Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Dobra, panie i panowie, jak to sie komus nie podoba (poza dziadkiem ktoremu nic sie nie podoba) to wymiekam... Jak dla mnie wyglada rewelacyjnie. Wizualnie ma cos z Piatego Elementu.

Ciekawe czy wejde do kina na "multipass"...

• Odpowiedzi 10
  • Wyświetleń 1,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

spodobało mi się już za sama oprawę muzyczną ( motyw "Becouse" z Beatlesów - miodzio) ale i grafika i efekty super. Pozostaje mieć nadzieję że i fabuła im dorówna

Napisano

Scena z drzwiami (1:22) od razu mi sie skojarzyla ze statkiem na ktorym spiewala diva Plavalaguna.

W tym zwiastunie jest tyle wysmakowania wizualnego, ze starczyloby na wszystkie Marvele i jeszcze by zostalo. No moze poza Guardians - to bylo niezle.

Napisano
  • Autor

No, teraz sie fanom naraze, ale Gwiezdne Wojny przy tym wygladaja jak jakis BARDZO ubogi krewny. Bezdomny w zasadzie.

I a propos tez ostatniej dyskusji w innym watku dotyczacej color gradingu - az chce sie to tutaj ogladac, a jest mega kolorowo.

Napisano
  Nezumi napisał:
Dobra, panie i panowie, jak to sie komus nie podoba ...

Nie podoba mi się! :) permanentny bitch face głównej aktorki :) no i od razu widać, że blond to nie jest jej naturalny kolor bo trochę te gęste ciemne brwi się odcinają :)

A tak poważnie to wizualnie bardzo, bardzo dobrze, pogodnie i kolorowo aż oczom nie wierzę :) Tylko obawiam się że fabuła będzie spłycona do standardowego jestę wybrańcę ratuje (wrzech)świat no ale zobaczymy jak zobaczymy :)

Napisano
  • Autor

Fabula to pewnie juz jest w komiksach. Nie wiem jaka, nie czytalem. Tez niekoniecznie lubie filmy o ratowaniu swiata, ale z drugiej strony film o zwyklych ludziach, ktorzy nie robia nic specjalnego pewnie by mnie jeszcze mniej zainteresowal :D

Napisano

@Nezumi ze skrajności w skrajność, a jak słyszałem np taki Logan to świata nie ratuje a postać dobrze zbudowana i interesuje cie co się z nią stanie nie przez pryzmat tego, że ratuje świat na którym teoretycznie też żyjesz i dlatego jest do dla ciebie ważne tylko po prostu, po ludzku historia wciąga

Napisano
  Nezumi napisał:
No, teraz sie fanom naraze, ale Gwiezdne Wojny przy tym wygladaja jak jakis BARDZO ubogi krewny. Bezdomny w zasadzie.

I a propos tez ostatniej dyskusji w innym watku dotyczacej color gradingu - az chce sie to tutaj ogladac, a jest mega kolorowo.

Dokładnie taka sama konkluzja, to co Besson pokazał już w 5th Element to było niesamowite (uważajcie na wersje BlueRay szukajcie poprawionej - gdyż wcześniejsza jest bardzo źle zrobiona ) ale tutaj przeszedł sam siebie. Uwielbiam komiks (cała seria liczy ok 20 kilku albumów) jeden z nich był nawet drukowany w Świecie Młodych i pamiętam jakie wrażenie już wtedy na mnie zrobił. Czekam może ktoś się weźmie za Armadę lub Lanfeust (ten ostatni leciał w wersji dla dzieci chyba na Disney channel ale nie związany z komiksami).

btw komiks europejski zasługuje na ekranizację jest masa genialnych komiksów z lat 80 które przykrywają każdy marvelowski czy DC. Właśnie przed chwilą dowiedziałem się że Philippe Bouchet Manchu był jednym z głównych artystów przy tworzeniu statków kosmicznych w "Był Sobie... Kosmos". Ta kreska z lat 80, koncept, rozmach to jest coś niesamowitego. Polecam Alfę 3 i 4 z komiksami Rosińskiego czy serię Yans - w podobnym stylu.

Napisano
  • Autor

@Imperator - masz racje. Zapedzilem sie w skrajnosci.

@Idaho - no "Yans" to tak na prawde byl "Hans", tylko w Polsce slabo by sie sprzedal z takim tytulem ;) Rewelacyjny komiks. Masa dobrych, europejskich komiksow powstala i to w roznych kategoriach. W Swiecie Mlodych mowisz? Stare, dobre czasy... Musze sie rozejrzec za komiksem, choc watpie, zebym lyknal 20 tomikow zanim pojde na film.

Napisano

No i można zrobić lepszą kopię (kolor prawie jak w Kukułku).... szkoda, że fabuła będzie komiksowa... czyli dla analfabetów... naprawdę szkoda...!!!... cały czas te głupio-naiwno-buńczuczne spojrzenia głównych bohaterów... i ta bijąca z twarzy mądrość przywódców... no Europa....:))))