Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

To moja pierwsza praca wykonana w maxie :) Wcześniej zajmowałem się jedynie grafiką 2d lecz postanowiłem spróbować sił w 3d... i spodobało mi się :) Model zrobiony na podstawie znanego wszystkim tutka... wiem wiem cienko trochę wyszło ale to dopiero moje początki :) Teraz wezmę się za jakis mój projekt a przy okazji przerobie kilkanaście innych tutoriali hehe Dzięki za rzut okiem i pozdrawiam wszystkich...

• Odpowiedzi 15
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

jak na 1 prace to naprawde fantastycznie :) (chociaż nie wierze za bardzo że to pierwsza) fajna dziewuszka ci wyszła :) miło wyszedło. Chyba też zrobie sobie tego tutka :)))

Napisano

Chyba wszyscy robią tego samego tutka :]

jeśli to faktycznie Twoja pierwsza praca w 3d, to gratulacje, wyszło świetnie. Można by się czepiać wielu rzeczy, ale jak na początek jest lepiej niż dobrze.

Napisano

Maedhros - zobacz sobie na 3dtotal ;)

Pracka przypomina screen z Neverwintra, jakoś tak mi się skojarzyło, co nie znaczy wcale że jest źle, wręcz przeciwnie :) pracuj dalej (głównie nad teksturami i otoczeniem)

Pozdrawiam

Napisano

wyszlo Ci bardzo dobrze(jak na pierwsza prace), miecz moglby miec troche skaz, scena jest dosyc łysa

swiatlo(sprobuj light tracerem (advanced lightning dost od ver. 5) uaktywnij i wrzuc skylight do sceny)

Gość The chosen one
Napisano

Fajnie wyszło. Mam pytanko. Ile mniej więcej zajeło tobie zrobienie tej pracy? I jakiego maxa używasz?

Ja też robiłem tą postać jakieś 3 lata temu (jak widać jest to chyba najpopularniejszy tut do maxa). Jak pozwolisz to zamieszcze jeden z renderingów.

Jeżeli nie chcesz to daj znać a odrazu go wykasuje.

P.S.

Oby tak dalej, świetnie tobie idzie.

Napisano

powiem tak ... widzialem proces tworzenia tej postaci w Wip'ie ... i wiem ze model jst niemal doskonaly ... szkoda jednak ze przed wstawieniem tej pracy do finnished works nie przerobiles jeszcze tutka o renderowaniu w np. brazilu albo Vrayu ... byloby o niebo lepiej chociaz i tak jest dobrze.

pozdrawiam

Napisano

hej ludzie dzięki za komentarze :) to naprawdę jest moja pierwsza pracka w maxie.. wcześniej zrobiłem jedynie szklany stolik też z jakiegoś tutka.. oczywiście w trakcie robienia joanny przejrzałem kilkanaście innych tutoriali i często zaglądałem do manuala.. dużo eksperymentowałem z podstawowymi prymitywami i rzeczywiście miałem kłopot z renderem (brazil)... początkowo był dla mnie tylko poparciem teorii chaosu lecz po jakimś czasie udało mi się go pobierznie opanować (tyle by wyszedł mi jako tako render)

The chosen one - nie mam nic przeciwko :) używam maxa 7 i zajęło mi to prawie cztery tygodnie ale w tym czasie dużo czytałem i uczyłem się... więc trudno powiedzieć.. teraz byłoby z pewnością szybciej

sporo pracy przede mna.. może wkrótce pojawię się w WIPie :)

pozdrawiam

Napisano

jezeli to pierwsza praca, jak mówisz to wyszło Ci to lepiej niż dobrze, to ja nie strzelam jeszcze takich prac, ale w sumie powiedziawszy to mam mało czasu na 3D, nieźle, tak jak mówiłeś chyba każdy zna ten tutek,

P.S. ten ze stolikiem też przerabiałem

pozdro

Napisano

Model niekoniecznie jest cudowny, ale z tego co widzę bezbłędny. Mógłbyś jeszcze troszkę pobawić się w renderowanie i postprodukcję.

Napisano

Jest lepiej niz dobrze - idz za ciosem i rob cos nastepnego - nowe modele - nie baw sie juz tym teraz. Zarchiwizuj go i wrocisz do niego za jakis czas - np. jako material do nauki posta. Rob dalej poki jestes wkrecony. rob, rob , rob. .. i dawaj szybko na board :)

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności