Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Mam pytanie, czy jest opcja, żeby mysz działała w obrębie jednego monitora, a druga mysz, a de facto piórko tabletu w obrębie innego?

Mam setup aktualnie taki, że mam monitor i tablet z monitorem w jednym, i do szału mnie doprowadza, że jak chcę refkę zmienić na monitorze, to muszę mysz przetransportować na ten monitor. Wiem, że można sobie przycisk zmiany mapowania tabletu przypisać, ale i tak wolałbym na tablecie mieć tylko piórko a na monitorze tylko mysz... jest opcja na to? Szukałem jakiś egzotycznych rozwiązań ale wygląda na to, że nie ma takich fanaberii...

Mimo to, zapytuję waszmości, może ktoś jednak słyszał? Może coś przeoczyłem?

W razie czego tablet: hujon kamvas 24 pro 4k.

Edytowane przez kengi

• Odpowiedzi 7
  • Wyświetleń 88
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Destroyer
    Destroyer

MouseMux | Multiple Mouse Cursors on one Windows desktop TeamPlayer4 Download - Multi mouse, multi cursor, multi user on a PC desktop TeamPlayer for Windows - Download it from Uptodown for free Też po

Napisano

Nie widziałem takiego softu. Aż do takiego poziomu leniwości nie doszedłem jeszcze xD Ja zmieniam monitory skrótem na klawiaturze.

Napisano

Zaproponowałbym dwa tablety 24" w takim razie, ale nie wiem, czy sterowniki by to dźwignęły.

Chyba jednak najprościej pogodzić się ze skrótem zmieniającym mapowanie.

Rozumiem Twój ból, bo sam mam konfigurację 2x24 plus Cintiq 16 i czasem na samą myśl, że mam coś na monitorach przestawić się poddaję i olewam.

Zawsze można też ejaja jakiegoś spytać.

Tu jest jakieś małe narzędzie do trzymania kursora na jednym monitorze, ale nie wiem, czy nie zablokuje Ci to w sumie pracy na tablecie. https://sourceforge.net/projects/dualmonitortool/

Napisano

MouseMux | Multiple Mouse Cursors on one Windows desktop

TeamPlayer4 Download - Multi mouse, multi cursor, multi user on a PC desktop

TeamPlayer for Windows - Download it from Uptodown for free

Też pomyślałem o dual monitor tool ale czy mapowanie tabletu zadziała bo jednak też rusza kursorem :) Bardzo niszowa potrzeba :) Jeszcze w DisplayFusion może by coś było do tego ale sprawdziłbym te pierwsze linki musemux powinno zadziałać w trybie swtich

Edytowane przez Destroyer

Napisano
  • Autor

@Destroyer dzięki. To pierwsze działa tak jak bym tego chciał, no może prawie... bo ma problem ze znikaniem kursora podczas rysowania, ale można go całkiem wyłączyć a i tak widzę gdzie piórko ląduje, więc dałoby radę z tym żyć.

Ale tablet obsługuje w wersji za 38 baksuf (trial działa 25min, max 5 razy). Zastanowię się czy jestem aż tak leniwy hehe. Ale dzięki. Przynajmniej wiem, że jest opcja.

EDIT: jednak w darmoszce też to działa, tylko nie można wyłączyć widoczności kursora na tablecie, przez co zostaje w miejscu startu pierwszej krechy. I nie ma paru funkcji, które nie są krytyczne dla samego działania.

Edytowane przez kengi
dodatkowe info

Napisano

@kengi pewnie jakbyś się uprał to byś znalazł wersję edukacyjną żeby zobaczyć czy działa jak trzeba :P Choc nie wiem czy taki niszowy program mają w krakowie :)

Tak mi się od razu skojarzyło z Setlers II i multiplayerze na split screenie z obsługą dwóch myszek więc pomysł nie jest taki nowy choć bardzo niszowy :)

Edytowane przez Destroyer

Napisano
  • Autor

Hehe, stać mnie może nawet żeby jednak kupić, ale nie wiem czy serio aż tak leniwy jestem, a jakby tak całkiem uczciwie i zgodnie z licencją, to żeby robolić to już chcą $69. Chyba, aż tak mi nie zależy.

BTW. w ustawieniach wszystkie problemy jakie miałem, można powyklikiwać i w ogóle jest cacy, ale tylko na wersji płatnej. Dla biedaków, sporo zostaje wkurzających pierdół, jak np. brak zmiany kursora na webie, gdy masz np. link i normalnie się na łapkę zmienia, w wersji free nie można włączyć opcji "Enable windows cursor" i ni ma, są też ograniczone kształty (themes) kursorów (ma tylko parę swoich, a wywala np. czarny windowsowy; to dostępne tylko w wersji pro)... pewnie jest więcej ograniczeń... ale na razie chyba to jest jedyna opcja, która rzeczywiście działa jak bym chciał.

Edit: I jest jeszcze to, i już mi się odechciało (a mogło być tak pięknie 😢): MouseMux generates telemetry to help us understand how it behaves on various systems. All data is anonymized, no personal data is sent to our servers. No interaction data is sent, so no keystrokes, no titles of windows you clicked, etc. We’re mainly gathering which features are being used, how long some operations take and what warnings are generated during a MouseMux session. We’ve built a list of all specific data that is sent to our servers – find it at https://mousemux.com/pages/telemetry - feel free to contact us if you have any questions or concerns!

Edytowane przez kengi

Napisano

@kengi no wiem jak jest, też czasem by mi się "przydała" jakaś pierdołka ale jak parzę na cenę a potrzebuję jednej opcji lub to jest taka fanaberia czy lenistwo to jednak mówię sobie, że za tyle to nie :) Kiedyś kupiłem jakiś plugin do mayi chyba za 500$ co to miał mi się przydać do przyszłych zleceń a koniec końców po testowej pracy zleceniodawca zleceniodawcy się rozmyślił i wyszedłem na zero po próbnej pracy jeśli nie policzę swojej pracy :P A plugin od dawna już nie jest rozwijany, nie ma nawet strony działał pewnie w mayi 2012 czy czymś takim :P
Jakieś gry, pluginy czy assety też czasem kupowałem bo promocja i się przyda i nigdy nie użyłem i teraz staram się ograniczać tzn kupować inne głupoty :)

Telemetrię pewnie można zablokować jakimś firewallem blokującym całą komunikację z tego softu, chyba, że wtedy przestanie działać :)

A darmowa wersja musi mieć irytujące ograniczenia, nawet małe jak kamyk w bucie bo jak inaczej by sprzedali wersję płatną? :P