Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano
  • Autor

Dzięki koledzy! Główkę zostawiam sobie na deser:D ,dzisiaj biorę się za środkową parę kończyn czyli pazury...

• Odpowiedzi 220
  • Wyświetleń 19,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

Wstępny model szponów...jeszcze trochę będę musiał na nimi poracować...ale jest narazie co jest:)

Napisano

ogólnie faza ale troche to przejście pomiędzy kciukiem a resztą (jesli to można nazwać kciukiem) mi się nie podoba :] ale powodzenia

Napisano

hehe..widac ze podstawa przy tworzeniu tego modelu byl box...tak?! :)...wydaje mi sie troche za kanciaty miejscami...zaokraglij to..

pozdro

Napisano

dokłądnie...i może ta błona między paluchami troshke nie pasuje...albo wgłębienia w niej nie pasuja...

Napisano
  • Autor

Szpony-ciąg dalszy....kurde ale się obijam, niby tyle czasu wolnego a ja dopiero tyle ręki zrobiłem przez te święta...ech...ale na szczęście jeszcze troche czasu zostało to końca bitwy:)

Napisano

kurcze coś mi nie gra tutaj, może nadgarstek jest za szeroki...

ta łapa na referencji jest jakaś taka bardziej \"jaszczurza\" smuklejsza[co?]

Napisano
  • Autor

Hmmm.....nadgarstek?....może, spróbuje go troche zwęzyć a palce bardziej zaokrąglić, co do reszty ręki to jest to dopiero taka poranna zabawa więc tą część to napewno mocno jeszcze zmodyfikuję:D

Napisano

Bardziej mi się podoba połączenie dłoni z przedramieniem na referencji. Twoje wygląda jakby się mogła kręcić wokól siebie.

Napisano

i dawaj troche jasniejsze rendery bo duzo nie widac przez ta ciemnosc:P:P

pzodro

Napisano
  • Autor

Aż takiej ciemności to chyba tu nie ma...:]ale ja chcesz to moge troche to dla ciebie rozjasnic albo robić rendery na białym tle :D:D:D

Napisano
  • Autor

Właśnie wpadłem na taki pomysł:

Zamiast takiego bezsensownego stania Tyranida umieszcze go w inkubatorze....będzie się znajdował w takim dużum szklanym walcowatym pojemniku wypełnionym jakimś płynem. Tyranid będzie się miejscu unosił się nad dnem, będzie jednocześnie oplątany różnymi kablami i jakimiś przyrządami. Wymyśliłem też że światło będzie tylko oświetlac wnętrze pojemnika(jakaś lampka będzie w środku) i troszeczke otoczenia poza nią-powinno wyjsć tak klimatycznie niby w jakimś labolatorium...hehe ściągnąłem to z takiego filmu tylko nie pamiętam tytułu...co o tym sądzicie?

Napisano

hmmm ja sie tak jedynie zastanawiam .. czy ktos z was widzial kiedys taki guziczek jak Edit ?? jak sie tam kliknie to mozna se wprowadzic zmiany w poscie .. cos dodal lob zmienic .. goraco POLECAm !!

Napisano
  • Autor

Faktycznie posta można edytować ale nie można dodawać obrazków...chyba że opcją image ale nie mam gdzie w necie zamieszczać obrazów żeby później użyć tej opcji...hehee nie wiedziałem że można edytować posty również innych. A co będzie jeżeli jakiś debil zmieni czyjegoś posta na jakiegoś ekhmm...brzydkiego, sprośnego:) ??????

Napisano
  • Autor

A tu pierwsza składanka całego Tyranida....taka jeszcze bez szczegułów typu łączenie między kończynami a korpusem...

Napisano

Całość wygląda jak przystało na grę spod skrzydeł Blizzarda !! Tam na tym obrazku niewiele widać, ale to co widać już i tak powala na kolana. Tylko rób trochę jaśniejsze te obrazki żebym mógł się delektować twoim modelem wpełnej okazałości :D

Napisano

niezle niezle :]..tylko moooooore lihgts:]

pozdr[piwo]

Napisano

prześliczny ten modelik - spróbuj potraktować go brazilem z włączonym GI

Chociaż nie wiem czy efekt nas nie zabije :)

Napisano

Stary to co widze to [wow] i szok no przeginasz chyba hehehe

Superandzki modelik i wogóle wygląda konkretnie , bravo BiG Brawooo !!! ja tu nie widze nic co moge sie przyczepic bo to twoja wyobraznia i widze ze tak jak ma byc własciwie jest hehe

Napisano

Nie no nie mogę uwierzyćwłasnym oczom :o. Stary full wypas i cukierki. ja też tak chce umieć :( więc biorę się do nauki [nauka]. Coś mi się wydaję że nagroda Cię nie ominie!!!! Tak 3mać!!

Napisano
  • Autor

W nagrode za takie pozytywne komentarze[piwo]:D:D:D[piwo] wrzucam kilka renderków ze wstępną głową (w ten weekend mało niestety modelowałem) :

Napisano
  • Autor

Musze powiedzieć, że najbardziej denerwują mnie żebra...ech, wogóle ich nie ruszałem od ich ukończenia więc będę musiał po zrobieniu głowy poządnie nad nimi popracować...a co wy o nich sądzicie?

Napisano

niezle :))..naprawde robie duuze wrazenie.,....tylko gratulowac:] [piwo]

pozdr

Napisano

Jasna cholera , o morde kopane , wow i wogóle no teraz to dales mi pokaz sztucznych ogni jakich nie iwdzialem , szkoda ze ciemno i mało widac ale wogóle to super wygląda powarznie jestem pod wrazeniem :)

Napisano
  • Autor

A tak na marginesie:

Ma może któryś z was porządny tutorial do Unwrap\'a ?

Z góry dzięki:D

Napisano

porazadny tutorial do Unwarpa mozesz znalesc w tutku Joanny of Arc:] heh...

pozdr

Napisano

Sharp, dojrzały ten Twój model. Solidna konstrukcja i ciekawy wizualnie....

Gratuliję, naprawdę dobry!

:)

Napisano

Jestem pionierem w modelowaniu, porównuje rózne techniki. Jaką wybrałeś - box modeling, spline, poly?

Napisano
  • Autor

Box modeling-tylko i wyłącznie, chociaz powiniemem zaczac sie bawic w inne techniki modelowania:)

Napisano
Originally posted by Sharp

Box modeling-tylko i wyłącznie, chociaz powiniemem zaczac sie bawic w inne techniki modelowania:)

Hihihihihi Ja nie znam innej techniki jak tlyko box modeling , ale rózwnież chcialbym pozac :) siakies nowe

Napisano
  • Autor

a to moj pierwszy (a właściwie drugi) model po zrobieniu fotela z takiego tutorialu, tak się składa, że to miał być Tyranid Warrior...:D heheee-!!!!!!niech żyje postęp!!!!!!

Napisano
  • Autor

i ten pyszczek(wczesciej oczywiście zapomniałem dołozyć ten cholerny obrazek) :

Napisano
  • Autor

Pierwsza w nocy i ostatnie 4 renderki...i spaaaać:), jutro(a właściwie dzisiaj:)) ciężki dzień, ostateczne poprawki modelu i teksturki i może jeszcze jeszcze wstępna cybernetyka...narazie powiedzcie co sądzicie o samym modelu:

Napisano

wszystko piknie :))...masz juz jakas poze na ktorej bedzie koncowy render tego Tyranonrauda?

pzodr

Napisano
  • Autor

Tak jak pisałem wcześniej będzie on zanurzony w jakimś płynie w inkubatorze więc będzie tak zbezwładnie wisiał między dnem a jakby denkiem:) Wiec pozycje będę musiał mu zmienić...

Napisano
  • Autor

Oto obteksturowana noga...musze powiedzieć że takie dobranie kolorów planowałem od samego początku ale teraz widze że mimo że jest tak jak sobie wymyśliłem to wygląda to nie ciekawie:(. Model wg mnie wygląda jak zwykła plastikowa figurka albo i jeszcze gorzej, bez takiego realizmu.(...to ubarwienie wziąłem z kodeksu tyranidów ale są tam jeszcze inne ubarwienia jak np po prostu czarny...i chyba na taki kolor zmienie-musi być w końcu mrocznie:) .

Postaram się zamiescis jakies skany czarnych tyranidow z kodeksu pozniej(rysunki i figurki).....

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności