KamillM Napisano 24 Luty 2005 Share Napisano 24 Luty 2005 Jest to mój drugi model wozu, tym razem robiony z tutka ;) Model zacząłem przedwczoraj i wyszło mi "takie coś" jak na screenach Oceniajcie, komentujcie, wskazujcie błędy, itp. ;) PS Widzę, że ostatnio kilka osób wzięło się za tego tutoriala i robi A3 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 24 Luty 2005 Autor Share Napisano 24 Luty 2005 Mały update ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 24 Luty 2005 Share Napisano 24 Luty 2005 Witam :) Model na pierwszy rzyt oka ładny, ale ( tylne nadkole ostro faluje, i na masce i zderzaku coś jest)To co jest nazielono to sam nie wiem czy to bug, ale tak mi się wdaje, że troszeczkę dziwnie schodzi ta maska(chyba że tak jest naprawdę w realu)Ale ogólnie spox :D POzdro i powodzenia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szczupal Napisano 24 Luty 2005 Share Napisano 24 Luty 2005 Robie ten sam model - jako pierwszy :) bo widze ze juz wszyscy zaczynaja to robic nie opieraj sie tylko na tutorialu... ja co prawda robie go z tutorialem ale wiekszosci prubuje zrobic go sam... pokaze ci ruznice jaka u ciebie jest z tutoriala a jaka ja sam zrobilem i powiedz co lepiej wyglada... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 24 Luty 2005 Autor Share Napisano 24 Luty 2005 I następny update ;) Postanowiłem sobie, że najpierw skończę robić cały model, a później popoprawiam bugi, co nie znaczy, że nie możecie ich wskazywać ;) Bubu thx za wskazanie błędów ;) Szczupal tą część nie robiłem dokładnie a tutka, trochę ją przerobiłem, ale jeszcze muszę nad tym popracować ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szczupal Napisano 24 Luty 2005 Share Napisano 24 Luty 2005 nie dokladnie strasznie to robisz + brzydkie kolka (znaczek Audi) + widac nierownosci, Jakies zaokraglone sie wszystko wydaje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 25 Luty 2005 Share Napisano 25 Luty 2005 Ja proponowałbym poprawiać wszystkie bugi odrazu (później może ci się to odwidzieć, zaczniesz grzebać w materiałach ;)No i dlatego, że później będziesz miał większy "bajzel" w siatce i bedzie juz troszeczke trudniej ;) Ale to tylko moje zdanie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acre117 Napisano 25 Luty 2005 Share Napisano 25 Luty 2005 Możesz pokazać siateczke?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 27 Luty 2005 Autor Share Napisano 27 Luty 2005 Update ;) [sCREEN 1] [sCREEN 2] acre117: [sIATKA] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 27 Luty 2005 Share Napisano 27 Luty 2005 a ja mam glupie pytanko czy w tym tutorialu szyba mają nadawaną grubosc ?? bo jak tak to radze pominąc takie cos bo toz to jakas bzdura ktora warto pominąc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acre117 Napisano 27 Luty 2005 Share Napisano 27 Luty 2005 Kamil, daj siatke bez meshsmootha bo po takiej niewiele widać;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 28 Luty 2005 Autor Share Napisano 28 Luty 2005 Proszę bardzo ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acre117 Napisano 28 Luty 2005 Share Napisano 28 Luty 2005 No to tak wg mnie to siatka jest całkiem spoko, ale w niektórych miejscach jest troszke krzywo (czyt. siatka mogłaby być 'prościej' ułożona). A z resztą i tak pewnie się mylę;) pracuj dalej pzdr acre117 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szczupal Napisano 28 Luty 2005 Share Napisano 28 Luty 2005 czego uzywasz do renderu ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 28 Luty 2005 Autor Share Napisano 28 Luty 2005 Używam standardowego rendera ;) acre117 wiem o co Ci chodzi, postaram się uprościć siatkę ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szczupal Napisano 28 Luty 2005 Share Napisano 28 Luty 2005 to dlatego u Ciebie tak dobrze wychodza te kanty :/ to znaczy moze nie dobrze ;P ale widoczne sa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 7 Marzec 2005 Autor Share Napisano 7 Marzec 2005 Update, tym razem troszke lepszy render: PRZÓD TYŁ Czekam na opinie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acre117 Napisano 7 Marzec 2005 Share Napisano 7 Marzec 2005 wg mnie to coś złego się dzieje z uszczelką na przedniej szybie, i ten rowek przy przednim świetle troche za szeroki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 7 Marzec 2005 Autor Share Napisano 7 Marzec 2005 Jeszcze jeden screen (nowszy)[sCREEN] acre117 - masz rację, muszę trochę popracować nad tą uszczelką ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 7 Marzec 2005 Share Napisano 7 Marzec 2005 nom to teraz juz wiem dlaczego niektore tutoriale musza byc darmowe a ten tymbardziej, ktos powiedzial ze to dobry tutek hym powaznie bym sie z tym czyms nie zgodzil one jest tragiczny daje tragiczne nawyki jak te badziewne zakonczenia blach, grubosc szyb to przeciez jakas bzdura te dwa elementy do poprawy bo i naczje to bedzie wygladac jak kawalek kiepskiej plastelinki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szczupal Napisano 7 Marzec 2005 Share Napisano 7 Marzec 2005 Nie pasuje mi 1.Rowek kolo swiatla 2.Przednia szyba 3. przdnie to przy logo audi 4 Logo audi 5 reszta ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 7 Marzec 2005 Autor Share Napisano 7 Marzec 2005 1.Rowek kolo swiatla Wiem, już się biorę za zwężanie tej szczeliny ;) 2.Przednia szyba Muszę nad nią popracować rzeczywiście :D 3. przdnie to przy logo audi Te.... jak to się nazywa?? Chodzi Ci o te wąskie "patyki", tak? 4 Logo audi Tak myślałem - kółka są za grube, nie? Już się za to biorę ;) Bzyku nad szybami też popracuję bo to rzeczywiście dziwnie wyglądają. Co do blach to masz na myśli ich "okrąglistość" na krawędziach? ;) PS. Dzięki wszystkim za rady, naprawdę są mi pomocne :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 8 Marzec 2005 Autor Share Napisano 8 Marzec 2005 Poprawiłem kilka rzeczy, powiedzcie czy teraz jest dobrze ;) [sCREEN] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 9 Marzec 2005 Autor Share Napisano 9 Marzec 2005 Daję screen świateł tylnich (zał.), a światła przednie możecie znaleźć TUTAJ ;D Światła nie są jeszcze dopracowane, będę siedzał nad nimi jeszcze ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 9 Marzec 2005 Share Napisano 9 Marzec 2005 fatalne są te rowy :/ i wogole jakas ta praca zaokrąglona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawelkos Napisano 9 Marzec 2005 Share Napisano 9 Marzec 2005 za duze szpary szczegolnie ta gdzie zderzak laczy sie blotnikiem (przy swietle) i przy klapie od bagaznika pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eco Napisano 11 Marzec 2005 Share Napisano 11 Marzec 2005 oo widze ktos wkoncu wali model z videotutka :) -nie wiem czy dokladnie idziesz tak jak na video ale wydaje mi sie ze pare rzeczy uprosciles - krawedzie po smooth'cie masz chyba za bardzo zaokraglone (bulowato wygladaja)- samochod wyglada bardziej jak model do skladania - dodaj podzial niedaleko krawedzi a bedzie lepiej -takze dziwnie wyglada przednia szyba - oj chyba nie masz za wiele fotek tego samochodu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 13 Marzec 2005 Autor Share Napisano 13 Marzec 2005 Update, render zrobiony w Brazilu: [LINK] Aha, nie patrcie na materiał uszczelek, tylko na lakier ;) Właśnie wziąłem się za modelowanie bieżnika, więc na dniach powinien się pojawić następny screen :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szczupal Napisano 13 Marzec 2005 Share Napisano 13 Marzec 2005 Nie podoba mi sie ten lakier.. wole swoj :] ale pracuj :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 13 Marzec 2005 Share Napisano 13 Marzec 2005 masz straaaaasznie przepalony render albo lakier jakis nie taki, ale raczej to pierwsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 13 Marzec 2005 Autor Share Napisano 13 Marzec 2005 masz straaaaasznie przepalony render albo lakier jakis nie taki, ale raczej to pierwsze Przepalony, tzn. jaki? Może to wina tego, że to *.jpg? Jpg źle kompresuje kolor czerwony. Postaram się dać nowego rendera w *.png ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szczupal Napisano 13 Marzec 2005 Share Napisano 13 Marzec 2005 jpg nic nie robi z kolorem czerownym chyba ze kompresujesz ja tez mam jpg a wszystko dziala ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 17 Marzec 2005 Autor Share Napisano 17 Marzec 2005 Kolejny update :D Tym razem koło... [LINK] ...render... [CLICK] ...i kierownica ;) [LINK] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szczupal Napisano 17 Marzec 2005 Share Napisano 17 Marzec 2005 jeszcze nie wszystkie teksturki masz i tak : switla dziwna teksturka no i napewno lakier :/ kierownica ma pare bugow ale zawsze musza one gdzies byc :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paboso Napisano 17 Marzec 2005 Share Napisano 17 Marzec 2005 A możesz podać adres tego tutka??? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 17 Marzec 2005 Autor Share Napisano 17 Marzec 2005 switla dziwna teksturka Na światłach jest chrom, pomyślałem, że ładnie będzie wyglądać. no i napewno lakier :/ Co Wy widzicie złego w tym lakierze?? :P Mi się podoba. Może kolor się Wam nie podoba? ;) kierownica ma pare bugow ale zawsze musza one gdzies byc :P Mógłbyś wskazać te bugi? paboso -> LINK do tutka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 17 Marzec 2005 Autor Share Napisano 17 Marzec 2005 Trochę się bawię teraz z kolorem lakieru :D [bLUE] Coraz to będę wrzucał nowe kolorki, a Wy oceniajcie, które są ładne ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szczupal Napisano 17 Marzec 2005 Share Napisano 17 Marzec 2005 zapomniales o klamce :P , ale ten lakier o to chodzi ze wyglada nie realistycznie :/ na kierownicy masz buga jak jest ten przycisk po lewej... a swiatla to mi nie chodzi o ten chrom chociaz troche za jasny tez :] tylko o to obramowanie :] pozdro... aha jeszcze klamki wydaja sie byc krzywe ale to moze mi sie tylko wydawac... zapomnialem jeszcze dodac : z chamferuj moze drzwi na dole bo ja tak zrobilem i tak lepiej wyglada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SZAMPEK Napisano 17 Marzec 2005 Share Napisano 17 Marzec 2005 Niech ktoś będzie tak miły i napisze mi namiary na tego tutoriala. Mój ostatni samochód przypominał bowiem...eee! Szkoda gadać :-( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szczupal Napisano 17 Marzec 2005 Share Napisano 17 Marzec 2005 masz ten tutorial na http://www.3d-palace.com musisz sie zarejestrowac i tam jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SZAMPEK Napisano 18 Marzec 2005 Share Napisano 18 Marzec 2005 Oky, THX!!! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 19 Marzec 2005 Autor Share Napisano 19 Marzec 2005 zapomniales o klamce :P Wiem, wiem ;) ale ten lakier o to chodzi ze wyglada nie realistycznie :/ Za bardzo połyskliwy może? na kierownicy masz buga jak jest ten przycisk po lewej... Hmmm.. poprawię to. a swiatla to mi nie chodzi o ten chrom chociaz troche za jasny tez :] tylko o to obramowanie :] No obramowanie rzeczywiście muszę zrobić inne :D zapomnialem jeszcze dodac : z chamferuj moze drzwi na dole bo ja tak zrobilem i tak lepiej wyglada Hm.... one są chyba zchamferowane, może za mało. A tu macie mały udpate (już z normalną klamką :P) : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szczupal Napisano 19 Marzec 2005 Share Napisano 19 Marzec 2005 jedyne kolejne uwagi ode mnie to : a)drzwi wygladaja jakbywklesniete do srodka b)tylnie swiatla kompletnie do dupy :/ Podaj mi jak zrobiles teksturke swiatel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 24 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 24 Kwiecień 2005 Ale stary temat odkurzyłem ;) Nie miałem ostatnio zbytnio czasu, dlatego dłuuuugo nie było update'ów. Natomiast teraz, gdy będe miał już czas - nie mam kompa (padła płyta główna, czekam już miesiąc na powrót kompa...). Także jeszcze trochę nie będzie update'ów... Piszę tego posta także dlatego, żebyście wiedzieli, że nie zamierzam tak zostawiać tego modelu i chcę go skończyć ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 24 Kwiecień 2005 Share Napisano 24 Kwiecień 2005 rowki sa do du**!! ;) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 24 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 24 Kwiecień 2005 No jak tak patrzę teraz to rzeczywiście okropnie wyglądają te rowki :\ Jak dostanę spowrotem kompa to odrazu zabieram się za nie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 10 Maj 2005 Autor Share Napisano 10 Maj 2005 Wreszcie nowy render, tym razem bez lakieru ;) Jeszcze dziś dam przód, tymczasem oceniajcie :P PS. poprawiłem min. rowki ;] PS2. LINK - render w formacie PNG - tył LINK - render w formacie PNG - przód Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 10 Maj 2005 Share Napisano 10 Maj 2005 Matko Boska Wszelkich Bolesci... co to za fele?! 8| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 10 Maj 2005 Autor Share Napisano 10 Maj 2005 Matko Boska Wszelkich Bolesci... co to za fele?! 8| Tzn? Są takie jak w oryginale ;] Może są za grube? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 10 Maj 2005 Share Napisano 10 Maj 2005 Sa jakies takie... hmmm... no... zadne normalne slowo nie ptzychodzi mi do glowy. :P Niemoglbys ich wymienic na jakies bardziek klasyczne i mniej ekstrawaganckie? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi