eco Napisano 11 Marzec 2005 Napisano 11 Marzec 2005 Opis: W naszym zalozeniu scenka ma przedstawiac nasza cudowna klase rzadzaca, ktora obok oszalamiajacych wystepow na mownicy w sejmie jak i w TV, dazy do korzysci materialnych z wieksza badz mniejsza determinacja - i wlasnie ta determinacje mamy nadzieje ze uda nam sie pokazac. Chcielibysmy by bohaterowie scenki ukazywali dosc powszechna w ich fachu chciwosc i zawzietosc w dazeniu do wladzy (koryta, ktore to pojawi sie na linii mety). Scenka ma byc dosc zabawna stad same postacie przejaskrawiamy w ich ekspresji...no i ubieramy w same stringi- ma to byc swego rodzaju "deathmach", gdzie "zawodnicy" staraja sie nie dopuscic do "mety" rywala, a wiec bedzie szarpanko, gryzionko itp na pewno nie będziemy starali sie zrobić jakiegoś fotorealizmu ma byc bajkowo, komiksowo, karykaturalnie i groteskowo - wszystkie naraz albo według uznania Scena zostala wyprodukowana przy pomocy 3D Max'a (modele postaci, otoczenia), tekstury praktycznie w calosci wykonane przez nas, retusz w Photoshopie Dziekujemy wszystkim, ktorzy przyczynili sie do ukonczenia tej scenki We wanted the scene to present our "wonderful" politicians (described here by few details) which besides of chocking performances at seym or TV, point at financial benefits with bigger or fewer determination and we hope that we will be able to show that determination. We would like our heros to reveal quite common marks in their speciality that means greed and persistence in pursuing to power (trough located on the finish line). The scene supposed to be funny, thats why we magnify the expression of our heroes... and we put them only in string pants. It is some kind of deathmatch, where runners trying to not let the opponents to reach the finish line, so it means pulling, twitching, biting etc. We didn't try to make any of fotorealism, we wanted it to be more like a tale, cartoon and grotesque - all in one or by the wish. Scene (models and enviorment) made in 3dmax, allmost all texstures made by ourself, retouch in Photoshop. We would like to thank all of you who help us finish this venture and did not let us stop in half way. P.S. sorry 4 our weak english Ostateczna wersja / Final version
Gość _Kreska_ Napisano 11 Marzec 2005 Napisano 11 Marzec 2005 hehe, moze byc milutko, juz widze ten czerwony jezor ociekajacy slina i wytrzeszczone galy koloesia ze szkica. Powodzenia
Leru Napisano 11 Marzec 2005 Napisano 11 Marzec 2005 witam w Bitwie, świetnie, że od razu są szkice - niczego sobie :), życzę powodzenia
Elmo22 Napisano 11 Marzec 2005 Napisano 11 Marzec 2005 taaaaa.. tak jak powiedzial Eco startujemy w bitwie :D na razie skromniasto z opisami ale niedlugo wszystko sie wyjasni :D zreszta jak zamiescimy reszte concept artsow to raczej nie trzeba bedzie opisow. a pomysl jest jest... :P ale badajcie topik, bo bedzie sie dzialo :D
Ferdkowaty Napisano 11 Marzec 2005 Napisano 11 Marzec 2005 Oj mam nadzieję, że będzie się działo bo praca zapowiada się całkiem całkiem nieźle. Czekam na kolejne update'y
eco Napisano 13 Marzec 2005 Autor Napisano 13 Marzec 2005 tak zeby troche rozjasnic wklejam taki rysuneczek- oczywiscie to tylko znikomy zarys zamyslu naszego ;) ale juz troche koncepcji pokazuje :)
Elmo22 Napisano 14 Marzec 2005 Napisano 14 Marzec 2005 Witam. Powoli konczymy skladanie konceptu. w sumie zacząłem już modeling grubego :D ale na razie zamieszczam swoj blueprint i kilka referkow. może dziś wieczorem wsune w topik pierwsze test rendery postaci.. ale to wszystko zależy od czasu którego po prostu brakuje. aha! tak na marginesie ten gruby będzie miał na sobie stringi i może jeszcze sexi tattoo na pupci a ten krawat nie jest taki bez kozery. pozdro dla spostrzegawczych :D
Elmo22 Napisano 14 Marzec 2005 Napisano 14 Marzec 2005 tak jak obiecalem wklepuje pierwszy render "grubego". na razie jeszcze bez głowy bo to bedzie zupełnie inna bajka :D łepetynke chce fajowsko rozrzeźbić tak żeby nic nie umknęło z nabazgranej koncepcji :D oki to na razie tyle - krytykujcie :P P.S. a opis? well... stay tuned bo już niedlugo :D
Leru Napisano 14 Marzec 2005 Napisano 14 Marzec 2005 świetne te szkice, bardzo fajny klimat sie prezentuje, oby taki sam humorystyczny klimat pozostał do końca :)
olej Napisano 14 Marzec 2005 Napisano 14 Marzec 2005 Zapowiada sie smakowicie. Widze, ze solidnie przygotowales concept (swietnie wyglada ta przestylizowana czacha) Bede tu czesto zagladal. Pozdrawiam. Ps. Uwazaj na agentow Abw, wcale bym sie nie zdziwil jakby Ci ktos watek skasowal;)
Master Kiełbaster Napisano 15 Marzec 2005 Napisano 15 Marzec 2005 Tylko welda mu brak.Czy jego cycki nie powinny być rozdzilone ?? http://badgas.co.uk/moments/moment_027.jpg http://www.geocities.com/middleian/Images/fat-man.jpg
Kolakao Napisano 15 Marzec 2005 Napisano 15 Marzec 2005 fajny pomysl i wykonanie jak narazie tez dobre, oby tak dalej , i obyscie to skonczyli bo pewno bedzie fajowy renderek koncowy, juz sobie go wyobrazam... :D
Elmo22 Napisano 15 Marzec 2005 Napisano 15 Marzec 2005 @ Baju - thx i będę sie oglądał za siebie ;) @ Master Kiełbaster - :) witam ponownie :D i życzę powodzenia. weld bedzie ale jeszcze nie teraz, a cycki to chyba już takie zostaną... chyba że Eco na mnie nakrzyczy i każe zmienić ;) @ MW4D - komix, karykatura.. na pewno nie fotorealistycznie tylko zabawnie ;) @ Kolakao - hmm.. póki co walczymy, a renderek końcowy ma być wzbogacony o serię pikantnych szczególików :D juz kombinujemy nad kołyszącymi się zwałami tłuszczu i detalami paszczy zawodnika prowadzącego ten sprint. Na pewno będziemy starali się wycisnać z tego wątku MAX ;) i oczywiście spełnić wszystkie wasze oczekiwania. Dla nas to oprócz świetnej zabawy kolejna okazja żeby nauczyć się tego i owego. Już niedługo kolejne apdejty czyli zaczynamy rzeźbę paszczy :) nooo i może w końcu uda mi się przycisnąć Eco żeby zamieścił opis do topiku i wszystko wyjaśnił (Leru ;) ) dzięki za silną motywację! pozdro
eco Napisano 16 Marzec 2005 Autor Napisano 16 Marzec 2005 Oto zalazek kolejnego bohatera-jak na razie niewiele ale niedlugo bardziej obrosnie w polygony :)
asfalton Napisano 16 Marzec 2005 Napisano 16 Marzec 2005 profesjonalnie podchodzicie do sprawy :D, tylko jak patrze na ten krawat to mna wzdżyga, wolal bym bez krawata, reszta bez zarzutu
Elmo22 Napisano 17 Marzec 2005 Napisano 17 Marzec 2005 krawat musowo zostaje! podobnie jak reszta charakterystycznych gadzetów.. :) tak żeby każdy mógł znaleźć coś dla siebie ;) zresztą krawat pasuje nam do "scenerii" (czyt. będzie swojsko-sielankowo ;) ) pozdrawiam
olej Napisano 17 Marzec 2005 Napisano 17 Marzec 2005 Przypomina mi sie pewien kawalek zespolu Akurat tekst byl taki: "Posły osły senatory, a na torach ruch był spory" Może to korytko wypełnicie "siankiem"??
Elmo22 Napisano 17 Marzec 2005 Napisano 17 Marzec 2005 myslelismy raczej o pomyjach jak dla swin bo poczatkowo kazdy z zawodnikow mial miec taki swinski ryjek i uszka doczepione... ale z tego zrezygnowalismy na poczet spasionego cielska i swinkich stringow :) ale przemyslimy jeszcze wersje korytka z siankiem ;)
kurt_hectic Napisano 18 Marzec 2005 Napisano 18 Marzec 2005 STARY JAK JA CI ZAZDROSZCZE TALENTU DO RYSOWANIA :(:(:(:(:((:(:( hlip hlip.... - p.s model na poziomie 78\100 pkt.
Ferdkowaty Napisano 19 Marzec 2005 Napisano 19 Marzec 2005 Fajne krawaty. Czyzby to z jednej partii z naszego sejmu co krzyczy ciagle "do brony rodacy":)Scenka zapowiada sie bardzo fajnie
Reanimator Napisano 19 Marzec 2005 Napisano 19 Marzec 2005 Nie lubie oczywistego upolityczniania, ale wyglada to bardzo fajnie. Mile concepty. Powodzenia :)
eco Napisano 21 Marzec 2005 Autor Napisano 21 Marzec 2005 kilka nowych poligonow udalo mi sie naskrobac wiec zamieszczam :) - niestety ostatnio i czas i checi nie pozwalaja mi zasiasc porzadnie do modelowania :(...
Elmo22 Napisano 23 Marzec 2005 Napisano 23 Marzec 2005 hej! dorzucam do paleniska bo juz troche jakby przygasało :/ nie udało mi się teraz tego pokazać ale narzuciłem grubasowi "wirtualne stringi" tj. jeszcze ich nie ma ale już wciskają ładnie sadełko :)
Leru Napisano 23 Marzec 2005 Napisano 23 Marzec 2005 łoo... no bardzo ciekawie to wygląda :) fajny wyraz twarzy, widać, że idziecie zgodnie z konceptem
chveti Napisano 23 Marzec 2005 Napisano 23 Marzec 2005 super , na ostatnim renderze łączenie tyłka i brzycha z nogami to błąd rendera?
Elmo22 Napisano 24 Marzec 2005 Napisano 24 Marzec 2005 chveti na ostatnim renderze to bład renderera. zrobiłem model tak żeby stringi podtrzymywały trochę opadające fałdy tłuszczu ale do renderu ustawiłem mały sampling stąd ten bug. pozdro!
chveti Napisano 25 Marzec 2005 Napisano 25 Marzec 2005 hymmm...moze prócz stringów dla co po niektórych skusicie się na powiewający niczym peleryna garnitur z krawatem? i stringi ofkoz :D greetz
Elmo22 Napisano 9 Kwiecień 2005 Napisano 9 Kwiecień 2005 hej! troche nas nie bylo bo mielismy dużego robota (czyt. mase pracy) ale bitwy nie odpuszczamy. zważywszy na czas jaki został do końca to chyba dla nas nie będzie to już bitwa tylko jakiś speed modelling ale... zaczęliśmy to trzeba skończyć no nie? krytykujta ludy P.S. jak mi jutro starczy czasu to go zriguje i zaczne ustawiac kompozycje ;) pozdro
Badyl Napisano 10 Kwiecień 2005 Napisano 10 Kwiecień 2005 myśle ze jezyk trosdzke zbyt czerowny, poza tym super :)
bojar Napisano 10 Kwiecień 2005 Napisano 10 Kwiecień 2005 niezły zarościk :) kobiety lubią takich :) macho ;) reszta tez spoko powodzenia
Ania Napisano 10 Kwiecień 2005 Napisano 10 Kwiecień 2005 bojar widze ze znasz sie na kobietach. zeczywiscie mi sie bardzo to podoba. troche teksture mozna by dopracowac, bo tam gdzie nie jest owlosiony wyglada plastykowo.
Tinek Napisano 10 Kwiecień 2005 Napisano 10 Kwiecień 2005 ...rzeczywiście facet nieco błyszczącym plastkiem zajeżdża... ale ogólnie wdechowy pomysł... i pokłony za odwage...bo rozbijającego się o glebe tłuściocha zrobić...to jak dla mnie wyższa szkoła...
Elmo22 Napisano 10 Kwiecień 2005 Napisano 10 Kwiecień 2005 heja wszystkim! kurczaki z tym plastikiem... mial byc spocony jak szczur (albo swinia) a nie plastikowy. w kwestii shaderow to jeszcze powalcze ale fajowsko by bylo gdyby ktos podrzucil ze dwa patenty na spoconego prosiaka ;) pozdro
Tau Napisano 10 Kwiecień 2005 Napisano 10 Kwiecień 2005 temacik całkiem miły:), poniekąd chyba podobnego przesłania się chwyciliśmy, także szczególnie zagrzewam do pracy i powodzenia życze a co do plastiku to nie będę już wspominał, ups jednak wspoiałem;) niestety co do shaderow to ci niepomoge, ale sam chętnie takie patenty podchwyce:D
KoMic Napisano 10 Kwiecień 2005 Napisano 10 Kwiecień 2005 witam, po pierwsze napewno bardziej bym mu urozmaicil skore woski sa dobre ale skora jest jednolita czyli plastykowa,,, nie wiem w necie by sie pewnie cos znalazlo, tu przyciemn tu rozjasnij i jakas faktura by sie przydala nei taki gladki,,,, ja bym mu walna jesczze celulitis, jakkolwiek on wyglada bo nie wiem hehe, no i czerwone jest ciut za czerwone i tez nie ma takiej realnosci, wiem ze praca ma byc humorystyczna ale fajnie by bylo gdyby tex modeli byla bardziej fotoreal,,,, cu walczcie chlopaki bo jest z czym: ]
Elmo22 Napisano 12 Kwiecień 2005 Napisano 12 Kwiecień 2005 KoMic - dzięki za podpowiedz, bardzo sie przydala. troche powalczylem z ta texa ale szczerze mowiac jeszcze mi cos w niej nie lezy. tak naprawde to pewnie jeszcze bede sie w niej grzebal ale juz teraz zamieszczam jakies tam "stadium rozwojowe skory" :) pliz o korekte!!! dzieki wszystkim za posty!
Elmo22 Napisano 13 Kwiecień 2005 Napisano 13 Kwiecień 2005 hej wszystkim. troche jeszcze przykombinowałem z texą grubego ale chwilowo skonczyly mi sie pomysly na uklad szczeciny i brodawek. zarzucam zatem pierwszy rig postaci, niedlugo wiecej ;). pozdro
polka dot Napisano 13 Kwiecień 2005 Napisano 13 Kwiecień 2005 nooo ta pozycja jest w deche :> lepiej go nie mogles ustawic :> te rysunki kolegow tez dobre ogolnie - podoba mi sie i to bardzo :>
KoMic Napisano 14 Kwiecień 2005 Napisano 14 Kwiecień 2005 WY-CZES: ], genialnie to wyszlo, brawo jestem pod wrazeniem: ], dawaj nastepnych plz: ]
bojar Napisano 14 Kwiecień 2005 Napisano 14 Kwiecień 2005 No pięknie jak w założeniach :) Oj będzie się działo ... :)
little-ninja Napisano 14 Kwiecień 2005 Napisano 14 Kwiecień 2005 rewelka konsekwencja ponad wszystko ... mi to lezy dalej chopoki poz
KLICEK Napisano 14 Kwiecień 2005 Napisano 14 Kwiecień 2005 dolaczam sie do ochow i achow wloski mi podchodza bardzo , ale jeden cycek powinien byc jak to okreslic "roztrzesiony?" ;) wiesz o co mi biega mam nadzieje ;] sadelko powinno sie ruszac oj powinno ;D
Tinek Napisano 14 Kwiecień 2005 Napisano 14 Kwiecień 2005 a ja bym mu wywalił język na bok....(tak jak na jednym z koncept-artów...:P ale poza niezła....keep working
Tau Napisano 15 Kwiecień 2005 Napisano 15 Kwiecień 2005 dawaj następnych grubasów :D ; (a i język fakt, że możę powiewający z boku ;)
Obywatel Napisano 15 Kwiecień 2005 Napisano 15 Kwiecień 2005 Dynamiczne, ekspresywne i - wedlog mnie - zabawne ;-)
Rekomendowane odpowiedzi