Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano
  • Autor

wklęsły to znaczy ze rowki w oponie a nie wystające z niej segmenty ;)

a ja zrobie ją bumpem ew. displacem bo szkoda mi poly na opony

pozdro ;)

• Odpowiedzi 299
  • Wyświetleń 45,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor
  sikham napisał:
na referce którą dałeś jest zgoła inaczej ;)

inaczej niz gdzie? nie rozumiem ;)

edit:

dla zupelnego rozwiania - w oryginale jest tak jak w załączniku ;) bede musial poprawic ale to juz i tak displace bedze

Napisano
  • Autor

nadal nie rozumiem sikham - co jest inne niż co - dokladnie prosze bo jakis nieqmaty dzisiaj jestem ;)

Napisano
  • Autor

ależ ten obrazek to tylko inny render mojej opony illustrate'm i tylko po to zebyscie wiedzieli jak wyglada wzorek ;)

Napisano

a wiec chyba skonczylem karoserie :D chyba

oto efekty:

przód:

f19.jpg

tył:

f20.jpg

próba lakieru:

f13.jpg

f9.jpg

Napisano

no nie oszukujmy sie; nie umiem robić lakierów :)), powoli coś wychodzi, ale i tak narazie chyba zajme sie modelowaniem, a texturki zostawie na później bo po prostu jestem w tym słaby

Napisano

Te tekstury mnie dobijają, siedze godzinami a efekty takie sobie, zreszta sami oceńcie, musiałem sobie troche pomodelować więc zrobiłem kawałek sceny, czekam na komentarze.

Napisano

no rzeczywiscie opona wyszla mi calkowicie w druga strone ale juz wszystko poprawione, oto efekt:

opona2.jpg

moze napiszcie co myslicie o moich lakierach bo nie wiem czy ide w dobra strone;

pozdro

Napisano

źle wszystkoch zrozumiałeś u ciebie bieżnik wystaje z opony a powinno być odwrotnie to rowki powinne być wycięte w oponie

Napisano

sikham spojrz na post 254; jestem tam zdjecie na ktorym widac ze bieznik jest wypukly, mi sie przynajmniej tak wydaje

Napisano
  kome napisał:
.... bieznik ma byc wklęsły :> ...

render.jpg

pozdro ;)

nom :> właśnie

Napisano

:] istnieje nietylko pismo obrazkowe ;) przeczytaj dokładnie co Kome napisał jemu też wyszła odwrotnie wiec zabieraj sie za maxa i poprawiaj :p a lakiery eeeee no ... są :P

Napisano

:] no zrozumiałem zrozumiałem , że ma być wklęsły, zapomniałem o tym poście od Kome, dzieki za przypomnienie, jak oponka bedzie gotowa to wrzuce, pozdro...

narazie mi sie winda cos sypie i za bardzo nie moge nic zrobic

Napisano

Pięknie :) fajna maska :) jesze tylko pare częsci dach i będzie hit powodzenia :)

Napisano

No piknie Wam te modele powychodziły :D

Chętnie bym się do Was przyłączył (o ile jeszcze można), ale na razie nie mam czasu...

Aha, jak dla mnie to najlepsze są modele Chris'a i kome, ale reszta też niezła ;)

Napisano
  • Autor

no ja po pewnym czasie uporalem sie z displacem bieznika, na oponie prezentuje sie on tak jak ponizej :> bede na tyle uprzejmy ze sie nim z wami podziele jak ktos chce neic targa

jeszcze trzeba zrobic dispa napisow :>

oponka.jpg

[ tutaj sciagniesz mape ]

pozdrawiam.. i brac sie do roboty! :S

Napisano
  • Autor

jaka calasc? ffure z kolami? narazie poczekamy bo nie mam jak wyrenderowac, wysypuje sie przy "updating objects" ale niedlugo beddize nowy cpu to wystartuje, a pozatym nie pokaze opony z reszta puki nie zrobie dispa boków (napisy itp )

Napisano
  Cytat
[ tutaj sciagniesz mape ]
nie dość że mgniesz do przodu to jeszcze im pomagasz ;) fajna oponka, ale tak czytam poprzednią strone i niezłe jaja z tym bieżnikiem ;)
Napisano
  • Autor

trzeba sobie pomagac xD

no coz narazie z nim stoje.. jak juz pewnie wiecie czeka na nowy sprzet fordzik, w sumie dalbym rade go na tym dokonczyc ale dobija mie frame per 4s w vievporcie, nie nie na moja cierpliwosc taka robota

Napisano
  Cytat
hindus - chyba atlon 2400 a potem 2x512 kiedystam :P
hehe to poszalejem, kiedy kończy kome to wiem a ty slim - kiedy maturka ?
Napisano

łee to ty stary koń jestes już ;) myślałem że jeszcze do technikum chodzisz czy cos a ty juz studia.....fiufiufiu

Napisano

I to właśnie jest główna przyczyna takiego a nie innego tępa moich prac.

Teraz się zaczynają zaliczenia, w czerwcu sesja, a później moge już spokojnie sobie maxować :-)

Napisano

uff...nareszcie się dokopałem do 30 strony tego tematu ;) Modela naprawde ładne, nie znam się ale cieszą oko. Niestety wybraliście zły samochód (estetycznie) Nie wiem może dlaczego wybraliście to auto :] Może z przyczyń technicznych (??). Bo ford gt90 to wielki nieestetyczny kloc... nawet samemu fordowi (firmie) wstyd było za takie auto i stworzyli to piękne autko - : Ford GT 05.ford.gt.grp.500.jpg

Jestem tu nowy i nie wiem czy ktoś próbował lub modelował to autko. Jeśli nie czekam na takiego mistrza który przeniesie to cudo w 3d :D :D:D Ford GT i love it :]

Napisano

To zdjecie, to jest render, wiec juz ktos przeniosl.

Nie rob offtopa i nie wykopuj starych (?) watkow, bo to sie nie oplaca, zwlaszcza na starcie na forum...