michalo Posted August 19, 2021 Posted August 19, 2021 Bawiłem się trochę w 5 i powiem wam że światło w unrealu jest przecudowne 😉 2
KLICEK Posted August 19, 2021 Author Posted August 19, 2021 no wlasnie swiatlo mi niszczy glowe 🙂 cos pieknego 2
Mirkowaty Posted September 2, 2021 Posted September 2, 2021 Ma ktoś do polecenia jakieś materiały odnośnie Ureala w wizualizacji? Chodzi mi o tzakres od zera do bohatera 😄 jeśli chodzi o kwestię Ureala nie samej wizualizacji.
Destroyer Posted September 24, 2021 Posted September 24, 2021 (edited) to wygląda na porządny kurs zwłaszcza, że oni specjalizują się w wizkach architektonicznych a nie jak jakiś przypadkowy tutorial na udemy czy innym digital tutors. Alternatywnie taniej wyjdzie oglądać jakieś randomowe tutki i skleić samemu wszystko w całość 🙂https://www.stateofartacademy.com/courses/unreal-engine-for-archviz-online/ Edited September 24, 2021 by Destroyer
Mirkowaty Posted September 26, 2021 Posted September 26, 2021 @Destroyer dzięki za odpowiedź, ale kurs za prawie 1000 euro raczej odpada, szczególnie że to webinar więc trzeba być obecnym.
Destroyer Posted September 26, 2021 Posted September 26, 2021 Tam jest prawie 150 nagranych lekcji + 5 webinarow, co jakiś czas przewijają mi się prace ludzi po kursach z tej akademii i zawsze stoją na wysokim poziomie l. Dużym plusem jest to że taki kurs to zamkniętą całość ale tak jak Cgma do najtańszych nie należy.
Nezumi Posted September 26, 2021 Posted September 26, 2021 (edited) Lepiej wylozyc kase na cos takiego jesli sie powaznie mysli pracy, zamiast jakis kursikow-dupslikow prowadzonych lokalnie przez pana Mieczyslawa znanego z tego ze... ten kurs prowadzi. Albo jakiejs "szkoly", co sobie dodala to do programu nauczania bo wypadalo "no i ludzie sie pytali" - ale tak na prawde maja zerowe pojecie i ucza "historii silnikow czasu rzeczywistego" albo jakichs innych, niepotrzebnych bzdetow jak to na naszych wspanialych studiach teoretycznych. Ale rozumiem tez ze jak ktos nie jest juz w wieku szczeniecym, ma prace i rodzine to nie bardzo jest czas na siedzenie przed kompem o narzuconej porze... No i kasy tez jakby mniej jest jak sie ma na co wydawac 🙂 Powodzenia w kazdym razie! Edited September 26, 2021 by Nezumi
Mirkowaty Posted October 1, 2021 Posted October 1, 2021 chyba muszę dodać, że to na razie ma być na zasadzie zajawki i nie mam pojęcia, czy będę miał z tego tematu zlecenia. Wiec na tym etapie wydanie prawie 1000 euro na szkolenie raczej nie ma sensu, co innego gdym wiedział, że taki koszt się zwróci lub sfinansuje ze względu na wykonywaną pracę. Jak bym miał na każdą moją zachciankę z edukacją wydawać tyle pieniędzy, pewnie dalej zbierałbym na pierwszy komputer :D
KLICEK Posted October 2, 2021 Author Posted October 2, 2021 no raczej zlecenia bedziesz miec 🙂 moj znajomy postaciowiec przerzucil sie na robienie wizek w UE i pokazuje je klinetom na Oculus Quescie 😉 mowi ze klienci wychodza obsrani ze spotkan 😄
damian85osg Posted February 23, 2022 Posted February 23, 2022 (edited) Unreal Engine 5 is now available in Preview! - Unreal Engine Przetestowałem sobie i jest o niebo lepiej zoptymalizowany 🙂 Szkoda, że nadal nanite nie obsługuje translusency, ale i tak jest sztos. Dałem na scenę 600mln trisów z bliska, czy z oddali i cały czas 60fps, na lapku! Edited February 23, 2022 by damian85osg 1
Recommended Posts