Napisano 24 Grudzień 200420 l Autor Nie z beczki nic się nie wylało te zielone to resztki farby znaczy lakieru miały być , dlatego mówie, że chyba będe mósiał to dopracować :) Dzia za rady postaram się coś zrobić.
Napisano 24 Grudzień 200420 l No jak narazie bardzo ladnie :). Podoba mi sie :). Tylko popraw ten stary lakier na wraku i dodaj cos za nim - tak jak Draakul radzil - plotek + moze jakies krzaczki albo drzewko. Dwie zarowki na oswietlenie? Moze byc troche za malo imo :/.
Napisano 24 Grudzień 200420 l Autor No ma być mało scenka z założenia miała być bardzo ciemna (miało to wyglądać jak jakaś stacja napraw w meksyku :P tyle, że w nocy)No a za wrakiem planowałem drzewko tyle, że całe suche bez żadnych tam liści czy czegoś.Tak więc już nie wiem jak to oświetlić, ale chce rzeby było ciemno :)
Napisano 26 Grudzień 200420 l Autor No malutki update. Dodałem zwoje drutu na oponie (chociaż chyba nawet tego nie widać ) No i narazie taki prowizoryczny dystrybutor (wogóle to pasuje do tej scenki)Nie patrzcie się na wąż :) Zapomniałem dać ms :) No i czy będzie dobrze jak dam ztary popękany neonowy napis GARAGE??:)No a napewno dodam mapke podartą i poprzypalaną na ścianie.
Napisano 26 Grudzień 200420 l dystrybutor mi nie odpowiada, moze daj kilka karnistrow??? a ciemna scena dodatkowo z czarnym lakierem samochodu to troszke masakra
Napisano 26 Grudzień 200420 l Autor No też doszedłem do wnoisku, że czarny do tak ciemnej scenki chyba nie podejdze. Tak więc czarny zostawie dla natępnego modeliku:) No to postaram się dorzucić jakieś kanistry
Napisano 27 Grudzień 200420 l Autor Ech mam wielki problem z dyskiem ledwo mi działa system więc nie wim kiedy coś wrzuce postaram się jak najszybciej to naprawić.Podejrzewam, że mam dziś cały dzień z głowy :(
Napisano 27 Grudzień 200420 l Autor No udało się :) Mam pytanko: samochód miał stać w scence w tych tam niby drzwiach ale jak go tam ustawie to zasłonie prawie całą scene :( Ma ktos jakieś pomysły jak go tam ustawić żeby wyglądało dobrze ??? Z góry dziękuje :)
Napisano 27 Grudzień 200420 l a samochod juz skonczyles chlopcze ze scene robisz? :O fajne tekstury powodzenia ;)
Napisano 27 Grudzień 200420 l wywal butelki i kamienie pod wiata i postaw samochod rownolegle z ta sciana
Napisano 27 Grudzień 200420 l Autor :(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:( ni będzie scenki :( nie będzie nic bo własnie siadła mi partycja gdzie miałem Max'a :( i nie zostało nic :( Próby odzyskania trwały ponad 2 godz niby dało rade, ale przy próbie uruchomienia występował błąd :( Ech no trudno, jestem ostro wqr***** GRRRRRRRRRR :(
Napisano 23 Luty 200520 l Autor Stracona W-wa nie dawała mi spokoju więc stwierdziłem, że srobie znowu Wa-we tym razem sedana, ale tez nie oryginalną tylko cos w stylu HOT ;) Daje efek dzisiejszej pracy.Na masce z przodu i klapie z tyłu będą jeszcze przetłoczenia no i może dodam jeszcze jakieś chromy, aha no i nie ma progu bo.....miało nie być. Prosiłbym o k&k :D
Napisano 23 Luty 200520 l no super FAJNIE że wracasz z Hot Rodem Warszawką to wielki Come Back Jest :D
Napisano 23 Luty 200520 l no fajny modeling ..ale nie podchodzi mi ogolna bryla, jakas taka bez pomyslu jakby ;) pozdro
Napisano 23 Luty 200520 l głośnieki są całkowicie do bani, tym bardziej wzmacniacze, popraw to, dziwni wyglądają również przednie światła masz zamiar wykonać model ze szczegółowością, jeżeli chodzi o sprzęt? pozdro
Napisano 23 Luty 200520 l Tak jak powiedział lpshinoda przednie światła są do bani. musisz jakoś złagodzić klrawędź bo teraz nadają się tylko do wycinania kółek na pierogi:)
Napisano 23 Luty 200520 l Autor Dzięki za komenty :D Jak dziś będzie czas to conieco poprawie :) lpshinoda nie wiem jak będzie ze "sprzętem" a tak wogóle to masz może jakieś pomysły na zabudowe audio :> ????
Napisano 23 Luty 200520 l jeśli chodzi o audio to proponuje poprzeglądac stronki o tuningu np: tuninglinx.net
Napisano 23 Luty 200520 l Ten starszy render z lakierem nieco ma odbicia dziwne, ale juz pewnie zmieniłeś. Fajnei , żę to hot rod i Warszawa trzeba rozwijac Polską motoryzację..
Napisano 23 Luty 200520 l Autor Właśnie załatwiłem sobie rzuty tej wawki Zabieram się za lekkie poprawki, albo model do kosz i od początku ;)
Napisano 24 Luty 200520 l Autor Doszedłem do wniosku, że zrobie wawke hot, a pźniej jak czas pozwoli to oryginał i postawie je obok siebie ;) A tu daje renderki lekko poprawionej ( lekko poprawiona sitka w paru miejscach, światła i przetłoczenia, tylko zastanawiam się czy je zostawić??)Aha przednia szyba jest do wymiany
Napisano 24 Luty 200520 l Bardzo dobrze ze powróciłeś do tego tematu, ale do rzeczy. Jeżeli zamierzasz wykonać 2 modele to zacząłbym od oryginału, przynajmniej zrobiłbym zarys, a później przeróbka. Mógłbyś uzyskać efekt ze hod rod rzeczywiście powstał z Warszawy. Teraz bryła za bardzo odbiega od oryginału. Po za tym jestem za i czekam na więcej. Pozdrawiam
Napisano 25 Luty 200520 l Autor Moon73 tak miałem zrobić :) MIałem zacząć od oryginału tyle, że nie miałem printów i zaczołęm robić zgłowy (jak dostałem printy to powyższy model był już w takiej postaci, wi,ęc stwierdziłem, że nie warto go kasować i robić od początku, więć dokończe ten i zabiore się za wawke oryginał :D
Napisano 27 Luty 200520 l Autor Dzis sobie troszke porobiłem, popoprawiałem i wyszło coś takiego :D Felgi albo takie zostaną, albo je jeszcze troszkę dopracuje, poprawie, ale prawie napewno zostaną "pełne"(troszeczkę kiepska jakość, natępne postaram się dawac lepsze :) Aha no i tylna felga ma juz mniejszy rant (w sumie nie był tak wielki jak wydaje się na renderach :D)
Napisano 28 Luty 200520 l Witam To co mnie najbardziej razi to przód, tzn maska zaczyna się za ostro, zaokrąglij ja. Jeżeli chodzi o lampy przednie to nie jestem pierwszy, który zawraca na to uwagę, ale są bynajmniej dziwne. Co do kół, to do pełnych felg dałbym baloniaste opony z białym paskiem, nisko profilowe znacznie lepiej pasują do alufelg. Oczywiście to Twój concept więc zrobisz po swojemu. Pozdrawiam.
Napisano 1 Marzec 200520 l Autor No to tak: 1. Swiatła hmmm nie wiem mi się podobają :0 2.Ostrość maski jest taka przez to, że znów podzieliłem samochodzik na dwie części ;) 3.Koła tzn opony są tak tylko narazie bo te co tu widać to wogóle nie są moje :), a nie wiem jakie jeszcze będą. Dzięki za porady i komenty :D
Napisano 1 Marzec 200520 l Bubu powiem ze mi sie podoba :) ale co mnie rozsmiesza (jak sie na to patrze) to przenie swiatla za bardzo wystaja i to bardzo smiesznie wyglada(czytaj nie podoba mi sei ) i brzydko:D:D pozdro
Napisano 4 Marzec 200520 l Autor NIELOT-->światła postaram się poprawić(a jak mi się spodobaja to takie juz zostawie) :D. Z baraku czasu i "lekkieg" przemęczenia zaczołem sobie mysleć nad scenką do wawki i wyszło coś takiego (jakieś 2-3 godz.) W sumie narazie to prawie same box'y ;P . Dzięki za komentarze i chciałbym usłyszeć coś na temat scenki ;) Jakieś propozycje?? (aha scenka to miała być jakaś mieścina na Cubie albo czymś takim, totalna dziura czyt. melina ;), ale bardziej wyszedł jakiś SALOON ;)
Napisano 4 Marzec 200520 l scenka jest fajna nie mam żadnych zastrzeżeń, jedyne co to wspomniane wcześniej przednie światła, jakoś też rażą duże osłony zegarów pozdro
Napisano 4 Marzec 200520 l hmmm teraz tak patrze to mi sie caly przod nie podoba:D:D taki jakis krzywy i dziwny:) ale ogolnie bardzo fajnie
Napisano 4 Marzec 200520 l Autor nielot007 napisał: hmmm teraz tak patrze to mi sie caly przod nie podoba:D:D taki jakis krzywy i dziwny:) ale ogolnie bardzo fajnie Ech to ja juz nie wiem jak was zadowolić ;) Mi się przód podoba, a krzywy może troszeczke jest postaram się jeszcze dopracować siateczke :D KOME--> co do tej ostrości to jest taki ostry dlatego, że nie są połączone połówki (bo grzebie teraz w srodku i połącze później :) I tak wogóle to dzięki :) Wszystkim za komenty :D
Napisano 4 Marzec 200520 l scenka bardzo fajna tylko coś dziwnego ci się dzieje z płytkami chodnikowymi :P troche przesadziłeś z ich nierównością :] no i ta ostra linia na masce chyba jest za ostra w porównaniu do reszty auta
Napisano 4 Marzec 200520 l Tez mi sie wydaje ze przod za ostry tak samo jak dach, jaks taka dziwna symetria, ale ogolnie scenka nie jest zła.
Napisano 5 Marzec 200520 l Autor Co do ostrej linii patrz 3 posty wyżej (mówie to już 4 raz ;P) Z chodnikiem to chyba troszeczkę przesadziłem to fakt :)
Napisano 6 Marzec 200520 l no panie kolego zaczyna co sie dziac :) wpadalem tu czasem ale jakos sam blaszak domnie nieprzemawial widze ze scena sie rozwija :) zaczyna mi sie podobac :) co misie nie podoba to to ze chodznik ciut chya za bardzo rozwalony zrobiles jakby od spodu korzenie drzew go wybily .. teraz tylko ladna texturka i klimacik bedzie naprawce ciekawy.
Napisano 6 Marzec 200520 l scenka ma dobry klimat, teraz tylko czekam na tekstury i ewentualne poprawki w scence :) pzdr
Napisano 6 Marzec 200520 l Autor Dzisiaj pomęczyłem texturki ( wyszło tak jak widac ) Do poprawy jeszcze (z tego co ja widze ;) Pare desek. chodnik, ulica, i troszeczkę tex środkowego budynku. Prawie wszystkie texturki zrobione ze zdjątek, które zrobiłem z kumplem ( i wielki dzia mu za to :D) Co jeszcze poprawić zmienić ( prócz tego co już mówiłem ;)??? No i dzięki za komenty rady i krytyke i zapraszam częściej do mojego wątku, aby mi pomóc :D A renderk tutaj http://img126.exs.cx/my.php?loc=img126&image=aa3sg.jpg
Napisano 7 Marzec 200520 l Samochód zasadniczo mnie nie interesuje;) - ale cegieł w nadprożach (chodzi o odsłonięte cegły nad bramą) tak się nie układa, bo osłabiło by to konstrukcję budynku. Nad bramą umieść je w pionowo w jednym rzędzie. Mógłbyś też pokrzywić / połamać / pokruszyć elementy budynku i chodnika - bo mimo tekstur krzyczą swoją idealną prostolinijnością. Jednak w tej chwili najsłabszym elementem całego obrazka jest samochód, a właściwie jego zabawkowy wygląd głównie z powodu fatalnego materiału lakieru. Pozdr
Napisano 7 Marzec 200520 l Autor Dzięki za porady MAREG :D postaram się to poprawić :) jak czas pozwoli. A co do mat samochodu to wiem ;P jakoś tak yszło (chyba spróbuje zrobić bardziej matowy materiał może to pomoże??
Napisano 8 Marzec 200520 l Ladnie, ladnie Bubu :). Zawsze mi sie podobala ta warszawka, a teraz od nowa robisz :). Zycze powodzenia :) PS. 500 post ^^. Pzdr :).
Napisano 8 Marzec 200520 l różowa droga, dziwnie to wygląda, poza tym znak nad samochodem jest jeszcze nie oteksturowany, tyle ode mnie pozdro
Napisano 8 Marzec 200520 l Autor lpshinoda napisał: różowa droga, dziwnie to wygląda, poza tym znak nad samochodem jest jeszcze nie oteksturowany, tyle ode mnie pozdro Ech chyba nieuwaznie przęglądałeś ten wątek ;) Nad droga praacuje (no tak wogóle to pracuje nad wszystkim jak czas pozwoli :D) Ogólnie wszystkie texturki moga jeszcze ulec zmianie jak wpadne na coś ciekawszego :) A tu daje dzisiejsze walki z tex :) http://img107.exs.cx/my.php?loc=img107&image=aa9ky.jpg
Napisano 8 Marzec 200520 l łeeeee ....... czemu to take różowe ?????? wedłóg mnie to powinno wyglądać tak: kolor budynku na pierwsyzym planie powinien być ciemny żółty albo żółto-pomarańczowy, asfalt sugerował bym jednak w standardowym kolorku, jeśli się uparłeś to możesz zrobić różowy chodnik (jak np w miami beach), samochód bym tu widział w kolorku czarnym z czerwono-żółtymi płomieniami, dodatkowo jakieś porozwalane papiery i gazety, i koniecznie mocne słoneczko
Napisano 8 Marzec 200520 l Autor zięki JAVOR postaram się poprawić ten budyneczek faktycznie lepszy chyba będzie żóły albo jakiś wpadający w zółty :) Asfalt różowy--->tak jak mówi tex jeszcze powstaje :) zmieni się. Gazety i papiery hmm no no to też wydaje się ambitne. Dodam jeszcze chyba na ulicy studzienke???? Czy lepiej nie??? Hmm samochód to fakt też myślałem nadd płonieniami i kolorem czarnym matowy (tylko ciekawe cz uda mi się to zrobić ;P) Czekam na jakiąś pomoc co do scenki :) Aha no i z oświtlenia też jestem zielony :( Narazie jest tu tylko skylight ;)