polka dot Napisano 13 Marzec 2005 Autor Share Napisano 13 Marzec 2005 wklęsły to znaczy ze rowki w oponie a nie wystające z niej segmenty ;) a ja zrobie ją bumpem ew. displacem bo szkoda mi poly na opony pozdro ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slim_sandman Napisano 13 Marzec 2005 Share Napisano 13 Marzec 2005 kome no przestań, nie ma jak dobre przycięcie kompa :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikham Napisano 13 Marzec 2005 Share Napisano 13 Marzec 2005 na referce którą dałeś jest zgoła inaczej ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slim_sandman Napisano 13 Marzec 2005 Share Napisano 13 Marzec 2005 to jes najlepsza fotka opony jaką mam, powinna rozwiać wątpliwości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikham Napisano 13 Marzec 2005 Share Napisano 13 Marzec 2005 tu widać ze opona jak każda inna ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 13 Marzec 2005 Autor Share Napisano 13 Marzec 2005 na referce którą dałeś jest zgoła inaczej ;) inaczej niz gdzie? nie rozumiem ;) edit: dla zupelnego rozwiania - w oryginale jest tak jak w załączniku ;) bede musial poprawic ale to juz i tak displace bedze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikham Napisano 13 Marzec 2005 Share Napisano 13 Marzec 2005 click ;) http://www.max3d.pl/forum/showpost.php?p=199977&postcount=245 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 13 Marzec 2005 Autor Share Napisano 13 Marzec 2005 nadal nie rozumiem sikham - co jest inne niż co - dokladnie prosze bo jakis nieqmaty dzisiaj jestem ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 14 Marzec 2005 Share Napisano 14 Marzec 2005 Coz za bieznik oO. Powodzenia w modelowaniu ;]. Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 14 Marzec 2005 Share Napisano 14 Marzec 2005 Chyba chodzi o to, ze okresliles ten obrazek mianem referki: http://members.lycos.co.uk/komedsg/ford-gt90/wzorek.jpg A tutaj bieznik jest wypukly ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 14 Marzec 2005 Autor Share Napisano 14 Marzec 2005 ależ ten obrazek to tylko inny render mojej opony illustrate'm i tylko po to zebyscie wiedzieli jak wyglada wzorek ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slim_sandman Napisano 14 Marzec 2005 Share Napisano 14 Marzec 2005 No dobra, wrzucam wypociny, piszcie co jest nie tak :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 14 Marzec 2005 Autor Share Napisano 14 Marzec 2005 jak dla mnie ok ale napisy powinny byc po drogiej stronie i do góry nogami :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slim_sandman Napisano 15 Marzec 2005 Share Napisano 15 Marzec 2005 z do góry naogami nie będzie problemu, a co do napisów to mają być od zewnętrznej strony? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 15 Marzec 2005 Autor Share Napisano 15 Marzec 2005 tak wlasnie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 15 Marzec 2005 Share Napisano 15 Marzec 2005 a wiec chyba skonczylem karoserie :D chyba oto efekty: przód: tył: próba lakieru: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ufooox Napisano 15 Marzec 2005 Share Napisano 15 Marzec 2005 Lakier tragiczny :) Ale modelik niczego sobie, ladnie sobie poczynacie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 15 Marzec 2005 Autor Share Napisano 15 Marzec 2005 eeee rzeczywiscie niezaciekawe te lakiery ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 15 Marzec 2005 Share Napisano 15 Marzec 2005 no nie oszukujmy sie; nie umiem robić lakierów :)), powoli coś wychodzi, ale i tak narazie chyba zajme sie modelowaniem, a texturki zostawie na później bo po prostu jestem w tym słaby Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slim_sandman Napisano 15 Marzec 2005 Share Napisano 15 Marzec 2005 Te tekstury mnie dobijają, siedze godzinami a efekty takie sobie, zreszta sami oceńcie, musiałem sobie troche pomodelować więc zrobiłem kawałek sceny, czekam na komentarze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 16 Marzec 2005 Share Napisano 16 Marzec 2005 jeszcze raz lakier, mowcie co o tym sadzicie bo ja juz sam nie wiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slim_sandman Napisano 16 Marzec 2005 Share Napisano 16 Marzec 2005 ja myśle że zarzuc jakies hdri, bedzie lepiej widać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 16 Marzec 2005 Share Napisano 16 Marzec 2005 a wiec z hdri....... edit: bialy lakier Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 19 Marzec 2005 Share Napisano 19 Marzec 2005 chcialem odpoczac od karoserii i lakieru wiec zrobilem oponke :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 19 Marzec 2005 Share Napisano 19 Marzec 2005 jeszcze nigdy w zyciu nie widzialem takiej opony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikham Napisano 19 Marzec 2005 Share Napisano 19 Marzec 2005 chyba wyszła odwrotnie niż powinna ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 20 Marzec 2005 Share Napisano 20 Marzec 2005 no rzeczywiscie opona wyszla mi calkowicie w druga strone ale juz wszystko poprawione, oto efekt: moze napiszcie co myslicie o moich lakierach bo nie wiem czy ide w dobra strone; pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikham Napisano 20 Marzec 2005 Share Napisano 20 Marzec 2005 źle wszystkoch zrozumiałeś u ciebie bieżnik wystaje z opony a powinno być odwrotnie to rowki powinne być wycięte w oponie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 20 Marzec 2005 Share Napisano 20 Marzec 2005 sikham spojrz na post 254; jestem tam zdjecie na ktorym widac ze bieznik jest wypukly, mi sie przynajmniej tak wydaje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 20 Marzec 2005 Share Napisano 20 Marzec 2005 .... bieznik ma byc wklęsły :> ... pozdro ;) nom :> właśnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikham Napisano 20 Marzec 2005 Share Napisano 20 Marzec 2005 :] istnieje nietylko pismo obrazkowe ;) przeczytaj dokładnie co Kome napisał jemu też wyszła odwrotnie wiec zabieraj sie za maxa i poprawiaj :p a lakiery eeeee no ... są :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 20 Marzec 2005 Share Napisano 20 Marzec 2005 :] no zrozumiałem zrozumiałem , że ma być wklęsły, zapomniałem o tym poście od Kome, dzieki za przypomnienie, jak oponka bedzie gotowa to wrzuce, pozdro... narazie mi sie winda cos sypie i za bardzo nie moge nic zrobic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bojar Napisano 14 Kwiecień 2005 Share Napisano 14 Kwiecień 2005 Pięknie :) fajna maska :) jesze tylko pare częsci dach i będzie hit powodzenia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 19 Kwiecień 2005 Share Napisano 19 Kwiecień 2005 No piknie Wam te modele powychodziły :D Chętnie bym się do Was przyłączył (o ile jeszcze można), ale na razie nie mam czasu... Aha, jak dla mnie to najlepsze są modele Chris'a i kome, ale reszta też niezła ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 21 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 21 Kwiecień 2005 no ja po pewnym czasie uporalem sie z displacem bieznika, na oponie prezentuje sie on tak jak ponizej :> bede na tyle uprzejmy ze sie nim z wami podziele jak ktos chce neic targa jeszcze trzeba zrobic dispa napisow :> [ tutaj sciagniesz mape ] pozdrawiam.. i brac sie do roboty! :S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 21 Kwiecień 2005 Share Napisano 21 Kwiecień 2005 bardzo bardzo..... pokaz calosc:) i jak kome mowi doroboty ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 21 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 21 Kwiecień 2005 jaka calasc? ffure z kolami? narazie poczekamy bo nie mam jak wyrenderowac, wysypuje sie przy "updating objects" ale niedlugo beddize nowy cpu to wystartuje, a pozatym nie pokaze opony z reszta puki nie zrobie dispa boków (napisy itp ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 9 Maj 2005 Share Napisano 9 Maj 2005 [ tutaj sciagniesz mape ] nie dość że mgniesz do przodu to jeszcze im pomagasz ;) fajna oponka, ale tak czytam poprzednią strone i niezłe jaja z tym bieżnikiem ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 9 Maj 2005 Autor Share Napisano 9 Maj 2005 trzeba sobie pomagac xD no coz narazie z nim stoje.. jak juz pewnie wiecie czeka na nowy sprzet fordzik, w sumie dalbym rade go na tym dokonczyc ale dobija mie frame per 4s w vievporcie, nie nie na moja cierpliwosc taka robota Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 9 Maj 2005 Share Napisano 9 Maj 2005 na co wymieniasz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slim_sandman Napisano 11 Maj 2005 Share Napisano 11 Maj 2005 Kome widze że masz podobny problem jak ja :-) Tylko mi jeszcze szkoła dochodzi :-( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 12 Maj 2005 Autor Share Napisano 12 Maj 2005 a co, mi moze nie? :o wczoraj do 1 sie uczylem :\ hindus - chyba atlon 2400 a potem 2x512 kiedystam :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 12 Maj 2005 Share Napisano 12 Maj 2005 hindus - chyba atlon 2400 a potem 2x512 kiedystam :P hehe to poszalejem, kiedy kończy kome to wiem a ty slim - kiedy maturka ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slim_sandman Napisano 18 Maj 2005 Share Napisano 18 Maj 2005 maturka? Ja jestem na drugim roku studiów :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 23 Maj 2005 Share Napisano 23 Maj 2005 łee to ty stary koń jestes już ;) myślałem że jeszcze do technikum chodzisz czy cos a ty juz studia.....fiufiufiu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slim_sandman Napisano 24 Maj 2005 Share Napisano 24 Maj 2005 I to właśnie jest główna przyczyna takiego a nie innego tępa moich prac. Teraz się zaczynają zaliczenia, w czerwcu sesja, a później moge już spokojnie sobie maxować :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
V!Ru$_ReBeL Napisano 11 Lipiec 2005 Share Napisano 11 Lipiec 2005 uff...nareszcie się dokopałem do 30 strony tego tematu ;) Modela naprawde ładne, nie znam się ale cieszą oko. Niestety wybraliście zły samochód (estetycznie) Nie wiem może dlaczego wybraliście to auto :] Może z przyczyń technicznych (??). Bo ford gt90 to wielki nieestetyczny kloc... nawet samemu fordowi (firmie) wstyd było za takie auto i stworzyli to piękne autko - : Ford GT Jestem tu nowy i nie wiem czy ktoś próbował lub modelował to autko. Jeśli nie czekam na takiego mistrza który przeniesie to cudo w 3d :D :D:D Ford GT i love it :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 12 Lipiec 2005 Share Napisano 12 Lipiec 2005 To zdjecie, to jest render, wiec juz ktos przeniosl. Nie rob offtopa i nie wykopuj starych (?) watkow, bo to sie nie oplaca, zwlaszcza na starcie na forum... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
V!Ru$_ReBeL Napisano 14 Lipiec 2005 Share Napisano 14 Lipiec 2005 ok, więcej już nie będe :) ps: niestety musisz się mylić to nie jest żaden render to zdjęcie forda w studio podobne zdjęcia można znaleźć tu http://www.fordvehicles.com/fordgt/media_gallery.asp?gallery=PRODUCTION_PHOTO widocznie to zdjęcie co dałem było na tyle słabe by wydawać się renderem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiRi Napisano 18 Lipiec 2005 Share Napisano 18 Lipiec 2005 Powiem to co już każdy wie : Fajne autko :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi