Bzyku Napisano 7 Grudzień 2004 Share Napisano 7 Grudzień 2004 A wiec tak po dluzszym czasie musialo do tego dojsc czyli ja(bzyku) vs. on(loozack) ale zeby nie bylo latwo i w nieskonczonosc elementów elemencikow i polygonow ograniczamy sie do tylko albo az 15.000 faces (trinagles) czyli cos czego nigdy nie robilismy. wybor padl na cos tak brzydkiego czego jeszcze nigdy na oczy nie widzialem ale inicjatywa byla moja wiec wyboru samochodu dokonal loozack :P. a i jeszcze jedno oprocz tego ze walcze ja i on to dodatkowo dochodza do tego Avid vs. discreet, ale jesli ktos sie chce dolaczyc to tej bitewki to zapraszamy co nie loozack :). dla tych ktorzy maja ochote sie dolaczyc to link do spakowanyc referencji i zdjec tego Japonskiego cacka :P. http://members.lycos.co.uk/looztemp/stuff/beat_ref.rar --mirror-- http://bzyku.netrulon.com/beat_ref.rar takie cus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SansSerif Napisano 7 Grudzień 2004 Share Napisano 7 Grudzień 2004 brzydszego juz nie bylo auta? :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 7 Grudzień 2004 Share Napisano 7 Grudzień 2004 oj bedzie ciekawie :) auto P@D@K@ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 7 Grudzień 2004 Share Napisano 7 Grudzień 2004 brzydszego juz nie bylo auta? :| Hehe chyba nie ;). Powodzenia panowie ;> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 7 Grudzień 2004 Share Napisano 7 Grudzień 2004 szukałem czegoś najbardziej zbliżonego do boxa, łatwiej będzie modelować ;) poza tym autko jest według mnie całkiem ładne (ten napis "Beat" mi się podoba) :D no to nie ma odwrotu, trzeba będzie modelować... a jak więcej osób jest chętnych to mogę spakować rzuty i referencje i wrzucić na ftp pozdrawiam referencje spakowane (ok. 30 zdjęć + rzuty), link znajduje się poniżej: http://members.lycos.co.uk/looztemp/stuff/beat_ref.rar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 7 Grudzień 2004 Share Napisano 7 Grudzień 2004 wkoncu jakas pozadna bitwa;);) chyba pierwsza low poly:P:P juz sie nie moge doczekac starcia pierwszych renderowa a samochod az taki brzydki nie jest:D:D zycze wytrwalosci wkoncu moze jakas bitwa dojdzie do konca bo salvatora i kliceka juz chyba nie;D;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quadysz Napisano 7 Grudzień 2004 Share Napisano 7 Grudzień 2004 no no :) fajny pomysl a macie jakies ograniczenie czasowe? czy tak do swiat.. wielkanocnych albo bozego narodzenia next year :D tak tylko pytam :D 15k hehe moze chociaz 50k powodzenia chcialem sie zapoznac z referkami ale cos nie moge sciagnac... a samo auto hehe - :) bzyyydal az taki nie jest z tylu wyglada troche dla mnie jak tansza wersja :) MG w kazdym razie bede czesto zagladal :) powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 7 Grudzień 2004 Share Napisano 7 Grudzień 2004 oj, coś się Lycos wycfanił i blokuje hot-linkowanie :| no to inaczej... arghh, załącznika o wielkości 1mb nie mogę zamieścić, ehh... w takim razie podam tylko adres stronki, na której są rzuty http://www.onnovanbraam.com a referencje znalazłem na Google :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salvator Napisano 7 Grudzień 2004 Share Napisano 7 Grudzień 2004 może chociaż wam starczy sił :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 7 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 7 Grudzień 2004 i pomysla :) jeszcze ani jeden moj model nie mial mniej niz 630.000 :) to lekko delikatnie musze zjechac tak o jakies 615.000 :D.no teraz to problem bo mi sie wzszystko miesza od przynajmniej polowy roku nie uzywalem czegos takiego jak XSI czuje sie jakbym sie go uczyl od nowa ale jaja :D. Quadysz ja bym chcial to nawet obnizyc do 10k bo 15k to duzo wtedy to bedzie low a nie cos miedzy low a med Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 8 Grudzień 2004 Share Napisano 8 Grudzień 2004 loozkak jezeli chcesz to refki moge wrzucic na wlasny serwer... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 8 Grudzień 2004 Share Napisano 8 Grudzień 2004 w sumie nie ma co pokazywać bo jest jeszcze sporo błędów ale to tak na początek, że niby coś się dzieje ;) pozdrawiam P.S. dzięki Klicek za propozycję ale już namówiłem Bzyka, żeby wrzucił na swój serwer :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 8 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 8 Grudzień 2004 no to moje wypociny polygonowe i to jeszcze low :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 8 Grudzień 2004 Share Napisano 8 Grudzień 2004 ojej ale dajecie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inespew Napisano 8 Grudzień 2004 Share Napisano 8 Grudzień 2004 ojjjjjjjjjj bedzie sie działo :D życze powodzenia obydwu wam. Bede tu lookał. PS: Samochód paskudny :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 8 Grudzień 2004 Share Napisano 8 Grudzień 2004 Lo Poly to to nie bedzie ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 8 Grudzień 2004 Share Napisano 8 Grudzień 2004 Marcin -> będzie. Fury w nowych wyścigach mają nawet ponad 15k. Ciekaw jestem co Wam wyjdzie. No i mam nadzieję że będziecie liczyć w trisach, nie quadach :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 8 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 8 Grudzień 2004 Marcin wiesz dlamnie wszystko co ma mniej niz 100k to juz niezle lowpoly :D, a ja innej mozliwosci niemam jak tylko liczenie tri... wiec wynik bedzie prawdziwy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 8 Grudzień 2004 Share Napisano 8 Grudzień 2004 haha :] no do NFSU 3 to mogąbyc bryczki ... ale dobra ... robta co chceta ... ja podziwiam efekty ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dracools Napisano 8 Grudzień 2004 Share Napisano 8 Grudzień 2004 Heh ale felgi to macie do naśladowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 8 Grudzień 2004 Share Napisano 8 Grudzień 2004 a takie pytanie mozna sie dolaczyc do bitewki czy jest zamknieta:)???? bo niegdy jeszcze sie nie "bilem" z tak dobrymi samochodziazami:P:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 8 Grudzień 2004 Share Napisano 8 Grudzień 2004 ... ale jesli ktos sie chce dolaczyc to tej bitewki to zapraszamy co nie loozack :) ... Hmm chyba jasno Bzyku powiedzial/napisal ;)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 8 Grudzień 2004 Share Napisano 8 Grudzień 2004 no to jak jest pozwolenie:D:D dolaczam do bitewki:) narazie to wszystko ma 9754 facow(moge zle patrzec (ja patrze w tym okienku co mi sie renderuje)) ale sama karoseria ma ok 1500-1700 same dzwi zajmuja ponad 300(ale maja grubosc jak bedzie trzeba robic wnetrze) i tu takie pytanko czy trzeba robic wnetrze czy nie?? wiem ze czeka mnie duzo poprawiania ale to tak na szybko aby miec ksztalt:D:D koniec gadania zamieszczam z 2h prace:D aha teraz zauwazylem ze na drzwi nie dalem smootha ps holera cos malo widac na tych renderach ps2 blagam nie zjezdzajcie po mnie za bardzo pierwszy model lp:D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 8 Grudzień 2004 Share Napisano 8 Grudzień 2004 Nielot007, wellcome on board :) 2h i masz już tyle zrobione, khem... to ja wolę nie mówić ile w sumie już nad tym wszystkim siedziałem ;) taki mały update... 1604 faces P.S. jak ktoś nie zauważył a też by chciał dołączyć do mini-bitwy to Bzyku zamieścił w pierwszym poście linki do referencji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość eax Napisano 9 Grudzień 2004 Share Napisano 9 Grudzień 2004 To ja tez sie dolacze do tej bitwy ;), oj ciezko bedzie sie zamnac w 15k :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość eax Napisano 9 Grudzień 2004 Share Napisano 9 Grudzień 2004 1st renderki: (dopuszczalny jest custom tuning?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 9 Grudzień 2004 Share Napisano 9 Grudzień 2004 bzyku i loozack - hihihi wyprzedzaja was ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 9 Grudzień 2004 Share Napisano 9 Grudzień 2004 Eax88, tuning powiadasz... jakiś tam maleńki chyba nie zaszkodzi, sam mam zamiar dać tej rakiecie jakieś inne felgi, ale mega spojlerów czy progów na pewno nie planuję :) poza tym to WYŁĄCZ MESH SMOOTH :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ultek Napisano 9 Grudzień 2004 Share Napisano 9 Grudzień 2004 Hehe... Loozack trzymam za Ciebie kciuki! Pokaz co tam Zgierz potrafi! A jak! :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość eax Napisano 9 Grudzień 2004 Share Napisano 9 Grudzień 2004 1324 face'ow(670 poly) doloze jeszcze jakies 200 zeby miejscami bylo bardziej okraglo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 9 Grudzień 2004 Share Napisano 9 Grudzień 2004 Ultek, dzięki, nie wiedziałem, że ktoś tu jeszcze jest ze Zgierza :) Eax88, zmniejsz trochę natężenie światła bo mało widać na renderach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Napisano 9 Grudzień 2004 Share Napisano 9 Grudzień 2004 wziolbym udzial ale mam jeszcze do skonczenia scene do Is-2 pod alienwar ... :/ ale jak sie wyrobie a bitwa bedzie on top to sie przylacze z chcecia :P . Swietna robota ziomy .:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 9 Grudzień 2004 Share Napisano 9 Grudzień 2004 Predator, przecież termin nadsyłania prac na konkurs Alienware mija chyba dopiero w marcu, więc dla odpoczynku możesz sobie pyknąć Honde, zwłaszcza że ma ona tak proste kształty, że aż przyjemnie się ją modeluje ;) 2630 faces pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plyntex Napisano 9 Grudzień 2004 Share Napisano 9 Grudzień 2004 loozack, eax88 :) Głowno pozdrawia Zgierz :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 9 Grudzień 2004 Share Napisano 9 Grudzień 2004 Loozack dawaj dawaj nie przestawaj hehe ;) 3mam za Ciebie kciuki:). Licze na to ze jak juz skonczycie to dacie duzo screenow z siateczkami. Pozdrawiam & powodzenia dla wszystkich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 9 Grudzień 2004 Share Napisano 9 Grudzień 2004 i export do Xpand Rally ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 9 Grudzień 2004 Share Napisano 9 Grudzień 2004 hehe, dzięki Pionier 3882 faces :( Bzyku do roboty! :P chociaż i tak wiem, że mnie przegonisz ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 10 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 10 Grudzień 2004 a ja tak sobie mysle hymmm kurde wymodelowales te smieszne wlociki na masce silnika to tam z tylu :D . a ja sobie na tym chyba zaoszczedze bo to zawsze pare polygonow a dzisiaj byl czas na ST wiec update-a brak czyli poprosti sie lenie :D. chyba czas zmienic nazwe walki. Witam przeciwnikow :). ale nie do konca sie tak lenilem i troszke wyrownalem tylek i maska dokonczona ale oczywiscie jeszcze do poprawy :) wie co to pozniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 10 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 10 Grudzień 2004 jeszcze jeden i ostatni w tym tygodniu update. ranne modelowanie :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 10 Grudzień 2004 Share Napisano 10 Grudzień 2004 taki malutki update Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 11 Grudzień 2004 Share Napisano 11 Grudzień 2004 no w końcu się wzięli do roboty ;) ja też pewnie dzisiaj coś dorzucę tylko zrobię porządek na dysku po formacie pozdrawiam P.S. Eax88, gdzieś się podział ?! :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 11 Grudzień 2004 Share Napisano 11 Grudzień 2004 po takiej obserwacji mysle ze minibitwy ktore maja szanse sie skaczyc z powodzeniem to wlasnie witwy loPoly ;) idziecie jak burza ... i dobrze bo moze przelamiecie ten stereotyp "bitwy" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 11 Grudzień 2004 Share Napisano 11 Grudzień 2004 nono, żebyś nie zapeszył :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salvator Napisano 11 Grudzień 2004 Share Napisano 11 Grudzień 2004 no róbcie, róbcie, to LP , co wy tyle czasu robicie ;] dawać mi tu apdejty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość eax Napisano 11 Grudzień 2004 Share Napisano 11 Grudzień 2004 sorry ze te update'y sa tak rzadkie i nieregularne ale wazne ze sa prawda ?? :D. BTW, "zaklepuje" sobie jaskrawy zielony :P :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 11 Grudzień 2004 Share Napisano 11 Grudzień 2004 to teraz ja maly update:D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 11 Grudzień 2004 Share Napisano 11 Grudzień 2004 aha nardzie wszystko ma 10500 facow wszystko juz mam wyciete Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asblaze Napisano 11 Grudzień 2004 Share Napisano 11 Grudzień 2004 a ja mam pytanie.. bo chyba się przyłączę ;) Obiekt ma być jednolitą bryłą, czy przygotowany pod animację? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 11 Grudzień 2004 Share Napisano 11 Grudzień 2004 wzialbym udział ale jestem poczatkujacy i nie wiem czy dam rade :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salvator Napisano 11 Grudzień 2004 Share Napisano 11 Grudzień 2004 qba - i oczywiście oczekujesz, że jakiś pro da ci rękę i powie, że moc jest z tobą, dasz radę, będę cię osłaniał, idź i walcz ;] eax - czekam na górę i dół, pomiędzy jak narazie wszystko pasi :P nielot - no to już masz samochód, teraz reszta :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi