Phantom Napisano 19 Kwiecień 2003 Share Napisano 19 Kwiecień 2003 No ciekaw jestme jak to zrobisz...nie wiem czy przy tylu bajerach...uda się twojemu wojakowi zgiąć tak ręce [rotfl2]...ale zobaczymy...chyba lewa ręka powinna być wyprostowana...:D pozdro... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Conq Napisano 19 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 19 Kwiecień 2003 Sam jestem ciekawy :) Ale przy projektowaniu, uwzględniałem wszystko, każde możliwe naturalne zgięcie, bo w przyszłości chce zrobić filmik ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andy Napisano 19 Kwiecień 2003 Share Napisano 19 Kwiecień 2003 Przypuszczam, że oglądałeś Władcę Pierścieni Dwie Wieże. Pamiętasz miecz Froda? Miał takie zarąbiste napisy. Pasowałoby do twojego miecza.:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andy Napisano 19 Kwiecień 2003 Share Napisano 19 Kwiecień 2003 Chodziło mi o napisy na klindze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid Napisano 19 Kwiecień 2003 Share Napisano 19 Kwiecień 2003 wygrawerowane! ! ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andy Napisano 19 Kwiecień 2003 Share Napisano 19 Kwiecień 2003 dokładnie o to mi chodziło David Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Conq Napisano 19 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 19 Kwiecień 2003 Oglądałem Włądce, ale powiem ci że nie przykładałem zbytniej uwagi do ozdób na broniach :) Może uda mi się znaleźć w necie jakieś zdjęcie tej broni Froda. W każdym razie grawery będą na bank. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cousken Napisano 19 Kwiecień 2003 Share Napisano 19 Kwiecień 2003 No problem :) Jeszcze dzis wieczorem bedziesz tu mial pare skrinow miecza froda prosto z mojego DVd Extended Edition :) Tylko powiedz czy chcesz to nalozyc jako teksture czy wymodelowac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Conq Napisano 19 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 19 Kwiecień 2003 Wolałbym oteksturować :D A te wypukłości porobię bumpem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid Napisano 19 Kwiecień 2003 Share Napisano 19 Kwiecień 2003 chyba tego szukasz - Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid Napisano 19 Kwiecień 2003 Share Napisano 19 Kwiecień 2003 i jeszcze taki widok :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Conq Napisano 19 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 19 Kwiecień 2003 WOW [wow], super grawer!! Wielkie dzięki David :D[piwo] Faktycznie to by bardzo upiększyło mieczyk :) Na pewno go dodam, postaram się jakoś przerobić te zdjęcia co zamieściłeś na teksturę. Ale nadal Cousken chciałbym cię prosić o screeny z filmu:) przydadzą się przy eliminowaniu odblasku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blooddragon Napisano 19 Kwiecień 2003 Share Napisano 19 Kwiecień 2003 Dawid masz dublera czy jak:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid Napisano 19 Kwiecień 2003 Share Napisano 19 Kwiecień 2003 dublera... nie... :D .. nie ma sprawy conq. Jak ty chcesz odblaski eliminować bo nie rozumiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Conq Napisano 19 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 19 Kwiecień 2003 Na tym mieczu jest mocny odblask światła, który nachodzi na grawer. Mnie chodzi, żeby to jakoś ujednolicić, tzn żeby te \"runy\" były na jakiejś jednolitej powierzchni np. koloru szarego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid Napisano 19 Kwiecień 2003 Share Napisano 19 Kwiecień 2003 ale wez nie rob identycznego wzorku, bo to bez sensu, ściągnij sobie jakąś czcionke wyrafinowaną z runami (np moon runes) albo cos, i sam spreparuj :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cousken Napisano 19 Kwiecień 2003 Share Napisano 19 Kwiecień 2003 Dobrze, ze napisales ze chcesz skriny :) Inaczej bym nie zamiescil, tak mnie te co juz sa zgasily... postaram sie dorzucic pare z Dwoch wiez ;) jutro dopiero niestety, musze najpier jakos wykombinowac jak to zrobic :) Jakos sie nie chcialy pokazywac, to daje wam po prostu linka :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andy Napisano 19 Kwiecień 2003 Share Napisano 19 Kwiecień 2003 Polecam czcionki z Władcy. Warto poszukać w Kazie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Phantom Napisano 19 Kwiecień 2003 Share Napisano 19 Kwiecień 2003 a nie możesz wyciąć tego gravera w photoshopie i obrobić jak tam sobie to chcesz...szybka maska...i mash wszystko :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BLUKA Napisano 19 Kwiecień 2003 Share Napisano 19 Kwiecień 2003 WOW ! gratulacje genialny model[piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Conq Napisano 19 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 19 Kwiecień 2003 Generalnie to planowałem te obecne grawery jakoś zakolorować np na biało, a powiedzmy ostrze na szaro żeby wykorzystać to jako bumpa. Nie umiem zrobić takiego falistego napisu jak na zdjęciu. Będę jeszcze próbbował, ale jak się nie uda to pozostanie mi modyfikacja fotek :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Conq Napisano 20 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 20 Kwiecień 2003 Witam:) Dziś chciałbym się zabrać za modelowanie \"ochrony\" na dłonie. Myśle, że bardzo pasowała by tu dłoń nazgula z filmu, ale nie umiem znaleźć w necie żadnych obrazków na których by była wyraźnie pokazana. Gdybyście mieli jakieś na kompie lub screeny z filmu z nią w roli głównej, byłbym bardzo wdzięczny za zamieszczenie ich tu :D[piwo] pozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NeZik Napisano 20 Kwiecień 2003 Share Napisano 20 Kwiecień 2003 cos czuje ze masz dushe czanse by wygrać bitwe :D ten mieczyk jest wyjefajny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andy Napisano 20 Kwiecień 2003 Share Napisano 20 Kwiecień 2003 Trochę słaba jakość:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Conq Napisano 20 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 20 Kwiecień 2003 Ooo to mi chodzi !! Bardzo dziękuję Andy :D[piwo] Teraz mam już oparcie, wiem na czym siedzieć ;) Nie przejmuj się jakością, obrazek poddam rozjaśnieniu i wyostrzeniu:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid Napisano 20 Kwiecień 2003 Share Napisano 20 Kwiecień 2003 może to sie przyda :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Conq Napisano 20 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 20 Kwiecień 2003 Nie może, a na 100% :D Wielkie dzięki Dave [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pabloos_ Napisano 20 Kwiecień 2003 Share Napisano 20 Kwiecień 2003 no to Conq, teraz tylko czekamy na update :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SCORPI Napisano 21 Kwiecień 2003 Share Napisano 21 Kwiecień 2003 ej a mieczyk może będize taki? :) http://www.grafika.art.pl/users/Mapi/1035616071.jpg mi sie bardzo podoba! A tu mieczyk z boku :) http://www.grafika.art.pl/users/Mapi/1035463782.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Conq Napisano 21 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 21 Kwiecień 2003 Rękawiczki są w miarę takie jak na obrazkach. Będe musiał jeszcze poprawić parę elementów. Piszcie co sądzicie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Conq Napisano 21 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 21 Kwiecień 2003 Po zobaczeniu tych obrazków oraz kilku innych zaczynam się zastanawiać, czy ten mój nie jest trochę \"bajkowy\" :) Bo zależy mi na realiźmie, a te miecze co zamieściłeś scorpi budzą respekt:) Chyba jednak przejdę na te proponowane :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SCORPI Napisano 21 Kwiecień 2003 Share Napisano 21 Kwiecień 2003 hm może faktycznie wrażneinei comixowe... ale to tesz jest dopuszczalne... ale może jak dasz odpowiednie oświetlenie z gi tio może tio będiz einaczej wyglądać.. a i myślałeś nad futerkiem? nad tym co masz na avatorze? żeby te futerko u ciebie też dać... bio fajnei by to wyglądało... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 21 Kwiecień 2003 Share Napisano 21 Kwiecień 2003 nooo naprawde niezle...chyba Ty juz wszystko potrafisz zrobic w 3d:]...jak dasz texturke to juz w oole mi szcena odleci:] pozd[piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andy Napisano 21 Kwiecień 2003 Share Napisano 21 Kwiecień 2003 :o Nie podobają mi się tylko połączenia ochraniaczy na czubkach palców z resztą. Mam nadzieję, że te \"rękawice\" trochę wydłużysz. :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Conq Napisano 21 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 21 Kwiecień 2003 Scorpi, u mnie też ono będzie, ale pod warunkiem że uda mi się zdobyć Shag: hair. Bo to są tak naprawdę włosy :D Ale takich kręconych to moja postać raczej nie będzie miała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cousken Napisano 21 Kwiecień 2003 Share Napisano 21 Kwiecień 2003 IMHO rekawice za bardzo przylegaja do ciala. Jak bys wyrenderowal calego wojaka to bym mogl lepjej ocenic, ale jestem prawie pewien ze caly zamierzony efekt bedzie niezauwazalny :) Zrob te paxury troche wieksze :) To stal a nie skora Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Conq Napisano 21 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 21 Kwiecień 2003 Mnie się wydawało że pazurki są już dostatecznie długie:) Bo jesli je wydłużę to będą się mocno wbijać, wręcz przekłówać skórę dłoni przy zaciśnięciu w pięść. Apropos tej rękawicy, narazie jej tam nie ma :) Ale i tak myslę że jej nie dam, bo na końcowym ujeciu sama ręka pod metalowym pancerzykiem będzie ledwo widoczna:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Conq Napisano 21 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 21 Kwiecień 2003 Mały updacik. Trochę tu zonków w stylu przenikanie jednego obiektu przez drugi, ale byłem już tak zmęczony, że nie chciało mi się sprawdzac czy wszystko jest właściwie ustawione. Do końca zostały mi buty a\'la nazgul, rękawice, włosy i miecz, zacznę go od nowa modelować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kroopson Napisano 22 Kwiecień 2003 Share Napisano 22 Kwiecień 2003 whaaaaaa - po prostu zabija wyglądem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boowa Napisano 22 Kwiecień 2003 Share Napisano 22 Kwiecień 2003 No Conq nie zawiodłem się chłopie :) Boommbbaaaa !!!!!!!!! (teraz czekam na stópki ;)) pozdrawiam [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sharp Napisano 22 Kwiecień 2003 Share Napisano 22 Kwiecień 2003 No...mieczyki świetne, wierzę że uda ci się zrobić bardzo podobne więc powodzenia! A co do samej postaci to jest te świetna!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andy Napisano 22 Kwiecień 2003 Share Napisano 22 Kwiecień 2003 Efekt po prostu powala. :D Dziwnie tylko wyglądają ochraniacze na nogi... Możę będą lepiej wyglądały oteksturowane?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid Napisano 22 Kwiecień 2003 Share Napisano 22 Kwiecień 2003 pyt. w jakiej lorystyce chcesz go zrealizować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Conq Napisano 22 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 22 Kwiecień 2003 Trochę kosmiczne :) Bo pierwotnie chciałem aby to były takie \"alienki\" które oplatają gościowi nogi, ale przez przypadek wyszło to co wyszło :| Mnie się one nie podobają ale nie chce mi się już ich zmieniać. Postaram się je natomiast poprawić, te nóżki, dam jakieś buty żeby nie było, że rycek ma gołe nogi :D A jeśli chodzi o teksturkę to spróbuję zmajstrować coś z dzieł Gigera :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Conq Napisano 22 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 22 Kwiecień 2003 Właściwie to nie mam z góry ustalonych tekstur David. Ogólnie chcę żeby to wyglądało mniej więcej w kolorach czerni, bieli, popielu, trochę kolorków krwi, a ciało będzie hmm wyobrażam sobie trochę blade przez które prześwitują jakieś żyły, wycieka jajaś ciecz tu i tam, może jakieś małe bąble gdzieniegdzie. Coś jakby ta laska ze Starcrafta z oddziału Terran, którą \"zwerbowali\" Zergowie i stałą się ich przywóczynią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SiD Napisano 22 Kwiecień 2003 Share Napisano 22 Kwiecień 2003 No i co ja mam tu powiedziec ?? hmm NO zajebisty model boaj sie az do czegos przyczepic ( zeby było chociasz do czego hehe ) nic inego mi nie zostaje jak gratulowac superandzkiego pomysłu a takze pracy i wykonania :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Conq Napisano 22 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 22 Kwiecień 2003 Dzięki Sid za pochwałę :D Ale powiem ci że model to nie wszystko. Żeby to było w miarę organiczne to potrzebne są dobre texturki i operowanie materiałami, a jak już wspominałem to jestem z tego kaloszem nieziemskim :/ No cuż, najbardzije mnie cieszy że wam się model podoba :D[piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr. eA Napisano 22 Kwiecień 2003 Share Napisano 22 Kwiecień 2003 W kazdym modelu proboje znalezc mocne strony ale i wady. Tutaj specjalnie mocnych stron nie trzeba szukac z przyczyn widocznych na renderach:) ale zauwarzylem to o czym wczesniej mowiles: nakolanniki przenikaja wyzsza czesc pancerza, to na udach. pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 23 Kwiecień 2003 Share Napisano 23 Kwiecień 2003 no narpawde ekstra model..tlyko gratulwoac pierszego miejsca:]..jedynie co moge sie doczepic/spytac czy ta postac ma lub bedze miala uszy?? pzodr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Conq Napisano 23 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 23 Kwiecień 2003 Raczej nie Pablo, bo chcę jej zrobić w miejsce ten łysiny długie białe włosy :) O ile zdążę opanować w porę Shaga. Najwyżej machnę w to miejsce jakieś \"zasłonki\" z miateriału :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi