Napisano 21 Pa藕dziernik 20213 l Hej, ma kto艣 pomys艂, jak doda膰 tego typu powtarzalny detal? Bo chyba przecie偶 nie r臋cznie?聽 聽
Napisano 21 Pa藕dziernik 20213 l Jak masz spoko topologie to po prostu inset i extrud na kazdym fejsie a jak chcesz sculptowac to + wymazywanie morphem kr贸tszych lini :聽 聽 Edytowane 21 Pa藕dziernik 20213 l przez ArnoldSzczesliwy
Napisano 22 Pa藕dziernik 20213 l Radial symmetry. Co to jest tak z ciekawosci? Przypomina mi pojemnik na maske gazowa, z Wermachtu... Ale troche jakby inny jak ja mam. Jesli tak to robimy to samo 馃槃
Napisano 22 Pa藕dziernik 20213 l Mo偶na te偶 polygrupy, inset, extrude, support edge na ko艅cu albo jeszcze raz inset i extrude z wyci膮gni臋ciem.
Napisano 22 Pa藕dziernik 20213 l ostatnio fajny tutek widzaialem do najnowszego zbrusha, gdzie robiles detal na poczatku i koncu a zb wypelnial przestrzen pomiedzy nimi 馃檪聽oczywiscie jak trzeba nie moge znalezc XD
Napisano 22 Pa藕dziernik 20213 l to jest聽 Interpolate w menu stroke ( zaraz pod ikonkami) chyba to bardziej do p艂aszczyzn si臋 nadaje.聽 Je艣li nie chcesz r臋cznie zr贸b to array meshem albo w艂a艣nie symetri膮.聽
Napisano 22 Pa藕dziernik 20213 l Jak co艣 masz kr贸tki film z zmodelerem 馃檪聽 聽 聽 25 minut temu, KLICEK napisa艂: ostatnio fajny tutek widzaialem do najnowszego zbrusha, gdzie robiles detal na poczatku i koncu a zb wypelnial przestrzen pomiedzy nimi 馃檪聽oczywiscie jak trzeba nie moge znalezc XD ch臋tnie to zobacze, bo nie wiem ocb 馃槃
Napisano 22 Pa藕dziernik 20213 l Autor 16 godzin temu, Nezumi napisa艂: Radial symmetry. Co to jest tak z ciekawosci? Przypomina mi pojemnik na maske gazowa, z Wermachtu... Ale troche jakby inny jak ja mam. Jesli tak to robimy to samo 馃槃 Magazynek do MG42 馃檪 聽 Mo偶e z tym array meshem pokombinuje, generalnie mam bry艂e zrobion臋 w blendku, a zetce tylko detal dodaje. Ale tutaj pr贸bowa艂em maskami co艣 dzia艂a膰, ale strasznie krzywo mi wychodzi艂o i pomy艣la艂em, 偶e no nie, tego chyba nie da si臋 w ten spos贸b zrobi膰 aby 艂adnie, r贸wno i czysto wysz艂o. 聽 聽
Napisano 23 Pa藕dziernik 20213 l 1 - rozwin膮膰 uv聽 tak by by艂o rowno i wmalowa膰 w photoshpie. - normalke lub dispa mo偶esz wygnereowa膰 z 1 elementu potem rozmieszczasz to w teksturze 2聽 jezeli chcesz miec to w siatce to. robisz uv rozplaszczasz do uv skryptem lub w Zbrushu na p艂asko przeciagasz stuff do programu normalnego a nie w tym badziewiu.... modelujesz 1 duplikujesz wrap i transfer po uv (maya) Ewentualnie jakie艣 opcje z blednowaniem. ale wrap i po uv wyjdzei najlepiej. projekcja lub dynamesh.聽 3 robisz sobie insertemesha z poczatkiem i koncem jak masz zrobione topologi to mozesz na jej bazie po robic z remeshe brushem krzywe potem przelaczasz na insrt brush i clik i mash. Katowanie sie zModelerem to wogole nie rozumiem jak mi ktos to badziewie wlacza w pracy to mam ochote go zwolni膰 馃槣 聽
Napisano 23 Pa藕dziernik 20213 l Autor 4 godziny temu, Sebazx6r napisa艂: 1 - rozwin膮膰 uv聽 tak by by艂o rowno i wmalowa膰 w photoshpie. - normalke lub dispa mo偶esz wygnereowa膰 z 1 elementu potem rozmieszczasz to w teksturze 2聽 jezeli chcesz miec to w siatce to. robisz uv rozplaszczasz do uv skryptem lub w Zbrushu na p艂asko przeciagasz stuff do programu normalnego a nie w tym badziewiu.... modelujesz 1 duplikujesz wrap i transfer po uv (maya) Ewentualnie jakie艣 opcje z blednowaniem. ale wrap i po uv wyjdzei najlepiej. projekcja lub dynamesh.聽 3 robisz sobie insertemesha z poczatkiem i koncem jak masz zrobione topologi to mozesz na jej bazie po robic z remeshe brushem krzywe potem przelaczasz na insrt brush i clik i mash. Katowanie sie zModelerem to wogole nie rozumiem jak mi ktos to badziewie wlacza w pracy to mam ochote go zwolni膰 馃槣 聽 Zastanawia艂em si臋 te偶, czy tego nie doda膰 w艂a艣nie w adobe painterze, bo i tak b臋d臋 do niego model wrzuca艂 do malowania. Ale my艣la艂em (nie mam jeszcze do艣wiadczenia z zetk膮), 偶e 艂adniej wyjdzie w zbrushu. Mo偶e faktycznie, 藕le podchodze do tematu.聽聽
Napisano 24 Pa藕dziernik 20213 l Czy ja wiem czy 艂adniej w zetce. Bakeowac bedzisz osobno. mozesz tez porobic float geometry do bake'u. Lub wybekowac 1 i potem poprzemnarzac jak kto woli.聽 jak robisz gamedev i Lp lub disp nawet. Choc jak disp to to bym robil raczej w geo.聽 Technik jest duzo w malowanie raczej najszybsza.
Napisano 25 Pa藕dziernik 20213 l Btw. Jak kto艣 zrobi to szybko w modelerze to czemu nie? Nie ogarniam go zbynio super i mnie te偶 irytuje, ale wczoraj ogl膮da艂em przyk艂adowo summita i niektorzy聽 kolesie z id software robi膮 g艂贸wnie tylko modelerem i to baaaardzo szybko. Tak偶e nie wiem sk膮d to uprzedzenie. Imo nie ma z艂ych dr贸g, jak ka偶da ma prowadzi膰 do celu. 馃檪
Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto