Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

marek-rotko-1.jpg?1724100173

co to się stało z grafiką 3d? wszyscy odpadli? ogłoszenia o pracę są na bieżąco, ciągle nowe, więc branża chyba jakoś tam żyje. ja po trzyletniej przerwie postaram się wrócić do tego biznesu.

• Odpowiedzi 17
  • Wyświetleń 776
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

Posted Images

Napisano
  • Autor

modo + blender. faktycznie cycles lepiej mi się podoba, niż renderer modo, lepszy realizm i wreszcie poprawnie się rozkłada hdr-ka.

traktor-cycles.png

traktor-cycles2.png

Napisano

Nom materiały niemal wszystkie do poprawy. Wszystko się świci jak psu ja**a. 
O oświetleniu sceny wspominać nie ma co, jak na razie. Bo w sumie nie ma tu sceny.
Dosmaruj tam coś.... model wygląda przyzwoicie choć nie znam sie tak dobrze na maszynach rolniczych nowszej ery i wiedza na ich temat kończy się gdzieś na Ursusie C-330. Każdy rolnik na mojej wsi miał niemal takiego. Potem sie to zrobiło duże, nieporęczne na małe pola i ludzie zaprzestali własnych upraw 😞 No i Ursusa na wyprzedali itd. 😞 
Opisz co to za maszyna. Czy to model na zamówienie czy bryła na model do sklejania? Czy jak? 🙂 

Pozdr.

Napisano
  • Autor

model powstał na zlecenie firmy od gier komputerowych z torunia w 2018 r. już zapomniałem jak się model tego traktora nazywał (jakiś niemiecki), nawet zapomniałem jak się gra nazywała, ale był to farming symulator z połączeniem simsów, firma się nazywała umeo. wykonałem wariant high poly, który prezentuję, jak i low poly do gameplayu. dach był modelowany z mesh fusion. co do materiałów, to nic nie zmieniałem, bo spodobało mi się, że w cycles model ma te wszystkie refleksy w stylu takim jak w modo, tylko że w blenderze wyszło to bardziej prawidłowo, w sensie, że w modo ta hdr-ka wykrzywiała się niezrozumiale i rezultaty na renderingu to byłą loteria.

nie zawsze robię scenę do modelu, lubię po prostu wyizolowany model bez kontekstu otoczenia, bo to niekiedy jest drugie tyle roboty i podoba mi się ten styl studyjny.

Napisano

Zgadzam się - przez te refleksy ciężko się skupić na kształtach - a te są bardzo fajne. 

Napisano

@Mortom piękny przeskok z Ursusa330 na kobiece tyłki 😄 Aż mi się przypomniało jak ze 20 lat temu widziałem film promocyjny jakiegoś polskiego producenta opryskiwaczy, podpięte były właśnie to takich ciągników ursus 330 czy podobnych a obok nich skąpo odziane hostessy się na nich wieszały jak na pokazach samochodowych a nawet bardziej 😄 Szkoda, że wtedy youtube nie był tak popularny jeśli w ogóle istniał bo taka perełka by się zapisała na dłużej na kartach internetowej historii 🙂 

A w teledysku widać, że to były zupełnie inne czasy, tam te "wielekie" tyłki to teraz 2 stopnień anoreksji chyba, szczególnie w stanach 🙂 

Napisano

@Destroyer Kobiece tyłki i Ursus 330, to niemal tak samo dobre połączenie jak kajmaka z wafelkiem 🙂 Albo chocosticka z cieplusim mleczkiem 😋

No ale fakt teledysk mocno ukazuje zmiany jakie nastały przez te 20 lat 😞 Jak dla mnie te z teledysku to takie kanoniczne ładne kształty ani trochę za duże. No ale to już kwestia gustu 🙂 

Edytowane przez Mortom

Napisano

Ta, no teraz taka artystka PO zrzuceniu kilogramow wyglada jak tamte 2-3 razem wziete.

Lizzo-Weight-Loss-Before-and-After-Photo

wczoraj mnie postanowil internet uraczyc posrod newsow tym niezwykle waznym wydarzeniem gdzie niejaka Lizzy, Lizzo, Lizz-something bardzo schudla.
F hell...

Edytowane przez Nezumi

Napisano

@Nezumi Ja tam większej różnicy nie widzę 😜 Po za tym, że na tym zdjęciu po lewej ta pani musi mieć jakieś 5 warstw bielizny kształtującej tłuszczyk aby nie było fałdek 😄 

I znowu offtopujemy xD Wątek o ciągniku a my tu sobie gadamy o kształcie tyłków kobiecych... 😄 Typical on max3d 🙂 

Napisano
Godzinę temu, Mortom napisał:

I znowu offtopujemy xD Wątek o ciągniku a my tu sobie gadamy o kształcie tyłków kobiecych... 😄 Typical on max3d 🙂 

Ja ciągle widzę te same nazwiska 🤣 

Napisano

bo jestesmy aktywnymi uzytkownikamia, w morde jeza! (w morde, ale nie karmic goframi!)

Napisano
2 hours ago, Mortom said:

Wątek o ciągniku a my tu sobie gadamy o kształcie tyłków kobiecych... 😄

31ZRa5n.jpeg

1 hour ago, Nezumi said:

bo jestesmy aktywnymi uzytkownikamia, w morde jeza! (w morde, ale nie karmic goframi!)

jkazC5K.jpeg

Napisano
21 minutes ago, Destroyer said:

31ZRa5n.jpeg

Oi! You got a loicense fer that boner, mate?