DonVito Corleone Napisano 3 Marzec 2005 Napisano 3 Marzec 2005 Zrobilem kiedys samochod (nissan 300zx) jeszcze go nie zrenderowalem. Ale zato zrobilem z niego model z plastiku. I wyszlo takie cos. Mi troche nie pasuje ale nie wiem co....Pomozcie, co w ty jest nie tak :]
polka dot Napisano 3 Marzec 2005 Napisano 3 Marzec 2005 bowiem szczerze ze baardzo mi sie podoba :D moze felgi powinny byc takie jak na printach, ale naparwde jest fajnie, kompozycja tez niczego sobie :D ladne szklo :Djedyne co ja bym zmienil to wyrazniejszego fallofa w materialach farbek, malego reflecta w plastiku, felgi ale to juz mowilem, troche jasniejsze opony no i teksture drewna ale masz ode mnie 4+ / 6 :D pozdro
Szczupal Napisano 3 Marzec 2005 Napisano 3 Marzec 2005 Super pomysł !! i Wykonanie jak narazie podoba mi sie !! Ten pomysł strasznie mi przypadl do gustu :P
Pawelkos Napisano 3 Marzec 2005 Napisano 3 Marzec 2005 Bardzo fajnie sie prezentuje, jak dla mnie farbki za bradzo sie blyszcza, kolory pokrywek od farbek sa troche sprane daj im bardziej wyrazisty kolor no i przydaloby sie opony troche jasniejsze pozdro
Moon73 Napisano 3 Marzec 2005 Napisano 3 Marzec 2005 Bardzo ciekawa pracka, dorzuciłbym kilka narzędzi modelarskich, jakiś kawałek papieru ściernego itd. Pozdrawiam
Lumpy Napisano 3 Marzec 2005 Napisano 3 Marzec 2005 Blueprint wygląda na "rozciągnięty", ale może to tylko złudzenie. Sprawdź czy wymiary plane posują do jego rozdziałki. Ogólnie fajna pracka :)
Mobii Napisano 3 Marzec 2005 Napisano 3 Marzec 2005 jak dla mnie tez wszystko oki, ale po co 2 sztuki lewych drzwi zrobiles?? a gdzie sa prawe?? :>
AGmakonts Napisano 3 Marzec 2005 Napisano 3 Marzec 2005 ja bym plany troszke zgiął w pół jak wyciagnięte z pudła a co do modelu to zrób może jakieś slady po wycinaniu i takie tam
Szczupal Napisano 3 Marzec 2005 Napisano 3 Marzec 2005 maska jest za kanciasta :) w porownaniu do tego samochodu na blueprincie :) ...pozdro...
Baton Napisano 3 Marzec 2005 Napisano 3 Marzec 2005 Fajne, podoba mi sie. Szkoda tylko ze oswietlenie takie nijakie ...
DonVito Corleone Napisano 3 Marzec 2005 Autor Napisano 3 Marzec 2005 Takm maly apdejt..zmienilem troche teksturki farb, drewna (i tak jest taka sobie) dodalem nozyk (i walsnie nie wiem czy nie zagruby troche). Naprawilem dzwi XD. Zrenderowalem bez aa, zeby bylo szybciej. A co do modelu samochodu: poddalem go lekkiemy tuningowi, jeszcze przed tym jak wpadlem na pomysl zeby zrobic ta scenke, i teraz sa takie niezgodnosci z blueprintsami. BTW: teraz mam zamiar dodac zgiecia na tych kartkach i jeszcze pokombinowac z drewnem i swiatlem.
WToreK Napisano 3 Marzec 2005 Napisano 3 Marzec 2005 Bardzo fajne, chociaz mam pare sugesti: pierwsza to felgi, koniecznie musza byc jak na printach bo to az razi. Druga sprawa to naciagane ustawienie kilku elemnetow, chodzi mi tu o maske, to cos oparte o tyl (zderzak, spojler) i nozyk, nie wyglada to naturalnie, a chyba powinno byc tak jakby ktos zostawil to w srodku roboty, maske jeszcze mozna zdzierzyc, ale razem z reszta wspomnianych rzeczy - odpada. Trzecia sprawa to nozyk - lezy w zla strone chyba ze ten ktos jest leworeczny, albo sobie lubi utrudniac (ew lubi sie pociac chwytajac za ostrze ;))) ) Pozdroofka
AGmakonts Napisano 3 Marzec 2005 Napisano 3 Marzec 2005 przecież nożyk mugł się potoczyć lub zostac rzucony. a felgi rzeczywiście myszą być jak na printach spojler bym położył obok na ziemi do góry nogami
polka dot Napisano 3 Marzec 2005 Napisano 3 Marzec 2005 nozyk ma brzydla teksture ale drewno juz jest ladne ;D ta praca naprawde bardzo mi sie podoba :D
Predator Napisano 3 Marzec 2005 Napisano 3 Marzec 2005 Ciekawy pomysl na samochod ladne wykonanie :) teraz proponuje skleic model :)
Conrad Napisano 3 Marzec 2005 Napisano 3 Marzec 2005 Fajne, sam kiedyś się modelarstwem interesowałem (teraz już mnij, czas i chajs a modele kosztują) no i tak: 1.farby modelarskie to nei taki , żę wodązmyjesz, więc tak na kartce na takiej ładnej drewnianej powierzchni... 2. Minuta osiem zajmeni ci zrobiene sprężarki bądź samego areografu .. 3. Modle nei musi byćaż tak dokłądny, to medl a plastkiku czy czego tam, chyba , że robisz te najdroższe..;) 3. Dorobiłbym ajkeiś szczypczyki, tubke z kelejm czy cosik, no i trochę mnałych modeli np: drzwi itp które są przyzepione w siatce, w tym stelażu pewni wiesz. 4. Podoba mi się, jakieś te światło fajne. Może by tak scenę powiększyć?
WToreK Napisano 3 Marzec 2005 Napisano 3 Marzec 2005 przecież nożyk mugł się potoczyć lub zostac rzucony - tak, jasne, mogl tez z jednakowym prawdopodobienstwem zostac zeslany tam przez kosmitow, I mean come on... A jeszcze jedno rzucilo mi sie w oczy w miedzyczasie, jak przewiduje pedzelki (?) czy co tam jest w tej szklance, nie stanelyby chyba takiej pozycji, tzn koniec zsunalby sie w przeciwlegly kant przy dnie (mam nadzieje ze mowie zrozumiale :P )
zomuś Napisano 3 Marzec 2005 Napisano 3 Marzec 2005 Super praca bardzo mi się podoba zmienił bym tylko felgi i może dodał jakieś części tego samochodu może szyby pozdrawiam
DonVito Corleone Napisano 3 Marzec 2005 Autor Napisano 3 Marzec 2005 A wiec. Najpierw powiem ze robiac samoochod moim zamiarem nie bylo zrobienie tej sceny, wiec staralem sei zrobic bardzo szczegolowy ten samochodzik (daje render). Spor o nozyk: mi to wszystko jedno gdzie on bedzie ale postawie go odwrotnie bo zeczywiscie bedzie bardziej logicznie. Co do szczypczykow i innych pierdolek: zrobie jakies tam jeszcze, ale nie moge zaduzo bo bedzie napchana ta scena. A scene powieksze i z aa zrenderuje, ale to juz po przerobkach. BTW: czy zeby wstawic obrazek do posta (tylko nie jako miniaturke) trzeba wstawic go na jakis ftp czy mozna z dysku ?
polka dot Napisano 3 Marzec 2005 Napisano 3 Marzec 2005 a po co robisz pomalowany? taki plastikowy wygladal nader dobrze :D mozesz ewentualnie jakis spoiler czy cos odzdielnie postawic i pomalowac ale nie caly modelik ;) hmm teraz to troszke nie wyglada jak 300zx
Sajrusx Napisano 3 Marzec 2005 Napisano 3 Marzec 2005 arrrgghhh...to taki modelik samochodzika zrobiłeś i dałeś jako plastik, to jak ten samochód miałbyć w rzeczywistych rozmiarach, to ty jesteś pewnie jakimś zaj******* wielkoludem skoro taki samochód jest dla ciebie malućki a te farbki to pewnie wielkości garażu są...pędzle to pewnie tyczki do skakania w zwyż, a nożyk to zapewne ciacharka do maszyn...to taka moja wizja ale scena przyfajniasta podobać mi sie oprócz tego nożyka który ma właściwości lewitujące.
Szczupal Napisano 3 Marzec 2005 Napisano 3 Marzec 2005 o co ci chodzi sajrusx ?? bo z twojego postu nic nie zrozumialem :] ... pracka moim zdaniem byla dobra na poczatku ... bo teraz zaczynasz ja zawalac dupierlami ... moim zdaniem na pierwszej pracy wystarczylo poprawic bledy i bylo by na 6+
Murky Napisano 3 Marzec 2005 Napisano 3 Marzec 2005 A wiec tak: pracka swietna to raz :), spojler rzeczywiscie niepotrzebnie jest oparty, koncowka nozyka (ta ostra) moim zdaniem powinna byc zwrocona w strone samochodu a nie w przeciwna bo wyobraz sobie jak musiales sie dlonia wygimnastykwoac aby tak odlozyc np. zaraz po przycinaniu czegos przy modelu, chyba ze jestes leworeczny i w dotatku wlasnie miales zamiar sie obrocic po cos co lezy poza obrazkiem na prawo :P Felgi sa ok bo widze ze one sa odwrocone, a poza tym bedzie sie do nich jeszcze od 2 strony doklejac wykonczenie :> Jakbym jeszcze mial sie czegos czepiac na sile to moim zdaniem za bardzo cienie zlewaja sie z blueprintem, moze niech samochod jest na tej biales karcie a blueprint obok calkiem
DonVito Corleone Napisano 3 Marzec 2005 Autor Napisano 3 Marzec 2005 Szczupal :no w sumie tez tak mysle, ale trzeba rozwazyc wszystkie warianty :] niedlugo apdejt. Murky: dobra teoria co do tego nozyka..juz zminilem jest po stronie prawej reki, a z tymi blueprintsami tez wyproboje, ale najpierw zobacze bo zrobilem area shadow...
DonVito Corleone Napisano 3 Marzec 2005 Autor Napisano 3 Marzec 2005 Ostatni obrazek na dzisiaj. Sam nie wiem co o tym myslec :/
Lukasz2244 Napisano 3 Marzec 2005 Napisano 3 Marzec 2005 Witaj Mnie sie podoba, ale czegos tu brakuje. Moze praca jest za czysta, dodaj jakis brud kolo farbek. Skoro model prawie jest gotowy to kleju powinno troszke ubyc czyt "tubka" .Wiem ze sie czepiam ale wydaje mi sie ze jesli cos w niej pozmieniasz to bedzie super...
Murky Napisano 3 Marzec 2005 Napisano 3 Marzec 2005 No lepiej :), tylko chyba spojler lepiej by wygladal na tej pustej kartce pomiedzy drzwiami i felgami i sprawdz tez jakby sie komponowal nozyk z ostrzem dokladnie skierowanym w miejsce gdzie normalnie powinny byc drzwi (czyli obrot o 90' w prawo) Ale juz przesadnie wydziwiam. Jeszcze raz gratuluje pracy :D
snakeq Napisano 3 Marzec 2005 Napisano 3 Marzec 2005 Nożyk ( powinnien być podobny do skalpela) Felgi (to nie są te z printów :P) Farbi Humbrola (troche nie naturalne, brak tego aluminium wokoło pokrywki) Pomysł moim zdaniem świetny, powyżej moje spotrzeżenia jak można poprawić pracke.
polka dot Napisano 4 Marzec 2005 Napisano 4 Marzec 2005 no przeciez to powoli zaczyna wygladac jak zdjecie :D za..scie mi sie podoba! zadko kiedy to mowie ;) powiem co mozna poprawic: -splaszczyc bardziej tubke kleju -zmienic felgi na te z printow -wygiac troszke kartke -zrobic jakis element i dac mu material jakby byl pomalowany farbka -wlac wode do szklanki o lekkim kolorku tej farbki -otwirzyc tubke z te farbka -mnie sie ten nozyk nie podoba :D na koniec prosze duuuzy render z dofem :D pozdro i congrats
DonVito Corleone Napisano 4 Marzec 2005 Autor Napisano 4 Marzec 2005 Poprawie i zrobie duzy render tylko powiedzcie jak wstawiac obrazki do posta :P, bo nie wiem :]
AGmakonts Napisano 4 Marzec 2005 Napisano 4 Marzec 2005 umieśc render na serverki i wstaw na forum linka
polka dot Napisano 4 Marzec 2005 Napisano 4 Marzec 2005 jak nie masz servera moge ci uzyczyc jak cos to pisz na gg ;)
DonVito Corleone Napisano 10 Marzec 2005 Autor Napisano 10 Marzec 2005 Po przerwie powracam, z nowym apdejtem, taki mi wyszedl. Zmienilem nozyk na gorszy :p, dodalem motyw otwartej farby, dodalem wode w kubku miala btc czerwona i w koncy wyszla tylko powiezchnia czerwna a nie woda :)...no to chyba na tyle...AA i dswietlenie zmienilem, dodam jeszcze caustici, i dof-a moze... PS:Powiedzcie czy widzicie obrazek bo pierwszy raz uzywam ftp... aaa. i render bez aa :( PS2:chyba jednak nie dziala to moje ftp:/ tylko nie wiem dlaczego ? :( daje miniaturke grrr
AGmakonts Napisano 10 Marzec 2005 Napisano 10 Marzec 2005 te drzwi mogłeś zostawić białe albo nie dokończone
polka dot Napisano 10 Marzec 2005 Napisano 10 Marzec 2005 eeee popsules scene [: podaj ustawienia wody bo dziwna [: stare oswietlenie lepsze [: i dziwny material pomalowenego plastiku [: pozdro
Pawelkos Napisano 11 Marzec 2005 Napisano 11 Marzec 2005 nie wyszlo ci to, jak dla mnie scena przeswietlona, stacila hmm jak to nazwac swoja glebie? do poprawy pozdro
DonVito Corleone Napisano 11 Marzec 2005 Autor Napisano 11 Marzec 2005 Hmmm zrobilem takie cos, czyli powrot do przeszlosci uzunelem ten nedzny klej i nozyk, zmienilem swiatlo na stare tylko troche zmienione, dodalem caustica, i zmienilem wode (czyli rozpuszczalnik) na normalna wode, material na spojlerze to normalny lakie samochodowy, tylko jakis brzydki...aaaaa i co moge zrobic z tymi kartkami zeby nie byly takie sterylne. Chcialem dodac takie zgiecia jak sa na poskladanej kartce, tylko nie umiem (znaczy chcialem to zrobic za pomoca tekstury) PS: i dalczego nie dziala mi ten ftp zasr...ny, juz drugiego proboje i zaden nie dziala, podaje linka z obrazkiem a i tak sie nie wyswietla na forum :(...w sumie to sobie rozkminilem, ze moze trzeba miec http:// bo ja mam ftp:// (moze wiecie o co mi chodzi :D))
Szczupal Napisano 11 Marzec 2005 Napisano 11 Marzec 2005 Daj blueprinty pod modelem... lepiej wyglada
Pawelkos Napisano 11 Marzec 2005 Napisano 11 Marzec 2005 j/w a co do niszczenia papieru to chyba na 3dtotal byl tutek jak to zrobic w PS ale nie jestem pewien a szukac mi sie juz nie chce pozdro
Rekomendowane odpowiedzi