boowa Napisano 8 Kwiecień 2003 Share Napisano 8 Kwiecień 2003 Auć i oops [gafa] trochę się pogubiłem przy tym forum (starość nie radość)... A do rzeczy - poobserwowałem trochę bitwy i postanowiłem przystąpić do zabawy i tak ta bitwę traktować - nie jestem wymiataczem ani też nawet amatorem - ot tak sobie dłubię. A jeśli chodzi o temat to wymysliłem sobie taką postać: Lady Dhampir czyli pół Wampir pół powiedzmy człowiek w wersji Soft - czyli kobiecej. Załączam szkic zrobiony na szybko i za moment jeszcze początki buziaczka. Czekam na opinie. ;)) [Edited on 9-4-2003 by Tesaurus] [Edited on 9-4-2003 by Tesaurus] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boowa Napisano 8 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 8 Kwiecień 2003 zapomniałem rysunku [boje się] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 8 Kwiecień 2003 Share Napisano 8 Kwiecień 2003 hmm...chyba juz gdzies wampira widzialem na bitwie..ale nie jestem pwien:]...pomysl spoko..tylko czy wystarczy sama kobieta? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boowa Napisano 8 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 8 Kwiecień 2003 Ech mam nadzieję, że wystarczy - przecież nie powinno być tła, ale myślę, że kilka szczegółów stworzy miły klimat ;). Np. Kosa na Wampiry (Dhampiry na nie polują) i puchar wylewanej krwi. (ale se walnąłem poprzeczkę) aha i początki główki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boowa Napisano 8 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 8 Kwiecień 2003 ...i po małych poprawkach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sharp Napisano 8 Kwiecień 2003 Share Napisano 8 Kwiecień 2003 Nooo...twarzyczka spoko...czekam na więcej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blooddragon Napisano 8 Kwiecień 2003 Share Napisano 8 Kwiecień 2003 łooo, świetna twarz! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boowa Napisano 8 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 8 Kwiecień 2003 Dzięki - nauka stylistyki i visage nie poszła na marne - anatomia i fizjonomia w miare opanowana :) no i muszę podziękować mojej kumpeli za użyczenie swojej buźki dołączam zrzut z pracy nad głową - problem mam z uszami bo takie lekko elfie to pierwszy raz będę robił :)[papapa] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boowa Napisano 8 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 8 Kwiecień 2003 sorki - jeszcze raz zrzut Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barył Napisano 8 Kwiecień 2003 Share Napisano 8 Kwiecień 2003 a ja mam tylko jedno pytanie i zgory dizenx za odpoweidz :) czym rysowales szkic?? (malowales?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SCORPI Napisano 8 Kwiecień 2003 Share Napisano 8 Kwiecień 2003 jak narazie nei przypomina mi to głowy tej wampirki tylko głowy tego gostka co zrobił GOtham :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boowa Napisano 8 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 8 Kwiecień 2003 Tablet i Photoshop 7 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barył Napisano 8 Kwiecień 2003 Share Napisano 8 Kwiecień 2003 hehehe :) to musze sobie sprawic tablet (nie wiem za co hehehe) i nauczyc sie zabawy w photoshopie :)fajny modelik glowy :) -pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 9 Kwiecień 2003 Share Napisano 9 Kwiecień 2003 dolaczam sie do wypwiedzi Scorpiego...na razie bardziej mi to przypomina faceta:]...moze przez te usta? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boowa Napisano 9 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 9 Kwiecień 2003 Postaram się poprawić to i owo. Dzięki za uwagi. Może rzęsy trochę pomogą?[mruga] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kroopson Napisano 9 Kwiecień 2003 Share Napisano 9 Kwiecień 2003 nos, szyja i przede wszystkim konstrukcja szczęki - ponadto twarz rozpoznajemy jako kobiecą dzięki temu, że kobiet mają takie dodatkowe zgrubienia tłuszczy pod kośćmi policzkowymi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr. eA Napisano 9 Kwiecień 2003 Share Napisano 9 Kwiecień 2003 Originally posted by boowa Ech mam nadzieję, że wystarczy - przecież nie powinno być tła, ale myślę, że kilka szczegółów stworzy miły klimat ;). Np. Kosa na Wampiry (Dhampiry na nie polują) i puchar wylewanej krwi. (ale se walnąłem poprzeczkę) Nie to ze sie przyczepiam o plagiat:D ale chyba bedziemy mieli podobne postacie. Szczegolnie jak o kosie wspomniales. Looknij sobie moja bitwe (nazwa tez jakas podobna:)) pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boowa Napisano 9 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 9 Kwiecień 2003 Auuuuuuuuuuuć - masz rację - ale to nie było zamierzone - postaram się to zrobić tak aby nie było plagiatu - i sorki przepraszam. Może pozmieniam to i owo - dodam kaptur itp... Niestety brak czasu to nacięższa moja choroba zatem moge mieć problemy z regularnym uzupełnianiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SiD Napisano 9 Kwiecień 2003 Share Napisano 9 Kwiecień 2003 No dobrze sie zapowiada , ciekawe ciekawe :0 powodzenia jeszcze niewiele widac , :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boowa Napisano 9 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 9 Kwiecień 2003 Walka z głową Dhampirzycy chyba skończona - ten grymas to 2h pracy więc proszę o wyrozumiałość. Aha - ze względu na to, że postać powstaje jako model w pozie (czyli nie na planie krzyża) - mam ciut więcej zabawy i przepraszam za niekonsekwencje w stosunku do szkica - ale szkic to szkic - a wyobraźnia i możliwości swoje ;) Aha - oglądałem film ARCHE - polecam fanom 3d Max\'a :cool: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 9 Kwiecień 2003 Share Napisano 9 Kwiecień 2003 hmm..nadal mi to przypimna faceta:((...i ta glowka ma chyba troche za wysokie czolo prawda?> P.S. A musi byc koniecznie kobieta?:] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boowa Napisano 9 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 9 Kwiecień 2003 mały suprize :D udało mi się odnaleźć książkę Dhampir z Dhampirzycą (nie Wampirzycą !!!) na okładce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boowa Napisano 9 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 9 Kwiecień 2003 dalej przypomina faceta? łoj... hmmmm trza popracować :) narazie poprzerzucam strony o mejk apie filmowym, może coś mnie natchnie na teksturyzowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ronin Napisano 9 Kwiecień 2003 Share Napisano 9 Kwiecień 2003 niezły model, ale rzeczywiście przypomina faceta. Trzeba chyba popracować nad ustami i łukami brwiowymi(za ostre) + czubek głowy jest za wysoko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boowa Napisano 9 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 9 Kwiecień 2003 mały updacik - wykombinowałem sobie już scenkę - prawdopodobnie też dodam płaszcz i może założę jej kaptur. dołączam szkic na szybko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Weles Napisano 10 Kwiecień 2003 Share Napisano 10 Kwiecień 2003 No stary zajebiście mi się podoba ten szkic, rezygnujesz z pierwszej wersji głowy ? Pytam bo od tej nowej wersji się troszkę różni, a tamta wcale nie była gorsza IMO oczywiście. Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YrC Napisano 10 Kwiecień 2003 Share Napisano 10 Kwiecień 2003 fajnie[edited by saygon]szkicujesz , co do glowy to modeling spoko tylko problem w tym ze wyszedl ci mezczyzna a nie sexowna kobitka , ja bym ja zrobil od nowa wedlug pierwszego szkicu [Edited on 10-4-2003 by YrC] [Edited on 10-4-2003 by saygon] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boowa Napisano 10 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 10 Kwiecień 2003 Cały czas pracuję nad głową ale myślę, że potrzebuję trochę czasu i przez ten czas podziałam z ciałkiem (robie je juz od wczoraj ale jak narazie mam problem z mięśniami). Moja znajoma rzeźbiarka zwróciła mi uwagę na głowę, że jest kobieca - tylko nieludzko kobieca i poradziła abym dorobił rzęsy i pokazał ją w innym rzucie. Jak myslicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SiD Napisano 10 Kwiecień 2003 Share Napisano 10 Kwiecień 2003 Nie wkurzaj sie ale , głowa tej kobiety przypomina mi troszku elfickiego mezczyzne , elfy mają takie delikatne rysy twarzy , hmm ciezko mi powiedziec jak to bedzie wygląac jak skonczysz ale pewnie jak dasz textury to sam bedziesz błedy widział moze troszke brode zwęzysz ciom ? i nosek zrobisz mniejszy i zresztą jak dodasz włosy to juz połowe zmieni powodzenia ci zycze ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boowa Napisano 10 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 10 Kwiecień 2003 Dzięki :) Nie wkurzam się (gdybym miał charakter impulsywny to bym juz kompa wywalił przez okno ;) )... Ale przyznam Ci rację - ponieważ Dhampirka jest z Mrocznej Elficy :) i nie dorabiam se teorii tylko wzoruje się na Across the Shadow. hihihi Nie wiecie czy dodanie tła jest sprzeczne z regułami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YrC Napisano 10 Kwiecień 2003 Share Napisano 10 Kwiecień 2003 ladna textura mozesz zrobic bardziej kobiecy wyglad Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gab3d Napisano 10 Kwiecień 2003 Share Napisano 10 Kwiecień 2003 Zawsze jak widze takie \'szkice\' wpadam w kompleksy i przestaje rysowac na jakis czas :D A wlasnie wczoraj machnalem taki obrazek ladny A3-wegiel, uwalilem pol domu moze zeskanuje. A ty dawaj z ta pracka w 2d wymiatasz, pokaz 3d. :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boowa Napisano 10 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 10 Kwiecień 2003 no i update ciałka - mam nadzieję, że pasuje - niestety ma niecałe 20000 ścianek więc muszę robić w oddzielnych plikach aby starczyło mocy na zabawę MeshSmooth. Wykonanie tego zajęło mi około 16 godzin więc plissss o wyrozumiałość... aha... ze względu na miłośników damskich piersi ;) wyjaśniam czemu takie silikony: będzie miała tj. w szkicu taki niby stanik niby kirys który podnosi i kształtuje piersi :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Kosiorek Napisano 10 Kwiecień 2003 Share Napisano 10 Kwiecień 2003 [piwo] iTY mowisz, ze nie jestes wymiataczem????[boje się] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boowa Napisano 10 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 10 Kwiecień 2003 Wiesz, że nie umiem wymodelować samochodu? ... a bardzo bym chciał skończyć model TransAM Supercharged 77 Bandit - i grzebiem się od listopada :((( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 10 Kwiecień 2003 Share Napisano 10 Kwiecień 2003 bede wyrozumialy i Ciebie pochwale :)..good job:))..tylko bys mogl jescze uwidocznic troche zebra z boku:)..ale to pozniej:..na razie dorob rece i przede wszystkim wymodeluj tam miesnie:) pozdro[piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boowa Napisano 10 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 10 Kwiecień 2003 Dzięki :) Nad dłoniami i rekoma pracuję - czego dowody dołączam... natomiast mięśnie przetłoczę jak postać ustawię w pozycji - żeby były naturalne.... niestety nie jestem teraz w stanie sobie wyobrazić jak się będą układać.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 10 Kwiecień 2003 Share Napisano 10 Kwiecień 2003 daj kostki:):)..oraz paznokcie jesli chcesz juz tak sczegolwo:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boowa Napisano 10 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 10 Kwiecień 2003 oki - postaram się - narazie update \"skobiecenia dłoni\" - mam też duże wątpliwości ponieważ kobieta ma dłuższe i cieńsze kości kciuka (poprosiłem koleżankę o opinie) więc chyba mocno przemodeluję :)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boowa Napisano 10 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 10 Kwiecień 2003 Proszę oto rączka - dodałem mocniejsze ścięgna i poszedłem za radą kumpeli (kciuk dłuższy i cieńszy). Ścięgna i zarys mocniejszy bo to dłoń osoby, która walczy z Wampirami i miącha kilkukilogramową kosą ;) nie za bardzo mam czas na zrobienie zmarszczek na knykciach więc załatwię to teksturą :) No i masz Pablo paznokietki :) może dłuższe? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boowa Napisano 10 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 10 Kwiecień 2003 ...i jeszcze lekkie oddalenie :) [urwanie glowy] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YrC Napisano 10 Kwiecień 2003 Share Napisano 10 Kwiecień 2003 Wypas ! nie podobaja mi sie tylko cycuszki(zbyt silikonowe) no ale rozne sa gusta :cool: [Edited on 10-4-2003 by YrC] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boowa Napisano 10 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 10 Kwiecień 2003 pisałem, że są one już w zamyśle przygotowane pod ten \"gorsecik\" jak na szkicu - a takowy zaokrągla piersi :) i oczywiście podnosi - myślę, że jak wystrugam gorsecik to będzie lepiej... ale to dopiero jak skończę ciałko :) narazie komp mi się nie wiesza ale wolę nie zapeszać bo ostatnio przy pewnej animacji zagotowałem kości pamięci :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blooddragon Napisano 10 Kwiecień 2003 Share Napisano 10 Kwiecień 2003 ale EXTRA [boje się] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boowa Napisano 10 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 10 Kwiecień 2003 ufff... ostatni chyba dzisiaj render bo mi oczy za uszy wychodzą... stóp nie będzie bo będą buty więc nie będę rzeźbił.... ;) ..a ten problem z łonem - kurcze nie mogę sobie z tym poradzić.... ale i tak będzie przykryte - sorki za lenistwo ;) ale są też inne rzeczy na tym swiecie oprócz Max\'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pindarr Napisano 10 Kwiecień 2003 Share Napisano 10 Kwiecień 2003 He he \"nie jestem wymiataczem\"[killer].Ja bym nad tym stwierdzeniem sie jeszcze zastanowil.A moze to bylo na zasadzie dowcipu?[lol2] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Kosiorek Napisano 10 Kwiecień 2003 Share Napisano 10 Kwiecień 2003 ......to skromnosc zwyczajna.......ale chyba lepiej by bylo szczerze podchodzic do swoich umiejetnosci.......albo nic nie pisac ps. bardzo mi sie podoba i mysle ze mozesz wygrac i zycze ci tego jak jeszcze paru innym wymiataczom hi! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Laser Napisano 10 Kwiecień 2003 Share Napisano 10 Kwiecień 2003 Będę mało okrzesany i powiem wprost, ja pier......, zajebiście!!!! Pablo, ty skończ z tymi żebrami. Modelki chudziny ci się zachciewa?? Widziałeś kiedyś wojowniczkę co jej tak żebra widać, takie to mięśnie mają :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boowa Napisano 10 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 10 Kwiecień 2003 Kurcze... \'wymiatacz\' to osoba, która jest w stanie zrobić w Maxie prawie wszystko - mi najlepiej idzie modelowanie organiczne (głównie ludzi) i modelowanie objektów SF - natomiast mam problemy (i to ogromne) z innymi rzeczami - wcale tak nie jest, że sie jedno na drugie przekłada.... niestety.... :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Kosiorek Napisano 10 Kwiecień 2003 Share Napisano 10 Kwiecień 2003 no to ujme to tak-jestes wymiataczem w modelowaniu organiczny dokladnie postaci co zgodne jest z tematem bitwy-jak Ci sie podoba?;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi