Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Maxon poinformował o szeregu nowości związanych z wydaniem nowej wersji programu ZBrush 2024.

ZBrush 2024 wprowadza szereg ulepszeń, które czynią standard branżowy dla cyfrowego rzeźbienia jeszcze lepszym.

• Innowacyjny Anchors Brush  otrzymuje aktualizację umożliwiającą korzystanie z pędzla bez konieczności maskowania powierzchni.
  • Podział na Części rozszerza możliwości Knife Brush, pozwalając dzielić zasoby na kawałki, zachowując przy tym podzielone części jako oddzielne lub połączone części w menu SubTool.
  • Narzędzia Gizmo i Transpose teraz oferują maskowanie topologii wraz z możliwością przyczepiania do centrum regionu maskowania. Gizmo i Linie Transpose mogą przyczepiać się wzdłuż zaznaczonego obszaru, ułatwiając pracę z maskowaniem dla artysty.
  • Szumy Cinema 4D są teraz dostępne w galerii szumów powierzchni ZBrush.
  • Dzięki nowej funkcji Repeat to Similar, artyści mogą łatwo powtarzać zmiany z edytowanej siatki źródłowej i przenosić zmiany na siatki docelowe o tej samej liczbie poligonów. Powtarzaj do Podobnych obsługuje zmiany w rzeźbieniu, pełną wymianę siatki, maskowanie i grupowanie poligonów.
  • Możliwości maskowania Grow and Shrink są rozszerzone, aby zapewnić bardziej dynamiczną kontrolę i zwiększyć potencjał projektowy.
  • Dodano nową opcję pociągnięcia o nazwie DragStamp. Umożliwia kontrolowanie intensywności związanej z przeciąganiem alfa na powierzchnię przez przesuwanie kursora w przód i tył.
  • Dodano dwa nowe przyciski do fałd, zapewniając większą kontrolę nad obszarami aktywów, gdzie występują fałdy i krawędzie. Unmasked oraz Uncrease Unmasked
  • Insert Mesh Brushes (Pędzle do Wstawiania Siatki) są teraz kompatybilne ze Stroke.

Więcej: https://www.maxon.net/en/article/maxon-one-critical-enhancements-for-zbrush-in-november-release

Zobacz cały news

• Odpowiedzi 11
  • Wyświetleń 727
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• blood_brother
    blood_brother

Nie wiem, czy tłumaczenie nazw narzędzi to jest dobry pomysł, bo strasznie mózg się męczy, żeby skojarzyć o co chodzi 😛

• Dzięki. Liczyłem na ten feedback i byłem ciekawy. Czyli ktoś czyta 🙂 Poprawiłem.

• kazdy to przerabial XD

Napisano

Nie wiem, czy tłumaczenie nazw narzędzi to jest dobry pomysł, bo strasznie mózg się męczy, żeby skojarzyć o co chodzi 😛

Napisano
  • Autor
22 minuty temu, blood_brother napisał:

Dzięki. Liczyłem na ten feedback i byłem ciekawy. Czyli ktoś czyta 🙂 Poprawiłem.

Napisano

A mi się podoba 😉 aż mi się przypomniały stare czasy gdy pierwszego dnia usiadłem za photoshopem w języku polskim i pierwsze co to mówię szefowi żeby dał mi angielki bo nie umię po posku, i zaraz graficzka 2d się odezwała, że ona też tak chce a pewnie z rok już w firmie cicho siedziała i cierpiała 😛 

Napisano
Godzinę temu, Destroyer napisał:

A mi się podoba 😉 aż mi się przypomniały stare czasy gdy pierwszego dnia usiadłem za photoshopem w języku polskim i pierwsze co to mówię szefowi żeby dał mi angielki bo nie umię po posku, i zaraz graficzka 2d się odezwała, że ona też tak chce a pewnie z rok już w firmie cicho siedziała i cierpiała 😛 

kazdy to przerabial XD

Napisano

Ale to chyba wszędzie gdzie jest logowanie do konta można tak robić? Ja tak robiłem z adobem, affinity czy redsiftem z tym, że miałem swoją licencje i uruchamiałem w firmie jak potrzebowałem a nie odwrotnie 😛 Houdini chyba jest przypisany do sprzętu ale indie na steamie nie ma takich ograniczeń ma inne, 🙂 ale można sobie gierki na firmowym kompie odpalić jak już jest dostęp 😛 

Napisano
W dniu 21.11.2023 o 20:13, triget napisał:

Maxon to zrobił skok na kasę swoimi licencjami

To jeszcze podrożało? 

Napisano
1 godzinę temu, michalo napisał:

To jeszcze podrożało? 

Kumpel dostal propozycje znizek jak wykupi na pol roku. hmm

W dniu 25.11.2023 o 18:11, Destroyer napisał:

Ale to chyba wszędzie gdzie jest logowanie do konta można tak robić? Ja tak robiłem z adobem, affinity czy redsiftem z tym, że miałem swoją licencje i uruchamiałem w firmie jak potrzebowałem a nie odwrotnie 😛 Houdini chyba jest przypisany do sprzętu ale indie na steamie nie ma takich ograniczeń ma inne, 🙂 ale można sobie gierki na firmowym kompie odpalić jak już jest dostęp 😛 

Tak zgadza sie.