RK Napisano 27 Luty 2005 Autor Napisano 27 Luty 2005 Dzięki stary. Sorry za rury- nie chciałem niszczyć Twoich dziecięcych marzeń ;)
KLICEK Napisano 27 Luty 2005 Napisano 27 Luty 2005 ot : RK no nic sie nie stalo przeciez :) teraz moim nowym marzeniem jest urodzenie dziecka ...
Ania Napisano 27 Luty 2005 Napisano 27 Luty 2005 fajne to. ale tych skarpetek chyba tak nie zostawisz?
RK Napisano 27 Luty 2005 Autor Napisano 27 Luty 2005 Pierwsza przymiarka. Poza plus minus pasuje, pora wziąść się za modelowanie właściwej sukni. @Ania C - zostawię, zmienię im tylko materiał.
asfalton Napisano 28 Luty 2005 Napisano 28 Luty 2005 no no RK pani wyszla fajnie, tak tomb raiderowato :), czekam na updaty :D :D :D pozdrawiam
RK Napisano 28 Luty 2005 Autor Napisano 28 Luty 2005 No... pani wygląda trochę jak stara nauczycielka- będę musiał jej poprawić twarz bo w tej chwili patrzy jej z oczu raczej mało zalotnie.
Ania Napisano 28 Luty 2005 Napisano 28 Luty 2005 mysle ze brwi ma troche za wysoko. i stopy jej rozluznij. ale tekstury robisz przyjemne. mozna spytac, to to rysujesz, czy uzywasz zdjec?
Leru Napisano 28 Luty 2005 Napisano 28 Luty 2005 o tak... wyraz twarzy musi się zmienić. Teraz wygląda jakb zasypiała (opanowała jazdę konno pefect?) Idziesz do przodu mr. RK :) strasznie ciekaw jestem efektu końcowego :) pozdrowienia od szerszenia ;)
RK Napisano 28 Luty 2005 Autor Napisano 28 Luty 2005 @ Ania C Texstury- właściwie nigdy nie używam czystych fotek, za to bardzo często wykorzystuję ich części do tekstur. Do brązowego konia weszło w sumie sześć różnych fotografii, z czego jedna na oko, jedna na kopyta, jedna na kolana i dwie na sierść. Po poskładaniu z tego podstawy domalowywuję co mi brak, dodaję fałdy pędzlem z filtrem multiply ew. burn i wyrównuję całość. W sumie brązowy koń ma ponad 30 warstw, biały o ile pamiętam więcej. Obciągnąć stopy ? Oczywiście mogę (całość ma ciągle szkielet) i właściwie nie mam żadnych za czy przeciw (a nam wsio rawno) ale nie do końca rozumiem czemu miałoby to służyć. @ Leru Wielkie dzięki za dobre słowo. Z twarzą już wiem co jest- nie odrysowały się rzęsy :D. Żałuję że nie dałem rady z gołą przejażdżką (czarny kapelusz, białe skarpetki z kokardkami i czarne buciki) ale wychodziło raczej wulgarnie więc odpuściłem.
RK Napisano 14 Marzec 2005 Autor Napisano 14 Marzec 2005 Czasem dobrze mieć godzinę czy dwie wolne. Mężczyzna, jeszcze przed podziałem siatki na materiały.
KLICEK Napisano 14 Marzec 2005 Napisano 14 Marzec 2005 no niezle niezle czekamy na "twarz" hehe :) no czekamy na wiecej narazie jest fajnie :)
RK Napisano 14 Marzec 2005 Autor Napisano 14 Marzec 2005 No dzięki wielkie... pewnie dopiero w weekend będę miał czas na "prywatę". W każdym razie- cieszę się że się podoba.
DarCon Napisano 14 Marzec 2005 Napisano 14 Marzec 2005 Bardzo fajnie ci idzie,ładnie wymodelowane .Powodzenia :)
Elmo22 Napisano 14 Marzec 2005 Napisano 14 Marzec 2005 smacznie ci to wychodzi :D tak po cichu to kibicuje wszystkim startującym w wyścigu.. bo zapomniane miejsca zalatują mi taką oklepaną nostalgią. z tego co widzę to będzie bardzo sympatycznie, tak więc pozdrawiam konkurencje i zycze powodzenia ;)
kurt_hectic Napisano 18 Marzec 2005 Napisano 18 Marzec 2005 Qrcze ten to ma talent.... chodz konie sa za bardzo oplywowe,,,, wiesz za duzo meshsmooth ! ! ! serio, chyba ze wloski dodasz.- a dalej sadze ze sobie poradzisz- nie bede Cie pouczal
RK Napisano 21 Marzec 2005 Autor Napisano 21 Marzec 2005 Ponownie- wielkie dzięki, spasibo, arigato i co tam jeszczez może być. Talent ? Nie no, talent to ma Bigleb czy Little Ninja. Ja jestem rzemieślnik; nie żeby mi jakoś źle z tym było, ale czasem ego uwiera. Pierwszy raz modelowałem na podstawie własnego konceptu - strasznie fajna zabawa. Szkic był zrobiony jako minutówka piórkiem po przeczytaniu podręcznika do "Monastyru" i walał się już od jakiegoś czasu dookoła. Modelowanie- od wrzucenia referki do zrobienia zajęło... od 22 z minutami kiedy odpięło mi się gg do 1.30 kiedy włączyłem je od nowa :). Strasznie szczurkowata gęba ale IMHO pasuje do klimatu. Jeśli jutro klienci dadzą żyć to pewnie ją pomaluję.
Master Kiełbaster Napisano 21 Marzec 2005 Napisano 21 Marzec 2005 Nieźle choć trochę łuk brwiowy i powieki mi nie pasują.
RK Napisano 23 Marzec 2005 Autor Napisano 23 Marzec 2005 Dzięki za podpowiedź, zmieniłem. Właściwie główne obiekty gotowe. Zostało przy nich sporo pierdół- panu dam jeszcze szpicrutę do ręki, może jakiś kapelusz, strzemiona, lejce, inne siodło dla kobiety jeśli czas pozwoli. Pałacyk jest gotowy, pozostaje dodać jakiś angielski pejzażyk, ustawić światła no i dodać wszelkiego rodzaju włosy i włoski Całość dawno wyszła z baroku ale jako że zabawa strojami coraz bardziej mnie bawi nie będę się go jakoś kurczowo trzymać . Mały test
RK Napisano 25 Marzec 2005 Autor Napisano 25 Marzec 2005 Skończyłem mężczyznę- chyba już go nie dotknę, za to teraz kobieta która wcześniej jakoś tam się broniła wygląda jak lalka. Taka zostać nie może... W tłumaczeniu- kolejnych parę godzin w plecy... a landscape ciągle nie dotknięty. Zaczynam się coraz poważniej zastanawiać czy nie dodać im paru psów po bokach.
KoMic Napisano 25 Marzec 2005 Napisano 25 Marzec 2005 jak dla mnie to postacie sa git nic im nie brakuje, dla mnie jedynie konie sa troszeczke za masywne, nie wygladaja jak klacze wyscigowe, tylko jak pociagowe ogiery, ale paniece nic nie brakuje jest spoko, martwie sie tyko o czas bo jest go malo a otoczenie nie bedzie latwe... pozdrawiam i zycze powodzenia,,,aaaa i Wesolych swiat: ]
tomeg Napisano 25 Marzec 2005 Napisano 25 Marzec 2005 postacie sa ok.wręcz super:)Ale wg mnie zwalone proporcje- konie sa za wielkie porównaj głowy i kopyta do ludzi.kopyta sa wieksze od ludzkiej głowy w cylindrze .o konskich łbach juz nie wspomnę.Oczywiscie dodasz uzdę i grzywę.Miłych i pogodnych świat.
RK Napisano 25 Marzec 2005 Autor Napisano 25 Marzec 2005 Wielkie dzięki za komentarze. Co do proporcji- oczywiście przyjmuję Wasz punkt widzenia ale że od początku chciałem dać takie a nie inne konie proporcje zostaną stosowne do rasy (no dobra... wcale nie dlatego- główny powód to to że jestem uparty jak osioł- inna rzecz że coraz bardziej zastanawiam się czy nie wstawić jednak arabów). W załączniku- potwierdzenie rozmiarów i proporcji.
tomeg Napisano 25 Marzec 2005 Napisano 25 Marzec 2005 co to za koń?! pierwszy raz takiego na oczy widze :) faktycznie wielki jak stodoła.Na twoim miejscu dalbym jakiegos szlachetnego araba ,a nie takie wielkie bydle:)Taka dystyngowana para na czyms takim?:)po za tym wg mnie twarz panienki była bardzo dobra nie zmieniaj tylko zacznij robić Luwr.:)
jaras Napisano 25 Marzec 2005 Napisano 25 Marzec 2005 ogólnie podpisuję się pod tym co powiedział Tomeg ale to Twoja wizja i zrobisz jak uważasz - jak ma mieć takie kopyta to będzie miał :) referki masz jakby ktoś się rzucał :) fajnie Ci to wychodzi , pozdrawiam
RK Napisano 25 Marzec 2005 Autor Napisano 25 Marzec 2005 Od początku nastawiłem się na takie "koniki" (chyba jedyna rasa przy której nie majdałbym nogami po ziemi jadąc :) ). Do Wersalu już nie wrócę- oboje są w tej chwili "bloody English" i taki też będzie pejzaż. Poprzednia pani poszła na przemiał- może gdzieś kiedyś wypłynie ale raczej wyląduje na CD i zakurzy się w spokoju ducha. Dzięki za komentarz.
Pionier Napisano 25 Marzec 2005 Napisano 25 Marzec 2005 lepiej wyglada imo. Czekam na kolejne renderki ...
KoMic Napisano 25 Marzec 2005 Napisano 25 Marzec 2005 a moim zdaniem teraz proporcje to juz wogole troszeczke niepodobne do niczego, ludzka glowa ciut wieksza od oka kona: ] zabawne, popszednia wersja much better, pozdro, a jesli chodzi o referke to ciezko sie na niej wzorowac, bo panienka wyglada mi na drobinke: ]
RK Napisano 4 Kwiecień 2005 Autor Napisano 4 Kwiecień 2005 Pierwszy szkic pierwszego planu. Materiał drogi do poprawki, coś trzeba będzie posadzić na miedzach żeby aż tak łyso nie świeciły ale jestem raczej zadowolony z rezultatów. Jakiś las czy pagórki w dalekim planie i można wracać do poprawiania koni bo uprząż leży i czeka zmiłowania.
Leru Napisano 7 Kwiecień 2005 Napisano 7 Kwiecień 2005 RK -> a może poszerzyć kadr i wrzucić jakieś zabudowania proste na tło ? Z miedzami masz rację, coś w nich musi być. A główne postacie są na prawdę bardzo fajne :) Mam nadzieję, że do scenkę dopieścisz do końca, pamiętaj o niminacjach :>
RK Napisano 7 Kwiecień 2005 Autor Napisano 7 Kwiecień 2005 LOL Właśnie dłubię pieski do sceny. O nominacjach właściwie przestałem myśleć- cieszę się że scenka zabawnie się układa. Coś tam się z niej wykołacze- wielkie dzięki za dobre słowo ( a za niedokończenie swojej sceny powinieneś ostrą kocówę dostać ;) ).
Leru Napisano 7 Kwiecień 2005 Napisano 7 Kwiecień 2005 nie mów hoop! RK... cierpliwości, dla Jedi też nadszedł czas matury :]
Simple_man Napisano 8 Kwiecień 2005 Napisano 8 Kwiecień 2005 Na początku twojej pracy coś tam marudziłem o koniach. Wiesz co zapomnij o tym. Pracka zaczyna powoli wymiatać jest dobrze. Ciekawe jak to się skończy. Potencjał jest pytanie tylko jak go wykorzystasz.
RK Napisano 9 Kwiecień 2005 Autor Napisano 9 Kwiecień 2005 @ Simple-Man - stary, spokojnie- możliwe że i Ty i wszyscy inni narzekający na rozmiar mojego konia ;) mieli rację- ja po prostu jestem uparty jak bury osioł i tyle. Dzięki za dobre słowo. @ Leru- trzymam kciuki. Połam czerwone majtki i co tam jeszcze... Do sceny dojdzie stado psów- tak wygląda geometria.
jaras Napisano 10 Kwiecień 2005 Napisano 10 Kwiecień 2005 rewelka !!! , nic dodac nic ująć (no może dodałbym jakieś drzewa :) ) ale to masz chyba w planach ?
bojar Napisano 11 Kwiecień 2005 Napisano 11 Kwiecień 2005 podzielam zdanie jarasa :) tak dalej tak trzymać :)
DarCon Napisano 11 Kwiecień 2005 Napisano 11 Kwiecień 2005 No ta scenka zaczyna żyć,piękna robota :) Myślałeś o jakiś drzewach w oddali albo jakieś krzaczorki przy drodze i inne chwaściki ?
tomeg Napisano 11 Kwiecień 2005 Napisano 11 Kwiecień 2005 Dlaczego nie moge pogodzic się z tymi proporcjami.?Tak mi to nie pasuje że, musiałem jeszcze raz Ci o nich napisać. Zabij mnie ale ta kobietka jest za mała. Super pieski. Poza tym naprawdę bardzo podoba mi się i pomysł i wykonanie. IMHO wysrodkuj kadr ,niepotrzebnie tak duzo nieba.
RK Napisano 12 Kwiecień 2005 Autor Napisano 12 Kwiecień 2005 Konie właśnie przerabiam- kobietkę też- ta jest nudna jak Beger w bikini.
RK Napisano 12 Kwiecień 2005 Autor Napisano 12 Kwiecień 2005 Zmienione konie, zmieniona kompozycja, odrobina motion bluru. Kadr będę ustawiał jak będę miał wszystko- w tej chwili jeszcze do tego daleko. Mam nadzieję skończyć do weekendu bo inne projekty krzyczą o zmiłowanie.
tomeg Napisano 12 Kwiecień 2005 Napisano 12 Kwiecień 2005 nooo o niebo lepiej.Teraz to wyglada !! jest dramaturgia .IMHO daj pierwszego konia w galopie z wyciagnieta szyją.dodaj lisa albo inne zwierze ,bedzie wygladało jakby sie konie spłoszyły .Super.
Marvey Napisano 12 Kwiecień 2005 Napisano 12 Kwiecień 2005 misie bardzo podoba tylko te pieski... no cóż lepiej zmień kolor ich sierści bo nie pasuje on zbytnio
kykos Napisano 12 Kwiecień 2005 Napisano 12 Kwiecień 2005 Bardzo mi się to wszystko podoba szczególnie podobają mi się pieski :) Czekam na kolejny render. Pozdrawiam.
RK Napisano 12 Kwiecień 2005 Autor Napisano 12 Kwiecień 2005 Chciałem zmienić kobietę ale nici z tego- czasu nie ma. Jedyne co zmieniłem to henna na włosy- jak ma być pogoń za lisem to niech chociaż jest dwuznaczna- inna rzecz że przez to zrobiła się z niej paskudnie angielska, brzydka, rozlazła, piegowata Mary. Podkładka tła z odrobiną powietrza, przegrupowanie psów (jeden ciągle ma spartoloną pozycję w kadrze). Jutro uprzęże koni, grzywy i wstążki, pojutrze niebo i ewentualne korekty i... może zdążę.
KoMic Napisano 13 Kwiecień 2005 Napisano 13 Kwiecień 2005 Bardzo ladnie Ci sie to wszytko prezentuje,,, jestem pod wrazeniem tymbardziej ze jest to bardzo niestandardowa scena, Ciezko by bylo znalesc cos podobnego w necie, mi sie to nie udalo, to nie jest kolejny glupi wyklepany samochod, tu widac artyzm, kurcze ja patsze sie na to jak na obraz, bardzo ladny obraz udalo Ci sie zachowac klimat moze tylko cienie sa za twarde i troszeczke scena pusta, jakis kamien, kszaczek, troche trawy i w ktoryms roku kawalek debu i byla by rewelka, a tak jest tylko rewelacyjna. Dla mnie real respekt, piekna scena i jescze raz BARDZO ale to BARDZO ORYGINALNA, gratulacje
jaras Napisano 13 Kwiecień 2005 Napisano 13 Kwiecień 2005 podpisuje sie pod tym co napisal kol. KoMic, trudny temat sobie wybrałeś i wysoko postawiłeś poprzeczkę - respect
Rekomendowane odpowiedzi