Napisano 12 Wrzesień 20241 r Na kanale Squadron TV pojawił się godzinny wywiad z Piotrem Forkasiewiczem. Jeśli kiedykolwiek odwiedzaliście Max3D.pl, zapewne zetknęliście się z jego pracami, które wielokrotnie wyróżnialiśmy na stronie głównej. Piotr jest zresztą jednym z naszych najdłużej aktywnych użytkowników, co sprawia, że tym bardziej polecamy ten wywiad. Zanim go jednak obejrzycie, krótka notka autobiograficzna: "Pracował przy licznych projektach z zakresu grafiki i designu przemysłowego, tworząc modele, tekstury oraz sceny do animacji, filmów i telewizji. Współpracował z renomowanym studiem Platige Image oraz Planetarium Centrum Nauki Kopernik nad pierwszą polską produkcją w technologii fulldome – "Dream to fly". Jego największą pasją jest jednak ilustracja militarna, szczególnie lotnictwo i marynistyka. Zafascynowany sztuką lotniczą takich artystów jak James Dietz i Jarosław Wróbel, zaczął tworzyć swoje prace, wykorzystując zaawansowane oprogramowanie 3D. Jego seria obrazów z udziałem modelu Lancastera zdobyła uznanie wśród weteranów i entuzjastów. Ilustracje jego autorstwa zdobią książki, czasopisma i prywatne kolekcje w Wielkiej Brytanii, Australii, Nowej Zelandii, Kanadzie i USA." Jest jest również świetny moment, aby podlinkować inny wywiad (ale tym razem coś do czytania) - obszerny w prace Piotra, które warto sobie przypomnieć: https://www.vintagewings.ca/stories/a-terrifying-beauty Wywiad - historia hobby Zobacz cały news
Napisano 12 Wrzesień 20241 r No i elegancko, będzie co oglądać i słuchać przez noc przy robocie, szkoda że nie jaki samolot bo byłoby bardziej tematycznie spójne 🙂
Napisano 13 Wrzesień 20241 r ooo! Idę oglądać! Rozmowa z mistrzem mistrzów! Edit: Kurna, świetny wywiad. Ciekawa historia twórcy który sięgnął wyżyn w swojej dziedzinie. Edytowane 13 Wrzesień 20241 r przez Mortom
Napisano 13 Wrzesień 20241 r Dzięki Adku za rekomendację. Odnotowałem fakt zaistnienia tego wywiadu na moim FB, ale szczerze miałem nadzieję, że to przejdzie bez większego echa. Stres spowodował, że miałem pustkę w głowie, a mój angielski okazał się w praktyce tragiczny. Tak czy inaczej ogromne dzięki.
Napisano 13 Wrzesień 20241 r @piotr_forkasiewicz Gadasz lepiej na wizji po angielsku niż ja kiedykolwiek mógłbym po polsku 😄
Napisano 13 Wrzesień 20241 r 20 minutes ago, piotr_forkasiewicz said: Dzięki Adku za rekomendację. Odnotowałem fakt zaistnienia tego wywiadu na moim FB, ale szczerze miałem nadzieję, że to przejdzie bez większego echa. Stres spowodował, że miałem pustkę w głowie, a mój angielski okazał się w praktyce tragiczny. Tak czy inaczej ogromne dzięki. E nie przesadzaj, każdy jest dużo bardziej krytyczny gdy pierwszy raz słyszy swój głos czy widzi się na ekranie i porównuje do yourubera z 10 letnim doświadczeniem 🙂 Angielski dobry, nie jak native ale też bez twardego akcentu rosyjskiego szpiega z filmu z Jamesem Bondem 😛 Jest dobrze
Napisano 13 Wrzesień 20241 r Autor 19 minut temu, Destroyer napisał: E nie przesadzaj, każdy jest dużo bardziej krytyczny gdy pierwszy raz słyszy swój głos czy widzi się na ekranie i porównuje do yourubera z 10 letnim doświadczeniem 🙂 Angielski dobry, nie jak native ale też bez twardego akcentu rosyjskiego szpiega z filmu z Jamesem Bondem 😛 Jest dobrze Dokładnie tak +1. Nie więc skąd takie przekonanie. Też uważam, że ogólnie nie lubimy siebie oglądać (ja też tak mam), ale rozmawiałeś płynnie, zrozumiale. Super wyszło.
Napisano 13 Wrzesień 20241 r @piotr_forkasiewicz a ja zapytam co to za złota świnia w tle na ścianie? Pamiątka z Egiptu? 🙂 Edytowane 13 Wrzesień 20241 r przez Destroyer
Napisano 13 Wrzesień 20241 r 41 minutes ago, Destroyer said: @piotr_forkasiewicz a ja zapytam co to za złota świnia w tle na ścianie? Pamiątka z Egiptu? 🙂 Jakby robił w Houdinim to bym zrozumiał... a tak jest lekkie WTF🤣, też chcę wiedzieć.
Napisano 14 Wrzesień 202414 Wrz W dniu 13.09.2024 o 15:00, Destroyer napisał(a): @piotr_forkasiewicz a ja zapytam co to za złota świnia w tle na ścianie? Pamiątka z Egiptu? 🙂 Haha. Świnia to rzeźba naszej koleżanki, uznanej artystki - Pauliny Domagalskiej: https://www.paulinadomagalska.com/
Napisano 14 Wrzesień 202414 Wrz Super, a jaką techniką ta świnia? W galerii mega mi się podoba łoś na ścianie z rąbu wyłażący... 🤌
Napisano 14 Wrzesień 202414 Wrz 57 minut temu, kengi napisał(a): Super, a jaką techniką ta świnia? W galerii mega mi się podoba łoś na ścianie z rąbu wyłażący... 🤌 Paulina stosuje wiele technik, gips, żywica, masa papierowa. W przypadku świni to coś lekkiego na pewno ale nie wiem do końca.
Napisano 15 Wrzesień 202415 Wrz 15 hours ago, piotr_forkasiewicz said: Haha. Świnia to rzeźba naszej koleżanki, uznanej artystki - Pauliny Domagalskiej: https://www.paulinadomagalska.com/ Dzięki za informacje, bo mi się jakoś od razu kojarzyło z Egiptem bo wygląda chyba jak ten słynny świnks 🙂