Napisano 10 Październik 20204 l Nie jest tajemnicą, że podcasty w ostatnich latach zyskały mocno na popularności. Ba! Nadal zyskują. Cieszyć może fakt, że jakiś czas temu w polskim środowisku graficznym pojawił się kanał na YouTube i podcast o nazwie "Rozmowa z mistrzem". Jest to podcast prowadzony przez Tomasza Szulińskiego. Do dnia dzisiejszego pojawiło się, aż 15 odcinków z osobami, których nazwiska nie powinny być wam obce. Sam autor w serwisie Spotify opisuje, swój podcast w ten sposób: Cytat Rozmowy z Mistrzem to podcast, który powstał z potrzeby pokazania środowiska concept artu w Polsce. Jest to miejsce w którym goście dzielą się swoją wiedzą na temat sztuk kreatywnych. Osobiście po zobaczeniu kilku odcinków uważam, że warto pomóc Tomkowi w jego przedsięwzięciu bo naprawdę robi to dobrze. Uważam też, że opis zawężający podcast tylko do concept artu może być mylący. Polecam grafikom 3D/2D oraz grafikom koncepcyjnym. Podcastu możecie słuchać w tych miejscach: YouTube (oczywiście w formie wideo rozmowy) Apple Podcasts Spotify Sam podcast ma również osobną stronę i znajdziecie ją pod adresem: https://rozmowyzmistrzem.pl/ Kilka godzin temu pojawiła się nowa rozmowa z Krzysztofem Rusinkiem. Polecam! Zachęcamy również do rzucenia okiem na archiwalne rozmowy z takimi osobami jak Marek Madej, Marcin Klicki, Grzegorz Przybyś, Wojtek Fus, Darek Zabrocki ... Starsze odcinki: Zobacz cały article
Napisano 11 Październik 20204 l @adekSuper dziękuję za info 🙂 Już chciałem pisać, że czekam na rozmowę z Klickiem, ale na szczęście już jest 🙂 Odpalam!
Napisano 11 Październik 20204 l Wow, nie wiedziałem o nich. Tomasz tu zagląda? Są jakieś wishlisty do rozmów. Chętnie bym paru osób z PL posłuchał jeszcze. Dzięki za info, będę sobie od jutra po trochu słuchał!
Napisano 11 Październik 20204 l 3 minuty temu, michalo napisał: Wow, nie wiedziałem o nich. Tomasz tu zagląda? Są jakieś wishlisty do rozmów. Chętnie bym paru osób z PL posłuchał jeszcze. Dzięki za info, będę sobie od jutra po trochu słuchał! Jak masz wishlistę to podeślij :)
Napisano 11 Październik 20204 l 20 minutes ago, relieff said: Jak masz wishlistę to podeślij 🙂 @relieff Super dziękuję za świetny content. Co do wishlisty, ja bym bardzo chętnie posłuchał rozmowy z Kubą Knapikiem 🙂 Pozdrawiam!
Napisano 11 Październik 20204 l Złoto, że ja tego wcześniej nie widziałem.... Świetny pomysł @relieff, czekam na kolejne 😉 Edytowane 11 Październik 20204 l przez milek
Napisano 11 Październik 20204 l Ogarnąłem rozmowę z Klickiem, elegancko wyszło 🙂 Kiedyś jeszcze coś podobnego było, organizowane przez WIT, jakby ktoś nie oglądał to polecam, bo świetnie się słuchało 🙂 Godzinę temu, blazejbobek napisał: @relieff Super dziękuję za świetny content. Co do wishlisty, ja bym bardzo chętnie posłuchał rozmowy z Kubą Knapikiem 🙂 Pozdrawiam! Trochę stare, ale jak nie jeszcze nie widziałeś, to polecam 🙂
Napisano 11 Październik 20204 l Autor Tak. Spotkania z twórcami były świetne. Gdzieś ewidentnie tutaj zaginęły w archiwum (gdzieś pewnie wątki są, ale trzeba by je wygrzebać). Faktycznie, jak zobaczyłem rozmowy miałem podobne skojarzenia. Tutaj myślę, że czasy też dojrzały - co jest plusem dla Tomka (pewnym ułatwieniem) i też technologia bardziej dojrzała. Na początku byłem w szoku, że te rozmowy są tak długie, ale naprawdę dobrze się tego słucha. Myślę, że jeszcze pomożemy tutaj Tomkowi w promocji.