Hindus Napisano 5 Listopad 2005 Share Napisano 5 Listopad 2005 kome jak na ciebie to średnio :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 5 Listopad 2005 Share Napisano 5 Listopad 2005 wrzucał ktos tu renderki z maxwellka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 5 Listopad 2005 Share Napisano 5 Listopad 2005 chyba nie - my sie może poszczycimy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 5 Listopad 2005 Share Napisano 5 Listopad 2005 oby do 22 nowembra :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 5 Listopad 2005 Share Napisano 5 Listopad 2005 nie już raczej po ;) aha Marcin jest szansa na nową scenke ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 5 Listopad 2005 Share Napisano 5 Listopad 2005 Marcin - bez trawy nie bylby taki wypasiony :P thx :* hindus - dzieki, to mi pochlebia :) rendery z maxwella byly, poszukajcie. chyba kitchen o ile pamietam. a co do nowej sceny to niedlugo sie zrobi i bedzie to raczej exterior Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 12 Listopad 2005 Share Napisano 12 Listopad 2005 Jezeli mozna to ja tez chciałbym pokazac taki mój mały renderek z oświetleniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 12 Listopad 2005 Share Napisano 12 Listopad 2005 Za ostre cienie jak na te pore dnia i padaja pod zlym katem. Wyglada troche sztucznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 12 Listopad 2005 Autor Share Napisano 12 Listopad 2005 ok , jak widze scena wam podeszla wiec kozystajac z dobrodziejstw Hindusa podaje link do sceny ktorą hindus zuploadował (to dla tych ktorzy jej nie mają ) http://rapidshare.de/files/7434302/desert_house_no_sun.rar.html prosil bym tez o opis oswietelnia jaki zastosowaliscie , ideą wątku nie bylo pokazywanie kto jak zrobil tylko dzielenie sie doswiadczeniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 12 Listopad 2005 Share Napisano 12 Listopad 2005 sorry, ze nie dałem od razu ustawien, ale zupełnie o tym zapomniałem :/ render: oświetlenie: Dwa światła vray, barwy zółtej, Mult. 25, typ: sphere. Jedno śwaitło target spot, cienie vray, barwa R 198 G 183 B 160, mult. 0,7. acha, jeszcze jedno dodatkowe śiwatło vray, barwa R 199 G 181 B 201, mult. 15, typ: plane. rozmieszczenie świateł: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 13 Listopad 2005 Share Napisano 13 Listopad 2005 Marcin, przerob posta zeby bylo widac ze to kolejna scena, niech wszyscy pobierają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 13 Listopad 2005 Autor Share Napisano 13 Listopad 2005 pierwsza strona wątku zostala lekko odswierzona , wszelkie nowe sceny bedą sie pojawiały własnie tam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 13 Listopad 2005 Share Napisano 13 Listopad 2005 rendery mają byc z kamery umieszczonej w scenie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 13 Listopad 2005 Autor Share Napisano 13 Listopad 2005 mogą ale nie muszą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 13 Listopad 2005 Share Napisano 13 Listopad 2005 ... lecz niekoniecznie ładny ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 14 Listopad 2005 Share Napisano 14 Listopad 2005 mentaller- szkoda, ze taki jednolity biały materiał, no i o ustwieniach zapomniałes :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 14 Listopad 2005 Share Napisano 14 Listopad 2005 dzisiaj sproboje dorzucić wersje z texturami (wtedy dodam ustawienia). narazie co mozecie powiedzieć o renderze ;] ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KNYGHU Napisano 14 Listopad 2005 Share Napisano 14 Listopad 2005 moze to juz stara scenka ale ucze sie własnie wnętrz w v-ray Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 14 Listopad 2005 Autor Share Napisano 14 Listopad 2005 troche brakuje kontrastu , za oknem zgubiona expozycja ale calkiem niezle sama jakosc GI tez pozostawia wiele do zyczenia jeslichodzi o slonce to intensywnosc jest za mala , tzn ta smuga na podlodze jest troche za blada obserwuj zdjecia wnetrz , odrazu zalapiesz co jak ma wygladac , co jest wazne w prezentacji zwroc uwage tez na kąt padania cieni , taki kąt slonca rowna sie z zachodem , cale pomieszczenie bylo by bardziej beżowe z malą domieszką fioletu , dla mnie swiatlo dzienne rowna sie w granicach 70 - 75 stopni kazde wnetrze daje inny blending , czasem trzeba sie troche natrudzic zeby dobrac saturacje niebieskiego razem z saturacją i intensywnoscią direct lighta zeby ładnie sie ze sobą mieszały , niestety nie ma na to recepty ;] trzeba testowac , do tego własnie stworzony zostal ten watek wrzuce cos chyba niedlug ze swoich wypocin jesli sie uporam ze swoimi sprawami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mtdaddy Napisano 20 Listopad 2005 Share Napisano 20 Listopad 2005 moja pierwsza próba tak na szybko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 20 Listopad 2005 Autor Share Napisano 20 Listopad 2005 przepalone , słonce swieci mocno a chmury wygladają jak by miała przejsc burza ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 20 Listopad 2005 Share Napisano 20 Listopad 2005 fajne, jak makieta :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mtdaddy Napisano 20 Listopad 2005 Share Napisano 20 Listopad 2005 spróbuję poprawić mastahy ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MonsterDream Napisano 20 Listopad 2005 Share Napisano 20 Listopad 2005 No to ja troche jestem zacofany i dopiero zrobiłem kuchnie :) Jest to mój pierwszy interior oświetlony samodzielnie. V-RAY...... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-RoX- Napisano 20 Listopad 2005 Share Napisano 20 Listopad 2005 Postanowiłem spróbowac sił w Light Contest. I zrobilem salon i kuchnie niestety na kuchnie musicie zaczekac bo musze jescze ją dopracowac. Ale zamieszczam salon.:). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 20 Listopad 2005 Share Napisano 20 Listopad 2005 Shade - podstawowy blad - w srodku jasno a za oknem ciemno :P powinno byc przepalone na zewnatrz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MonsterDream Napisano 20 Listopad 2005 Share Napisano 20 Listopad 2005 dzięki,zapamiętam ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-RoX- Napisano 21 Listopad 2005 Share Napisano 21 Listopad 2005 Tak jak obiecalem fotka kuchni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DonKichot Napisano 21 Listopad 2005 Share Napisano 21 Listopad 2005 jak z horroru :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 11 Grudzień 2005 Share Napisano 11 Grudzień 2005 Witam!! pierwszy render w moim zyciu :D wiem ze badziewny ale jest to pierwszy wiec sie nie smiac.... ;P troche ciemno.......... aha render oczywiscie w mental ray (max6) jakby kogos interesowaly ustawienia to jutro zapodam to chyba wszystko... ps. mam teraz pelo modeli (interiors) wiec bede cwiczyl hyhyhy pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 11 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 11 Styczeń 2006 calkiem ciezkie ustawienia ile sie renderowalo ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 12 Styczeń 2006 Share Napisano 12 Styczeń 2006 Zawsze chcialem miec tak umieszczony piekarnik. :/ Duron 1800, 512mb ramu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 12 Styczeń 2006 Share Napisano 12 Styczeń 2006 To i ja pokaże swoje wypociny w dodatku bardzo długie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 13 Styczeń 2006 Share Napisano 13 Styczeń 2006 Dzieki DUNDE. Poczatkowo samplingi materialow i swiatel byly wyzsze, ale mi sie koputer zawieszal, to musialem zmniejszyc. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
el_presidente Napisano 13 Styczeń 2006 Share Napisano 13 Styczeń 2006 Atak kolorów:D MR 2 swiatla, IES sun +skylight Samle 4/16 Lanczos GI 500 Sample radius 75 fotony i fg standard 18:26sek [email protected] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 13 Styczeń 2006 Share Napisano 13 Styczeń 2006 Ciekawe, ale efekt bylby imo lepszy gdyby swiatlo bylo gdzies za kamera. :) Tak bardziej z prawej. Marcin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kannu Napisano 13 Styczeń 2006 Share Napisano 13 Styczeń 2006 a mi sie podoba tak jak jest teraz . Nie wiem o co tu chodzi - obiekt bardzo prosty, a jakiśtaki przyjemny sie wydaje :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 13 Styczeń 2006 Share Napisano 13 Styczeń 2006 Ale ten juz zrenderowalem, a pierwszego nie chce renderowac. ;) A Marcinowi ladnie wychodza takie scenki, wiec sie pytam. :) Pozatym moze watek troche by sie rozruszal. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
el_presidente Napisano 13 Styczeń 2006 Share Napisano 13 Styczeń 2006 Idontlajket:( Tak jak mysllalem, swiatlo zza kamery i pod malym katem splaszcza bryle, niśt kontinuen:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 13 Styczeń 2006 Share Napisano 13 Styczeń 2006 hmmm, bo cien jest za ostry, za duzo tu kolorowego (niebieskiego? chyba, ze to kolor budynku...) GI, a za malo ostrego (zoltego, prawie bialego) slonca. :) Kontrast by sie przydal wiekszy. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 13 Styczeń 2006 Share Napisano 13 Styczeń 2006 Fajny render tylko wygląda tak jakby sciana była na niebiesko pomalowana i tak jak pisał RA nie widac zołtego ktory ma robic za promienie słoneczne ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
el_presidente Napisano 14 Styczeń 2006 Share Napisano 14 Styczeń 2006 ściany są niebieskawe, taka farba:) Zólty fe kolor to go nie ma:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 14 Styczeń 2006 Share Napisano 14 Styczeń 2006 Skusilem sie, ale nie podoba mi sie. :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 14 Styczeń 2006 Share Napisano 14 Styczeń 2006 światełko fajne ale kolory do niczego :) wnętrze też :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 14 Styczeń 2006 Share Napisano 14 Styczeń 2006 ;) Fakt, jakas nowosc by sie przydala. :) Kolory faktycznie sprane, ale co mi tam. :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 14 Styczeń 2006 Share Napisano 14 Styczeń 2006 5h to troche dlugo chyba, ale ja sie na Quasi-Monte Carlo nie znam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 15 Styczeń 2006 Share Napisano 15 Styczeń 2006 hmm interesuje mnie jakiego użyłeś aa że przy 10 samplach praktycznie nie ma noisu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kronos Napisano 29 Styczeń 2006 Share Napisano 29 Styczeń 2006 Coś nikt tu już dawno nie zamieszczał renderów, więc wybiję się z tłumu :) Oto moje wypociny w yafray'u (jeśli chce ktoś .blend sceny to zapraszam na gg). Render (P4 1.8 GHz 512 MB RAM) zajął 46 minut, ustawienia załączam poniżej :D. Wersja po przekontrastowaniu w Gimp'ie: Wersja bez przeróbek Czekam na komentarze :) pozdrawiam Edit: Naprawione, nie wiem czemu zniknęły linki do renderów... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 29 Styczeń 2006 Share Napisano 29 Styczeń 2006 Nic nie widac. :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kronos Napisano 29 Styczeń 2006 Share Napisano 29 Styczeń 2006 Nic nie widac. :( A teraz ? Z jakiegoś dziwnego powodu okazało się że w poście nie było żadnych linków/adresów do zdjęć :/ A wcześniej mi działało... pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi