Napisano 25 Styczeń 200520 l Autor khem, macie jakieś lekarstwo na lenistwo ? :D powoooliiii do przoooduuuu (tyłu raczej)... pozdrawiam
Napisano 25 Styczeń 200520 l khem, macie jakieś lekarstwo na lenistwo ? :D sure, frontpage na cgtalk :)
Napisano 27 Styczeń 200520 l nooo odwalasz kawal dobrej roboty jak zwykle, najbardziej podobaja mi sie detale i gladkosc powierzchni, chociaz przewaznie jest plaska ;> pozdrawiam
Napisano 27 Styczeń 200520 l siemano, loozacka jak zawsze pracki twoje są zaje........., niema sie do czego dopierniczac :] poprostu jest pięknie, tesh bym tak chciał :)
Napisano 27 Styczeń 200520 l no widze ze len sie wziol do roboty :D ladnie ladnie ale do gladkosci w poly sie nie wypowiadam bo nie zawsze jest jak powinno byc :D ale mam nadziej znajac loozacka ze jest ok
Napisano 27 Styczeń 200520 l kome to samo sobie poyslame jak to zobaczylem ale po chwili pomyslalem to co javor:D:D super
Napisano 27 Styczeń 200520 l Autor zgłupiałem bo nie wiem o co ci teraz chodzi Kome... no uszczelka, jest sobie :)
Napisano 29 Styczeń 200520 l Autor robię tą felgę już drugi dzień (Rhino) i chyba jednak będe musiał zrobić inną bo ta po eksporcie ma ok 150k face'ów (a jeszcze brakuje otworów na śruby), chociaż może jeszcze popróbuję coś z nią zrobić, ehh... te bugi po środku to błędy przy eksportowaniu, do poprawy pozdrawiam
Napisano 29 Styczeń 200520 l potraktujcie moja pytanie jakby go nie bylo ;) a co do felgi do bardzo dokladna.. skoro nie wychodzi w rozcu, to moze sprobuj w poly? (tylko mnie nie wysmiej) powodzenia i wytrwalosci!
Napisano 29 Styczeń 200520 l Autor heh, dlaczego miałbym cie wyśmiać ? :) żeby zrobić taką felge dobrze w poly musiałbym mieć baaardzo dużo cierpliwości... a ja nie mam ;) pozdrawiam P.S. ale możliwe, że jednak zrobię, tylko mocno okrojoną... właściwie to zwykłą 5-cio ramienną bez tych bajerów jak już, ale to wszystko zależy od tego jak tą mi się uda wyeksportować
Napisano 29 Styczeń 200520 l jak masz zrobic prosta piecioramienna bez zadnych bajerow to juz lepiej z rhino ale z bugami.. chociaz jezeli mowisz ze jedna wazy 150k :| to moj ford do bitwy ma narazie 70k a jaki masz sprzet ze mowisz ze nie udzwignie? moze zrob ja w rhino ale nie az tak dokladnie.. zrezygnuj moze z filletow w jakich niedostepnych miejscach.. bo chyba nie bedziesz robil zblizen 5mm na felgi pozdrawiam
Napisano 29 Styczeń 200520 l Autor sprzęt udźwignie, skoro Celeron 800 i 256mb DDR 266MHz dało radę przy 1,2mln face'ów w Clio V6, to Athlon XP-M 2500+ @ 3200+ i 512 mb DDR 400 @ 440MHz da też radę przy tym ;) ale chciałem się zmieścić w max. 700k face'ów (mówię o całym modelu), ehh... będe kombinował jeszcze :) pozdrawiam
Napisano 30 Styczeń 200520 l dlaczego Wy (to znaczy posiadacze mocnych sprzetow) macie taki nawyk zeby sciskac paskiem modele do granic zeby kazdy zbedny kwadracik zniknal z polygon countera? przeciez komputery spokojnie wytrzymaja bez tego ;) hmm.. moze taka ambicja? ;) pozdrawiam
Napisano 30 Styczeń 200520 l Autor jaki by nie był komp to daleko mu do farmy renderującej, a zawsze lepiej renderować 1h niż 3 :) pozdrawiam
Napisano 31 Styczeń 200520 l Autor uff, po trzech dniach mordowania się skończyłem felge, jeeee :D całość to równiutkie 102000 face'ów (po ostrej optymalizacji) pozdrawiam P.S. jak zrobię oponę to wtedy pokarzę jak to wygląda razem z Jeepem :) EDIT jako ciekawostkę daję ujęcie jednego elementu przed i po optymalizacji (wszystko ręcznie) przed... po...
Napisano 31 Styczeń 200520 l no i to sie nazywa felga :] gratulacje bardzo mi sie podoba . Troche machania myszka przy niej napewno miales. Czekam teraz na calość.
Napisano 31 Styczeń 200520 l wow piekna robota:] czym exportujesz? stl czy 3ds? bo siatka niezla a po ciezkiej optymalizacji swietna:)pozdro
Napisano 31 Styczeń 200520 l Autor zamieniam w Mesha w Rhino i eksportuję jako 3ds, potem dopiero zaczyna się zabawa w optymalizację i Weldowanie w maxie :)
Napisano 1 Luty 200520 l ten eksport do maxa to czarna magia ;) gratulacje Loozack jestem pelen podziwu, ja narazie staje na glowie i to exportowanie mi nie idzie no ale zobaczymy co czas przyniesie ;)
Napisano 2 Luty 200520 l Autor taki mały "cpu-killer" w postaci koła (120k face'ów), a to jeszcze będzie x4, ups ;) pozdrawiam
Napisano 2 Luty 200520 l hmmm nie przesadziles z iloscia tych rowkow..? ;> chyba az tyle nie jest potrzebne.. ;) a opone w rhino czy w poly robiles? jak w poly to pokaz siatke ;) pozdrawiam
Napisano 2 Luty 200520 l Kome przecież mamy zime teraz ;) Loozack zjechana ta opona te małe naciącia jakieś płytkie strasznie ale jak na bump to jeszcze przejdą :>
Napisano 2 Luty 200520 l co wy pieprzycie ????? opona full wypas !!!!!!!!!!!!!!! łącznie z felgą itd, jek rhino to pokaż siateczke please !!!!!!! aha miałem cie spytac Loozack co to za laska którą masz w avatarku :D ??
Napisano 2 Luty 200520 l greetings loozack :) craaaazy jestes :) hehe ja bym sie tymi wcieciami nie przejmowal (tylko te paski z boku faktycznie troche kijowo wygladaja... rozumiem ze jak juz sie tyle natrudziles to dasz rowniez napisy i nikt juz nie zwroci uwagi na paski :) ) powiedz mi tylko jedno: czemu taki zrypany model samochodu wybrales czamu akurat wersje ostatnia.. wstydz sie.. poprzednia byla ladniejsza.. :) greets
Napisano 2 Luty 200520 l Wkoncu jakis fajny samochod ktos modeluje. felge zatwierdzam, mozesz modelowac dalej.
Napisano 2 Luty 200520 l Autor Kome, nie wiem czy jest tyle potrzebne ale tak wygląda oryginał :) oto siateczka (całość dodkładnie 100056 face'ów, opona ok 15k) Sikham, jak najbardziej bump, aż taki maniakiem nie jestem, żeby to modelować (chociaż...) Hindus, dzięki ;) w avatarku się uśmiecha Elisha Cuthbert, polecam film The Girl Next door, choćby ze względu na nią :> Gheed, thx Quadysz, greetings! eeee napisów raczej nie planuję robić, a czemu taki zrypany model... a jakoś tak wyszło ;) Anonymous, dzięęęki :D Predator, thx :) pozdrawiam
Napisano 2 Luty 200520 l aa no jezeli to bump to zwracam honor ;) naparwde łyknąłem ze to modeling i nie moglem wyjsc z podziwu ;) a skoro to bump to nie dosc ze sie odczepie to jeszcze pochwale ;) hmmm fajna siatka felgi ;> pozdrawiam ;)
Napisano 3 Luty 200520 l hyhy przyznaj sie :) tobie sie on po prostu podoba :) hihi (a jak wiadomo o gustach i guscikach sie nie rozmawia :) ) greets i pracuj dalej :)
Napisano 3 Luty 200520 l bosz .... aaa ;] ale wy exportowac nie umiecie :P juz bym to predzej w DWG wyexportował ;] ale fela ładna ;]
Napisano 3 Luty 200520 l Satysfakcje na pewno, a jak sie da to też kase. Zanim wpadniesz na iscie genialny pomysl kontynuowania tej dyskusji, przeczytaj ten watek http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=3976
Napisano 3 Luty 200520 l Autor Januszu, ciesze się że dzielisz się z nami swymi spostrzeżeniami, ale mógłbyś po prostu nie zaglądać do topiców, które cie tak bardzo irytują ? bo mnie powolutku coś trafia jak czytam takie rzeczy, a nie chcę rozpoczynać tutaj kolejnej dyskusji na ten temat, dziękuję pozdrawiam (prawie wszystkich)
Napisano 4 Luty 200520 l :O o rzesz kurcze ;> no to dałse popis.. razem prezentuje to sie cudownie.. ;) tylko to swiatlo jakies dziwne czum renderujesz loozack? bez kitu podoba mi sie ten model, jego dokladnosc ;) pozdrawiam
Napisano 4 Luty 200520 l A chce może ktoś dokończyć mojego astre II cupe turbo?, wg mnie model jest całkiem spoko (modelowany w maxowych Nurbsach-byłem młody i jestem głupi, modelowałem nawet uszczelki na szybach;), dobrze nie pamietam ale brakuje alumów, spodu, interiora, spojlera z przodu, nakljeki pionier i oswietlenia, chetnych prosze o kontakt, może być nawet przez CB Radio, wołac Janusza;). Za niedługo zamieszcze scr. to chyba nie miejsce na takie posty Loozack masz bugi na tylnym zderzaku :> siateczka sie źle ułożyła ;) na progu też jest jeden babol ;)
Napisano 4 Luty 200520 l ha sikham ja ja loozacka jade za rowki bo są okropne caly szeroki wyglada jak dobry kawalek plastelinki
Napisano 4 Luty 200520 l przyłącze sie bo mi sie szczególnie na drzwiach niepodobają Bzyku w jedności siła :D