Napisano 15 Pa藕dziernik 20195 l W internecie pojawi艂 si臋 zwiastun ciekawego polskiego projektu gry pt.聽"Uragun". To projekt gry - strzelanki typu "top-down". Gracz b臋dzie m贸g艂 zasi膮艣膰 za sterami wielkiego "mecha" i powalczy膰 z botami z艂ej sztucznej inteligencji na ulicach m.in. Warszawy, Nowego Yorku, Londynu, Berlina, Beijing czy Moskwy. Gra tworzona jest przez Kool2Play Studio. Gra zostanie na pocz膮tku udost臋pniona w serwisie Steam (Early Access) na pocz膮tku 2020 roku.聽 Warto obejrze膰 zwiastun i je艣li projekt wam si臋 podoba doda膰 gr臋 do "wishlist" na platformie Steam. Wi臋cej o projekcie: Podstrona projektu na platformie STEAM Oficjalna strona 聽 Osoby odpowiedzialne za projekt i zwiastun: DEVELOPER: Kool2Play Project Manager: Marta Lower Script: Jacek Weso艂owski Storyboard: Agnieszka Jastrz臋bska TRAILER: Radikal Studio Producer: Kuba Sobek Animator: Tomasz Wikli艅ski Editor: Adam Kubrakiewicz Artist: 艁ukasz Poller Motion Designer: Kuba Sobek Music and Sound Designer: Antoni Sadowski (Zombie Commando) Voiceovers: Debbie Irwin, William Malcolm, Dominic Chambers 聽 Zobacz ca艂y article
Napisano 16 Pa藕dziernik 20195 l Fajnie to wygl膮da, ale tej cz臋艣ci kompletnie nie rozumiem Cytat Osoby odpowiedzialne za projekt i zwiastun: To kto robi grafik臋 i kodzi? 馃槈 Edytowane 16 Pa藕dziernik 20195 l przez wujek_kane
Napisano 16 Pa藕dziernik 20195 l nie no na bank assety z gry nie byly uzyte do zrobienia trailera, wiec po co wrzucac takie osoby do kreditsow? 馃槈聽
Napisano 16 Pa藕dziernik 20195 l Autor Nie do ko艅ca zrozumia艂em pytanie @wujek_kane To creditsy ze zwiastuna.Ale wynika z tego, 偶e gr臋 robi Kool2Play natomiast zwiastun ma osobn膮 "list臋 p艂ac". Upro艣ci艂em to pisz膮c osoby odp. za projekt i zwiastun. Mo偶e 藕le.聽
Napisano 16 Pa藕dziernik 20195 l wiem wiem tak robia te firemki od zwiastunow 馃檪聽co moim zdaniem jest nieuczciwe. W lwiej wiekszosci pracuja na modelach z gry i olewaja ich tworcow, bo dodali kilka podzialow na modelu, albo zrobili retopo.
Napisano 18 Stycze艅 20223 l W dniu 16.10.2019 o 12:01, KLICEK napisa艂: wiem wiem tak robia te firemki od zwiastunow 馃檪聽co moim zdaniem jest nieuczciwe. W lwiej wiekszosci pracuja na modelach z gry i olewaja ich tworcow, bo dodali kilka podzialow na modelu, albo zrobili retopo. ej no zdazy sie zrobic od zera xD... Wbrew pozorom pierdykniecie retopo nie taka prosta rzecz xD robi sie tez od zera... Klient przesy艂a ro... lego w pude艂ku z listem "lets play a game" xD...
Napisano 18 Stycze艅 20223 l 29 minut temu, Sebazx6r napisa艂: ej no zdazy sie zrobic od zera xD... Wbrew pozorom pierdykniecie retopo nie taka prosta rzecz xD robi sie tez od zera... Klient przesy艂a ro... lego w pude艂ku z listem "lets play a game" xD... nie no wiem, ja bron boze nie pije do was czy cos. Bardziej np. do firemek co robia statuetki, jest duzo rzeczy w necie zrobiona z moich modeli i cyk po chamsku wpisane tylko nazwisko typa co cial model do druku jako autor 馃槃聽ludzie naprawde przeginaja palk臋 z drugiej strony wiem tez, ze nikt nie wysyla modelu i nie podpisuje go AUTOR MARCIN, tylko ktos dostaje model i wyjebongo kto go robil, no przykre troszke. 馃檪
Napisano 18 Stycze艅 20223 l 45 minutes ago, Sebazx6r said: Wbrew pozorom pierdykniecie retopo nie taka prosta rzecz xD robi sie tez od zera... weeell..... https://www.simplygon.com/ https://instalod.com/ https://www.mootools.com/en/software/polygon-cruncher decimation mastery, balancery, reducery w mniej lub bardziej p贸艂 autoamtycznym uva艂kowaniu i przepalaniu mapek, dedykowane pluginy w UE czy Unity od automatycznego generowania modeli po bilbord impostors, gpu instancjing optymalziation, camera frustum object visibility itd. Automatyzuj膮cych narz臋dzi jest multum a i tak cz臋sto w ma艂ym nowym studiu wrzuc膮 modele na pa艂臋 do silnika, gra wygl膮da jak sprzed 10 lat a na sprz臋cie za 10k+ nawet stabilnych 30 klatek nie ma 馃檪聽Jak znajomy jaki艣 czas temu pracowa艂 w nowej ma艂ej firmie gamedevowej to na pytanie kto z was ma tutaj najwi臋ksze do艣wiadczenie w bran偶y dosta艂 odpowied藕 "nikt" 馃槃 聽 Poza tym chyba ju偶聽od dawna nie jest dla nikogo tajemnic膮 偶e palyway masowo zleca robienie聽trailer贸w gier za 20-50k z艂 i jak jest zainteresowanie聽trailerem, trailer trafia na steama jako gra w produkcji i je艣li jest dodawana w wishlistach w du偶ej聽ilo艣ci to wtedy dopiero jest zielone 艣wiat艂o, pieni膮dze聽na produkcj臋 i zaczyna si臋 praca nad gr膮 zbieranie teamu itd bo tak naprawd臋 poza kilkoma assetami i trailerem nie ma nic z samej gry 馃檪 聽 Edytowane 18 Stycze艅 20223 l przez Destroyer
Napisano 19 Stycze艅 20223 l 14 godzin temu, KLICEK napisa艂: nie no wiem, ja bron boze nie pije do was czy cos. Bardziej np. do firemek co robia statuetki, jest duzo rzeczy w necie zrobiona z moich modeli i cyk po chamsku wpisane tylko nazwisko typa co cial model do druku jako autor 馃槃聽ludzie naprawde przeginaja palk臋 z drugiej strony wiem tez, ze nikt nie wysyla modelu i nie podpisuje go AUTOR MARCIN, tylko ktos dostaje model i wyjebongo kto go robil, no przykre troszke. 馃檪 sprzedales prawa autorskie xD
Napisano 19 Stycze艅 20223 l Teraz, Sebazx6r napisa艂: sprzedales prawa autorskie xD nie, sprzedalem prawa majatkowe 馃檪聽to ze prawa autorskie sa tak olewane to tak naprawde lamanie prawa 馃檪聽
Napisano 19 Stycze艅 20223 l 14 godzin temu, KLICEK napisa艂: nie no wiem, ja bron boze nie pije do was czy cos. Bardziej np. do firemek co robia statuetki, jest duzo rzeczy w necie zrobiona z moich modeli i cyk po chamsku wpisane tylko nazwisko typa co cial model do druku jako autor 馃槃聽ludzie naprawde przeginaja palk臋 z drugiej strony wiem tez, ze nikt nie wysyla modelu i nie podpisuje go AUTOR MARCIN, tylko ktos dostaje model i wyjebongo kto go robil, no przykre troszke. 馃檪 A to masakra. My艣l臋, 偶e typ co ci膮艂 model nawet nie wie, 偶e kto艣 go poda艂 jako autora.聽 No bo kur艂a...聽 聽 Ja jak dostaj臋 czyj艣 model to albo podziwiam kunszt i p艂acz臋 w 艣rodku, 偶e "ja tak nie umim"聽 (cudze si臋艂atwiej chwali) albo sobie my艣l臋 - "co tu si臋 wyprawia艂o" (w sensie drukowalno艣ci lub zajebisto艣ci - ultra trudnej do wyprodukowania) i nie czuj臋 si臋 autorem聽 ani wsp贸艂autorem. Nawet jak zmienie poz臋, co艣 tam dodam, co艣 wywal臋, kto co sobie 偶yczy. Chyba, 偶e to figurka z Cyberpunka do kt贸rej fartem bym zrobi艂 brush do szwa na gumie od majtek lub chocia偶 stl-e wyeksportowa艂- by艂o by na samej g贸rze portfolio jako "team effort" i zas艂uga wielu wielu w tym oczywi艣cie mnie 馃檪 Edytowane 19 Stycze艅 20223 l przez michalo
Napisano 19 Stycze艅 20223 l nie no wiadomo jak jest, z czasem pewnie wszystko sie samo naprostuje 馃檪聽 聽 Aczkolwiek sobie patrze na youtuberow ktorzy maja 12 lat i lepiej ogarniaja sprawy biznesowe niz 99% grafikow/artystow ktorych znam 馃檪聽to troszke jednak boli 馃槃
Napisano 19 Stycze艅 20223 l 1 minut臋 temu, KLICEK napisa艂: nie no wiadomo jak jest, z czasem pewnie wszystko sie samo naprostuje 馃檪聽 聽 Aczkolwiek sobie patrze na youtuberow ktorzy maja 12 lat i lepiej ogarniaja sprawy biznesowe niz 99% grafikow/artystow ktorych znam 馃檪聽to troszke jednak boli 馃槃 Bo to teraz jest trend na biznesow膮 stron臋 i przeliczanie wszystko na $$$ i cenienie si臋. CI co ju偶 odnie艣li sukces w naszym wieku ci膮gle tr膮bi膮 o tym na YT.聽 ALe cz臋艣膰 to tylko s艂owa puszczane na wiatr z perspektywy kogo艣 kto mieszka w "piwnicy u rodzic贸w".聽 Ja jak poczu艂em swoje pierwsze dolary, na naprawianiu chu*** skan贸w z telefon贸w dla scan the world i okaza艂o si臋, 偶e sta膰 mnie na r贸偶ne fajne rzeczy, pomimo jaki艣 mcdonaldowych stawek, to mia艂em tak cieplej na serduchu 馃槈聽 Teraz nawet kijem bym tego nie ruszy艂, zw艂aszcza za tyle ile tam by艂o, jednak od czego艣 trzeba zacz膮膰.聽 Wiele firm generalnie wykorzystuje projektant贸w trzymaj膮c zani偶one stawki. Wychodzi, 偶e model masz zrobi膰 w jakie艣 8h w kilku pozach, z drobnymi r贸偶nicami a dostajesz taki super concept, 偶e sam nie wiesz jak to ugry藕膰.聽 Zw艂aszcza teraz jak narobi艂o si臋 firm robi膮cych figurki do druku dla plansz贸wek z w艂膮snymi patronatami.聽
Napisano 19 Stycze艅 20223 l ja to kupuje krossa i to p...... smartfona zmienilem na a telefon z klawiaturka. Jak zrobie foto to mi brakuje miejsca by foto zapisac bo karty pamieci nie wlozylem.聽 Smarfon lezy by moc korzystac ze slacka. OLX YT Allegro... out xD... Ciezko mi sie robi na sercu jak patrze na te xero na YT... pseudo kontentkreatorow robiacych kase tak naprade na wyswietleniach przez dzieci.
Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto