mrkrzysiek Napisano 21 Styczeń 2005 Share Napisano 21 Styczeń 2005 ładna robota czekam na więcej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 25 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 25 Styczeń 2005 khem, macie jakieś lekarstwo na lenistwo ? :D powoooliiii do przoooduuuu (tyłu raczej)... pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 25 Styczeń 2005 Share Napisano 25 Styczeń 2005 bardzo ladnie to wyglada bardzo czysto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 25 Styczeń 2005 Share Napisano 25 Styczeń 2005 khem, macie jakieś lekarstwo na lenistwo ? :D sure, frontpage na cgtalk :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 25 Styczeń 2005 Share Napisano 25 Styczeń 2005 ładny modelik ładny nie ma sie do czego przyczepic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oizo Napisano 25 Styczeń 2005 Share Napisano 25 Styczeń 2005 no, no, no bardzo ladnie ;] mi sie podoba! powodzenia pozdro V Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 27 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 27 Styczeń 2005 no to lecim dalej :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 27 Styczeń 2005 Share Napisano 27 Styczeń 2005 nooo odwalasz kawal dobrej roboty jak zwykle, najbardziej podobaja mi sie detale i gladkosc powierzchni, chociaz przewaznie jest plaska ;> pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
egon14 Napisano 27 Styczeń 2005 Share Napisano 27 Styczeń 2005 siemano, loozacka jak zawsze pracki twoje są zaje........., niema sie do czego dopierniczac :] poprostu jest pięknie, tesh bym tak chciał :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 27 Styczeń 2005 Share Napisano 27 Styczeń 2005 no widze ze len sie wziol do roboty :D ladnie ladnie ale do gladkosci w poly sie nie wypowiadam bo nie zawsze jest jak powinno byc :D ale mam nadziej znajac loozacka ze jest ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 27 Styczeń 2005 Share Napisano 27 Styczeń 2005 a co to takiego?? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 27 Styczeń 2005 Share Napisano 27 Styczeń 2005 jak to co??? uszczelka :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 27 Styczeń 2005 Share Napisano 27 Styczeń 2005 kome to samo sobie poyslame jak to zobaczylem ale po chwili pomyslalem to co javor:D:D super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 27 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 27 Styczeń 2005 zgłupiałem bo nie wiem o co ci teraz chodzi Kome... no uszczelka, jest sobie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 29 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 29 Styczeń 2005 robię tą felgę już drugi dzień (Rhino) i chyba jednak będe musiał zrobić inną bo ta po eksporcie ma ok 150k face'ów (a jeszcze brakuje otworów na śruby), chociaż może jeszcze popróbuję coś z nią zrobić, ehh... te bugi po środku to błędy przy eksportowaniu, do poprawy pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 29 Styczeń 2005 Share Napisano 29 Styczeń 2005 potraktujcie moja pytanie jakby go nie bylo ;) a co do felgi do bardzo dokladna.. skoro nie wychodzi w rozcu, to moze sprobuj w poly? (tylko mnie nie wysmiej) powodzenia i wytrwalosci! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 29 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 29 Styczeń 2005 heh, dlaczego miałbym cie wyśmiać ? :) żeby zrobić taką felge dobrze w poly musiałbym mieć baaardzo dużo cierpliwości... a ja nie mam ;) pozdrawiam P.S. ale możliwe, że jednak zrobię, tylko mocno okrojoną... właściwie to zwykłą 5-cio ramienną bez tych bajerów jak już, ale to wszystko zależy od tego jak tą mi się uda wyeksportować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 29 Styczeń 2005 Share Napisano 29 Styczeń 2005 jak masz zrobic prosta piecioramienna bez zadnych bajerow to juz lepiej z rhino ale z bugami.. chociaz jezeli mowisz ze jedna wazy 150k :| to moj ford do bitwy ma narazie 70k a jaki masz sprzet ze mowisz ze nie udzwignie? moze zrob ja w rhino ale nie az tak dokladnie.. zrezygnuj moze z filletow w jakich niedostepnych miejscach.. bo chyba nie bedziesz robil zblizen 5mm na felgi pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 29 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 29 Styczeń 2005 sprzęt udźwignie, skoro Celeron 800 i 256mb DDR 266MHz dało radę przy 1,2mln face'ów w Clio V6, to Athlon XP-M 2500+ @ 3200+ i 512 mb DDR 400 @ 440MHz da też radę przy tym ;) ale chciałem się zmieścić w max. 700k face'ów (mówię o całym modelu), ehh... będe kombinował jeszcze :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 30 Styczeń 2005 Share Napisano 30 Styczeń 2005 dlaczego Wy (to znaczy posiadacze mocnych sprzetow) macie taki nawyk zeby sciskac paskiem modele do granic zeby kazdy zbedny kwadracik zniknal z polygon countera? przeciez komputery spokojnie wytrzymaja bez tego ;) hmm.. moze taka ambicja? ;) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 30 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 30 Styczeń 2005 jaki by nie był komp to daleko mu do farmy renderującej, a zawsze lepiej renderować 1h niż 3 :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 30 Styczeń 2005 Share Napisano 30 Styczeń 2005 hmm u mnie 7 ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 31 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 31 Styczeń 2005 uff, po trzech dniach mordowania się skończyłem felge, jeeee :D całość to równiutkie 102000 face'ów (po ostrej optymalizacji) pozdrawiam P.S. jak zrobię oponę to wtedy pokarzę jak to wygląda razem z Jeepem :) EDIT jako ciekawostkę daję ujęcie jednego elementu przed i po optymalizacji (wszystko ręcznie) przed... po... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Napisano 31 Styczeń 2005 Share Napisano 31 Styczeń 2005 no i to sie nazywa felga :] gratulacje bardzo mi sie podoba . Troche machania myszka przy niej napewno miales. Czekam teraz na calość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 31 Styczeń 2005 Share Napisano 31 Styczeń 2005 huh co tu dużo pisać... fela jak marzenie, ale jakim kosztem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikham Napisano 31 Styczeń 2005 Share Napisano 31 Styczeń 2005 zazdroszcze cierpliwości i samozaparcia ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 31 Styczeń 2005 Share Napisano 31 Styczeń 2005 Bardzo ladna fela :). Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sCeleTon Napisano 31 Styczeń 2005 Share Napisano 31 Styczeń 2005 wow piekna robota:] czym exportujesz? stl czy 3ds? bo siatka niezla a po ciezkiej optymalizacji swietna:)pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 31 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 31 Styczeń 2005 zamieniam w Mesha w Rhino i eksportuję jako 3ds, potem dopiero zaczyna się zabawa w optymalizację i Weldowanie w maxie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 1 Luty 2005 Share Napisano 1 Luty 2005 ten eksport do maxa to czarna magia ;) gratulacje Loozack jestem pelen podziwu, ja narazie staje na glowie i to exportowanie mi nie idzie no ale zobaczymy co czas przyniesie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 2 Luty 2005 Autor Share Napisano 2 Luty 2005 taki mały "cpu-killer" w postaci koła (120k face'ów), a to jeszcze będzie x4, ups ;) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 2 Luty 2005 Share Napisano 2 Luty 2005 hmmm nie przesadziles z iloscia tych rowkow..? ;> chyba az tyle nie jest potrzebne.. ;) a opone w rhino czy w poly robiles? jak w poly to pokaz siatke ;) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikham Napisano 2 Luty 2005 Share Napisano 2 Luty 2005 Kome przecież mamy zime teraz ;) Loozack zjechana ta opona te małe naciącia jakieś płytkie strasznie ale jak na bump to jeszcze przejdą :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 2 Luty 2005 Share Napisano 2 Luty 2005 co wy pieprzycie ????? opona full wypas !!!!!!!!!!!!!!! łącznie z felgą itd, jek rhino to pokaż siateczke please !!!!!!! aha miałem cie spytac Loozack co to za laska którą masz w avatarku :D ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gheed Napisano 2 Luty 2005 Share Napisano 2 Luty 2005 Podpisuję się pod postem powyżej - co wy pieprzycie, koło świetne ;). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quadysz Napisano 2 Luty 2005 Share Napisano 2 Luty 2005 greetings loozack :) craaaazy jestes :) hehe ja bym sie tymi wcieciami nie przejmowal (tylko te paski z boku faktycznie troche kijowo wygladaja... rozumiem ze jak juz sie tyle natrudziles to dasz rowniez napisy i nikt juz nie zwroci uwagi na paski :) ) powiedz mi tylko jedno: czemu taki zrypany model samochodu wybrales czamu akurat wersje ostatnia.. wstydz sie.. poprzednia byla ladniejsza.. :) greets Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anonymous Napisano 2 Luty 2005 Share Napisano 2 Luty 2005 Wkoncu jakis fajny samochod ktos modeluje. felge zatwierdzam, mozesz modelowac dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Napisano 2 Luty 2005 Share Napisano 2 Luty 2005 poprzednik zatwierdza heheh :) opona brylancik :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 2 Luty 2005 Autor Share Napisano 2 Luty 2005 Kome, nie wiem czy jest tyle potrzebne ale tak wygląda oryginał :) oto siateczka (całość dodkładnie 100056 face'ów, opona ok 15k) Sikham, jak najbardziej bump, aż taki maniakiem nie jestem, żeby to modelować (chociaż...) Hindus, dzięki ;) w avatarku się uśmiecha Elisha Cuthbert, polecam film The Girl Next door, choćby ze względu na nią :> Gheed, thx Quadysz, greetings! eeee napisów raczej nie planuję robić, a czemu taki zrypany model... a jakoś tak wyszło ;) Anonymous, dzięęęki :D Predator, thx :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 2 Luty 2005 Share Napisano 2 Luty 2005 aa no jezeli to bump to zwracam honor ;) naparwde łyknąłem ze to modeling i nie moglem wyjsc z podziwu ;) a skoro to bump to nie dosc ze sie odczepie to jeszcze pochwale ;) hmmm fajna siatka felgi ;> pozdrawiam ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quadysz Napisano 3 Luty 2005 Share Napisano 3 Luty 2005 hyhy przyznaj sie :) tobie sie on po prostu podoba :) hihi (a jak wiadomo o gustach i guscikach sie nie rozmawia :) ) greets i pracuj dalej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 3 Luty 2005 Share Napisano 3 Luty 2005 bosz .... aaa ;] ale wy exportowac nie umiecie :P juz bym to predzej w DWG wyexportował ;] ale fela ładna ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 3 Luty 2005 Share Napisano 3 Luty 2005 Satysfakcje na pewno, a jak sie da to też kase. Zanim wpadniesz na iscie genialny pomysl kontynuowania tej dyskusji, przeczytaj ten watek http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=3976 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 3 Luty 2005 Autor Share Napisano 3 Luty 2005 Januszu, ciesze się że dzielisz się z nami swymi spostrzeżeniami, ale mógłbyś po prostu nie zaglądać do topiców, które cie tak bardzo irytują ? bo mnie powolutku coś trafia jak czytam takie rzeczy, a nie chcę rozpoczynać tutaj kolejnej dyskusji na ten temat, dziękuję pozdrawiam (prawie wszystkich) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikham Napisano 3 Luty 2005 Share Napisano 3 Luty 2005 daj jakiegoś updata na "przeczyszczenie" wątku ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 4 Luty 2005 Autor Share Napisano 4 Luty 2005 no już przeczyszczam ;) pozdrawiam :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 4 Luty 2005 Share Napisano 4 Luty 2005 :O o rzesz kurcze ;> no to dałse popis.. razem prezentuje to sie cudownie.. ;) tylko to swiatlo jakies dziwne czum renderujesz loozack? bez kitu podoba mi sie ten model, jego dokladnosc ;) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikham Napisano 4 Luty 2005 Share Napisano 4 Luty 2005 A chce może ktoś dokończyć mojego astre II cupe turbo?, wg mnie model jest całkiem spoko (modelowany w maxowych Nurbsach-byłem młody i jestem głupi, modelowałem nawet uszczelki na szybach;), dobrze nie pamietam ale brakuje alumów, spodu, interiora, spojlera z przodu, nakljeki pionier i oswietlenia, chetnych prosze o kontakt, może być nawet przez CB Radio, wołac Janusza;). Za niedługo zamieszcze scr. to chyba nie miejsce na takie posty Loozack masz bugi na tylnym zderzaku :> siateczka sie źle ułożyła ;) na progu też jest jeden babol ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 4 Luty 2005 Share Napisano 4 Luty 2005 ha sikham ja ja loozacka jade za rowki bo są okropne caly szeroki wyglada jak dobry kawalek plastelinki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikham Napisano 4 Luty 2005 Share Napisano 4 Luty 2005 przyłącze sie bo mi sie szczególnie na drzwiach niepodobają Bzyku w jedności siła :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi