technoon Napisano 3 Marzec 2005 Napisano 3 Marzec 2005 witam!! upload :) prosze o oc ene :) tu finalny render.... chcieliscie zeby było tak jak w evermotion to macie :p a i jak ktos ma chwile prosze kliknac w inny( 5 cm nizej link) mój post bo mam problem z maxem :/
AGmakonts Napisano 3 Marzec 2005 Napisano 3 Marzec 2005 przejżyj dział o pomocy i znajdziesz tam kilka wątków o tej tematyce
technoon Napisano 3 Marzec 2005 Autor Napisano 3 Marzec 2005 dla tych co mieli by ten sam, problem :) jakosc textur poprawiłem w customize>>preference>>vievports>configure driver i tam zmieniłem na 256 i włączyłem wszystko , a to wyginanie to poprostu zresetowałem maxa i zacząłem robic od nowa...
polka dot Napisano 3 Marzec 2005 Napisano 3 Marzec 2005 hahahahaha fajnie to wyglada :O moze uvwmap pomoze
Sajrusx Napisano 4 Marzec 2005 Napisano 4 Marzec 2005 łoł ale machina ostatni raz to ja taką machine widziałem w grze Interstate 78' czy jakoś tak to sie nazywało i nie szaleli z modelami...to znaczy w tedy to ja byłem olśniony grafiką 200 vertexową człowieka...no powodzenia zobaczymy jak ci wyjdzie ten czołg powodzenia życzyć tylko...(pierwszy raz nie zjechałem człowieka...jam homosapiens to sie może wreszcie zaczne uczyć niejechalnośći heh) powodzenia^10...
aspenboy Napisano 5 Marzec 2005 Napisano 5 Marzec 2005 Na razie idzie spoko. Pokaż siatkę bez meshsmooth'a.
acre117 Napisano 5 Marzec 2005 Napisano 5 Marzec 2005 Mnie się bardzo uszczelki podobają;) PS:pokaż siate bez ms'a:) pozdro i powodzenia:)
technoon Napisano 5 Marzec 2005 Autor Napisano 5 Marzec 2005 mesh bez smootha wedle życzenia .... normalnie nie wierze!! ze sie podoba :D (wiem ze ta wypowiedza was prowokuje KRWIOPIJCY) ;) pa
Bubu Napisano 5 Marzec 2005 Napisano 5 Marzec 2005 Ja powiem tak. Myslałem, że przegiołeś z MS, ale po siatce bez ms widać że jest troszeczkę za gęsto ( jak dla mnie ) Pracuj pacuj a napewno będzie dobrze :D Powodzenia i POzdro :)
Szczupal Napisano 5 Marzec 2005 Napisano 5 Marzec 2005 mam pytanie czy ty robisz ten model na tym blueprincie co masz na dole ?? w takiej jakosci ???????
technoon Napisano 5 Marzec 2005 Autor Napisano 5 Marzec 2005 aha no tak .. tzn ten n a dole tylko tak strasznie wyg;lada.. i to sa zrzuty prz driverze softwerowym...w direkt x lepiej wyglada... tylko ze mi sie wywala czesniej jak mam direkt x ustawiony :/
technoon Napisano 5 Marzec 2005 Autor Napisano 5 Marzec 2005 ale jak ustawie opengl to jak obracam skomplikowane siatki to mi szarpie strasznie!! tylko przy direktx ie działa płynnie..:/
technoon Napisano 6 Marzec 2005 Autor Napisano 6 Marzec 2005 witam ... ts sa końcowe renderi (chodzi o etap modelowania) u góry w pierwszym poscie macie siatke... trzeci obrazek jest dobrej jakości!!
Bubu Napisano 6 Marzec 2005 Napisano 6 Marzec 2005 Okropna jakość tych renderków. Nic na nich nie widac :(
Pionier Napisano 6 Marzec 2005 Napisano 6 Marzec 2005 ....jade z tutoriale cer4ever :) i przyznam ze myslałem ze bedzie to cos lepszego ... :/ no ale co zrobic :) jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma :) za pare dni tez bede mial car4ever :] Nie robilem wczesniej samochodow (nie wiem jak Ty) .. ciekawe jak nam wyjdzie efekt koncowy i ile sie z tego nauczymy.... . Jak mi wyjdzie ladnie to obale wiarygodnosc zdania "przyznam ze myslałem ze bedzie to cos lepszego" :D Co do pracki, hhmm rob dalej. Bede tu zagladal. Powodzenia Pionier.
Batou Napisano 6 Marzec 2005 Napisano 6 Marzec 2005 Fajne sobie autko wybrałeś ale jeśli pokazujesz końcowy efekt modelowania to radził bym to robić w perspektywie a nie w aksonometrii która jest mniej naturalna dla oka ludzkiego. I po drugie.. te jpg`i są faktycznie fatalnej jakości.
Szczupal Napisano 6 Marzec 2005 Napisano 6 Marzec 2005 no super nawet fajnie to wyszlo ale samochod niezbyt skomplikowany jest :]
sikham Napisano 6 Marzec 2005 Napisano 6 Marzec 2005 Technoon niedawaj renderów z user view Szczupal to go zrób a zobaczysz że wymiekniesz na kilku elementach ot ;) Pionier po kiego ci to przecież z palcem w d4 zrobisz dobry samochodzik
technoon Napisano 6 Marzec 2005 Autor Napisano 6 Marzec 2005 scena z materiałami mam tylko pytania: 1. dlaczego na boku pokjawiły sie takie kropki?? ( włączobne gI i FG PROMIENIA USTAWIONE NA 1 I 0.1 reszta standardowo 2. jak to doswietlicz zeby było przód lepiej widac.. (znaczek i gril) swiatło skylight pda pod katem na przód i nic nie pomogło 3. materiał reflektorów przednich - jak to zrobic zeby wygladały jak kryszał.... teraz jest mat: Architektual >> Glas clear z bumpem nałożonym.... w edytorze mat wygladał ładnie a tu klapa:( prosz eo pomoc :)
Szczupal Napisano 6 Marzec 2005 Napisano 6 Marzec 2005 takie zeby jak krysztaly wygladaly to byl gdzies tutorial na forum wpisz w szukaj a znajdziesz. Najlepiej wpisz: Tekstury Lampy
javor Napisano 6 Marzec 2005 Napisano 6 Marzec 2005 mógłbyś popracować nad zgodnością twojego autka z orginałem i nad tym żeby nie wyglądał jak plastelinowy to by było troche lepiej ... a tak to marnie wygląda
Szczupal Napisano 6 Marzec 2005 Napisano 6 Marzec 2005 A zebys nie musial szukac to masz http://www.3dcar-gallery.com/tutorial/less02.htm Ja tu nie widze zadnej plasteliny
technoon Napisano 6 Marzec 2005 Autor Napisano 6 Marzec 2005 no ja swiatła własne tym sposobem robie ... i jakos nie wychodi ... moze top problem oswietlenia a nie materiału... a co do plasteliny... ja tu nie wiedze nic takiego .. ni jeszce poprawuie te hdri dookoła bo to jakies nieciekawe....
technoon Napisano 7 Marzec 2005 Autor Napisano 7 Marzec 2005 tam!! upload :) prosze o oc ene :) tu finalny render.... chcieliscie zeby było tak jak w evermotion to macie :p
kozioo Napisano 7 Marzec 2005 Napisano 7 Marzec 2005 Słabe. Nie widać nic dobrego - najwyzej przecietnie. Prawdopodobnie masz dobrą topologie siatki, ale żadne dvd nie nauczy cie prostego ustawiania vertexow i dokładności.
Predator Napisano 7 Marzec 2005 Napisano 7 Marzec 2005 heh Kozioo mysle ze ten tutek duzo mu pomogl , zobacz na innych zaczynajacych . Gosc zaczol od konkretow a nie 19234821390 roznych niedoskonalych tutkow i 32988329 programow do modelowani typu max potem rhino potem soft potem costam ... Jak najbardziej pozytywnie , cwicz ciwcz a autka beda coraz to lepsze.
MohSETH Napisano 7 Marzec 2005 Napisano 7 Marzec 2005 Predator ---> cos mi sie wydaje ze z tym softem to pijesz do mnie:P Kocham te Fordy i Ten tutaj nawet sie jakos prezentuje:) POZDRAWIAN
Pawelkos Napisano 9 Marzec 2005 Napisano 9 Marzec 2005 Uwielbiam ten samochod i strasznie go skaleczyles, wyglada jakby sie dorwal do niego blacharz amator z metalowym mlotkiem, ale pracuj a dalej na pewno bedzie lepiej pozdro
Rekomendowane odpowiedzi