Napisano 10 Pa藕dziernik 20186 l Witam, Chcia艂bym zaprezentowa膰 gr臋 nad, kt贸r膮 pracuje ju偶 od paru lat. Projekt zrodzi艂 si臋 jeszcze za czas贸w gry robi艂em mody do Street legal racing, chcia艂em stworzy膰 co艣 podobnego z w艂asnymi pomys艂ami i tak siedz臋 po godzinach i robie 馃檪 Niestety wszystko robi臋 sam przez co idzie bardzo wolno. W przysz艂o艣ci chce to wyda膰 na STEAM, jako early access, mo偶e uda si臋 zarobi膰 cho膰 troch臋 aby szybciej rozwija膰 ten projekt bo za darmo to nikt nie chce pom贸c 馃檪 聽 Poni偶ej pierwszy alpha trailer i linki jakby kto艣 by艂 zainteresowany 馃檪 Zapraszam 聽 Fanpage: https://www.facebook.com/projectcartune/ Discord: https://discord.gg/x325uCe
Napisano 3 Grudzie艅 20186 l Na prawd臋 robi wra偶enie, obserwuje ten projekt od bardzo bardzo dawna na prawd臋 szacunek za wytrwa艂o艣膰. Wiem jaki to ogrom prac. Powodzenia w dalszych dzia艂aniach;)
Napisano 6 Grudzie艅 20186 l Autor Dzi臋kuje, jestem wytrwa艂y bo robie to ju偶 par臋 lat ale nie raz mam dni gdzie czuje si臋 wyczerpany :) Od czasu tego posta troch臋 rzecz si臋 zmieni艂o. :) 聽 Nowe elementy do silnika 聽 Maglownica/przek艂adnia kierownicza - wymiana b臋dzie zmienia膰 k膮t skr臋tu :) 聽 Zoptymalizowana i to do艣膰 mocno, struktura auta wraz z malowaniem i zapisanymi danymi cz臋艣ci (jakie艣 dane kt贸re posiada dana cz臋艣膰 mi. napis na tablicy rejestracyjnej), przez co plik zapisu zamiast 10mb zajmuje 200-400kb w zale偶no艣ci od tego ile posiada cz臋艣ci i jak pomalowane jest auto 聽 W tym momencie robie system naklejek, naklejanie dzia艂a, zawiera skale, intensywno艣膰, rotacje i kolor. Na chwil臋 obecn膮 jest za wcze艣nie abym nagra艂 jaki艣 filmik
Napisano 26 Lipiec 20195 l Autor Troch臋 czasu min臋艂o od ostatniego posta... wida膰 zainteresowanie by艂o bardzo s艂abe ale... Sporo nowych rzeczy dosz艂o a tak偶e zosta艂o przerobione, przesiad艂em si臋 (dla wtajemniczonych) na nowy system renderingu - HDRP, wygl膮da o wiele lepiej, Buduje 3 samochody, ju偶 docelowe. Obecny golf p贸jdzie w zapomnienie a na jego miejscu w planach jest Golf 2 Dodatkowo uzyskuje zgody licencyjne na u偶ycie znanych marek, pozyska艂em mi臋dzy innymi NOVOL, K&N Filters, AEM, Airide, Spectre performance, AEZ, DOTZ, Dezent Pierwsz膮 wersje jako early access jest planowana na Stycze艅 2020. Mam nadziej臋, 偶e uda si臋 do tego czasu stworzy膰 grywan膮 wersje, aby posiedzie膰 d艂u偶ej ni偶 10 min.聽馃檪https://store.steampowered.com/app/1020800/CAR_TUNE_Project/ Pomaga mi znajomy, tak偶e teraz robimy we dwoje, pomaga przy modelach 3D a obecnie siedzi przy tworzeniu mapy Screeny poni偶ej: Edytowane 26 Lipiec 20195 l przez Wichur
Napisano 26 Lipiec 20195 l wydaje mi sie ze ladne obrazki, bardziej by pomogly Ci w znaleznieniu kogos kto Ci pomoze. Troche widac ze grafika zdazyla sie zestarzec, sprobuj zupgradowac tech. Tu wszystko mozesz opierdzielic materialami bez textur i bedzie wygladalo 10/10
Napisano 26 Lipiec 20195 l Naprawd臋 zacna inicjatywa. Powiem 偶e聽sam siedz臋 w takim jednoosobowym przedsi臋wzi臋ciu (przy animacji, tak偶e motoryzacyjnej) i wiem ile trudu mo偶e poch艂on膮膰 spi臋cie wszystkiego ze sob膮. A 偶e tematyka motoryzacyjna, tym wi臋kszy rispekt. 呕ycz臋 偶eby projekt znalaz艂 fina艂 i聽 kasa ze Steama zacz臋艂a p艂yn膮膰 馃槃聽bo si臋 nale偶y. edit: co do strony technicznej, je艣li聽to b臋dzie "indyk" to do strony technicznej nie mo偶na mie膰 wyg贸rowanych oczekiwa艅, pod warunkiem 偶e gameplay聽b臋dzie ok. Edytowane 26 Lipiec 20195 l przez Pawlito
Napisano 31 Lipiec 20195 l Autor Klicek: No troch臋 tak, ale tak jak pisa艂em przeszed艂em na nowy system renderuj膮cy i wszystko si臋 poprawi艂o, ale te偶 w wi臋kszo艣ci przypadku wypada艂oby zmieni膰 materia艂y i textury. Pawlito: Dzi臋kuje bardzo, no w dalszym ci膮gu jest to indyk a nie AAA bo w dwie osoby jest to ma艂o realne. Du偶o czasu trzeba po艣wi臋ci膰 na modele i textury, a trzeba to jeszcze okodowa膰 馃槈聽 Du偶o rzeczy nie wida膰 ale kod jest do艣膰 zaawansowany 偶eby to wszystko wsp贸lnie ze sob膮 gra艂o, przez co by艂o poprawiane/usprawniane X聽razy. Mam nadziej臋, 偶e jednak uda si臋 i gameplay b臋dzie dobry, sporo pomys艂贸w jest ale to b臋d膮 dok艂adane po early access, mam te偶 nadzieje, 偶e kasa ze steama pozwoli dalej rozwija膰 ten projekt 馃槈 Brakuje mi bardzo marketingu, rozg艂osu. Pisa艂em do r贸偶nych serwis贸w, youtuber贸w o jak膮艣 wzmianke aby ludzie o tym us艂yszeli ale niestety bez odzewu 馃檪 Na youtube od dawna le偶膮 jeszcze takie materia艂y: Testowanie 艂adowania aut dla bot贸w, uszkodzenia itp. Wszystko dzia艂a艂o sprawnie. Multiby艂o testowane, 艂adowania customowego auta, itp dzia艂a艂o ale nie by艂o wszystko "animowane", ale to by艂 taki alpha test 聽 聽 聽 Edytowane 31 Lipiec 20195 l przez Wichur dodane materia艂y
Napisano 31 Lipiec 20195 l PR trzeba budowa膰 z g艂ow膮 - najlepiej we藕cie do projektu kogo艣 od PR - nawet pocz膮tkuj膮cego, by Wam zacz膮艂 tworzy膰 dobrej jako艣ci presspacki, pisa膰 newsy - regularne update'y news贸w za jaki艣 czas si臋 przebij膮.
Napisano 31 Lipiec 20195 l Nie wiem czy macie w艂asn膮聽stron臋聽z projektem, mo偶e warto zrobi膰 demo z tego co ju偶聽macie聽i zamie艣ci膰 na swojej stronie-blogu, zanim wystartujecie z early access.... tak kombinuje
Napisano 6 Sierpie艅 20195 l Panie Wichur, ile ja Pana nie widzia艂em ;D A偶 mi si臋 przypomnia艂a moja pokraczna Warszawa w SL ;]
Napisano 7 Sierpie艅 20195 l Autor @Pawlito聽Strony聽ani bloga nie mam, wszystko dzieje si臋 na discordzie i tam jest pokazywany progress. @Bubu聽No witam,聽 kope lat 馃槈聽Jeszcze j膮 pami臋tam 馃槈 Edytowane 7 Sierpie艅 20195 l przez Wichur
Napisano 23 Sierpie艅 20195 l Autor Troch臋 nowo艣ci 馃檪 Silnik rz臋dowy 6 cylindrowy 馃檪 Maskowane niemalowalne elementy (tak wiem, ze kola wygladaj膮 zle, mo偶e uda mi si臋 to zamaskowa膰 lepiej :D) Przygotowany pojazd pod licencje kierowcy (prawko) Nowe fotele bo reanimujemy golfa pod lepsza jako艣膰 馃槈 Edytowane 23 Sierpie艅 20195 l przez Wichur a takie tam
Napisano 23 Sierpie艅 20195 l ziom, mozesz spokojnie wszystkie obrazki pakowac na forumowy serewer prosto w post 馃檪聽 聽
Napisano 17 Pa藕dziernik 20195 l Autor Dzia艂am dalej 馃檪 Dorobi艂em polerk臋, teraz mo偶na bawi膰 si臋 w detailing ;D Dodatkowo zape艂niam gara偶 wi臋ksz膮 ilo艣ci膮 asset贸w, cho膰 ma艂o czasu mam na modelowanie ich 馃檪
Napisano 31 Pa藕dziernik 20195 l Autor Nowe auto w ko艅cu gotowe po wielu miesi膮cach walki (bo znalaz艂em czas)聽馃槃
Napisano 15 Sierpie艅 202415 Sie Autor W mi臋dzy czasie nagrany zosta艂 nowy trailer, w sumie 2 lata temu 馃檪
Napisano 16 Sierpie艅 202416 Sie Ch臋tnie te偶 o tym napiszemy tylko w艂a艣nie. Jest jakis progress gry? Co艣 si臋 posun臋艂o do przodu? Trailer z 2022 to do艣膰 "leciwy" trailer.聽 Pracujesz nad tym nadal? 聽
Napisano 21 Sierpie艅 202421 Sie Autor W dniu 16.08.2024 o 09:00, adek napisa艂(a): Ch臋tnie te偶 o tym napiszemy tylko w艂a艣nie. Jest jakis progress gry? Co艣 si臋 posun臋艂o do przodu? Trailer z 2022 to do艣膰 "leciwy" trailer.聽 Pracujesz nad tym nadal? 聽 Obecnie mam letni膮 przerw臋, ale gra jest nadal rozwijana z tym, 偶e zn贸w samotnie. Od d艂u偶szego czasu pracuje nad multiplayerem. Gra jest w formie early access w dalszym ci膮gu wi臋c jest te偶 usprawniana wi臋c wizualnie tego nie wida膰. W grze jest 18 szczeg贸艂owych samochod贸w, 3 rodzaje zawieszenia, 4 szczeg贸艂owe silniki i masa cz臋艣ci tuningowych oraz rzeczy do upi臋kszania gara偶u (meble, narz臋dzia). G艂贸wne skupienie jest na dzia艂anie w gara偶u, wymiana cz臋艣ci i tuning auta. 聽
Napisano 21 Sierpie艅 202421 Sie Troch臋 Olaf tutaj o tym pisa艂 - ju偶 dawno. No markatingowo wygl膮da na martwy projekt. PR by si臋 mocno przyda艂. Ale jak b臋dziesz mia艂 wi臋cej nowszych materia艂贸w, co艣 ju偶 b臋dziesz sprzedawa艂 - daj zna膰. Te偶 napiszemy.
Napisano 21 Sierpie艅 202421 Sie Autor 4 godziny temu, adek napisa艂(a): Troch臋 Olaf tutaj o tym pisa艂 - ju偶 dawno. No markatingowo wygl膮da na martwy projekt. PR by si臋 mocno przyda艂. Ale jak b臋dziesz mia艂 wi臋cej nowszych materia艂贸w, co艣 ju偶 b臋dziesz sprzedawa艂 - daj zna膰. Te偶 napiszemy. Nawet nie spojrza艂em na to, ze nie poda艂em linka do steam'a https://store.steampowered.com/app/1020800/CAR_TUNE_Project/ Gra jest dost臋pna w formie early access od dw贸ch lat, dla ch臋tnych mog臋 da膰 kody do gry
Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto