KLICEK Napisano 20 Luty 2021 Autor Share Napisano 20 Luty 2021 2 godziny temu, RaVirr napisał: To ugułem mówisz, że polecasz? 🙂 A powiedz mi, sądzisz, ustawię to na biurku o głębokości 40 cm? Bo coś czuję, że może być kiepskawo. Sorka, że tak wypytuję, ale chcę przekazać w spadku mojego huiona i rozglądam się. Chciałem kupić huion kamvas pro 20 2019, ale znalazłem ten wątek i nie wiem co myśleć 😐 Moim zdaniem sie nie zmiescisz, jezeli chcesz pracowac z KLAWIATURA POD. Tablet ma 37 cm glebokosci, jak go ustawisz na 45 stopni to ten stojak trcoeh odjezdza do tylu i zjada koleje kilka cm. Moja klawa ledwo sie miesci, ale daje rade 🙂 Sprawdze Ci ten ghousting, nie zauwazylem wczoraj, ale moze nie szukalem na sile 🙂 1 godzinę temu, alex3d napisał: @KLICEK narobiłeś smaka. Jakiś czas temu zastanawiałem się nad XP-Pen Artist22E Pro, ma dobre opinie, ale przy tych promocjach to faktycznie 24 praktycznie jest w tej samej cenie. Pomijając ceny to oceniasz, ze 24 jest wygodniejszy do sculptu? hehe, no wlasnie 24 jest duzy, na poczatku wydaje sie ze jest za duzy nawet 🙂 po chwili sie przyzwyczajasz i jest git 🙂 33 minuty temu, michalo napisał: @KLICEK pisałem do supportu o screen protector, i pan napisał mi, że Więc, nie wiem co mają na myśli w tym 2-gim genie i czy będzie jakaś wielka różnica na plus. Trzeba by poczekać na testy. Zerknij z tym łamaniem - bo mi łamie w affinity ale w realistic paint studio już nie a w sketchbook pro wcale dotyk nie działa (działał z intuosem) a kreskę łamie.. w zbrushu to raczej nie istotna sprawa ale kogoś może odwieść od kupna, chyba, że to tak mnie telepie 😉 no gdzies widzialem info ze trzeba odlaczac windows ink do niektorych programow. np do photoshopa i zbrusha 🙂 calkiem mozliwe ze to kwestia ustaiwen 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 20 Luty 2021 Share Napisano 20 Luty 2021 Teraz, KLICEK napisał: Sprawdze Ci ten ghousting, nie zauwazylem wczoraj, ale moze nie szukalem na sile 🙂 Wygląda na to, że to tylko problem nowszych huionów. Nie ukrywam, że 20 cali by było dla mnie lepsze głównie przez wzgląd na biurko- po prostu nie mam ochoty na przemeblowania 😄 No nic, pomyślę, pokalkuluję, dzięki za relację \o/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arturborubar Napisano 21 Luty 2021 Share Napisano 21 Luty 2021 (edytowane) QHD czy 4K whatever jestem prostym wieśniakiem, w każdym razie więcej niż cintiq 22 :3. W sumie nawet nie chcę pełne 4k bo pracuje na laptopie z gf 1060, chyba by umarł przy viewporcie maxa w 4k:P Są małe klawiatury, mieszczo się wszędzie:3 https://mechanicalkeyboards.com/shop/index.php?l=product_detail&p=3917 Edytowane 21 Luty 2021 przez Arturborubar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 21 Luty 2021 Autor Share Napisano 21 Luty 2021 no true true, juz wiem ze by sie przydala klawiaturka jednak na blutaczu 😉 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arturborubar Napisano 21 Luty 2021 Share Napisano 21 Luty 2021 A to ten vortex odpada, ogólnie te ameliniowe rzadko są wireless. Ale jest dużo takich kompaktowych mechaników na bluetooth. Nawet mniejsze niż ten vortex:3 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 21 Luty 2021 Share Napisano 21 Luty 2021 Xp-pen ma jeszcze taki pilot podobnie jak cintiqi choć oczywiście trochę nie ta klasa https://www.xp-pen.com/product/81.html albo kupić jednoręczną klawiaturę czy inny kontroler, Biała na kabel i działa, czarna przez bluetooth i nie udało mi się kompem połączyć, ale nawet tej białej używałem tak rzadko, że nie miałem czasu się przyzwyczaić czy porządnie przetestować więc nie będę się wypowiadał ale pokrętło nie jest nawet w połowie tak satysfakcjonujące jak w kontrolerach black magic design jakie mogłem macać 🙂 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blood_brother Napisano 21 Luty 2021 Share Napisano 21 Luty 2021 (edytowane) @KLICEK a w sumie jeszcze męcząc temat tabletów, pytanie do prosa. Jak sobie radzisz z pracą na tablecie przy kilku ekranowym konfigu? Sięgasz po myszkę, czy masz zbindowane gdzieś przełączanie między ekranami? Zwłaszcza teraz jak masz ekranowy tablet. Edit: w ogóle to chyba będzie trzeba tu posprzątać, albo założyć nowy, czysty wątek o promkach 😛 Edytowane 21 Luty 2021 przez blood_brother Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 21 Luty 2021 Autor Share Napisano 21 Luty 2021 7 minut temu, blood_brother napisał: @KLICEK a w sumie jeszcze męcząc temat tabletów, pytanie do prosa. Jak sobie radzisz z pracą na tablecie przy kilku ekranowym konfigu? Sięgasz po myszkę, czy masz zbindowane gdzieś przełączanie między ekranami? Zwłaszcza teraz jak masz ekranowy tablet. Edit: w ogóle to chyba będzie trzeba tu posprzątać, albo założyć nowy, czysty wątek o promkach 😛 Tak po obu stronach na tablecie pierwszy i ostatni przycisk to Switch Monitor 😉 Tak samo mialem na zwyklym tablecie, po lewej i prawej stronie ostatni przycisk w rzedzie to switch na ekranie. Jak uzywam tabletu to nie uzywam juz myszki w tym samym czasie. Dwa, tutaj musze przyznac ze mam problem bo mam ciut za male biurko i ten tablet stoi na 45 stopni okolo. Wiec zaslania moniotr co stoi za i czesciowo monitor po lewej stronie. Koniec koncow, dla mnie to troche plus bo rzadziej sie rozpraszam patrzac na jakies gowna w necie 🙂 Co do sprzatania watku, to w sumie fajnie miec takie miejsce gdzie mozna wrzucic staf i jeszcze o tym pogadac 🙂 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JmTm00 Napisano 21 Luty 2021 Share Napisano 21 Luty 2021 Patent z przeskakiwaniem między monitorami brzmi super! Jaką kombinację masz @KLICEK na myśli? znam tylko WIN+SHIFT+LEWA/PRAWA strzałka ale to tylko przesuwa aktywne okno na następny monitor 😞 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blood_brother Napisano 21 Luty 2021 Share Napisano 21 Luty 2021 (edytowane) Tak podpytuje, bo nie mogę jakieś rozwiązania pod siebie znaleźć, bo nie mam guzików na swoim Cintiqu, a jakoś szkoda mi wydać prawie 500zł na wacomowy pilot. 3 minuty temu, JmTm00 napisał: Patent z przeskakiwaniem między monitorami brzmi super! Jaką kombinację masz @KLICEK na myśli? znam tylko WIN+SHIFT+LEWA/PRAWA strzałka ale to tylko przesuwa aktywne okno na następny monitor 😞 Można przełączać szybko mapowanie powierzchni tabletu między monitorami, chyba każdy producent to oferuje. To o czym Ty mówisz to przerzucanie apki między monitorami, a przy tablecie robi się problem jak sięgnąć kursorem na inne ekrany z tabletu 🙂 Edit: chociaż teraz przyszło mi do głowy, że może da się jakiś skrót z klawiatury do tego zaprzęgnąć. Edytowane 21 Luty 2021 przez blood_brother 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 21 Luty 2021 Autor Share Napisano 21 Luty 2021 16 minut temu, JmTm00 napisał: Patent z przeskakiwaniem między monitorami brzmi super! Jaką kombinację masz @KLICEK na myśli? znam tylko WIN+SHIFT+LEWA/PRAWA strzałka ale to tylko przesuwa aktywne okno na następny monitor 😞 14 minut temu, blood_brother napisał: Tak podpytuje, bo nie mogę jakieś rozwiązania pod siebie znaleźć, bo nie mam guzików na swoim Cintiqu, a jakoś szkoda mi wydać prawie 500zł na wacomowy pilot. Można przełączać szybko mapowanie powierzchni tabletu między monitorami, chyba każdy producent to oferuje. To o czym Ty mówisz to przerzucanie apki między monitorami, a przy tablecie robi się problem jak sięgnąć kursorem na inne ekrany z tabletu 🙂 Edit: chociaż teraz przyszło mi do głowy, że może da się jakiś skrót z klawiatury do tego zaprzęgnąć. powinno sie dac na 100% 🙂 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blood_brother Napisano 21 Luty 2021 Share Napisano 21 Luty 2021 Słowo klucz "powinno" 😛 Z tego co na szybko przejrzałem to jest m.in. info z grudnia 2019 na oficjalnym forum Wacoma "sry, nie da się". Co niestety też świadczy, że jakieś customowe controlery, poza wacomowym też nie będą działać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 21 Luty 2021 Autor Share Napisano 21 Luty 2021 damn na szybko sprawdzilem u chinczyka i tez sie chyba nie da przypisac tego pod klawisz na klatwiaturze... tak kopiowali ze nawet ta lipe przeniesli 😄 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JmTm00 Napisano 21 Luty 2021 Share Napisano 21 Luty 2021 (edytowane) Zacząłem gnębić temat przełączania monitorów coś takiego znalazłem w win 10: https://sites.allegheny.edu/lits/tech-tip-tuesday-how-to-use-multiple-desktops-in-windows-10/ taki "bieda edition fix" ale działa jakoś Edytowane 21 Luty 2021 przez JmTm00 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalo Napisano 21 Luty 2021 Share Napisano 21 Luty 2021 Chciałem przypisać pod klawisz klawiaturę dotykową i też się nie da, pomimo, że to wykonywalny plik exe 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blood_brother Napisano 21 Luty 2021 Share Napisano 21 Luty 2021 Godzinę temu, JmTm00 napisał: Zacząłem gnębić temat przełączania monitorów coś takiego znalazłem w win 10: https://sites.allegheny.edu/lits/tech-tip-tuesday-how-to-use-multiple-desktops-in-windows-10/ taki "bieda edition fix" ale działa jakoś Chyba nie do końca się rozumiemy, bo Ty mówisz o wirtualnych/rozszerzonych pulpitach, a my o mapowaniu powierzchni tabletu 🙂 Chyba, że to mi coś umyka 🙂 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JmTm00 Napisano 21 Luty 2021 Share Napisano 21 Luty 2021 (edytowane) Możliwe że racja, w mojej głowie wyglądało to tak że możesz na powierzchni ekranu tabletu przełączać się na różne monitory, ale nic innego niż to z pulpitami jeszcze nie znalazłem 😞 zadanie było przyciągnąć kursor pod monitor a ja chciałem monitor pod kursor 😄 Edytowane 21 Luty 2021 przez JmTm00 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blood_brother Napisano 21 Luty 2021 Share Napisano 21 Luty 2021 W sumie używałbym takiego rozwiązania, bo byłoby jeszcze mniej rozpraszające 😄 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 21 Luty 2021 Autor Share Napisano 21 Luty 2021 no wasnie tez o tym myslalem, ale w sumie to po co 2gi monitor wtedy? 😄 do refek tylko? zeby czasem zerknac 😄 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 22 Luty 2021 Autor Share Napisano 22 Luty 2021 tanio jak za NASA + 2x 2TB - podobno w srodku WD PURPLE - 930zl w bolzdze 1200 za sama maszyne bez dyskow. https://www.amazon.fr/dp/B085S87YDX?linkCode=ogi&th=1&psc=1&tag=pepperpl03-21 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 23 Luty 2021 Autor Share Napisano 23 Luty 2021 promka na chlodzenie, 12 h zostalo https://proline.pl/chlodzenie-procesora-noctua-nh-d14-p916993 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalo Napisano 25 Luty 2021 Share Napisano 25 Luty 2021 @KLICEK , tobie też działa tablet pomimo że jest wyłączony? XD Odkryłem to przypadkiem jak smyrnąłem dial wheel 😉 Express keysy działają a jak guzikiem zmieniłem wyświetlacz to działa jak zwykły tablet - a jest wyłączony (tym górnym "guzikiem" w rogu on off) Wygląda na to, że to tylko włącznik diodki : P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 25 Luty 2021 Share Napisano 25 Luty 2021 39 minutes ago, michalo said: tobie też działa tablet pomimo że jest wyłączony? XD tak, tak chyba działają wszystkie tablety z wyświetlaczem, włączasz tylko wyświetlacz a wykrywanie piórka działa niezależnie czy jest ekran włączony 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalo Napisano 25 Luty 2021 Share Napisano 25 Luty 2021 Hmm w sumie.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blood_brother Napisano 25 Luty 2021 Share Napisano 25 Luty 2021 Mój Cintiq po wyłączeniu guzikiem nie reaguje na piórko... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 25 Luty 2021 Share Napisano 25 Luty 2021 Czyli jednak nie wszystkie 🙂 właściwie to mi się podoba taka opcja żeby tablet z wyświetlaczem po wyłączeniu działał jak zwykły, takie 2 w jednym a czasami nie potrzebuje precyzji i patrzeć pod piórko tylko na monitor 4k 🙂 Swoją drogą to na początku mi przeszkadzało gdy malowałem po ekranie to piórko mi część widoku zasłaniało 🙂 na zwykłym tablecie tego nie ma, powinni zrobić piórko choć w części z przezroczystego plastiku \ żeby ten efekt zniwelować 🙂 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 28 Luty 2021 Autor Share Napisano 28 Luty 2021 https://www.mediaexpert.pl/komputery-i-tablety/podzespoly-komputerowe/pamieci-ram/pamiec-32gb-ddr4-3200mhz-25600-md32gk2d4320016xr?f=0&utm_medium=linktxt&utm_campaign=2021.02&utm_source=fCAdkEcDcq&utm_content=2381265 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 3 Marzec 2021 Autor Share Napisano 3 Marzec 2021 https://allegro.pl/oferta/dysk-ssd-samsung-870-evo-1tb-v-nand-560-530mb-10200967642?f=0&utm_source=tdb&utm_medium=afiliacja&utm_content=digidip+PL&tduid=220deba51ba1d550d59cf2cb32f5717c Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 4 Marzec 2021 Autor Share Napisano 4 Marzec 2021 https://www.mediaexpert.pl/komputery-i-tablety/monitory-led/monitor-led-xiaomi-mi-23-8-1c?f=0&utm_medium=linktxt&utm_campaign=2021.03&utm_source=fCAdkEcDcq&utm_content=2381265 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 4 Marzec 2021 Share Napisano 4 Marzec 2021 @KLICEK Jeszcze jedno pytanie o tablet- ekran mocno odbija światło?? Znalazłeś już jakieś minusy? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 4 Marzec 2021 Autor Share Napisano 4 Marzec 2021 @RaVirrja mam biurko przy oknie, normalnie sie pracuje nie odbija mocno swiatla. Ekran jest mocno matowy. Zminusow to to co pisalem wyzej 🙂 a i tablet juz przetestowany, zdazylem zrzucic z biurka i wyrwac kable. Wszystko dziala 🙂 mocny chinski sprzet 🙂 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 4 Marzec 2021 Share Napisano 4 Marzec 2021 Dobra, to kupuję- chińczyki Ci prześlą 10% od sprzedaży za reklamę 😄 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 4 Marzec 2021 Autor Share Napisano 4 Marzec 2021 imo nie bedziesz zalowal 🙂 kumpel kupil i pisal dzisiaj ze lepszy niz jesgo stary wacom cintiq 22' 😉 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 4 Marzec 2021 Share Napisano 4 Marzec 2021 To stawiam, że od mojego huiona też będzie lepszy 😄 Teraz tylko czekać z wiadomo czym w łapie do poniedziałku/wtorku zanim przyjdzie 😮 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 4 Marzec 2021 Autor Share Napisano 4 Marzec 2021 jak zamowiles dzisiaj to w piatek bedzie, strasznie szybko wysylaja 🙂 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 4 Marzec 2021 Share Napisano 4 Marzec 2021 W sumie zamówiłem w chwili pisania tamtego posta, a mieszkam na bagnach więc nie łudzę się, że ktoś tu dotrze tak szybko 😄 Z resztą- nawet lepiej gdyby przyjechał w poniedziałek bo tak czy siak potrzebuję biurka żeby to gdzieś ustawić 🙂 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalo Napisano 4 Marzec 2021 Share Napisano 4 Marzec 2021 O curwa niezły kyrk z tym tabletem. To ja powonieniem dostać jakiś %% za to. Już sobie życia bez niego nie wyobrażam 😉 Jakbyście mieli folię ochroną zamawiać, bo się rysuje choć tego jakoś nie widać i nie przeszkadza, to na aliekspers kosztuje 150-160 zł w oficjalnym sklepie xp-pen i 0 kosztów wysyłki. Dla porównania w Polsce nie ma jeszcze w sklepach a w sklepie internetowym xppen kosztuje50 eur więc można prawię stówkę przycebulić. Ja zamówiłem sobie profilaktycznie 23 lutego i dzisiaj już jest na naszej ziemi. Ponoć trudno się to zakłada i łatwo sobie taką folię zepsuć. https://pl.aliexpress.com/item/1005001757530889.html?spm=a2g17.12010612.8148356.20.6b8242bbP02tBV 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 4 Marzec 2021 Autor Share Napisano 4 Marzec 2021 haha 🙂 no ja uzywam dopiero 2 tygodnie, nie widze u siebie zeby cos sie rysowalo ALE moze za malo uzywam jeszcze hehe. No i tak, tez nie wyobrazam sobie powrotu do zwyklego intuosa, widze roznice w jakosci pociagniec brushem masakra to jest. Nie zdawalem sobie srpawy ze to jest tak duza roznica, wczesniej tego nie odczulem tak bardzo. Hehe no i @michalo no chintole powinny Ci dawac jakis procencik nie powiem ze nie 😄 z 5 osob juz kupilo na bank 😄 btw ja sie zalapalem na 2,8, teraz widze ze juz podniesli cene do 3k Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalo Napisano 4 Marzec 2021 Share Napisano 4 Marzec 2021 Pojawił się za to na fotoaparacik pl ,cokolwiek to za sklep 😛 Kurde, jestam takim influencerem.. czas na selfiaczki na instagramie 🙂 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 4 Marzec 2021 Autor Share Napisano 4 Marzec 2021 @michalo no i oszukalem Cie, faktycznie folia sie rysuje 🙂 poswiecilem telefonem i no duzo jest rysek 😉 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalo Napisano 4 Marzec 2021 Share Napisano 4 Marzec 2021 58 minut temu, KLICEK napisał: @michalo no i oszukalem Cie, faktycznie folia sie rysuje 🙂 poswiecilem telefonem i no duzo jest rysek 😉 Uffffff... tzn. o jej 😛 Ciekawe jak bez folii. Bał bym się sprawdzić 😉 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arturborubar Napisano 4 Marzec 2021 Share Napisano 4 Marzec 2021 no jak lepszy od cintiqa, ja juz sie zdecydowałem na tego cintiqa 22 full hd:/ Czy moze od tego cintiq 22hd z 2048 piorkiem? Bo juz gubie wątek:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blood_brother Napisano 4 Marzec 2021 Share Napisano 4 Marzec 2021 W sumie też jestem ciekaw, jak to chińczyk lepszy od Wacoma (nie Pro)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalo Napisano 5 Marzec 2021 Share Napisano 5 Marzec 2021 8 godzin temu, blood_brother napisał: W sumie też jestem ciekaw, jak to chińczyk lepszy od Wacoma (nie Pro)? XP Pen to Japońska firma, tak jak Wacom. Huion to Chiny. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blood_brother Napisano 5 Marzec 2021 Share Napisano 5 Marzec 2021 Godzinę temu, michalo napisał: XP Pen to Japońska firma, tak jak Wacom. Huion to Chiny. Oj tam, skrót myślowy 🙂 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 5 Marzec 2021 Autor Share Napisano 5 Marzec 2021 10 godzin temu, Arturborubar napisał: no jak lepszy od cintiqa, ja juz sie zdecydowałem na tego cintiqa 22 full hd:/ Czy moze od tego cintiq 22hd z 2048 piorkiem? Bo juz gubie wątek:D nie no spokojnie 😄 strzelam ze ten nowy nadal bedzie gdzies tak 10% lepszy niz ten xpen, kwestia jest tego czy za ta kase zauwazysz roznice (jeszcze jak nie jestes ilustratorem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalo Napisano 5 Marzec 2021 Share Napisano 5 Marzec 2021 Zaleta tej kasy jest taka, że nie będzie tak bolała cebula zmienić za parę lat tablet jak wyjdzie nowszy, lepszy. A z wacomem to wątpię czy by się tak kozaczyło 😉 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blood_brother Napisano 5 Marzec 2021 Share Napisano 5 Marzec 2021 To chyba zależy jak się wykorzystuje sprzęt. Jeśli używasz go ciągle i sprzęt na siebie zarabia, to raczej nie jest problemem wydać raz na parę lat kasę, nawet jakby to miało być 30tyś. Jednak ja jestem hobbystą, więc żydzę każdą złotówkę 😛 z chęcią bym kupił tego XP-Pena, ale dwa lata temu kupiłem Cintiqa 16 i na razie nie planuję zmiany. Chociaż trochę ciasne te 16" 😛 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 5 Marzec 2021 Autor Share Napisano 5 Marzec 2021 nom 16 to minimum do w miare wygodnej pracy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 5 Marzec 2021 Autor Share Napisano 5 Marzec 2021 https://www.amazon.pl/PNY-CS3030-wewn%C4%99trzny-pr%C4%99dko%C5%9Bci-M280CS3030-1TB-RB/dp/B07MW9NJSH 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Dodane przez michalo,
xpen 24 pro w dobrej niemieckiej cenie
Rekomendacja dodana przez KLICEK
1 reakcja
Pokaż odpowiedź