szale艅stwie, nie b臋dzie powrotu.

p.s.
to m贸j pierwszy post na "nowym" forum, mam nadziej臋, 偶e nic nie popsu艂em..

Napisano

Psotnik 1930 bardzo fajny, ale te wcze艣niejsze niestety zalatuj膮 takim najgorszym gimbusiarskich聽 humorem. Domy艣lam si臋, 偶e jest na to popyt, wi臋c nie b臋d臋 prawi艂 mora艂贸w, po prostu mi nie podesz艂o. Ta nowa animacja to wed艂ug mnie lepszy kierunek.

Napisano
  • Autor

@Temporal

hej, dzi臋ki za uwagi, trudno mi si臋 z Tob膮 nie zgodzi膰. Te pierwsze "Psotniki" zrobi艂em jakie艣 6 lat temu i by艂y to pierwsze "powa偶niejsze" pr贸by animacji rysunkowej. Czy jest na to popyt trudno mi powiedzie膰, bo wszystkie powstawa艂y w wolnym czasie;)
Ten najnowszy (czarno-bia艂y) to zdecydowanie bli偶szy mi na ten moment kierunek i po Twojej uwadze zastanawiam si臋, czy nie lepiej zrobi膰 mu osobnego w膮tku, 偶eby pierwszymi "odcinkami" nie zniech臋ci膰 do obejrzenia najnowszego.

Napisano
  • Autor

hej,
niespodziewanie znowu od艣wie偶am w膮tek bo chyba ma聽 ko艅cu pomys艂 na now膮 cz臋艣膰 Psotnika!
nikt nie pyta艂, a ka偶dy potrzebowa艂 xD

ostatnia by艂a w konwencji kresk贸wek z lat '30 tym razem chcia艂em spr贸bowa膰 stylistyki ko艅ca lat '90 a dok艂adniej styl Davida Feissa, kt贸rego mo偶ecie kojarzy膰 z "Krowy i kurczaka"

image.png.c5acc16a39789366ee0c3f2f3fcdece6.png

na razie mam tylko projekt postaci i tytu艂, reszta musi czeka膰 na wi臋cej wolnego czasu,
ale Wasze opinie i r贸偶ne sugestie s膮 mile widziane!

Edytowane przez w8jek

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj wi臋cej Polityka prywatno艣ci