Napisano 6 Październik 20204 l Hej. Motocykl nad którym pracuje w wolnych chwilach - 3d model inspirowany grą Days gone. Głównym założeniem projektu jest wykorzystanie programów w których wcześniej nie pracowałem, pomijając 3d studio max Model: 3d max tekstury: Substance painter tkaniny - Marvelous Designer rendering - Maya / Arnold. Obecnie jestem na etapie poznawania Mayki - Tworzę enviro oraz poprawiam niektóre materiały tekstury. Wstępny render Więcej prac na: https://www.instagram.com/blackbird.vfx/
Napisano 6 Październik 20204 l Autor W dniu 6.10.2020 o 20:39, blazejbobek napisał: Piękny model 🙂 Dzięki W dniu 6.10.2020 o 19:52, makak napisał: Elegancko, mi się podoba 🙂 Dzięki
Napisano 7 Październik 20204 l swietna robota, jedynie moze bym ublocil troche opony bo caly motocykl dosc sfatygowany a opony wygladaja jakby jezdzil tylko po asfalcie. Szczegolnie ze opony wygladaja raczej na mocno off-roadowe 😉 I szader przedniego swiatla wyglada jakos dziwnie, a tak poza tym to sztosik 😄
Napisano 7 Październik 20204 l Ł qrde ale duzo roboty ze tez ci sie chcialo xD Tak obstrachujac. Jakom motocyklista balbym sie jecahc bo zlamie sie przod no i zawias nie bedzei pracował. Lagi maja za małą srednice rura wchodzi w rure jest teleskopem. Dolna czesc lagów powinna byc grubsza. Gorna zreszta tez. Tylko dolna grubsza od dolnej. Edytowane 7 Październik 20204 l przez Sebazx6r
Napisano 18 Styczeń 20214 l Autor W dniu 7.10.2020 o 09:05, Sebazx6r napisał: Ł qrde ale duzo roboty ze tez ci sie chcialo xD Tak obstrachujac. Jakom motocyklista balbym sie jecahc bo zlamie sie przod no i zawias nie bedzei pracował. Lagi maja za małą srednice rura wchodzi w rure jest teleskopem. Dolna czesc lagów powinna byc grubsza. Gorna zreszta tez. Tylko dolna grubsza od dolnej. Dzięki za uwagi po przejrzeniu referek zmieniłem trochę przednie koło. Działem dalej :)
Napisano 18 Styczeń 20214 l Autor W dniu 18.01.2021 o 12:33, KLICEK napisał: piekny 🙂 Dziękować 🙂 Nauka Mayki i Substance Paintera nie poszła w las : )
Napisano 18 Styczeń 20214 l Autor W dniu 7.10.2020 o 08:39, Pawelkos napisał: swietna robota, jedynie moze bym ublocil troche opony bo caly motocykl dosc sfatygowany a opony wygladaja jakby jezdzil tylko po asfalcie. Szczegolnie ze opony wygladaja raczej na mocno off-roadowe 😉 I szader przedniego swiatla wyglada jakos dziwnie, a tak poza tym to sztosik 😄 Dzięki światła też już zmieniłem - zostało otoczenie i wtedy zobaczę jak bardzo zabrudzić opony itp.
Napisano 18 Styczeń 20214 l Autor W dniu 18.01.2021 o 18:17, ArnoldSzczesliwy napisał: super robota, z ciekawości jak długo go już skubiesz ? hej.w sumie to długo pewnie z 7 miechów bedzie teraz robie nowy model łazika zapraszam na istagram tam wrzucam wiecej etapów prac. długość to kwestia 2 spraw: 1) edukacja mayki i substance - 1 rzecz robię 10 razy na różne sposoby - lub też rozwiązuje problemy które sam sobie stwarzam :) arnold to dla mnie czarna magia długo też w Substance testowałem jakieś wizualne rozwiązania / szukanie efektu Wow.:) 2) Jest to projekt po pracy czasem się chciało czasem nie - czasem był zastój z konceptem i odkładałem na półkę robiłem coś innego. sam model powstał szybko bo w maxie którego znam a reszta to wiesz... więcej zabawy i poszukiwania niż realnego projektowania