Napisano 8 Październik 20195 l W sumie nieco stary news, ale pis zapewne wygra wybory więc, być może ten wytwór wejdzie w życie. Ciekawy jestem jak to się odbije na osobach wykonujących wolne zawody, lub pracujących w studiach jak my tutaj. Czy nasza działalność jest prawnie artystyczna czy nie? Dotyczy nas to? Dla niezorientowanych: https://bezprawnik.pl/karta-artysty-zawodowego/ Edytowane 8 Październik 20195 l przez michalo
Napisano 8 Październik 20195 l Autor 6 minut temu, KLICEK napisał: yyyyyyyyyyy say what? 😄 ano właśnie
Napisano 8 Październik 20195 l Towarzysze nie lękajcie się partia wie najlepiej, partia chce naszego dobra aby ludziom żyło się dobrze i dostatnio już teraz przodujemy na tle podupadających i zepsutych krajów zachodnich a to dopiero początek zmian na lepsze trwale i pewnie budujących potęgę naszego mocarstwa. Kolejny powód żeby iść na wybory i zagłosować na partię mniejsze zło 🙂
Napisano 8 Październik 20195 l Z jednej strony nic mnie już chyba nie zdziwi, jeśli chodzi o ich pomysły, ale z drugiej to nawet jak na nich wydało mi się to aż zbyt absurdalne - poczytałem komentarze na tej stronie i chyba nie jest aż tak czarno jak to autor artykułu maluje. Ale cholera wie komu teraz wierzyć, szczególnie tuż przed wyborami.
Napisano 9 Październik 20195 l Pewnie chodzi o uregulowanie osób korzystających z 50% kosztów uzyskania przychodu i nic więcej. Z drugiej strony mały obowiązek zrzeszania się może okazać się bardzo korzystny dla artystów - o ile będą konstruktywni jako kolektyw a nie destruktywni.
Napisano 9 Październik 20195 l 47 minutes ago, olaf said: Z drugiej strony mały obowiązek zrzeszania się może okazać się bardzo korzystny dla artystów - o ile będą konstruktywni jako kolektyw a nie destruktywni.
Napisano 9 Październik 20195 l Autor 55 minut temu, olaf napisał: Pewnie chodzi o uregulowanie osób korzystających z 50% kosztów uzyskania przychodu i nic więcej. Z drugiej strony mały obowiązek zrzeszania się może okazać się bardzo korzystny dla artystów - o ile będą konstruktywni jako kolektyw a nie destruktywni. Też tak pomyślałem, że boli ich te 50%. Zwłaszcza, że nie potrzeba było do tego działalności gospodarczej. Pewnie artysta zawodowy będzie musiał prowadzić też działalność gospodarczą. Ktoś się zagłębiał w ich pomysł?
Napisano 10 Październik 20195 l 1) Najpierw jest zdziwienie głupim jak but pomysłem. 2) Potem dyskusja, rozważania i ogólne zrozumienie, że może pod jakimiś względami... 3) Wprowadzenie pomysłu w życie i przyzwyczajenie się, dostosowanie. 4) Ktoś chce to w końcu zlikwidować - oburzenie i protesty. Był taki skecz Monty Pythona - "Ministerstwo głupich kroków". Do wszystkiego można się przyzwyczaić i do wszystkiego ludzi urobić. Do nie takich rzeczy urabiano.