Skocz do zawarto艣ci

Featured Replies

Napisano

Maxon poinformowa艂 o szeregu nowo艣ci zwi膮zanych z wydaniem nowej wersji programu ZBrush 2024.

ZBrush 2024 wprowadza szereg ulepsze艅, kt贸re czyni膮 standard bran偶owy dla cyfrowego rze藕bienia jeszcze lepszym.

• Innowacyjny Anchors Brush聽 otrzymuje aktualizacj臋 umo偶liwiaj膮c膮 korzystanie z p臋dzla bez konieczno艣ci maskowania powierzchni.
  • Podzia艂 na Cz臋艣ci rozszerza mo偶liwo艣ci Knife Brush, pozwalaj膮c dzieli膰 zasoby na kawa艂ki, zachowuj膮c przy tym podzielone cz臋艣ci jako oddzielne lub po艂膮czone cz臋艣ci w menu SubTool.
  • Narz臋dzia Gizmo i Transpose teraz oferuj膮 maskowanie topologii wraz z mo偶liwo艣ci膮 przyczepiania do centrum regionu maskowania. Gizmo i Linie Transpose mog膮 przyczepia膰 si臋 wzd艂u偶 zaznaczonego obszaru, u艂atwiaj膮c prac臋 z maskowaniem dla artysty.
  • Szumy Cinema 4D s膮 teraz dost臋pne w galerii szum贸w powierzchni ZBrush.
  • Dzi臋ki nowej funkcji Repeat to Similar, arty艣ci mog膮 艂atwo powtarza膰 zmiany z edytowanej siatki 藕r贸d艂owej i przenosi膰 zmiany na siatki docelowe o tej samej liczbie poligon贸w. Powtarzaj do Podobnych obs艂uguje zmiany w rze藕bieniu, pe艂n膮 wymian臋 siatki, maskowanie i grupowanie poligon贸w.
  • Mo偶liwo艣ci maskowania Grow and Shrink聽s膮 rozszerzone, aby zapewni膰 bardziej dynamiczn膮 kontrol臋 i zwi臋kszy膰 potencja艂 projektowy.
  • Dodano now膮 opcj臋 poci膮gni臋cia o nazwie DragStamp. Umo偶liwia kontrolowanie intensywno艣ci zwi膮zanej z przeci膮ganiem alfa na powierzchni臋 przez przesuwanie kursora w prz贸d i ty艂.
  • Dodano dwa nowe przyciski do fa艂d, zapewniaj膮c wi臋ksz膮 kontrol臋 nad obszarami aktyw贸w, gdzie wyst臋puj膮 fa艂dy i kraw臋dzie. Unmasked oraz Uncrease Unmasked
  • Insert Mesh Brushes (P臋dzle do Wstawiania Siatki) s膮 teraz kompatybilne ze Stroke.

Wi臋cej:聽https://www.maxon.net/en/article/maxon-one-critical-enhancements-for-zbrush-in-november-release

Zobacz ca艂y news

• Odpowiedzi 11
  • Wy艣wietle艅 858
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• blood_brother
    blood_brother

Nie wiem, czy t艂umaczenie nazw narz臋dzi to jest dobry pomys艂, bo strasznie m贸zg si臋 m臋czy, 偶eby skojarzy膰 o co chodzi 馃槢

• Dzi臋ki. Liczy艂em na ten feedback i by艂em ciekawy. Czyli kto艣 czyta 馃檪 Poprawi艂em.

• kazdy to przerabial XD

Napisano

Nie wiem, czy t艂umaczenie nazw narz臋dzi to jest dobry pomys艂, bo strasznie m贸zg si臋 m臋czy, 偶eby skojarzy膰 o co chodzi 馃槢

Napisano
  • Autor
22 minuty temu, blood_brother napisa艂:

Dzi臋ki. Liczy艂em na ten feedback i by艂em ciekawy. Czyli kto艣 czyta 馃檪 Poprawi艂em.

Napisano

A mi si臋 podoba 馃槈 a偶 mi si臋 przypomnia艂y stare czasy gdy pierwszego dnia usiad艂em za photoshopem w j臋zyku polskim i pierwsze co to m贸wi臋 szefowi 偶eby da艂 mi angielki bo nie umi臋 po posku, i zaraz graficzka 2d si臋 odezwa艂a, 偶e ona te偶 tak chce a pewnie z rok ju偶 w firmie cicho siedzia艂a i cierpia艂a聽馃槢

Napisano
Godzin臋 temu, Destroyer napisa艂:

A mi si臋 podoba 馃槈 a偶 mi si臋 przypomnia艂y stare czasy gdy pierwszego dnia usiad艂em za photoshopem w j臋zyku polskim i pierwsze co to m贸wi臋 szefowi 偶eby da艂 mi angielki bo nie umi臋 po posku, i zaraz graficzka 2d si臋 odezwa艂a, 偶e ona te偶 tak chce a pewnie z rok ju偶 w firmie cicho siedzia艂a i cierpia艂a聽馃槢

kazdy to przerabial XD

Napisano

Ale to chyba wsz臋dzie gdzie jest logowanie do konta mo偶na tak robi膰? Ja tak robi艂em z adobem, affinity czy redsiftem z tym, 偶e mia艂em swoj膮 licencje i uruchamia艂em w firmie jak potrzebowa艂em a nie odwrotnie聽馃槢聽Houdini chyba jest przypisany do sprz臋tu ale indie na steamie nie ma takich ogranicze艅聽ma inne, 馃檪聽ale mo偶na sobie gierki na firmowym kompie odpali膰聽jak ju偶聽jest dost臋p 馃槢

Napisano
W dniu 21.11.2023 o 20:13, triget napisa艂:

Maxon to zrobi艂 skok na kas臋 swoimi licencjami

To jeszcze podro偶a艂o?聽

Napisano
1 godzin臋 temu, michalo napisa艂:

To jeszcze podro偶a艂o?聽

Kumpel dostal propozycje znizek jak wykupi na pol roku. hmm

W dniu 25.11.2023 o 18:11, Destroyer napisa艂:

Ale to chyba wsz臋dzie gdzie jest logowanie do konta mo偶na tak robi膰? Ja tak robi艂em z adobem, affinity czy redsiftem z tym, 偶e mia艂em swoj膮 licencje i uruchamia艂em w firmie jak potrzebowa艂em a nie odwrotnie聽馃槢聽Houdini chyba jest przypisany do sprz臋tu ale indie na steamie nie ma takich ogranicze艅聽ma inne, 馃檪聽ale mo偶na sobie gierki na firmowym kompie odpali膰聽jak ju偶聽jest dost臋p 馃槢

Tak zgadza sie.

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj wi臋cej Polityka prywatno艣ci