Napisano 23 Kwiecie艅 20214 l Hej 聽 Zauwazylem ze wiekszosc z was nie korzysta z galerii i teraz pytanie czy zostawic ja tak jest? czy lepiej zeby wrocila na forum? cos jak dzial Wip? Tylko np. wieksze kafelki Ogolnie co myslicie o temacie galerii? co zmienic? co poprawic? 聽 聽 聽 聽
Napisano 24 Kwiecie艅 20214 l Ja tam wszystko klikam przez "Ostatnie posty". Z tej strony galeria wydaje mi si臋 do艣膰 nieczytelna, ale te偶 nigdy nie pr贸bowa艂em jej zg艂臋bi膰, gdy偶 bardziej si臋 skupiam na stricte forumowej cz臋艣ci. Edytowane 24 Kwiecie艅 20214 l przez blood_brother Jakie艣 psoty si臋 wdar艂y
Napisano 24 Kwiecie艅 20214 l Lepiej, 偶eby wr贸ci艂a na forum - oczywi艣cie to tylko moje zdanie聽馃檪 Wi臋ksze kafelki by by艂y fajne. Edytowane 24 Kwiecie艅 20214 l przez brain
Napisano 24 Kwiecie艅 20214 l Klasyczne forum mia艂o dla mnie zdecydowanie聽lepsz膮 form臋, w sumie je艣li chodzi o galeri臋 to do tej pory nie mog臋 si臋 przyzwyczai膰 馃槓聽
Napisano 24 Kwiecie艅 20214 l Autor No wlasnie problem jest taki, ze jezeli porzucimy ta glalerie to niestety stracimy wszystkie obrazki jakie tam sa, chyba nie da sie ich przeniesc na forum. Dla mnie to by byla wielka szkoda, trzeba by zaczynac od nowa. Niestety ruch w galerii jest praktycznie zerowy, uzytownicy nie wrzucaja tam rzeczy jakby nie wiedzieli ze ona istnieje. Moze jeszcze da sie ja jakos uratowac? 聽 Poki co, zrobilem test galerii na forum, screen: 聽 聽 Fajne jest to ze nie trzeba wchodzic w watki zeby zobaczyc caly obrazek, hoover i wyskakuje miniaturka obrazka. Jedynie co trzeba by uporzadkowac to miejsce na nazwe i ilosc odpowiedzi.聽 Udalo mi sie ustawic zeby watki, po mimo napisanej odpowiedzi nie wskakiwaly na miejsce 1 na liscie. No wszystko fajnie niby, szkoda tylko prac i czasu ludzi ktorzy wrzucali to wszystko w ta glowna galerie 馃槙聽 聽 Tak samo chcialbym zmienic Wipa, zeby byly duze miniaturki, bo teraz system strasznie je scina.
Napisano 24 Kwiecie艅 20214 l Dla mnie galeria jest troch臋 odrzucaj膮ca, nieintuicyjna i za ma艂o zorganizowana, zagracona, np widz臋 jaki艣 obrazek na g艂贸wnej czy galerii, wchodz臋 i widz臋 obrazek mimo, 偶e np by艂 wrzucony z 10 uj臋ciami jako album. I komentarze czy like mog膮 by膰 zostawiane pod ka偶my obrazkiem lub ca艂ym albumem ale jak szybko wyj艣膰 z obrazka do albumu? No ja nie widz臋 przycisku kt贸ry to 艂atwo mo偶na klikn膮膰 tzn jak si臋 pojedzie na obrazek to wy艣wietl膮 si臋 dodatkowe opcje i przy nazwie mo偶e by膰 informacja 偶e nale偶y do albumu i tam mo偶na klikn膮膰 ale imo za bardzo to jest ukryte, da艂bym od razu taki przycisk pod nazw膮 u偶ytkownika a dodatkowo czy to z galerii czy g艂贸wnej przej艣cie do albumu a nie obrazka . No i wywali艂bym te przyciski image tools set as profile photo na dole, follow this content chyba te偶 ma艂o przydatne i聽View photo EXIF information. 聽 Du偶o fajniejsze moim zdaniem by by艂o zrobi膰 co艣 na kszta艂t artstation jedna strona z jednym obrazkiem albo dziesi臋cioma, jedna sekcja komentarzy i lik贸w, 艂atwiej by by艂o nad tym zapanowa膰 i by艂oby bardziej czytelne teraz strasznie mi si臋 to kojarzy z tak膮 randomow膮 galeri膮 z gotowych szablon贸w do wordpressa czy innego bloga 馃檪 Wchodz膮c z g艂贸wnej do galerii wygl膮da to tak - od razu powiem 偶e du偶e awatary i podpisy 藕le wygl膮daj膮 i niepotrzebnie zagracaj膮c widok, ja bym to wywali艂 ca艂kowicie i zostawi艂 same obrazki.聽 聽 ale chwil臋 kombinuj膮c mo偶e wygl膮da膰 tak z podzia艂em na kategorie聽 聽 Wchodz膮c z g艂贸wnej do galerii i klikaj膮c w obrazek wchodzimy w ten obrazek ale w widoku kategorii mam podgl膮d ca艂ego albumu i klikaj膮c na pierwszy obrazek dla odmiany przenosi nas do albumu a nie obrazka聽ale ka偶dy kolejny ju偶 do tego konkretnego obrazka w widoku pe艂noekranowym. Gdy ogl膮damy obrazek w widoku pe艂noekranowym to wygl膮da tak jak zamkniemy to za pomoc膮 X to zamyka okno i przenosi do poprzedniego widoku ale czasami zostanie taki jeszcze inny widok聽 聽 Innymi s艂owy to jest taki groch z kapust膮 i brak "konsystencji" 偶e wchodz膮c raz na jaki艣 czas to si臋 zastanawiam w co klikn膮膰 i gdzie mnie przeniesie i czy jako艣 wygodnie wszystko obejrz臋 i najcz臋艣ciej odpowied藕 brzmi nie, 10 obrazk贸w w jednym po艣cie na forum jest bez por贸wnania bardziej czytelne i uporz膮dkowane, widok jak na artstation te偶 by taki by艂 a tutaj w galerii to jest niepotrzebna gimnastyka 偶eby co艣 zobaczy膰. komentarze porozrzucane po obrazkach a mo偶e w kt贸rym艣 by艂aby jaka艣 cenna informacja albo ju偶 kto艣 pyta艂 o co艣 ale nie ma 艂atwego widoku na ca艂o艣膰 tylko trzeba skaka膰 ain't nobody have time for that 馃檪 聽 Nawet ju偶 ten widok z galerii jest prawie tym czym m贸g艂by by膰 defualtowo tylko wywali膰 komenty聽i reakcje dla kadiego obrazka, widok awatara i nazwy plik贸w, zostawi膰 tylko same obrazki i wi臋ksze, nawet 2 czy 1 na ca艂膮 szeroko艣膰 sekcji czyli w zasadzie defaultowy widok ustawi膰 na show large previews z wywaleniem nazw, ilo艣cia obejrze艅 i komentarzy 偶eby by艂o czy艣ciej, komenty przenie艣膰 na lewo pod opis albumu i b臋dzie prawie jak na artstation 馃檪 聽 聽 Edytowane 24 Kwiecie艅 20214 l przez Destroyer
Napisano 26 Kwiecie艅 20214 l No w艂a艣nie, zr贸bcie takie polskie Artstation 馃槢聽Najprostsze rozwi膮zania najlepsze 馃槈
Napisano 26 Kwiecie艅 20214 l Autor 3 godziny temu, brain napisa艂: No w艂a艣nie, zr贸bcie takie polskie Artstation 馃槢聽Najprostsze rozwi膮zania najlepsze 馃槈 nie da rady
Napisano 26 Kwiecie艅 20214 l Ja pomijam raczej galeri臋, bo przegl膮dam forum zaczynaj膮c od Aktywno艣膰=>ca艂a aktywno艣膰 i tam patrz臋 co si臋 nowego pojawi艂o. Galeria mo偶e si臋 przydaje gdy kto艣 nowy si臋 rozgl膮da na stronie, ale z mojego punktu widzenia najciekawszy kontent kryje si臋 w forumowych postach. Dodatkowo czuj臋 si臋 troch臋 zagubiony w interfejsie galerii, co Destroyer fajnie opisa艂.聽
Napisano 26 Kwiecie艅 20214 l Na g艂贸wnej galeria powinna zajmowa膰 ze 2 lub 3 takie rz臋dy. Newsy 1 rz膮d - co艣 jak na artstation troch臋.聽 - zobaczcie jak rzadko pojawiaj膮 si臋 jakiekolwiek nowe posty. 聽 Btw, zgadzam si臋 z Destroyerem. Edytowane 26 Kwiecie艅 20214 l przez michalo
Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto