Napisano 19 Sierpie艅 20213 l Juz 24.sierpnia o godzinie 8:00(?) zostanie zaprezentowany nowy zbrush 馃檪聽聽Juz nie moge sie doczekac tych wszystkich nowych featurek, ktorych nigdy nie uzyje 鉂わ笍聽 聽 Dodam tylko ze update bedzie DARMOWY (dla posiadaczy licencji i ludzi z persji) 聽
Napisano 19 Sierpie艅 20213 l Ja sie zastanawiam czy ten update przed Summitem oznacza ze na summicie juz nie bedzie updatu czy bedzie 2022 zaprezentowany ale moze jeszcze nie wydany tylko teaser? Bo tak dziwnie nowa wersja przed koncem roku i ich duza impreza...
Napisano 19 Sierpie艅 20213 l Autor no wlasnie cos sie zmienilo, zobaczymy moze na lepsze 馃檪 聽 wiesz pewnie to pandemia te sprawy
Napisano 24 Sierpie艅 20213 l Ajaj, za艂o偶y艂em nowy w膮tek, 艣lepy cz艂owiek ze mnie bo ci膮gle patrz臋 w ten szary canvas ZBrusha. Wybaczcie.聽 聽
Napisano 24 Sierpie艅 20213 l Rewelacyjne toole dodane. Takie updaty lubie - same konkrety. Interpolate, knife i zapis stanu modelu gdzie sobie mozna na powiekszeniu pracowac... Nie moge sie jutra doczekac 馃槃
Napisano 24 Sierpie艅 20213 l Noo ten zapis stanu mega wypas.聽 Instance subtool jest bardzo niewygodne i chocia偶 zawsze mi si臋 taka opcja marzy艂膮, bardzo rzadko z tego korzysta艂em. Jeszcze przyda艂by si臋 ten "zapis stanu" dla ca艂ych folder贸w...聽
Napisano 24 Sierpie艅 20213 l 8 minutes ago, michalo said: Jeszcze przyda艂by si臋 ten "zapis stanu" dla ca艂ych folder贸w...聽 Dobrze gada! Polac mu! 馃槈 Przegapilem pare rzeczy bo nie nadazam za Michaelem 馃槃 Mrugnalem i juz nie widzialem jak ustawil to, ze nozem kasowal cale paski w siatce. Do roznych paneli to bedzie miodzik.
Napisano 24 Sierpie艅 20213 l No ja jednym okiem zerka艂em i w sumie z grubsza tylko wiem o co chodzi z maskami i poli grupami, ale ten "switch" czy jak mu tam od razu mi przypad艂 do gustu 馃檪聽Ju偶聽jutro. 聽 Kurcze, ka偶dy duperel b臋dzie mo偶na tak robi膰. Zachowa膰 mo偶liwo艣膰 edycji obiektu w centrum z symetri膮.. wreszcie聽馃槈聽
Napisano 25 Sierpie艅 20213 l 9 godzin temu, Nezumi napisa艂: ....Mrugnalem i juz nie widzialem jak ustawil to, ze nozem kasowal cale paski w siatce. Do roznych paneli to bedzie miodzik. BRadius si臋 to nazywa. Wciskasz Ctrl+Space, otiwera si臋 menu, w艂膮cz BRadius i u偶ywaj膮c np. Slice Curve tniesz聽paskami, gdzie grubo艣膰 paska zale偶y od Size toola. Tak samo analogicznie w Knife zadzia艂a BRadius.聽 聽 Update mi贸d jak cholera, jaram si臋 jak pochodnie w katakumbach. Te偶 zaskakuje mnie 偶e wypuszczaj膮 teraz now膮 wersj臋 na 2 miechy przed ZBrush Summit Mo偶e na Summicie poka偶膮 2022 kt贸r膮 dostaniemy w nast臋pnym roku.聽
Napisano 25 Sierpie艅 20213 l 4 hours ago, gryzon said: BRadius si臋 to nazywa. Wciskasz Ctrl+Space, otiwera si臋 menu, w艂膮cz BRadius i u偶ywaj膮c np. Slice Curve tniesz聽paskami, gdzie grubo艣膰 paska zale偶y od Size toola. Tak samo analogicznie w Knife zadzia艂a BRadius.聽 聽 Update mi贸d jak cholera, jaram si臋 jak pochodnie w katakumbach. Te偶 zaskakuje mnie 偶e wypuszczaj膮 teraz now膮 wersj臋 na 2 miechy przed ZBrush Summit Mo偶e na Summicie poka偶膮 2022 kt贸r膮 dostaniemy w nast臋pnym roku.聽 Dzieki! Na razie nie mam jeszcze update a JUZ jest 6 rano! 馃槃 Oszukali mnie! 馃槈 Ide spac, mam nadzieje ze po przebudzeniu bedzie mozna ZUpgradernac.
Napisano 25 Sierpie艅 20213 l Pewnie w po艂udnie udost臋pni膮 czyli gdzie艣 o 21:00 u nas. Ko艅cz臋 robot臋 i id臋 si臋 relaksowa膰 by przyj膮膰 艣wi臋tego grala na wypocz臋te cia艂o.聽
Napisano 26 Sierpie艅 20213 l Miodnie to dziala. Zadziwia mnie, ze mimo niezaprzeczalnie rewelacyjnego noza nadal nie mozna wyciac nim dziury. Juz mozna pokroic bryle na osobne kawalki, od brzegu do brzegu wyciac kawalek bryly - genialnie to dziala. Ale zakreslenie nozem kolka nadal nic nie robi. Moze w nastepnej wersji... To by uczynilo to narzedzie idealnym.
Napisano 26 Sierpie艅 20213 l Je艣li chodzi o to knife to zerknij na t膮 ciekawostk臋 kt贸r膮 obserwuj臋.聽 Po lewej SliceCurve i BRadius w艂膮czony w dolnej cz臋艣ci. Po prawej Knife i BRadius w艂膮czony na dolnej cz臋艣ci. Wida膰 Zupe艂nie inn膮 topologi臋 siatki. Przy slice dzia艂a to jak trim, odrzucenie g贸rnej poligrupy i wype艂nienie miejsca CloseHole.聽 聽 Po prawej KnifeCurve ale w艂膮czy艂em opcj臋 Circle. W tym miejscu przeci臋cia uda艂o si臋 wyci膮膰 ale siatka wype艂niaj膮ca jak w CloseHole.聽 No dok艂adnie! Mo偶e kiedy艣 to jeszcze rozbuduj膮 ale faktycznie jest to mega usprawnienie. Tworzenie kszta艂t贸w idzie teraz jak burza.聽
Napisano 26 Sierpie艅 20213 l Wyglada jak "prawie prawie to mamy ale jeszcze nie" 馃槃 Nie narzekam, na prawde syty updacik 馃檪 聽
Napisano 26 Sierpie艅 20213 l Korzystaj膮c z okazji chcia艂em was zapyta膰 o Wacomy Intuosy jakich u偶ywacie z ZBrush. Ja potrzebuj臋 spowrotem z ekranowego przerzuci膰 si臋 na biurkowy do technologicznej roboty. Patrz臋 na Intuosy Pro. My艣la艂em o M ale nie wiem czy S nie b臋dzie w zupe艂no艣ci wystarczaj膮cy. Co powiecie?聽
Napisano 26 Sierpie艅 20213 l Ja聽 Zawsze mia艂em tablety w rozmiarze M. Dok艂adno艣膰 wystarczaj膮ca i r臋ka mi si臋 nie m臋czy艂a. Pewnie S'ka jest ok dla ludzi kt贸ry nie u偶ywali M'ki 馃槢聽聽 Tak偶e ten.. wiem, 偶e nie pomog艂em..聽 No ale do technicznej roboty myszka wydaje mi si臋 i tak lepsza, chocia偶by dla tego, ze ma scrolla聽馃槈聽 聽
Napisano 26 Sierpie艅 20213 l Pomog艂e艣. Ja mia艂em kiedy艣 Intuosa starego z tak膮 plastikow膮 pokryw膮 wymienialn膮. Potem poszed艂em w coraz wi臋ksze. Wydaje mi si臋 偶e jednak do technologicznej roboty (przupuszczam, dlatego pytam was)聽聽Mka b臋dzie lepsza ni偶 Ska. Mi chodzi o jakie艣 w艂a艣nie ZModelowaniel, Booleany, robienie jaki艣 HardSurface贸w. Nawet prac臋 w jaki艣 softach jak Houdini. Niby myszka ok ale jednak na tablecie szybciej ogarniesz. Na ekranowcu robienie technologicznej roboty jest stratne.聽 Edytowane 26 Sierpie艅 20213 l przez gryzon
Napisano 26 Sierpie艅 20213 l Wracaj膮c do Ski, chocia偶 sam bym sobie takiej nie wzi膮艂 to nie s艂ysza艂em jeszcze 偶eby kto艣 marudzi艂, 偶e s jest za ma艂e.聽 Wiadomo, proporcje mi臋dzy monitorem a tabletem s膮 bardzo zachwiane, no ale akurat do ogarni臋cia program贸w pewnie ok. Nie mniej mo偶e cie wkurza膰 przesuwanie jaki艣 suwaczk贸w gdzie jednak chcia艂by艣 troch臋 precyzji. Ale to tak zgaduj臋. M贸j intous mia艂 jeszcze tryb precyzji chyba na takie dziwne przypadki. Ale z tego raczej nie korzysta艂em.聽
Napisano 26 Sierpie艅 20213 l Ja chcialem Mke ale dostalem kiedys Ske i sie przyzwyczailem 馃槃 Z reszta nigdy nie lubilem machac reka jak szalony.聽 Nadal jade na wysluzonym Intuosie 4, nigdy nawet nie myslalem o Cintiq. Po prostu lubie zwykly tablet. A skilla i tak mi nie przybedzie od ekranu dodatkowego 馃槃 Zerowe mam problemy z trafianiem precyzyjnym w co chce na malym tablecie. A jak wiadomo niektore koleczka i literki w ZB sa bardzo male 馃檪 Edytowane 26 Sierpie艅 20213 l przez Nezumi
Napisano 26 Sierpie艅 20213 l Ja sw贸j pierwszy tablet Wacoma mia艂em w rozmiarze S i by艂 dla mnie wystarczaj膮cy. Obecnie mam Intuosa Pro M i bardzo sobie chwal臋 - raczej na S ju偶 bym nie wr贸ci艂 - ale gdybym nie mia艂 wyj艣cia to na pewno bym si臋 przyzwyczai艂. Ale bardziej jestem ciekaw dlaczego uciekasz z lcd na zwyk艂y?:)聽 Ja w艂a艣nie powoli my艣l臋 o ekranowym.
Napisano 27 Sierpie艅 20213 l Pracuj臋 ca艂y czas na ekranowcu w projektach typowo sculptingowych, organicznych. Klasyczny potrzebuj臋 do technologicznej roboty by r臋ka spokojnie na blacie spoczywa艂a. Celuj臋 w takim razie w Intuosa Pro M. Jak ju偶 przeskoczysz to polecam Ci zostawi膰 sobie tego Intuosa bo Ci si臋 przyda za jaki艣 czas.聽
Napisano 1 Wrzesie艅 20213 l M jak dla mnie ... w pracy mi kupili raz L bo si臋 pomyli艂 i zamieni艂em na M ... tzn podrzuci艂em jak jask贸艂ka聽 koledze, ale jak wr贸ci艂 z roboty to by艂 zadowolony. W tym ,偶e L mo偶na by rozdzieli膰 na 2 ekrany.
Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto