Napisano 4 Listopad 200519 l A mnie ostatnio wzięło na "odkurzenie" klimatów licealnych - Cryptopsy "Whisper Supremacy". Świetny album, dla wielbicieli kanadyjskiej technicznej rzeźni ;) Z "normalniejszych" klimatów - Skalpel (to chyba nawet formacja PL), fajne połączenie acid-jazzu i nastrojów wczesnego Amon Tobin'a.
Napisano 4 Listopad 200519 l tak mnie naszlo po obajzeniu serialu...sciezka dzwiekowa z COWBOYA BEBOPa jezzik ,blusik i duziooooo fajowych rzeczy :) [bEBOB tyz:P]
Napisano 5 Listopad 200519 l Ja nigdy nie jestem oryginalny, wiec: Soundrack z gry Lineage II i ERA (The Mass i Sombre Day).
Napisano 5 Listopad 200519 l Autor Aspenboy : Skalpel to chyba na pewno formacja pl ;) Jeśli już wspomniałeś o Amonie (bardzo lubię jego muzykę).. chyba najbardziej przypadła mi do gustu płytka Out, From Out Where... nawet nie wiem czemu;) Supermodified i Bricolage też są conajmniej dobre. Lekkie, rockowe klimaty mnie ostatnio naszły. Świetne dwa ostatnie albumy Life On Other Planets oraz Road to Rouen kapeli Supergrass. Miło, lekko i przyjemnie. Nie banalnie i z fajnym klimatem :). Poza tym nadal katuję Broken Social Scene... mistrzostwo. Uwielbiam ich ;)
Napisano 5 Listopad 200519 l Batou -> Permutation jest też świetna jako całość, na Supermodified jest utwór "Chocolate Lovely" - rewelacja. Przez 3 dni z rzędu nie słuchałem nic oprócz tego jednego utworu ;) Serio, loop non-stop. Świetny. "Rhino jockey" jest też dobre przez swoją ciężkość.
Napisano 5 Listopad 200519 l A ja odpadłem z muzyki. tyle gówna (za przeproszeniem) sie urodziło, że nawet nie wiem gdzie szukać. A ogólnie to SOAD, NIN. Ostatnio składanke z Touching Evil (moby, NIN i inne takie), Troche z Vanilla Sky, czy Albinoni - Adagio for coś tam.
Napisano 5 Listopad 200519 l Autor Leru : „Permutation” znam słabo a Supermodified bardzo lubię aczkolwiek prawie zawsze jak jej słucham zapętlam się na pierwszych 4 utworach ;) Z elektroniki to polecam dosyć egzotyczny jak na nasz kraj zespół Oszibarack (zespół jest oczywiście w 100% polski) . Z rockowych klimatów poluję na Sciankę... mam ich kilka utworków z nowszych płyt i bardzo mi się podobają.
Napisano 5 Listopad 200519 l :D Ja głównie MetallicA, Nightwish i Linkin Park oraz to, co mi sie podoba :D Fajny wątek :]
Napisano 5 Listopad 200519 l w samochodzie lubie sluchac soundtruck z matrix reloaded i revolutions :) fajnie sie slucha bebnow :)
Napisano 5 Listopad 200519 l za kilka lat przywiążemy Cię do krzesła i każemy słuchać tych kawałkóff :]
Napisano 5 Listopad 200519 l wracajac do tematu to ostatno wpadła mi w ucho Coma jak na polaków to całkiem całkiem słuchał ktos?
Napisano 5 Listopad 200519 l afrika afrika arfika bambaata i duzo mixtejpow by woodoo i siens F U N K!
Napisano 6 Listopad 200519 l Leru & Batou: poszperajcie za "Adventures in Foam", to jest płytka Amon'a sprzed "Bricolage". Bardzo fajne kawałki :) Ze "Skalpelem" to właśnie coś mi tak się wydawało że to PL, ale pewien nie byłem :D
Napisano 6 Listopad 200519 l ja ostatnio do kolekcji dodałem MESHUGGAH i Cradle of Filth :D swoją drogą meshuggah i ich ostatnia płyta to arcydzieło, wszsytkie utwory skaładają się w jeden
Napisano 6 Listopad 200519 l ten Meshuggah to jakie klimaty? podobne do Cradle of Filth? jeśli tak to szkoda, bo akurat kredek w ogóle nie trawie :)
Napisano 6 Listopad 200519 l nie, nie meshuggah to nie wiem sam jak to określić, troche death no ale mówie to tzreba usłyszeć, genialana muzyka zupełnie inna od Cradle of Filth
Napisano 6 Listopad 200519 l Witam! Ja słucham najczęściej Paktofoniki, oraz Warszawski deszcz, MOR W.A , Molesta, C.A.S.T.A, M.O.P, OMP – Wilanów, Płonący skład, Fenomen, Gutek, DWS, Habaku, Wzgórze Ya-Pa-3, oraz większość twórców ze śląska ogólnie cały Polski prawdziwy Hip – Hop Pozdrawiam!
Napisano 6 Listopad 200519 l mkk3a: meshuggah to taki death/trash w połączeniu z jazzowymi podziałami rytmicznymi :D :D :D A tak na serio - warto ich posłuchać, kombinują niesamowicie z rytmem. Była też taka polska kapelka Kobong, która się nieco wzorowała na meshuggah (z bardzo dobrym skutkiem zresztą), jak dla mnie to było jedno z ciekawszych zjawisk na polskiej scenie rockowo-metalowej. Szkoda, że już nie grają... :(
Napisano 12 Listopad 200519 l Autor Za Portishead specjalnie nigdy nie przepadałem. Wolałem drugie, lub pierwsze jak kto woli :P, oblicze trip hopu czyli Massive Attack (czy już mówiłem że uwielbiam Mezzanine :P). Jednak to jak pani Beth Gibbons i spółka wyszli na żywo z orkiestrą podczas koncertu Roseland NYC (98r)... Moim skromnym zdaniem studyjne albumy nie mają nawet połowy uroku jakie ma ten koncert. Jak już ktoś kiedyś napisał : klimat niczym z francuskiego kryminału :). Cudo. Polecam. Half Day Closing .. niezła jazda :)
Napisano 12 Listopad 200519 l aspenboy - z polskich ciezszych zespołów to kojarze Frontside, Vader i Behemoth. Tych dwoch ostatnich w ogole nie trawie, Frontside moze byc, ale mimo wszystko i tak dla mnie zbyt dużo growlu. Z takiego szerzej pojętego deathmetalu to tylko Children of Bodom i In Flames (od albumu Colony). Możesz podać tytuły najlepszych kawałkow Meshuggah i Kobong?
Napisano 12 Listopad 200519 l aspenboy -> "Adventures in foam" to chyba projekt Cujo (przynajmniej pod taką nazwą ja to dorwałem, ale on ma jakiś związek z Amonem). Szczególnie "Brazilianaire" jest świetne :)
Napisano 12 Listopad 200519 l Dance, Reggae, Dancehall, Funk, drum'n'Bass, minimal, Dub i wiele innego podobnego brzmienia :D
Napisano 12 Listopad 200519 l Zgadzam się z Batou. Koncert Portishead jest piękny (choć ja studyjne też uwielbiam), słyszałeś podkład z ich filmu krótkometrażowego? Też niezły. Poza tym triphopu nie lubię :) hehe, No chyba że Bjorkówka to też triphop.
Napisano 13 Listopad 200519 l cujo zwal sie wczesniej amon. ciesze sie, za w koncu ktos powiedzial ze nie tylko metal jest spoko. pozdro dla lamusow srodkowym palcem. ja tak z klimatow nietriphopowych ani tyz ni nujazzowych tego polece - the car is on fire. fajne polaczki, fajne. z nindżatun moge polecic bardzo blockhead. plyte music by cavelight, bo tej pozniejszej jeszcze nie przesluchalem. tak samo rzecz sie ma z bonobo, ale tutaj wszystko ssajkupujcie jak wlezie.
Napisano 13 Listopad 200519 l wy tak wszedzie razem? ano bonobo dobry klimat scuba byl hitem brekdenserow rok temu.
Napisano 13 Listopad 200519 l ej dreself, ty naprawdę jesteś po przejściach :D mam kłopoty żeby zrozumieć co piszesz ;] ja ostatnio zagłębiłem się w paradise lost ;] http://www.last.fm/user/Salvator/ (coś szwankuje serwer ostatnio, więc mogą być problemy z otwarciem) tutaj można zobaczyć co słucham i jak często, amarok wysyłał przez dłuższy czas informacje, a serwis je zliczał :) teraz nie działa bo amaroK się wysypał sam z siebie i go naprawiam ;]
Napisano 13 Listopad 200519 l super breakdance mixtape made by dj wonder aka powerb ( woodo leacy z-trip siens boty 00-03 finals rare funk ) 2004 vol.1 wszystkie kawalki dobre, kilka hitow, soulseek sie klania
Napisano 13 Listopad 200519 l Salv - mónspel na siódmym? Wstydź się. No i mnie zaciekawiłeś co Danny z Vincentem nagrali? Po Judgement zrobiłem *PLONK* na Anathemę i przerzuciłem się na Antimatter raczej, ale może coś tam nagrali ciekawego... :O 1000 postów poszło jak nie patrzyłem, ale spamer ze mnie... Idę do kącika.
Napisano 13 Listopad 200519 l Leru: Amon Tobin wydawał wcześniej pod nick'iem Cujo, więc się wszystko zgadza :) Świetna płytka, bardzo ją lubię. mkk3a: Kobong "The Cloud is gone" z płyty "Chmury nie było", a Meshuggah... hmm... ja np. bardzo lubię kawałek "Soul Burn", ale nie pamiętam z jakiej płyty... Wymienione kawałki to w sumie tylko moje osobiste faworyty, nie wiem czy są to najlepsze w ich twórczości :) Salvator: a której płytki? Co do koncertu Portishead - jest bezapelacyjnie piękny. A Bjork nie trawię... może poza "All is full of love", ale to również dzięki genialnemu teledyskowi (Chris Cunningham rządzi :D)
Napisano 13 Listopad 200519 l empeck - patrzysz na nie ten wykres ;] zjedź troszkę niżej, tam Moonspell jest sporo wyżej ;] ten który jest na górze to tygodniowy diagramik z zeszłego tygodnia, dzisiaj pod wieczór powinien pojawic się z tego tygodnia ;] ano nagrali coś ciekawego co odnalazła moja niezawodna siostra, która anathemę wielbi ponad wszystko :) generalnie przerabiają na "swoje" stare kawałki metallici, nirvany itp. Bardzo ładnie to brzmi i trzyma klimacik ;] btw. spamer jesteś :> nie to co ja xD aspenboy - właściwie wszystkich, chociaż najbardziej podoba mi się "paradise lost", szczególnie Don't belond jest siarczyste i wyrobiłem już z 30 odsłuchań w ten weekend :>
Napisano 18 Listopad 200519 l Kupiłem nowy album Moonlight 'downWords'. A gotykiem to on nie ma nic wspólnego. Bardziej mi kojarzy się z Portishead (wiem dziwne skojarzenia). Niemniej płytka jest WSPANIAŁA. Zwłaszcza utwór 'Nieodwracalne'. Dla mnie numer jeden ostatnich miesięcy. W niedziele za tydzień w Bydgoszczy koncert Moonlight- ktoś się wybiera?
Napisano 4 Grudzień 200519 l Autor Słucham sobie Murcof ‘Remembranza Leaf’ i odlatuję. Tak jak nie przepadam za taką muzyką tak tutaj facet wyraźnie trafił w mój gust. Długie rozpływające się kompozycje, ambientowe tła, clicks i pianino. Jak wyprawa do wnętrza góry ;). A poza tym polecam Bloc Party , album "Silent Alarm" :P. Wokal kojarzy mi się z Cure chodź niektórzy twierdzą że jest podobny do Damon`a z Blur. Pewnie mają rację. Tak czy inaczej pierwsza połowa płyty z "Banquet" na czele wymiata :). Radiohead - Live at MusiquePlus. Everything In Its Right Place na pianino i bit ;) oraz Like Spinning Plates na pianino. Wykonań tego typu słyszałem już kilka ale te po prostu WYMIATAJĄ...
Napisano 11 Grudzień 200519 l Pati Yang - Silent Treatment. Singiel i video są rewelacyjne. Cała płytka jeszcze lepsza. Nic innego teraz nie słucham.
Napisano 11 Grudzień 200519 l Nowa płyta system of a down jest wypaśna, szybko sie wkręca :D no i cały czas analogs i KSU :D
Napisano 11 Grudzień 200519 l a mnie własnie się poprzednia soada bardziej podobała ta jest taka troche na chama zwariowana. Ja obecnie odlatuje przy "I" meshuggah płytka ma jeden 20 paro minutowy utworek który wbija w fotel
Napisano 11 Grudzień 200519 l AG-racja racja moze sie chłopaki za bardzo pospieszyli, ale i tak bardzo fajnie sie tego słucha :) P.s zapomniałem dodać ze kapela Akurat jest wypas i polecam wszystkim lubiącym SKA ! słucham juz od 5 miechów 2 ich płyt i jest super :)
Napisano 19 Grudzień 200519 l Trzy zespoły: Leniwiec (punk-ska), Brygada Kryzys(nie znacie to wstyd) , Soulfly (tribalcore). O Leniwcu i Brygadzie nie będe sie rozpisywać bo to nie oto chodzi żeby eseje pisać co do Soulfly to musze powiedzieć że coś ostatnio robi sie zabardzo komercyjny a zamało tribal. Co do soad to starsze płytki tak sprzed 3 lat były dobre ale te nowe to tak niezabrdzo czegoś tam brakuje ale basista na scenie to normalnie koleś zabójca :D
Napisano 19 Grudzień 200519 l a w tym tygodniu (co widąć po wykresikach na last.fm) niepodzielnie króluje Yann Tiersen ze swoją legendarną muzyką do Amelii ;] oczywiście jeszcze po trochu wszystkiego co dobre. Moonspell też powoli się odradza u mnie w odtwarzaczu i z chęcią usłyszałbym NOWĄ płytkę mojej ukochanej kapeli. Tyle że coś nieskoro im idzie wydanie nowego albumu 0_o Chodź może empeck ma jakieś świeże niusy w tej sprawie. Jak zawsze ;] dziwny melancholijny tydzień :>
Napisano 20 Grudzień 200519 l Edge of Sanity "Crimson II" - bardzo fajna płytka, może nie tak jak poprzednie w ich twórczości, ale bardzo mi dobrze "wchodzi" ostatnio.
Napisano 20 Grudzień 200519 l Moonspell też powoli się odradza u mnie w odtwarzaczu i z chęcią usłyszałbym NOWĄ płytkę mojej ukochanej kapeli. Tyle że coś nieskoro im idzie wydanie nowego albumu 0_o Chodź może empeck ma jakieś świeże niusy w tej sprawie. Jak zawsze ;] NIe mam niusów, ale nowa Katatonia wyszła. Znajomy mówił ze rewelacyjna. Słyszałeś może? U mnie teraz OST z Silent Hill 3 & 4.