Napisano 13 Marzec 200519 l Autor wklęsły to znaczy ze rowki w oponie a nie wystające z niej segmenty ;) a ja zrobie ją bumpem ew. displacem bo szkoda mi poly na opony pozdro ;)
Napisano 13 Marzec 200519 l Autor na referce którą dałeś jest zgoła inaczej ;) inaczej niz gdzie? nie rozumiem ;) edit: dla zupelnego rozwiania - w oryginale jest tak jak w załączniku ;) bede musial poprawic ale to juz i tak displace bedze
Napisano 13 Marzec 200519 l Autor nadal nie rozumiem sikham - co jest inne niż co - dokladnie prosze bo jakis nieqmaty dzisiaj jestem ;)
Napisano 14 Marzec 200519 l Chyba chodzi o to, ze okresliles ten obrazek mianem referki: http://members.lycos.co.uk/komedsg/ford-gt90/wzorek.jpg A tutaj bieznik jest wypukly ;)
Napisano 14 Marzec 200519 l Autor ależ ten obrazek to tylko inny render mojej opony illustrate'm i tylko po to zebyscie wiedzieli jak wyglada wzorek ;)
Napisano 14 Marzec 200519 l Autor jak dla mnie ok ale napisy powinny byc po drogiej stronie i do góry nogami :P
Napisano 15 Marzec 200519 l z do góry naogami nie będzie problemu, a co do napisów to mają być od zewnętrznej strony?
Napisano 15 Marzec 200519 l a wiec chyba skonczylem karoserie :D chyba oto efekty: przód: tył: próba lakieru:
Napisano 15 Marzec 200519 l Lakier tragiczny :) Ale modelik niczego sobie, ladnie sobie poczynacie :)
Napisano 15 Marzec 200519 l no nie oszukujmy sie; nie umiem robić lakierów :)), powoli coś wychodzi, ale i tak narazie chyba zajme sie modelowaniem, a texturki zostawie na później bo po prostu jestem w tym słaby
Napisano 15 Marzec 200519 l Te tekstury mnie dobijają, siedze godzinami a efekty takie sobie, zreszta sami oceńcie, musiałem sobie troche pomodelować więc zrobiłem kawałek sceny, czekam na komentarze.
Napisano 20 Marzec 200519 l no rzeczywiscie opona wyszla mi calkowicie w druga strone ale juz wszystko poprawione, oto efekt: moze napiszcie co myslicie o moich lakierach bo nie wiem czy ide w dobra strone; pozdro
Napisano 20 Marzec 200519 l źle wszystkoch zrozumiałeś u ciebie bieżnik wystaje z opony a powinno być odwrotnie to rowki powinne być wycięte w oponie
Napisano 20 Marzec 200519 l sikham spojrz na post 254; jestem tam zdjecie na ktorym widac ze bieznik jest wypukly, mi sie przynajmniej tak wydaje
Napisano 20 Marzec 200519 l :] istnieje nietylko pismo obrazkowe ;) przeczytaj dokładnie co Kome napisał jemu też wyszła odwrotnie wiec zabieraj sie za maxa i poprawiaj :p a lakiery eeeee no ... są :P
Napisano 20 Marzec 200519 l :] no zrozumiałem zrozumiałem , że ma być wklęsły, zapomniałem o tym poście od Kome, dzieki za przypomnienie, jak oponka bedzie gotowa to wrzuce, pozdro... narazie mi sie winda cos sypie i za bardzo nie moge nic zrobic
Napisano 14 Kwiecień 200519 l Pięknie :) fajna maska :) jesze tylko pare częsci dach i będzie hit powodzenia :)
Napisano 19 Kwiecień 200519 l No piknie Wam te modele powychodziły :D Chętnie bym się do Was przyłączył (o ile jeszcze można), ale na razie nie mam czasu... Aha, jak dla mnie to najlepsze są modele Chris'a i kome, ale reszta też niezła ;)
Napisano 21 Kwiecień 200519 l Autor no ja po pewnym czasie uporalem sie z displacem bieznika, na oponie prezentuje sie on tak jak ponizej :> bede na tyle uprzejmy ze sie nim z wami podziele jak ktos chce neic targa jeszcze trzeba zrobic dispa napisow :> [ tutaj sciagniesz mape ] pozdrawiam.. i brac sie do roboty! :S
Napisano 21 Kwiecień 200519 l Autor jaka calasc? ffure z kolami? narazie poczekamy bo nie mam jak wyrenderowac, wysypuje sie przy "updating objects" ale niedlugo beddize nowy cpu to wystartuje, a pozatym nie pokaze opony z reszta puki nie zrobie dispa boków (napisy itp )
Napisano 9 Maj 200519 l [ tutaj sciagniesz mape ] nie dość że mgniesz do przodu to jeszcze im pomagasz ;) fajna oponka, ale tak czytam poprzednią strone i niezłe jaja z tym bieżnikiem ;)
Napisano 9 Maj 200519 l Autor trzeba sobie pomagac xD no coz narazie z nim stoje.. jak juz pewnie wiecie czeka na nowy sprzet fordzik, w sumie dalbym rade go na tym dokonczyc ale dobija mie frame per 4s w vievporcie, nie nie na moja cierpliwosc taka robota
Napisano 11 Maj 200519 l Kome widze że masz podobny problem jak ja :-) Tylko mi jeszcze szkoła dochodzi :-(
Napisano 12 Maj 200519 l Autor a co, mi moze nie? :o wczoraj do 1 sie uczylem :\ hindus - chyba atlon 2400 a potem 2x512 kiedystam :P
Napisano 12 Maj 200519 l hindus - chyba atlon 2400 a potem 2x512 kiedystam :P hehe to poszalejem, kiedy kończy kome to wiem a ty slim - kiedy maturka ?
Napisano 23 Maj 200519 l łee to ty stary koń jestes już ;) myślałem że jeszcze do technikum chodzisz czy cos a ty juz studia.....fiufiufiu
Napisano 24 Maj 200519 l I to właśnie jest główna przyczyna takiego a nie innego tępa moich prac. Teraz się zaczynają zaliczenia, w czerwcu sesja, a później moge już spokojnie sobie maxować :-)
Napisano 11 Lipiec 200519 l uff...nareszcie się dokopałem do 30 strony tego tematu ;) Modela naprawde ładne, nie znam się ale cieszą oko. Niestety wybraliście zły samochód (estetycznie) Nie wiem może dlaczego wybraliście to auto :] Może z przyczyń technicznych (??). Bo ford gt90 to wielki nieestetyczny kloc... nawet samemu fordowi (firmie) wstyd było za takie auto i stworzyli to piękne autko - : Ford GT Jestem tu nowy i nie wiem czy ktoś próbował lub modelował to autko. Jeśli nie czekam na takiego mistrza który przeniesie to cudo w 3d :D :D:D Ford GT i love it :]
Napisano 12 Lipiec 200519 l To zdjecie, to jest render, wiec juz ktos przeniosl. Nie rob offtopa i nie wykopuj starych (?) watkow, bo to sie nie oplaca, zwlaszcza na starcie na forum...
Napisano 14 Lipiec 200519 l ok, więcej już nie będe :) ps: niestety musisz się mylić to nie jest żaden render to zdjęcie forda w studio podobne zdjęcia można znaleźć tu http://www.fordvehicles.com/fordgt/media_gallery.asp?gallery=PRODUCTION_PHOTO widocznie to zdjęcie co dałem było na tyle słabe by wydawać się renderem...