Marcin321 Napisano 31 Marzec Autor Share Napisano 31 Marzec Dzięki:) to co wrzucilem to prosty materiał wrzucony trochę na pałę w substance, ale ogólnie zamierzam prawilnie poukładać uvki i potem pomalować w SP. Zostało trochę małych detali, ale to już ogram heightami i normalami. Ogólnie to jeszcze został mi do podmodelowania kokpit, żeby pustki nie było, no i tam to subs na pełnej wjedzie. Muszę pomergowac te obiekty, bo w ilości jaka jest teraz, ram zapycha się do 90 GB i nie chce bake'owac dalej mapek na mesha. Jak już wejdę w malowanie, to będę mógł coś bardziej konkretnie opisać:) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mortom Napisano 8 Kwiecień Share Napisano 8 Kwiecień Mięsisty model! 🙂 P.S. A teraz dorób Madelorianina i finał 😉 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin321 Napisano 9 Kwiecień Autor Share Napisano 9 Kwiecień 21 hours ago, Mortom said: Mięsisty model! 🙂 P.S. A teraz dorób Madelorianina i finał 😉 Taki jest plan na kolejne 5 lat przy tym tempie pracy;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mortom Napisano 9 Kwiecień Share Napisano 9 Kwiecień (edytowane) @Marcin321 5 czy 10 lat... co za różnica byle byś ukończył. BTW Artystów sie nie przyspiesza! To nie etyczne i sprzeczne z zasadami moralnymi branży CG! 😉 Są rzeczy ważniejsze od tempa pracy! Np. taki czynsz czy podatek rolny... do wyboru, do koloru 😄 A tak serio to świetna robota 👍Trzymam kciuki za texturki! Edytowane 9 Kwiecień przez Mortom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 9 Kwiecień Share Napisano 9 Kwiecień Ja też w tym roku skończę projekt który ciągnę od 2014 🙂 Tu widzę pierwszy post sprzed roku, więc nie tak źle, w tym tempie do 2025 zdążysz i Mando, i Grogru. Model i tekstury świetne. Gdyby się czegoś czepić to sposób w jaki te żółte paski są rozmazane na brzegach mi nie odpowiada. Wygląda jakby to namalował pijak wacikiem. Chyba powinno wyglądać że niegdyś równe paski są starte przez pył kosmosu, więc jakieś resztki prostego brzegu, ewentualnie kilka kolejnych warstw ale z równyn brzegiem (który może być mocno poprzerywany tam gdzie lakier odpadł, ale nie pofalowany jak teraz). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin321 Napisano 14 Maj Autor Share Napisano 14 Maj siema, wracam z updatem, wip materialów, robione w substance, prośba o feedback jesli coś Wam nie leży, chetnie rozpatrze 🙂 btw, czy jest tu ktos kto moglby wesprzeć pomocą w rigu mechanicznym? chodzi o wysuwanie sie stóp w tym statku 4 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 15 Maj Share Napisano 15 Maj Skala nie siedzi, wydaje się, że nawet chiński akrobata po zmieleniu nie wjedzie do środka 😄 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin321 Napisano 21 Lipiec Autor Share Napisano 21 Lipiec (edytowane) Hej, mam problem, moze ktos bylby mi wstanie cos podpowiedziec. Utknalem z modelem na zrobieniu rigu do wysuwania sie stop. O ile gdzies tam udalo mi sie zrobic reverse foot do stopy, to nie moge sobie poradzic z przyczepionym do niej elementem, ktory porusza sie na 2 pivotach, jak to spiąć? czy robic to na kosciach, czy jakims constrainem? jestem zielony w rigi, ale to czesc zalozenia, zeby chociaz nogi mu sie ruszaly 1:10-1:25 ale jest tam wiecej ladowan i odlotow Edytowane 21 Lipiec przez Marcin321 mistake Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin321 Napisano 11 Sierpień Autor Share Napisano 11 Sierpień siema, troche to zajeło, ale ogarnalem ten rig, cos tam dziala, nie wywala sie, wiec jest chyba spoko 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mortom Napisano 12 Sierpień Share Napisano 12 Sierpień @Marcin321 Elegancka robota! 🥰👍 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin321 Napisano 14 Sierpień Autor Share Napisano 14 Sierpień dzieki, ciesze sie ze to juz za mną:) teraz mam zagwozdke, czy jak wyrzuce to do rizoma, i wroce z powrotem do majki, to czy bedzie trzymalo rig i skiny... macie opracowany workflow w te strone? model>rig>malowanie>import z powrotem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mortom Napisano 16 Sierpień Share Napisano 16 Sierpień (edytowane) W dniu 14.08.2024 o 22:49, Marcin321 napisał(a): dzieki, ciesze sie ze to juz za mną:) teraz mam zagwozdke, czy jak wyrzuce to do rizoma, i wroce z powrotem do majki, to czy bedzie trzymalo rig i skiny... macie opracowany workflow w te strone? model>rig>malowanie>import z powrotem? MAYA ma do Rizoma Bridge-a i nie musisz tego eksportować, po prostu ustawisz sobie UVałki, to chyba działa jak liveLink i nie tracisz właściwości riga. A przynajmniej tak to wygląda. (nie rozumię tylko dlaczego ma plugin w nagłówku ma MAYkę 2018... no ale sprawdź może zadziała na nowszym bo na stronie do ściągnięcia jest już opis 2018+) https://www.rizom-lab.com/bridges/ Edytowane 16 Sierpień przez Mortom 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin321 Napisano Niedziela o 14:39 Autor Share Napisano Niedziela o 14:39 Cześć, Wracam zakonczyc temat Razora WIP, model gotowy, z materialami, z lekkim rigiem. Ogolnie jestem zadowolony, sporo sie przy nim nauczylem, zwlaszcza cierpliwosci 🙂 4 2 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xaia Napisano Niedziela o 19:35 Share Napisano Niedziela o 19:35 Fajnie! Teraz jakies fajne swiatlo i kadr i mozna wrzucac do portfolio! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mortom Napisano 16 godzin temu Share Napisano 16 godzin temu @Marcin321 wiem że to byłby overkill... ale aż sie prosi o postać Mando z Baby Yodą w "wózeczku" 🙂 No ale Brzytwa wyszła cudnie! Chylę czoła, robota na poziomie ekspert. Dawaj teraz scenkę i do galerii 🙂👍 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 11 godzin temu Share Napisano 11 godzin temu Mega! Wrzuc jako osobny watek do galerii 🙂 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin321 Napisano 11 godzin temu Autor Share Napisano 11 godzin temu dzieki za dobre slowa, ciesze sie ze sie podoba i ze to juz za mna 😄 co do postaci - nie mowie nie, ale musze troche odpoczac od tego tematu. Din jest o tyle wygodna postacia, bo nie widac twarzy, a to mysle najbardziej wymagajaca czesc modelu, choc ubrania tez beda nie lada wyzwaniem 🙂 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi