nielot007 Napisano 18 Listopad 2004 Share Napisano 18 Listopad 2004 Czytam sobie watki i piszecie ze zarabiacie na 3d :):) i to nie sama "mafia" 3d:):) tylko duza czesc (mlodzi tez) ja tam sie nie znam jestem zielony:) i sie chcialem spytac jak mozna zalatwic sobie prace w 3d nie chodzi o stala ale takie cos jak modele robic na zlecenie itp. slyszalem ze sa jakies stronki gdzie sie umieszcza pliki i ludzie je kupuja... jak byscie mogli mi powiedziec cos o "pracy"w 3d nigdy sie tym nie interesowalem ale wkoncu jakies grosze (jak bym z 10zl dostal fajnie by bylo;);)hehe) moze bym dostal:):) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 18 Listopad 2004 Share Napisano 18 Listopad 2004 http://www.turbosquid.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 18 Listopad 2004 Autor Share Napisano 18 Listopad 2004 empeck dzieki:) a czy ktos juz dawal na takie strony swoje modele i czy mozna cos na tym zarobic (czyli czy kupuja):):) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rowr Napisano 18 Listopad 2004 Share Napisano 18 Listopad 2004 nielot ja ci szczeze powiem ze ja to bez znajomosci to chyba ani jednego bym nie dostal :D a pozatym we wrocku jest kilka agencji reklamowych mozesz sie przejsc czasem daja jakies zlecenia a jak robisz tez www to przejdz sie po klubach bo tez mozna zleconko lyknac :) niestety znalezc cos jest naprawde ciezko :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SansSerif Napisano 18 Listopad 2004 Share Napisano 18 Listopad 2004 nielot a ty te modele za 10 zeta konczysz czy tak samo jak z wipami? :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 18 Listopad 2004 Autor Share Napisano 18 Listopad 2004 szeryfie narazie to ja nie mam nic za nawet zlamanego centa:):) ale chyba wkoncu cos skoncze (wtc) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 18 Listopad 2004 Autor Share Napisano 18 Listopad 2004 nie moj wtc czemu za takie co:) chca 400$?? nie za duzo?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SansSerif Napisano 18 Listopad 2004 Share Napisano 18 Listopad 2004 buehehe to dlatego ten wip? to ze cos jest na turbo wcale nie znaczy ze to jeszcze ktos kupuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 18 Listopad 2004 Autor Share Napisano 18 Listopad 2004 nie dopiero teraz to zobaczylem a wtc to juz chcialem rok temu zrobic:):) bron Boze zeby mi byla kasa w glowie robie wtc bo lubie ny:):) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jimmy Napisano 18 Listopad 2004 Share Napisano 18 Listopad 2004 turboskłid to zdziercy. biora 50% tego co zarobisz a jak jestes spoza usa to jeszcze sciagaja 30% podatku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RK Napisano 18 Listopad 2004 Share Napisano 18 Listopad 2004 Co do TS- nie ma przymusu - nie chcesz- nie dzielisz się i nie wstawiasz ;). Co do pracy- ja ani jednej nie dostałem "po znajomości". Trochę wysiłku i szukania w sieci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 18 Listopad 2004 Share Napisano 18 Listopad 2004 RK ma racje zadko sie zdaza ze akurat przypalecze sie do Ciebie klient , wystarczy ze wejdzie na max3d.pl i juz nawiaja sie 321321321 grafikow lepszych od Ciebie ktorzy zrobia to szybciej, lepiej, drozej ^^ Ale z tym szukaniem tez jest ciezko , jednak najlepiej miec duzo znajomkow ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uncle Napisano 18 Listopad 2004 Share Napisano 18 Listopad 2004 zalozmy firme we wroclawiu;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RK Napisano 18 Listopad 2004 Share Napisano 18 Listopad 2004 Szczerze ? Znajomi są zwykle dobrzy kiedy czegoś potrzebują albo jak wiedzą że masz dobrą sytuację i możesz coś załatwić- jak akurat jest na odwrót i czegoś potrzeba to nagle nikt nic nie wie i nie ma żadnych kontaktów. Przykre ale prawdziwe- pierwsza zasada freelancingu- "umiesz liczyć- licz na siebie". Chyba że wasi znajomi zachowują się inaczej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 18 Listopad 2004 Share Napisano 18 Listopad 2004 Chyba że wasi znajomi zachowują się inaczej... tja akurat juz kiedys pisalem na ten temat i moje zdanie sie nie zmienilo ;) Ale sa tez wyjatki. zalozmy firme we wroclawiu;) i co bedziemy robic grac caly dzien w bierki podwoda ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uncle Napisano 18 Listopad 2004 Share Napisano 18 Listopad 2004 rk: tzw. konkurencja :) klicek: to byl zart, z tego co widze malo tu jest ludzi przedsiebiorczych;), a przynajmniej ja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 18 Listopad 2004 Share Napisano 18 Listopad 2004 no nie powiesz mi ze gra w bierki nie jest przedsiebiorcza ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uncle Napisano 18 Listopad 2004 Share Napisano 18 Listopad 2004 zalezy czy na slupie czy pod woda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 18 Listopad 2004 Share Napisano 18 Listopad 2004 o jak na slupie to zarobimy krocie bo pod woda juz obstukane jest, mozemy rowniez zajac sie uprawianiem warzyw i owocow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Dobosz Napisano 18 Listopad 2004 Share Napisano 18 Listopad 2004 ja jestem jeszcze pocztakujacy i na prace nie nazekam, zawsze sie cos znajdzie tylko trzeba chodzic, pytac i szukac. zajmuje sie grafika od roku i kupilem sobie za to juz samochod (co prawda za 2 tysiace:):) Maluszka hehe) ale place sobie tez miesiecznie 400 zl na studia:) i jestem szczesliwy ze to robie:) wystarczy popytac i poszukac zawsze cos sie znajdzie:) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Y Napisano 18 Listopad 2004 Share Napisano 18 Listopad 2004 zalozmy firme we wroclawiu;) heh jeśli szukasz ludzi to daj śmiało znać, a jak ktoś chce w poznaniu firmę zakładać to tez niech da znać ;) piszę się w obu przypadkach ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 18 Listopad 2004 Share Napisano 18 Listopad 2004 Jesli ktos chce zalozyc firme gdzie kolwiek niech tez da znac to mu pogratuluje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kulki Napisano 18 Listopad 2004 Share Napisano 18 Listopad 2004 a co z Techlandem oni podobno kiedys zlecali sporo modelowania do gier. a teraz jak to wyglada? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kulki Napisano 18 Listopad 2004 Share Napisano 18 Listopad 2004 i jeszcz jedno pytanie odnosnie Turbosquida: bylem na ich stronie i wiele z modeli (sprawdzalem glownie po postacich ludzkich) jest takiej sredniej jakosci. jak to jest, ze oni kiedys tam kupili i narazie nie biora i nie potrzebuja nic niowego? poprostu chodzi mi o to, ze na sieci mozna spotkac mase lepszych modeli i az dzwine, ze te modele nie trafiaja do takich firm jak Turbosquid. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RK Napisano 18 Listopad 2004 Share Napisano 18 Listopad 2004 Z tego co wiem o Turbosquid ludzie sami wstawiają takie modele jakie chcą- a że nie wszyscy mają tą odrobinę samokrytycyzmu to wygląda to tak jak wygląda. Biorą niemało ale z drugiej strony mają podstawową zaletę- nie mataczą z pieniędzmi. Coś za coś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Traitor Napisano 18 Listopad 2004 Share Napisano 18 Listopad 2004 zalozmy firme we wroclawiu;) uncel hehe. Najpierw firme zjedza koszty oprogramowania, potem zusy, rachunki, a na koncu brak roboty. Taki szybki RIP :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SansSerif Napisano 19 Listopad 2004 Share Napisano 19 Listopad 2004 nielot jesli jestes w stanie robic takie modele za 10 zeta to moze sie znajdzie robota :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 19 Listopad 2004 Share Napisano 19 Listopad 2004 to one sa warte wiecej ? :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SansSerif Napisano 19 Listopad 2004 Share Napisano 19 Listopad 2004 klicek to dla ciebie cos trudniejszego. taki model z unwrapem zrobisz za dyche? jesli tak to z przyjemnoscia dam wam zarobic :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 19 Listopad 2004 Share Napisano 19 Listopad 2004 oj ty tyranie ! :> za dyche to Ci moge boxa postawic jak chcesz kupic to z mila checia dla Ciebie bede pracowal :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SansSerif Napisano 19 Listopad 2004 Share Napisano 19 Listopad 2004 no to w koncu chcecie pracowac czy nie? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 19 Listopad 2004 Share Napisano 19 Listopad 2004 dobra zrobie ale top pierwsze za 10 ale funtów :P ps oczywiscie same modele bez renderingu :) to juz we wlasnym zakresie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 19 Listopad 2004 Share Napisano 19 Listopad 2004 Szeryfu jak dlaciebie to moge pracowac za 600 zl miesiecznie ;) oczywiscie texturowanie i renderowanie we wlasnym zakresie :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buczer Napisano 19 Listopad 2004 Share Napisano 19 Listopad 2004 ja ci doplace....wez mnie ;) ps: w krakowie płaci sie pracodawcy za praktyke w biurze arch. (600 zł) / to nie zart Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Willow Napisano 19 Listopad 2004 Share Napisano 19 Listopad 2004 klicek to dla ciebie cos trudniejszego. taki model z unwrapem zrobisz za dyche? jesli tak to z przyjemnoscia dam wam zarobic :) To oczywiście znaczyło 10 za godzinkę:> A ja mam pytanko. Jak przy takich zleceniach rozwiązuje sie problemy software'owe? Czyżby wszyscy uzywali Blendera?:> Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jimmy Napisano 19 Listopad 2004 Share Napisano 19 Listopad 2004 kazdy udaje, ze nikt nic nie wie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 19 Listopad 2004 Share Napisano 19 Listopad 2004 co jest bledem ;) ale nie powiem autorwi zeby za te pracki wzial lizaka chuppa chupps Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kulki Napisano 19 Listopad 2004 Share Napisano 19 Listopad 2004 kazdy udaje, ze nikt nic nie wie. Jimmy tez bys udawal;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 19 Listopad 2004 Autor Share Napisano 19 Listopad 2004 ja was rozumiem ze nie chcecie konkurencji(tez bym nie chcial):):) ale wydaj mi sie ze moje prace (beda) warte z chodzby ta dyche(teraz bo pozniej licze na wiecej:):)) heh szeryfie te pierwszy model to bym zrobil nawet za 10 ten drugi to juz troszke wiecej tylko byl by maly problem nie umiem texturowac(musze sie wkonu nauczyc) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salvator Napisano 19 Listopad 2004 Share Napisano 19 Listopad 2004 lol, ja bym się wstydził część modeli z turbosquid w speed modellingu pokazać ;] szeryfie, jak dodasz zero to dostaniesz cały sklep meblowy :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kulki Napisano 19 Listopad 2004 Share Napisano 19 Listopad 2004 nielot007 nie wiesz jak teksturowac a 630 postow masz;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salvator Napisano 19 Listopad 2004 Share Napisano 19 Listopad 2004 lol, Kulki, 222 posty a wciąż szuka pracy ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 19 Listopad 2004 Autor Share Napisano 19 Listopad 2004 kulki nie 630 tylko 633:):) a tak na serio to nigdy jeszcze nic nie texturowalem i to mnie meczy wiem ze to dziwne ale taka jest prawda NIE UMIEM TEXTUROWAC:):) wiem ze to wstyd ale prawda:):) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kulki Napisano 19 Listopad 2004 Share Napisano 19 Listopad 2004 Salwator szukam pracy oznacza biore zlecenia... ale niewazne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RK Napisano 19 Listopad 2004 Share Napisano 19 Listopad 2004 Co za różnica ? 100, 200 czy 50000 ? Gadatliwość nie przekłada się na umiejętności... czy ilość dawanego mleka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kulki Napisano 19 Listopad 2004 Share Napisano 19 Listopad 2004 panowie przypominam! taki znaczek ---> ;) mniej wiecej znaczy tyle "panowie traktujcie to z przymruzeniem oka" ---> czyt. zart taki. a tu teraz wielka dyskusja... no jasne, ze nie oznacza. w naszym kraju na bank jest paru zaczepistych grafikow, ktorzy postu nie postawili. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flesz_gordon Napisano 21 Listopad 2004 Share Napisano 21 Listopad 2004 a w agencjach reklamowych na co jest najwieksze zapotrzebowanie? postacie, meble, wizualki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gogo_20 Napisano 22 Listopad 2004 Share Napisano 22 Listopad 2004 no to w koncu chcecie pracowac czy nie? :P mnie, mnie, mnie bierz, ja chce pracowac, tak, tylko nic nie mowie, kiedy bedzie skonczony projekt i chce te dziesiec 10 zetow z gory:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi